תשאל את עצמך למה ההפגנה הזאת בתל אביב ולא באשקלון או שדרות. יפה מאוד שאנשים יודעים לבקש הפסקות אש כשהם לא צריכים לסבול 7 שנים מחיים בלי שקט. גם האירופאים לא מבינים מהחיים שלהם. אתה חושב שאם היינו מקבלים עוד הפסקת אש הם לא היו מביאים טילים שמגיעים עד לתל אביב וירושלים?
שלומי אלדר לא הביא דיווח או תיאר מציאות, הוא ציין שבמידה וזה יהיה ההסכם שיתגבש- ניתן היה להשיג אותו לפני התקיפה. אפשר להאמין לזה ואפשר שלא, לי בכל אופן זה נשמע סביר ולכן הבאתי את זה. בכל אופן ההקבלה בין אדם שמתראיין בפאנל לכתב חדשות שמדווח מהשטח או מאולפן את ה"אמת" היא לא במקום, הם נמצאים ברמה שונה של מחוייבות ואחריות. בנוגע למי הפסיק את הרגיעה והפר אותה- איך זה קשור למה שאמרתי? שוב, סטראטפורד, כמו שאמרתי בהודעותיי הקודמות- אני לא מתכונן לכתוב בכל הודעה גם את החוליים של הפלשתינאים כיוון ש99% מהכותבים פה טורחים ועושים את זה ממילא. אני מתייחס לכל אותן הנקודות שאנחנו נוטים להתעלם מהן. אם זה יעשה לך טוב שלרקורד אני אציין שהפלשתינאים הם בחלקם אומה עלובה ופרימיטיבית ולצערם לא צמח להם שם גם מנהיג מהקליבר של גנדי או נהרו? אז הנה, אמרתי. לא אמרתי שאין אנטישמיות באירופה ושאין איסלאם רדיקלי בטורקיה, אמרתי שכמה זה עלוב שכל ביקורת שמגיעה משני הכיוונים האלה מקבלת אוטומטית את התווית של "אנטישמית". בנינו לעצמנו מנגנון אדיר של להיות חסינים מביקורת וצודקים תמיד. ואוי ואבוי למי שתמיד צודק. מיסטר ג'ו קול, למה שאני אשאל את עצמי כזו שאלה חסרת טעם? אתה מדבר כאילו ההפגנה התקיימה בעפולה. לא, היא התקיימה בעיר הגדולה והמרכזית בישראל, צעדה שהתחילה בכיכר הראשית שבה והמשיכה לאורך הרחובות המרכזיים של העיר שנעצרו לתנועה. לא שווה התייחסות?
AW forever כשיש ביקורת לגימטית ממקורות אמינים,ביקורת קשה ככל שתהיה,יהיה אפשר להתייחס אליה כובד ראש, אבל לא כשהדיווחים מגיעים ממקורות חשודים,לא אמינים ובעלי אינטרסים.
טל, כבר הסברתי לך ואתה ממאן להבין זאת. האמת נמאת איפשהו באמצע בין מה שהצבא\תיקשורת ישראלית מדווחים ומה שהאירגונים השונים מדווחים. זה די פטתי לאכול את הפרובגנדה שהתיקשורת הישראלית מאכילה אותך. רוצה דוגמא בעלת אופי של אוף טופיק? בבקשה, לפני כחצי שנה השתתפתי בלייפציג בהפגנה נגד ההפגנה של עלובי החיים מפלגת ה NPD, מה שנקרא הניאו נאצים. בצד של עלובי החיים היו אולי 100 מפגינים. בצד שלנו היו אולי 10000 איש. בתיקשות הישראלית (YNET בהקשר הזה) קראתי יומיים אחרי זה שהיתה הפגנת ענק של ניאו נאצים בלייפיג. שום מילה על הפגנת הנגד, שום מילה על העובדה שהיו בסה"כ בערך 100 מפגינים ..הפגנת ענק! התיקשורת הישראלית היא גם מאד מניפלוטבית ומנסה להאכיל את כולכם בדם רע לגבי מה שנוח לה. אז אוקי, זה מקרה קיצוני שלא היה בשטח שלנו, ולכן אני גם לוקח את זה בעירבון מוגבל, אבל גם בסיפורי המלחמה אתה תמצא תמיד עיוותים שונים של כלי התיקשורת השונים וזה עובדה. ככה שאני מציע לכולכם לקחת את הכל בעירבון מוגבל.
