הדיון הרשמי של הליגות בעולם 2012/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏10/7/12.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לוסיאנו גאלטי פרש מכדורגל לפני כשלוש שנים בשל מחלה קשה שסיכנה את חייו, כך לפחות חשבנו. מאז "הפרישה" אל הואסו עבר השתלת כליה וחזר להתאמן באסטודיאנטס בתקווה לחזור לשחק כדורגל בצורה מקצוענית. בחודשים האחרונים קיבל אישור רפואי ואף שותף במשחק אימון של הקבוצה, אך ברגע שהבין שלא יקבל חוזה בקבוצתו האהובה מצא גאלטי יעד אחר לקאמבק המרגש. השחקן הוותיק, מחוזק בכליה שתרם לו אביו, חוזר ליוון שם גם שיחק בפעם האחרונה באופן רשמי, לקבוצה של כרתים. כך לפחות מדווח בימים האחרונים.

מחכה בקוצר רוח לראות אותו חזרה במגרשים.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בשיקטאש הצהירה שהיא מתעניינת בבלמה בן ה-22 של מיז'ונאריוס, פדרו פראנקו ותנסה לצרף אותו כבר בשבוע הבא לקראת העונה הבאה. למרות גילו הצעיר, שיחק כבר למעלה מ-100 משחקי ליגה ואף היה קפטן הנבחרת הצעירה במונדיאליטו ב-2011. אחד הבלמים המבטיחים בכדורגל הקולומביאני שלטעמי בשל כבר לעשות את טבילת האש האירופאית. מקווה שייצא לפועל המהלך.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קבלת הפנים שחיכתה לגאלטי בשדה התעופה בכרתים

4. Muurad Member

עדיין לא יצא לי לדבר איתו כדי לאשר או לשאול אם מותר לו לאשר, אבל נראה לי שהניחוש שלי היה במקום והשחקן המדובר הוא אכן ברנארד, לפחות לפי איך שהתקשורת קפצה על הסיפור והדברים שברנארד עצמו אמר - מה שכן הוא אמר לי אז הוא שיהיה לאותו שחקן חוזה ל-5 שנים וסעיף שיחרור של 60 מיליון יורו כשהסיפור ייסגר סופית, ככה שנדמה שפורטו מכוונת גבוה מאוד - בדר"כ סעיפי השיחרור גם של הכוכבים יותר נמוכים.

בנפיקה אגב קרובה מאוד להחתים את ליסנדרו לופס(הבלם, כמובן).

ועניין פרד לשחטאר כבר מדווח פחות או יותר כ DONE DEAL בברזיל, הסוכן שלו(אחיו של רונאלדיניו) עיקש מאוד בניסיון להעביר אותו, ואני חושב שרק הסיבוך עם מחטריאן ליברפול והצד השלישי בכרטיס שלו מעכב את העניין.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/13
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יש גם הצעות ממועדונים אחרים, אבל לטענתו של נשיא ארסנל היחסים הטובים עם הנהלת בנפיקה הכריעו לטובת הקבוצה מפורטוגל. 5 מ' אירו ישלמו עליו. לדעתי רכש טוב, אני עוקב אחרי השחקן מהיום שהתחיל לשחק בבוגרים והוא השתפר משנה לשנה והפך לבלם הכי טוב בארגנטינה בעונות האחרונות. משחק ראש מצוין בשתי הרחבות ומאוד אגרסיבי. מקווה שהוא יצליח.

6. Muurad Member

http://shakhtar.com/data/imgdata/foto/news/172027__max_news.Xxx

15 מיליון יורו, חוזה ל-5 שנים.

מבחינה אנוכית לגמרי, חבל שהוא עוזב כ"כ מהר וכנראה יבלה את מירב הקריירה בשחטאר. יהיה מעניין לראות איך בדיוק לוצ'סקו יעזור לו להתפתח, ובאיזו עמדה. שיהיה לילד בהצלחה

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

פורטו: "איבדנו את חאמס? לא קרה שום דבר, נחתים את המחליף שלו" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

תתחילו לשנן את השם (אלו שטרם יודעים במי מדובר): חואן פרננדו קינטרו סגר בפורטו, שתשלם לפסקארה עליו 10 מ' יורו. אני כבר מחכה לראות את הצמד חואנפר-ג'קסון (במידה ויישאר) מתפקד יחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

