הדיון הרשמי של הליגות בעולם 2012/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏10/7/12.

1. OriRR Member

קשרה המצוין של מונפלייה יוהנס בלהאנדה חתם היום בדינמו קייב. בכך הוא מצטרף לחלוץ פ.ס.וו ג'רמיין לנס וחלוץ אנדרלכט דיומרסי אמבוקאני שכבר חתמו בקבוצה.

מאוד מעניין לראות מה האוקראינים עושים שם. כנראה השליטה של שחטאר לא עשתה טוב לדינמו קייב.
    אני קצת מאוכזב דווקא שהשלושה חתמו שם ולא במועדון בכיר יותר.
    אולי לנס ובלהאנדה שהם צעירים עוד יתקדמו למועדון בכיר יותר אבל אמבוקאני בגילו אני כבר לא חושב שהוא יגיע למקום יותר גדול וחבל, הוא נתן עונות(במיוחד האחרונה) פשוט מדהימות בבלגיה והיה מעניין לראות אם הוא מצליח לשמר את היכולת הגבוהה גם בליגה יותר בכירה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/13
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הבלם הקולומביאני בן ה-21, פדרו פראנקו, חתם היום בבשיקטאש ל-5 שנים והטורקים ישלמו למיז'ונאריוס עבורו כ-2.4 מיליון יורו. הוא יהיה הקולומביאני השני ששיחק שם אי פעם, אחרי שאוסקר קורדובה השוער כבר עשה זאת לפניו בעשור הקודם.

3. Telkiyski Member

מה עם פאריד מונדרגון שוערה של גלאטאסראי לשעבר?
    או שהכוונה היא לקולומביאנים בבשיקטאש בלבד.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/13
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מן הסתם בבשיקטאש, היו עוד לא מעט קולומביאנים בליגה הטורקית.

5. Muurad Member

יצא לי לדבר עם הבנאדם אגב והוא אישר שהשחקן הוא אכן ברנאד, והסיכום הוא עם BMG שתשלם כאמור חצי מה-18 מיליון יורו.

פורטו עם קיץ עמוס מאוד עם מספר לא מבוטל של הוצאות על שחקנים חדשים.

הם יחתימו גם את הUNDERSTUDY של ג'קסון, האלג'יראי בן ה-23 נאביל גילאס שממה שהבנתי חלוץ מוכשר, טכני ופיזי - הוא אמר לי אגב שאנז'י הייתה מוכנה להפעיל סעיף השיחרור של ג'קסון(40 מיליון יורו) אבל הוא דחה אותם, ושיש עוד קבוצה שהוא לא יודע עליה - אבל רוב הסיכויים שהוא יחתום על חוזה חדש עוד מעט שיגדיל את סעיף השיחרור ל-60 מיליון, כששנה הבאה הוא יורשה לעזוב.

עוד משהו מעניין, הוא אמר שBMG וDIS שכאמור מנהלת ואחראית על העברת ברנארד, הייתה מוכנה להעביר לפורטו גם את הבלם דוריה כשהעזיבה של אוטאמנדי נראתה קרובה מאוד - אבל שכרגע העניין קרוב לרדת מהפרק כשנראה שהארגנטינאי בכל זאת יישאר(למרות שאני עדיין לא מבין איך הם ישאירו רביעייה של מנגלה, אוטאמנדי, מייקון ודייגו רייס - לא נשמע הגיוני)

סה"כ פורטו לפחות עד עכשיו, עם ההעברות של ברנארד וקינטרו יוציאו סכום לא מבוטל בכלל של קרוב ל-60 מיליון יורו בקיץ הזה (למרות שאם מתחשבים בכמה נטו הם ישלמו על האחוזים שהם יקבלו מכרטיסי השחקנים זה יורד לאיזה ה-45 - שזה עדיין סכום מאוד גבוה)

----------------ג'קסון----------------
    ---קינטרו--------------------ברנארד---
    -------------------------------------
    --------דפור----לוצ'ו-----הררה---------
    ---------------------------------------
    -דאנילו---אוטאמנדי---מנגאלה----אלכס סנדרו-

אחלה הרכב עם שילוב נכון של ניסיון וכישרון, ושילוב התקפי שיכול להיות פשוט תאווה לעיניים. לדעתי אגב המקום שקינטרו אמור לשחק, יותר באגף כמו שחאמס היה - יכול לעזור לו מאוד מבחינת להיות יותר פעיל במשחק, ולהיות הרבה יותר פרודקטיבי מבחינת כמות השערים והבישולים, ופחות להעלם ולהיות לא יציב כמו שקורה לו.
    עם השילוב של הזריזות, הדריבל ויכולת הבעיטה שלו עם שמאל(אבל גם כמובן העין לפס וסה"כ יכולת המסירה) - הוא יכול להיות מושלם מבחינת העמדה ולהתאים לה כמו כפפה כשלמגנים יהיה קשה להסתדר איתו, והיא תכריח אותו להיות יותר ישיר ותקיף.

