הדבר הכי קרוב לונקובר שאני מוכן אליו זה ביקור בסאן פרנסיסקו. אני חולם עכשיו על חופשה באיזה אי. איזה שבוע אול אינקלוסיב עם חברה שלי.
כן הייתי בקובה (Varadero) עם כמה חבר'ה בשנה החדשה לפני שנה. הכרנו כמה רוסיות מאיזה חור ברוסיה. מאיזה עיר שנקרא Russia Perm מספיק שתכתוב את זה בגוגל ותבין על מה אני מדבר. אבל המלון היה נוראי והאוכל היה יותר גרוע מאוכל צבא. מלון 4 כוכבים שמזכיר אכסניה בצפון הארץ. בחזרה לנושא ממה שאני קורא עליו בארץ יש איזה קרנבל איראן שלי אישית נראה מלאכותי ביותר. התקשורת אחוזת טירוף ופאניקה חסרת כל פרופורציה. מעניין איך זה משרת את אלה ששולטים על התקשורת.
אני מבקש שדיבורים על איזורים אקזוטיים תעבירו לדיון התיירות, אנשים שרוצים לדבר על פוליטיקה לא צריכים לאכול את הלב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx לגביי איראן, פליטת הפה הייתה בדיוק כשמחאה החברתית הייתה אמורה להתרחש. השאר זה סתם הדף.
אכן זה היה מאיר דגן שהתראיין בתקשורת נגד הפצצת הכור, ומשם ניצת הדיון הציבורי. לא חשבתי על האפשרות שאולי יש איזה אינטרס (לא בהכרח של מאיר דגן) להסיט את התקשורת מהמחאות השונות (בלי קשר לזה שהנושא של הגרעין האיראני חשוב מאין כמותו). מעניין.
כן אבל לא השתנה כלום. זה לא שפתאום האיראנים עשו ניסוי שלא הצליח וכולם הבינו שאוטוטו יש להם פצצה. לי זה נראה כאילו יצרו פה קרנבל תקשורתי. שיצא מכל פרופורציה ביחס למצב.
אז אפשר לומר כבר שבאופן כמעט ודאי הפציצו לראשונה באירן! http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1579563 עכשיו השאלה: מה יהיה הלאה?
אין כל כך הלאה. גם אם ברור לנו שישראל עומדת מאחורי הפיצוצים ה "מסתוריים" האלה, כל עוד לא תבוא הוכחה רשמית, או הצהרה כלשהי מצד אחת המדינות, אין כאן שום דבר חדש. מן הסתם אנחנו נכחיש, כי אף אחד לא רוצה לפתוח עכשיו בעימות. מה שכן, אם יהיו עוד הזדמנויות כאלו בעתיד, אין לי ספק שישראל תקפוץ על המציאה.
אם כל ההפחדות של ממשלות ישראל לגבי האירנים נכונות, אז אירן תפנה אצבע מאשימה לישראל ולא משנה אם אלו היו כוחות שלנו או כוחות אמרקאים שהפציצו. זה בדיוק אותו הדבר עבורם. אולי בכל זאת לא יושבים באירן אנשים שמחפשים מלחמה הרסנית למרות הכל.
בטח, יושבים שם בממשלה אנשים נבונים מאוד ששולחים המונים להשמיד את שגרירות בריטניה. בהחלט אנשים מתוחכמים מאוד מבחינה מדינית.
אף אחד לא נולד עם ראיית העתיד, יש אנשים שמקבלים החלטות שגויות, כמו ההחלטה של הערבים להלחם בנו ב48, זה לא אומר שלא היו שיקולים הגיוניים לפני שהיא נלקחה. אם איראן תחליט לתקוף את ישראל בנשק גרעיני, זאת פעולה שהתוצאה שלה היא חד משמעית, ולכן אני מאמין שהאיראנים כן ימנעו מפעולה כזאת.