8. BvB Member

נשמע החתמה מעניינת
    זה השחקן שמככב עכשיו בטורקיה במונדיאלטו עם קולומביה?
    בכל מקרה אין על הסקאוטרים של פורטו,לפני כמה זמן ראיתי שהם המועדון שהוציא הכי הרבה שחקנים לקבוצות גדולות באירופה.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כן זה הוא. שחקן שדומה מאוד לחאמס בסגנון המשחק, למרות שהוא פליימייקר וחאמס יותר שחקן כנף.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

"הסקאוטרים" של פורטו לא מגלים שחקנים, ברוב המקרים שהם הולכים על שחקן שעוד לא פרץ ולא "גילו" אותו עוד לפני הם דווקא לא מצליחים. המועדון פשוט עובד נכון בהחתמות ומצליח לתפוס באחוז נדיר שחקנים שכבר מכירים אותם בשוק האירופאי אבל לא מעריכים נכונה את הפוטנציאל שלהם. כל המכירות הגדולות האחרונות שלהם היו של שחקנים שהם החתימו אחרי שהם כבר היו מוכרים, כמו גם קינטרו שכבר "גילו" אותו לפני (אחרת איך היה מגיע לפסקארה?). בניגוד, דוגמה אחת לפחות, לאודינזה נניח.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אפרופו מונטרו, אליאס, בסיאטל הודיעו שהוא מאוד קרוב לעבור לספורטינג ליסבון, דווקא אחרי סמסטר לא משהו עם מיז'וס. סכום ההעברה לא פורסם. יהיה מעניין לראות אותו לראשונה באירופה.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שהוא נראה בחודשים האחרונים לא הייתי משקיע בו יותר מדי, אבל אם יחזור לעצמו אין סיבה שלא יצליח בספורטינג חוץ מאולי זה שהמועדון הפורטוגלי הפך בשנים האחרונות לבית קברות לשחקנים מוכשרים...

13. Muurad Member

אני אישית חושב שמה שמייחד אותם זו האווירה והמסגרת שהם מכניסים את השחקנים, ועוזרים להם לשחק ולהתפתח.

החולשה של רוב הליגה הפורטוגלית עוזרת, אבל סה"כ לדעתי לא מעט מהחבר'ה שלהם לא היו מתפתחים לאותה רמה או מוניטין במקום אחר.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מדבר על הזווית של ההחתמות, של הרכש, ברור שיש למועדון עוד הרבה נקודות זכות שהופכות אותו למכונה המצליחה שהוא כבר שנים ארוכות. אבל אם יש אספקט אחד מרכזי שצריך לבחור בהצלחת המועדון, לדעתי זה אחוזי הפגיעה ברכש וגודל הפגיעות האלו. דבר שדורש עבודת סקאוטינג מסוג אחר ממה שלרוב מייחסים לפורטו. כמעט אף אחת מההצלחות הגדולות של הרכש לא היה "גילוי" של פורטו, למעשה, בפעמים שהמועדון דווקא כן מנסה לגלות מישהו שמעט שמעו עליו, הוא לרוב לא מצליח.

חולשת של הליגה הפורטוגלית משחקת לטובתם מבחינות מסוימות, השתתפות קבועה באירופה והיעדר חשש ממה שקרה למועדון כמו ויאריאל (שגם פעל בצורה דומה, למרות שברור שיש הבדלים), ופחות טובות מבחינות אחרות.

מה שהכי מרשים בפורטו זה שתמיד יש הרגשה של יד מכוונת והתנהלות שקולה ומתוכננת עד לפרט הכי קטן.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הפורטוגלים משתלטים על השוק הקולומביאני. אחרי שפרדי מונטרו סגר בספורטינג ליסבון, פליפה פארדו ישחק בבראגה, חואן פרננדו קינטרו יצטרף לג'קסון מרטינס והקטור קיניונס, אתמול הודיעה פאקוס פריירה על החתמתו לשנתיים של הקיצוני השמאלי, ג'ון פרדי פאחוי, שחקנה של אתלטיקו נאסיונל. לאחר ששחקן הקבוצה, סיצ'רו סמדו, עזב אותה, חיפשו בפאקוס שחקן עם נתונים דומים והקשר-חלוץ בן ה-24 עונה להם על כך. שחקן מהיר עם בעיטה חזקה מאוד מרחוק, שליטה טובה בכדור, למרות שלעיתים יש לו נטיה לתת דריבל אחד יותר מדי וגם משחק הראש זה לא הצד החזק שלו. נאסיונל, ששילמה לקאלדאס 3 מ' דולר עבור הכרטיס של פאחוי, תשאיל את השחקן לפאקוס לשנתיים עם אופציה לרכישה. פאקוס תשתתף בשלב המורקדם של הצ'מפיונס ליג.