פרננדו אגב אמור להמכר למונאקו או פסז' עד סוף הקיץ, לפי מה שהוא אמר.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/13
  6. Muurad Member

בצד של ספורטינג אגב, הכישרון הגדול ביותר של מחלקת הנוער שלהם - ברומה, שמפרק כל מה שזז באליפות העולם עד גיל 20 כרגע - נמצא במו"מ לחדש את החוזה שלו שאמור להסתיים עוד שנה אם אני לא טועה(פיני זהבי שהיה סוכנו רצה להעביר אותו לפורטו כבוסמן בסופו של דבר ולדפוק לגמרי את ספורטינג לפי מה שאני הבנתי, אבל ברומה לא רצה ועזב אותו ועכשיו אבא שלו אחראי עליו)

ואם הוא לא יחדש חוזה בסופו של דבר הקיץ, שזה עדיין לא ברור, ספורטינג יהיו חייבים למכור אותו בסכום לא אידיאלי ביחס למה שחשבו שיקבלו עליו בסופו של דבר, אבל אני משער שהדרישה שלהם תהיה אחוזים ממכירה עתידית

סה"כ אני מקווה שהילד יאריך חוזה ויהיה שחקן מן המניין שנה הבאה בבוגרת ויעשה את הקפיצה בצורה טבעית עוד שנה שנתיים כשיתפתח ויהיה יותר מוכן, ולא ככה.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דינאמו זאגרב זוכה בסופר קופה אחרי ניצחון על היידוק ספילט בפנדלים. קראתי שמגיליאורה הצטיין במשחק הבכורה שלו מאז ישב במעצר בארגנטינה. יש לי הרגשה שהחיבור בין המועדון הקרואטי לשוער המשוגע יהיה מוצלח.

http://i41.tinypic.com/2ebhdfn.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/13
  8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חכה, תן לו עוד קצת זמן עד שהפיוז הראשי יקפוץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

9. Muurad Member

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q75/1012161_674727989207464_747668472_n.Xxx

3.5 מיליון לחצי הכרטיס (הבנתי שאת החצי השני מחזיק מנדש) עם 30 מיליון יורו סעיף שיחרור. הבנתי שמתלהבים ממנו בפורטוגל, הכינוי שלו כראוי למוצא, העמדה והמראה הוא 'בנזמה', למרות שלפחות מהבחינה הטכנית והשליטה שמייחדת את הצרפתי הוא כמובן לא קרוב.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/13
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא לא קרוב משום בחינה לבנזמה, אבל הוא לא שחקן רע והוא מגיע אחרי עונה לא רעה. אישית לא התרשמתי ממנו כשחקן עם פוטנציאל מיוחד, וזה למרות שאני אוהב שמנים, ואם הייתי אוהד פורטו לא הייתי מתלהב מההחתמה. אבל אני לא, אז אני מתלהב מכך שראיתי את שער הבכורה שלו בנבחרת (בהופעת הבכורה) בשידור חי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Muurad Member

פאקונדו פריירה נמצא באוקראינה לפי דיווחים לסכם את המעבר לשחטאר תמורת 9.5 מיליון יורו. אחלה מחיר לולס

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/13
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ולס חייבת למכור את צ'וקי אחרי שג'ינו "היורש של סאנטי" פרוסי תוקע להם עסקה עם סכום דומה מול סנדרלנד אם אני לא טועה. בקשר לפריירה עצמו, מעולם לא הסתרתי כמה אני מעריך אותו ולמרות שזה לא הולך להיות קל אני מאמין שהוא יכול להשתלב בקבוצה האוקראינית המצוינת.

13. Muurad Member

דעתך על פרוסי ואיך ישתלב באנגליה? תמיד עשה עלי רושם חיובי, למרות שלא ראיתי אותו כ"כ הרבה כמובן.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/13
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יש לו את כל הנתונים להפוך למגן מצוין, אבל כיום הוא שחקן רוטציה בולס. רוצה לומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx (לא יודע איך לאכול אותו).

מאז שתי ההופעות הנדירות שלו מולכם בגביע, ששיתק את ניימאר פעמיים, הוא ידע תקופות טובות יותר וטובות פחות ולא הצליח ממש לתפוס מקום של קבע בהרכב למרות שכן שיחק בנבחרת כמה פעמים. הייתה לו גם פציעה מציקה שקצת עצרה אותו, אבל כנראה שיש שם עוד משהו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/13
  15. Muurad Member

אגב, גם דורטמונד הביעה רצון להציע 35 מיליון יורו לג'קסון, אבל זה רק נכנס לתוקף אם לבאנדובסקי עוזב