לירן אם דובר צהל מכחיש את הדברים שכתבת עליהם כמה הודעות קודם לכן אז אני מאמין לו, כי אני מאמין בצבא וביושרה שלו,כי הצבא בודק לפני שהוא מפרסם לגבי דברים שביצע,לטוב ולרע וראינו זאת בעבר,בדיקה מקיפה,בדיקה אמיתית ואז הממצאים,צבא לא שום גוף תקשורת!
מצעד הגאווה עושה הרבה יותר רעש ולא שווה התייחסות. שיעשו הפגנה בשדרות בזמן שיורים עליהם קסאמים אני אתחשב בדיעה שלהם. מאוד קל להפגין נגד המתקפה כשלא משנה בכלל מה תהיה הפעולה של צה"ל היא לא תשפיע על תושבי תל אביב, הרי אשקלון ושדרות נפגעו, מה איכפת לנו בכלל? שימשיכו לירות העיקר שאנחנו נרגיש צודקים עם עצמנו. צה"ל לא מבצע שום פשעי מלחמה. הוא בסה"כ צריך להתמודד עם מצב שהחמאס יצרו. יש גבול לכמה אפשר להסתתר מאחורי ההומניות של האוייב שלך.
בנוגע לדעת הקהל העולמית אני רק רוצה לציין דבר אחד ספציפי לגבי ארה"ב וזה נוגע גם לאירופה. תראו, אני גרתי שם תקופה מסוימת בחיי והאמת היא שאני נהניתי מאותה תקופה ובאמת שיש לי דעה טובה על האמריקאים (בניגוד להרבה מהישראלים ששונאים אותם בלי סיבה אמיתית פשוט כי הם עם שקל לשנוא, מזכיר איזשהו עם אחר). אבל אין ספק שההתנהלות שלהם בכל הנוגע למלחמה בעזה צבועה. אני גרתי ליד ניו יורק כשפיגועי ה-9/11 קרו וגם כשארה"ב ושאר בנות בריתה פלשו לאפגניסטן. אני זוכר טוב מאד את הלך הרוח של האמריקאים באותה תקופה, זה היה משהו כזה (ואני לא מסלף כלום אפשר לשמוע את הציטוטים האלו גם בסרטים תיעודיים על 9/11): "אני לא מבין מה האנשים האלו רוצים, מה הבעיה בהיותנו מדינה חופשית?" " אני חושב שצריך להפציץ ולהרוג את כולם" "ארה"ב חייבת להגיב בשיא העוצמה". לעזאזל, אתם יודעים כמה צחקו שם על איך שארה"ב ושאר בנות בריתה מפגיזים בלי הכרה כפרים באפגניסטן כדי למצוא את בין לאדן? זה פשוט נהיה בדיחה. נזכרתי בסירטון שהיה מאד פופולרי בקרב אמריקאים באותה תקופה ואפילו מצאתי אותו ביו-טיוב, שימו לב איזו בדיחה עשו מהטבח של בעלות הברית באפגניסטן והניסיונות למצוא את בין-לאדן ותראו את זה עד לשנייה האחרונה: http://www.youtube.com/watch?v=WWD7iw_1M0Q&feature=related כל מה שהישראלים צריכים לעשות בהסברה מול ארה"ב ואירופה זה להראות את הסירטון הזה, יותר טוב ממיליון מילים בנאליות של איזשהו מסביר מהצד שלנו.
הייתה התייחסות אתמול בערוץ 10. הכתב היה זה שעשה את "בולדוזר" והוא ידוע כשמאלני אדוק. הוא אפילו עמד בצמתים עם אותם אנשים בעבר אבל הפעם הוא הגיע לשם וירד עליהם. היו לו כמה שאלות שאיזה שפירא אחד מכיכר לונדון התקשה לענות עליהן. שוב,שרואים את חתך הדיבור של האנשים כאן נגמר הדיון. מדובר באנשים מוזרים,מאוד מוזרים. צה"ל מתחיל להעלות את הקצב. יש לי הרגשה שבשעות הקרובות הלחימה תהיה יותר קטלנית ויותר חזקה. מח"ט גולני היוצא תמיר ידעי זה שהחליף השבוע את הנוכחי ל24 שעות היה שכן שלי משיכון עליה כל החיים. אני יודע כמה הוא מטורף ולאיזה מקומות הוא יכנס וזה כל כך מלחיץ. בכל זאת אין ברירה וצריך להמשיך לעבוד ולהתפלל למענם.
