מה שכן כבר עכשיו לדווח (וזה ממקורות ישראלים) עכשיו יש סכנה לירי גראדים לעבר שדרות שעד כה היא חטפה רק קסאמים. אני מקוו שאני לא צריך לפרט על ההבדלים הדקים בין קסאם וגראד.
בקשה קטנה לכולם, תנסו בבקשה להמנע משמועות או להתייחס ולפרסם מה שרשתות זרות ובמיוחד ערביות משדרות, זה מוסיף למתח,לבלבול ולחרדה, עניין של חטיפה,המצאה כזו,השמועות יכולות להגיע למשפחות של חיילים שנמצאים בקרב ובטח לא צריך להוסיף על המתח שבהם הם חיים בו גם ככה, תודה.
ראיתי עכשיו עובדה. הילדים פשוט מחזירים לך את האופטימיות. הנאיבות שלהם(ואני גדול מהם ב- 10 שנים בערך) הרוך פשוט נותנים את ההצדקה למלחמה הזאת. אילנה דיין שואלת את תושבת אשדוד מה זה חיים רגילים בשבילך? בסה"כ לפני שבועיים היו לה חיים רגילים, ממש לא מזמן, איך שמציאות מתחלפת. אז כן, הם מוכנים לספוג עכשיו צריך להכות בחוזקה כל עוד הברזל חם. ביבי אמר, או פלט, מה שאני טוען כמעט מאז היום השלישי של הלחימה הוא בחר לקרוא לזה הרבה פעמים הפירצה הדרומית, ואף נקב בשם פעם או פעמיים, יש להשתלט על ציר פלדפי. לא צריך להיות איש צבא מספיק שיהיה לך ראש על הכתפיים להבין שאם אין אני לי מי לי. נחום ברנע אמר שהמצרים שינו את גישתם, אז שיקפצו המצרים גם הם יודעים שפגיעה בריבונות שלהם בציר פלדפי עדיפה להם ושהבעיות שלהם עם אזור עזה יישכחו אם צה"ל יתפוס את מקומם. השתלטות על פילדפי תקטים למינימום את אספקת האמל"ח לחמאס או לכל ארגון שיקום שם, ורק כך תושבי הדרום יוכלו לחזור לחיות שגרה(מסוימת). ביבי אמר שאולי לא בסיבוב הזה יצליחו למוטט את חמאס אז אני רוצה לשאול מתי? אם לא עכשיו שכבר נמצאים שם(גם אם נישאר) אם לא עכשיו שכבר אנחנו מגונים ופועלים? אם זאת מטרה מדוע לא עכשיו? האם יש אפשרות אחרת בכלל? ואיך בדיוק? האם הוא רוצה לגרור לעוד מלחמה?(כי הוא אומר לא בסיבוב הזה) אזרחי המדינה נותנים אשראי ואשראי עכשיו. יפה אמר ביבי, שאנחנו נלחמים בגרורה של איראן, וכמו שאני טוען (מרוב קריאה של בן דרור ימיני) זוהי מלחמה לא של ישראל בחמאס אלא של העולם המערבי באיסלאם הרדיקלי, באיסלם שלא מעניין אותו אחים שלו שמבחינתו תושבי יפו (אמיר) ותושבי סכנין (ממדו ולואי) ותושבי חיפה הם ישראלים לכל דבר. עצם זה שהם חיים במדינת ישראל. שלטון שלא דואג לרווחת התושבים ומנסה ליצור סוג של תנאים נורמאלים אלא מחפש קודם כל הגשמת מטרה אידיאולוגית - חיסול ישראל. באמנת החמאס זה רשום. מי שחושב שאפשר לעשות איתם שלום אני מבקש לקרוא את סעיף 7 באמנה ואת האמנה עצמם, במפורש הם אומרים שהם רוצים לחסל אותנו(כשהיינו בחוץ הכל נחתם סוכם וכו') כבר יצאנו החוצה והם ממשיכים להפציץ אבל כנראה שידידי השמאלנים כאן לא יבינו וגם נפילה בתחנת הכוח באשקלון שתגרום לשיתוק מדינה שלמה לא תסביר להם.
עד כמה שזה ישמע אולי רע,יותר קל לי לקבל שחיילים שלנו הרגו בשוגג חיילים אחרים מאשר לו החמאס היה פוגע בהם, לא רוצה לתת להם את התענוג הזה.
מסתבר שאותן חיילי גולני שנהרגו מצאו בית כדי להעביר בו את הלילה, ופתאום הופצצו מאש כוחותינו. עדיין בוחנים את העניין, ישנה אפשרות שהבית הופצץ מטיל של החמאס, אבל הכיוון הוא מטנק של צה"ל וחבל... כואב הלב. אחד ההרוגים הוא בן 19. כואב הלב... עדיין ילד.
אחחח.. מה אפשר להגיד? עצוב, עצוב נורא. זה היה ברור שמתישהו נשמע על עוד הרוגים כי הרוגים רק בצד החמאס זה לא הגיוני, אך מאוד חבל לשמוע שהם נהרגו בשוגג, בדיוק בזמן שמצאו להם בית. יהי זכרם ברוך.
התגובות של המשפחות מדהימות אותי. שום כעס, שום טינה, רק חיזוק לצבא וכולם חוזרים ואומרים "אין מה לעשות, זאת מלחמה ואנחנו שמחים שככה הם נפלו". מדהים.
האנשים האלה יותר קשורים אלינו ממה שאנחנו חושבים, הם קשורים לשכנים שלנו, למורים שלנו, להכל. ולפעמים במקרים מצערים הם גם מהמשפחה שלנו. תנסו לנחם אותו.
לשתי מורות שמלמדות אותי יש בנים בעזה. בלי קשר, אני מרחם מאוד על אלה שירו את הפגז. אילו יסורי מצפון איומים.
צריך לציין שזאת לא פעם ראשונה שנופלת עלינו "תקלה" מהסוג הזה(ולא רק לנו, וככל הנראה גם לא הפעם האחרונה)- אין מה לעשות, זה חלק מהמלחמה, עם כל הכאב.
עכשיו השאלה, מה מטרות המבצע? אגב, למי שעדיין חושב שמרצ הם שמאל ראדיקלי כקלישאה מטומטמת, יבין עכשיו בדיוק שמדובר מאז ומתמיד במפלגה שפוייה. חד"ש, שהיא מפלגה של יהודים וערבים היא השמאל הקיצוני המתנגד למלחמה. ראיון מעניין עם חיים אורון.