שמביאים לינקים לראיון/דברים שאמר ביבי, אתה טוען שזה הכל בגלל הבחירות. כשיו"ר מפלגת שמאל (סוף העולם שמאלה), פתאום אין שום קשר מבחינתך לבחירות ההולכות וקרבות, מעניין מאוד... ושוב, אני לא נכנס לדברים שהוא אמר, וזה לא משנה אם זה מר"צ/בית לאומי/חד"ש...
אני? תבדוק שוב את דיון הפוליטיקה. אמרתי שכל הפוליטיקאים עושים רווח פוליטי מכל רגע נתון ליד מצלמה, אבל עדיין אנחנו מעלים צוטוטים שלהם לכאן לגבי דברים אקטואליים. תרגע, אל תמהר לתקוף לחינם. אגב, גם ההפגנה ההיא בת"א נגד המלחמה הייתה של מפלגת חד"ש.
אויש באמת... מה אתה מצפה ממרצ שיגידו? חבל שנכנסתי לקישור שהבאת. מטרות המלחמה הוגדרו ונאמרו בתחילת הפעולה הקרקעית. מטרות מציאותיות ונכונות. אולי הגיע הזמן שתפסיק עם זה. באמת שיגעת כבר את כולם.
אני לא מצפה מהם כלום ובחיים לא ציפיתם מהם למשהו. הם נגד המלחמה, אז מן הסתם יגידו שאין מטרות. אבל יש מטרות מוגדרות, וכמו שאמרתי מציאותיות שאפשר להשיג אותן ונכונות.
לי אין ספק שיש מטרות אבל הן לא יוצאות החוצה משלוחן הממשלה לתקשורת מסיבות ברורות וחשובות. זה חייב להשאר הרחק מהאוזניים של חמאס. אבל גם קיימת האופציה שאין מטרות מוגדרות כמו במלחמת לבנון השניה ואז סתם עושים סלט בעזה שבועיים ויוצאים חזרה ללא הישגים. חייבים לקחת גם את האופציה הזאת. מרצ בנוייה מאנשי יחידות מובחרות כמו למשל זה
ביום שבו מועמד מטעם מר"צ יבחר לרה"מ, אני קונה לי ולכל מי שאני אוהב וואן ווי טיקט לחו"ל. המפלגות הקיצוניות, משני הצדדים, הן נוראיות, בזויות ויביאו לקטסטרופה. מר"צ יותר אהודה כי היא הומניטרית יותר ודוגלת בדרך של שלום, אבל זו מפלגה של אנשים שחיים בסרט ולא מבינים עם מי יש לנו עסק.
אין ספק שממרצ לא יגיע ראש ממשלה וזאת גם לא המטרה, הרוב הוא תמיד חלק מפשוטי העם ואין ציפיה גדולה ממנו. חיים בסרט? לא מבינים עם מי יש לנו עסק? הם בעד המלחמה אז למה הם חיים בסרט? הם בעד לגונן על אזרחים ישראלים. זה שהם יותר רוצים שלום ממך זה כבר בעיה שלך (או איתך), לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
הו!אני כ"כ מאושר שכתבת את המשפט הזה. אין כזה דבר רוצים שלום יותר ממני. אני מאוד רוצה שיהיה שלום, אבל אתה חייב להבין שבמצב הנוכחי אין שום סיכוי, אפילו לא קלוש, לשלום. על מנת שיהיה פה שקט, אתה חייב בכל מחיר להשמיד את החמאס, להביא למצב שהפלסטינים ימאסו בארגוני הטרור ובדרך הזדונית שלהם, שיעלה סוף סוף מישהו נורמלי לתפקיד רה"מ שלהם. אני מאוד רוצה שלום, אני לא שונא אותם ולא מאחל להם רע, זה שאני תומך בלחימה לא אומר שאני לא רוצה שלום, אבל שלום (שלטעמי גם ככה לא יגיע, אבל חייבים לנסות, לא?) יושג אך ורק אחרי פירוק החמאס. עם מי תעשה שלום?עיסמאיל הנייה?yea, right!לאנשים האלה אין בעיה להצהיר בגלוי שהם לא מכירים בך והמטרה שלהם היא להשמיד אותך.. מר"צ לא ריאליים בעליל, בדיוק כפי שכ"ח או איך שלא קוראים להם לא ריאליים ולא קשורים למציאות. אתה חושב שזה כ"כ פשוט?שיש כפתור שבאמצעותו אפשר לבחור שלום או מלחמה? אף אחד לא נהנה לראות דם נשפך משני הצדדים, אבל זו המציאות, אנחנו במלחמה עד שנעשה לזה סוף.
כולם רוצים שלום. פשוט יש את הצד הריאלי שיודע שזה לא ניתן להשגה ויש את הצד הקצת מעוות שעושה הפגנות ומוכן שיהיו מאות אבידות מפיגועים. העיקר שנחיה בשלום ולא נסגור את העזתים כמו חיות אה?
אז אנחנו מסכימים, מי היה מאמין? תומך מרצ ותומך מהצד הנגדי בליכוד, מסכימים. לא רע אה? מרצ בעד הגנה על אזרחים ישראלים בכל צורה ודרך עם ידיעה שחמאס הוא לא פרטנר. אז מה הבעיה?
אתה אטמת אוזניים כל השנים או סתם החלטת שנוח לחיות לצד הקלישאה שמרצ שמאלנים בוגדים וכו'? מרצ והעבודה מאוד דומים בכל הנוגע למדניות החוץ שלהם, אבל שונים חברתית (העבודה ויתרו על האג'נדה החברתית בעזרה לחלשים..). מרצ היו בעד כל פעולה צבאית שחלק ממגננה על אזרחים ישראלים. היינו, מלחמת לבנון השניה, המלחמה בעזה, השימוש בכוח נגד האינטיפדה וכו'. מה זה לא מאמין? הם הרימו יד בכנסת בעד כל אחד מהפעילויות האלו.
תן לי לנסח את זה אחרת: אתה מתאר את זהבה גלאון וחיים אורון לוקחים החלטה לצאת לפעולה כ"כ קשה כמו זו הנוכחית? הם ילכו לבקר את הפלסטינים בבתי החולים במקום. מי הם תומכי ההפגנות נגד המלחמה? לפחות 75% הם תומכי מר"צ, שלום עכשיו (אותם צריך כמו במשחק רולר קוסטר למי שזוכר - לתפוס אותם אחד אחד, ולגרור אותם עם המנוף הזה לאיזור אחר.רצוי לעזה...), הם נגד המלחמה. אז איך מר"צ תגן בכל מחיר על אזרחיה כאשר בוחריה יוצאים להפגין בכל 5 דקות נגדה?