לגבי הפגנות השמאל בת"א, אני רק לא מבין דבר אחד, הרי אותם אנשים נגד מלחמה בכלל מצד שני הצדדים לטענתם. אז איפה הייתם ב-8 שנים שהפציצו את שדרות? למה לא הפגנתם? היה מספיק זמן להתארגן על איזו הפגנה נגד הירי של חמאס. כנראה שאתם נגד צד אחד בלבד במלחמה הזאת, אין גבול לצביעות ולבוגדנות.
ראיתי עכשיו את הכתבה הזו באינטרנט, כמו שאלה שהיו בבית המריבה בחברון מאוסים עלי,מגעילים אותי ולטעמי הם צריכים לשבת בבית הסוהר על אלימות כנגד שוטרים וחיילים וכפורעי חוק, ככה גם הטיפוסים מהפגנת השמאל הזו מאוסים ומגעילים אותי,יפי נפש הכי מכוערים שיש, אנשים קיצונים ומסוכנים. כשהימין צעק לרבין בוגד ורוצח הם זעקו גוועלד ועכשיו כשהם צועקים חיילי צהל רוצחים,נאצים,כשהם מכנים שרים וראש ממשלה רוצח,זה בסדר? צבועיים,מגעילים. לדלי,הם אנשים מוזרים כי הם אנשים חולים,חולי נפש,בגלל זה הם נראים ונשמעים כמו שהם נראים ונשמעים, בן אדם שפוי לא היה יורה לעצמו ברגל, האמא שם,בזמן שהבן שלה נלחם במחבלים בעזה,היא מתראיינת ומרעילה את התקשורת הזרה נגד הפעולות של...הבן שלה...לך תבין את זה.
מה המטרה של הפגנה כזו אמורה להיות? כרגע אנשי השמאל רוצים להפסיק הרג של חפים מפשע על ידי הפעלת לחץ על הממשלה בתקווה להפסקת אש. באמת נראה לך שאפשר להפעיל לחץ דומה על טרוריסטים? הפגנה כזאת לא תגרום לעולם להסתכל בדרך שונה על ההתקפות שלהם נגד ישראל. הם טרוריסטים המטרה המוצהרת שלהם היא להרוג אזרחים/חיילם או כל ישראלי אחר. אנחנו לעומת זאת מדינה דמוקרטית שטוענת שהיא שואפת להמנע מהריגת אזרחים(ואין לי ספק שהיא באמת עושה מאמצים רציניים בשביל זה). כך שלהפגנות כאלה יהיה הרבה יותר משקל. בקיצור, אין מה לבוא למפגנים בטענות לגבי זה שהם לא הפגינו נגד פעילות הטרור. הם לא הפגינו כי יש לזה הרבה פחות טעם. להפגין נגד טרוריסטים
אנחנו מדינה דמוקרטית, אז הם יכולים להפגין. אבל מה אכפת לי, אני נהנה לצחוק עליהם. ראיתי את ההפגנה שהם עשו בב"ש עם איזה 10 אנשים בחדשות, נראים כאלה מסוממים...
ואני חושב שמזל שיש אנשים מספיק חזקים בשביל לעמוד על העקרונות שלהם גם אם 99% מהאנשים יקללו את אמא שלהם, וזה בלי שום קשר להפגנות בנושא הזה ספציפית. ואולי יש משהו במה שכמה משתמשים כתבו פה כתב, אוהדים קבוצות מגרמניה, מדברים מוזר,מסוממים, מסתפרים משונה ורוצים להמנע מהרג של אזרחים גם אם המנהיגים שלהם לא אנושיים. לאחד זה יראה כמו חבורה של סהרוריים ולאחר כמו חבורה של אנשים שלא אכפת להם ממה שחושבים עליהם אלא מהעקרונות שלהם.