אני רוצה לחזור על משהו מדאיג שאמרתי לג'ורג בסט לפני חצי שעה בערך, הלחץ הבינלאומי גדל וגדל מרגע לרגע ומנסים לגבש הסכם כדי שישראל תפסיק את הירי ואז כל המבצע ילך קאפוט. אני נותן למצבע בעזה גג עוד שבוע ולצערי זה לא מספיק כדי לנקות את כל מבצרי הנשק בעזה. צריך חודש לפחות כדי למצוא את כל המחבואים.
על פי צה"ל, "מטרת המהלך הקרקעי היא לפגוע באופן קשה במערכי חמאס תוך השתלטות על שטחי השיגור ולחזק את ההרתעה, על מנת ליצור מציאות ביטחונית טובה יותר לאורך זמן". גם אהוד ברק וגבי אשכנזי דיברו על זה. חוץ מזה, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שאלו המטרות. בכל מקרה, אני מאמין בצה"ל ושהפיקו לקחים ממלחמת לבנון השנייה. זה לא שהחליטו בבוקר יום אחד לצאת למלחמה, החיילים התאמנו יותר משנה. הגיע הזמן שהתושבים בעוטף עזה יקבלו שקט אחרי 8 שנים של סבל וטראומה.
זה גם מה שאמרנו לנו במלחמת לבנון, היינו לפרק את חיזבאללה מנשקו, להפציץ מטרות נשק וכו'. אי אפשר לדעת מה כן יצא מזה. ובכלל, אם הלחץ הבינלאומי יפעל ועוד שבוע נצא מעזה, מה אז?
אם הדיווחים של הפלסטינים נכונים ויש יותר מ-40 הרוגים במתקפה על בית-הספר, בהנחה שלא היו שם אמצעי לחימה או כל דבר שיגרום למתקפה להיות לגיטימיים, עשינו טעות קשה וירינו לעצמו ברגליים, פשוט כך. וכמובן שאם ההרוגים הם אזרחים חפים מפשע - רק נותר לי לצער על מותם.
אגב מכביסט, אולי אם היינו נשארים יותר בלבנון כן היינו מגיעים להכרעה, הבעיה היא שהיה עלינו לחץ בילנאומי לצאת בזמן קצר שבו לא היה זמן להגיע לשום הישג. זה יכול לקרות גם כאן. לגבי הגן ילדים, אוי ואבוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
א' - לא, זה ממש לא טיהור אטני. ב' - אני מבקש ממך או מאחד המנהלים למחוק את התמונה השנייה המגעילה, חד וחלק.
גם ככה יש לחץ בינלאומי עכשיו, אז לאחר הטעות שהפצצנו את הבית ספר, הלחץ יגבר. אני לא מבין מאיפה זה הגיע... הותר לפרסום כי חייל צה"ל נהרג הבוקר וארבעה נפצעו באורח קל במהלך פעילות צה"ל בצפון העיר עזה. הודעה נמסרה למשפחתו. יהי זכרו ברוך!
אני עדיין מחכה להודעה של צה"ל. יכול להיות שהיו שם אנשי חמאס, כלי נשק רבים, מנהרות וכדומה, ואז ההפצצה תיראה הרבה יותר הגיונית.
כל הרעיון אינפנטילי. כולנו יודעים שירי כזה עלול לקצר את המבצע, האינטרס של צה"ל הוא לא לקצר את המבצע, אז מישהו כאן באמת חושבים שמכוונים לבית ספר מתוך כוונה לפגוע באנשים תמימים? הלאה. בפעם האחרונה שראיתי, הסיבה היחידה שחמאס לא חיסל עשרות ילדים עם גראד היתה שבית הספר בבאר שבע לפני כמה ימים והגן באשדוד אתמול היו סגורים. הוא, ללא שמץ של ספק, לא מכוון לבתי ספר, כי הוא פשוט לא יכול - הוא פשוט יורה ומקווה שזה ייפול שם, ויודע בבירור שהיעדים שלו הם אזרחיים. אז תסלחו לי אם כרגע רחמיי מופנים לעבר אזרחי ישראל בדרום שנמצאים בסכנת חיים ממשית מדי רגע (עד קילומטרים ספורים ממני, בינתיים...) מאשר דווקא לאזרחי עזה שהביאו על עצמם את שלטונו של ארגון טרור.
זה היה מקלט לילדים שברחו מהאש. בכל מקרה, לא מפציצים איפה שיש ילדים גם אם יש מתחת נשק של חמאס. למה עשו פעולה קרעית אז? ללכת ברגל, לפנות את הילדים ולהשתלט על הנשק.
צה"ל לא יפציץ סתם גן ילדים, יש לזה סיבה. אם הם היו רוצים 'לירות לכל הכיוונים' הם היו הורגים כבר הרבה מעל ל-600 איש. מצטער עם כמה שזה נשמע נורא, אבל חיילים שמגנים עלי, עליך ועל כל המדינה חשובים פי כמה וכמה מילדים בעזה.
צה"ל צבא גדול-גם זה שנמצא בתוך עזה ותאמין לי כמו אתה תביא סיפורים (שאני לא מזלזל בזה שה נכונים או לא) אני יכול להביא לך סיפורים על זוועות הרבה יותר נוראיות שהחמאס ביצע בתוך הרצועה וגם תמונות כאלו http://photos-d.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v1962/150/64/696682907/n696682907_1123771_9255.Xxx http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1949/250/23/804568678/n804568678_1151286_5013.Xxx אבל אלו שנגד המבצע הזה תבינו כבר 8 שנים ניסנו לדבר, לצאת מעזה, להבליג, לכעוס, להתיל עונשים קלים וכבדים, הקלות במחסומים וכלום לא עוזר-החמאס הפר את הרגיעה ועוד מלא הפסקות אש והודנות למינהם-זה הגיע להם.
מה שהבחור ההוא ניסה לומר, הוא שצה"ל מציג את עצמו כגוף שנזהר לפני שהוא יורה. היינו, איפה שיש ילדים ונשים לא יורים. בודקים קודם. אבל בשטח צה"ל יורה לכל הכיוונים ולא עושה את הבדיקה הזאת. כל אלו לדבריו.