הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. דנידין Member

שוב, אתה לא בשטח ולא מודע לעובדות.

ההפגנה המדוברת בת"א היא הפגנה של חד"ש. הם גם ביקרו רבות את תומכי העבודה ומרצ בכך שאנחנו תומכים במלחמה. יש לנו מחלוקות עמוקות של שנים, לא אכניס אותך לזה עכשיו.

אגב, אנשי חמאס לא הולכים לבקר בבתי חולים, אבל ישראלים או פלסטינים חפים מפשע שסובלים בגלל חמאס זה לגמרי מן המניין.

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/09
  2. George Best Member

עזוב נו,
    כולנו יודעים שביבי הוא רה"מ הבא, אתה פשוט מנסה לא לדבר על זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

3. דנידין Member

ביבי שמיבי, הכל אותו הדבר. ברגע שהלחץ הבינלאומי יגדל (והוא גדל וגדל), אז ילחצו על ישראל להפסיק את הירי ואז כל המבצע הכל קאפוט.
    אני נותן לזה עוד שבוע ולצערי זה לא מספיק כדי לנקות את כל מבצרי הנשק בעזה. צריך חודש לפחות כדי למצוא את כל המחבואים.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ד"א המון תומכי מרץ התאכזבו מראשי מרץ שהיו בעד המבצע הזה..זה כבר מסביר משהו על מרץ לא?

5. דנידין Member

תומכי מרצ מאוד גמישים, לכן גם אני די מתנדנד בין ליבני למרצ. תומכי מרצ לא בכיס של אף מפלגה ומעדיפים להצביע לפי ההגיון והמצב הנתון בשטח. יש בחירות שהם מצביעים לעבודה או לקדימה, ויש שלא. זה תלוי מה המפלגות מציעות.
    אני כמתפקד מרצ לא מכיר מאוכזבים מההחלטות ראשי מרצ, אבל ייתכן שיש בודדים כאלו, לא פוסל את דבריך.

ממשיכים לתמוך בצה"ל ובהגנה על תושבי ישראל לפני הכל.

6. דנידין Member

7. George Best Member

תגיד, מי בכלל מתייחס אליהם?
    את חברי הכנסת שלהם צריך היה כבר מזמן לכל הפחות להעיף לקיבינימט,
    יש מדינות שאף היו תולות אותם על הדברים שאמרו והמעשים שביצעו,
    עדיף לדבר ולהתייחס יותר ברצינות לזבוב שמתעופף לו ליד המחשב שלי.

8. דנידין Member

לא, הם עומדים בתקן המפלגתי ולא קיצוניים כמו המפלגות הערביות הקיצוניות בל"ד ורע"מ. את 2 האחרונות צריך להוציא מכנסת ישראל.

9. yonmu Member

דנידין -
    מה ההבדל בין העבודה, קדימה, ומרצ?

10. דנידין Member

מדינית או חברתית?

מדינית זה די בקטנות. שתיהן בעד משא ומתן אך ורק בתנאי שיש עם מי לדבר. חמאס כמובן זה לא על הפרק. ברגע שיובא הסכם שלום שבו נצתרך לצאת מהשטחים וזה יעשה בקפידה ובהגיון, אז כמו שקדימה עבר עשו כמו גם העבודה ומרצ יהיו בעד. (אגב, הייתי בעד היציאה מגוש קטיף, אבל תמיד אמרתי שזה מטומטם לצאת בלי הסכם חתום ועם פרטנר אמיתי מהצד השני).

ההבדל האמיתי בין המפלגות הוא חברתית. מפלגות גדולות כמו קדימה והעבודה כמעט ולא מתעסקות בחיי האנשים ביום יום בשל דברים "בוערים" יותר. אך מרצ תמיד נאבקת במליאות הכנסת למען החלשים ולמען צדק חברתי, שיווין בין המינים, חופש דת וכו'.

11. THE STRETFORD END Member

לו מרצ היתה מפלגה חברתית נטו ומתעסקת רק בענייני החברה הישראלית
    ולא מתעסקת בעניינים מדיניים לא הייתי מהסס להצביע עבורה(כל עוד ביבי לא מתמודד בליכוד),
    האנשים שם במשך השנים עושים עבודת קודש עבור האזרחים,
    עבודה ת'כלס,בשטח,אבל ברגע שזה מגיע למישור הפוליטי הם מאבדים את הצפון,
    חיים בלה לה לנד.

12. דנידין Member

אכן סטרטפורד צודק לגבי העשיה החברתית בשטח של חברי הכנסת של מרצ והחקיקה בכנסת למען האזרח הקטן.

מנגד, סטרטפורד, מרצ לא שונה מהליכוד, קדימה, העבודה וכל מפלגה אחרת שתביא את ההסכם ונצא מהשטחים. הרי יום יבוא וזה יגיע. הליכוד יצאו משטחים, העבודה יצאו משטחים, בסופו של דבר כולם. רק כדאי שזה יעשה באופן אחראי ולא בלי הסכם כמו בגוש קטיף.

13. THE STRETFORD END Member

אין לי בעיה שנצא מהשטחים,אני לא חושב שלביבי יש בעיה עם זה גם כן,
    ההבדל הוא שביבי ייצא מהשטחים בידיעה רק עם הסכם(לא שלום,לא רוצה שלום,לא צריך שלום,צריך הסכם מסודר וזהו,לא חייבים לחיות בשלום,אפשר לחיות בשקט גם בלי זה)או בידיעה שהיציאה
    או החזרת שטחים לא מאיימת ולא תאיים על ישראל כי יש מי או מה שייגן עלינו,
    לו זה היה תלוי בראשי מרצ,היינו יוצאים מכל מיני איזורים בלי שום הסכם ובלי שום מנגנוני הגנה,
    לצאת ולחזור לגבולות 67 ואז הערבים יהיו בשקט ולא ינסו לתקוף ולסלק אותנו מפה...כן בטח,
    ראינו איך זה עובד הפוך על הפוך כשעשינו זאת.

14. דנידין Member

אוקי, אבל נדייק,
    למה בעצם מרצ בעד המלחמה כמו שהם היו בעד שימוש כוח צבאי באינטיפדה השניה או בעד המלחמה בלבנון?
    כי מרצ קודם כל אזרחים ישראלים ששירתו בצבא (המנהיגים שלהם ביחידות מובחרות) וקודם כל צריך להגן על אזרחי ישראל (אם זה מהטילים שהיו בצפון או עכשיו בדרום, כי טילים על ישראל זה לא מקובל).
    זה נכון גם לגבי יציאה משטחים. אם היא מסכנת אזרחים, אז לא מקובל. רק תחת הסכם כמו שאמרת סטרטפורד, רק כך. מי יהיה המנהיג המיוחל התורן שיביא את זה, ברוך הבא.

15. y56kh Member

http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1139/136/53/710404553/n710404553_1637477_5798.Xxx