http://www.dailymotion.com/video/x10159q_pac-0-2-por_sport פורטו משלימה קאמבק במחזור הסיום וזוכה באליפות דרמטית ביותר אחרי 0-2 על פאקוס משערים של לוצ'ו גונסאלס בפנדל (23) והגולאדור הקולומביאני, ג'קסון מרטינס (52), שערו ה-26 בליגה העונה, מלך השערים בפורטוגל. :aaa8: http://www.futbolred.com/contenido/colombianos-exterior/noticias/mayo2013/IMAGEN/IMAGEN-12810034-2.Xxx ORGULLO COLOMBIANO :aaa021:
דינמו קייב תסיים את הליגה האוקראינית במקום השלישי, מה שאומר שזו העונה הכי גרועה בתולדות המועדון מאז אוקראינה קיבלה עצמאות עד היום דינמו לא ירדה מתחת למקום השני. מטליסט חארקוב תסיים כסגנית ותשתתף במוקדמות ליגת האלופות בעונה הבאה. דינמו קייב הולכת לליגה האירופית.
אין לי את הנתונים המדויקים, אבל אני מעריך שהכוח הכלכלי שלה לא בהרבה פחות מזה של שחטאר. יותר גדול ממטאליסט ודנייפרו. ההבדל בין שתי הקבוצות הן קודם כל במי שעומד על הקווים וכפועל יוצא גם בסקאוטינג. דינמו קייב גם מסתמכת יותר על האוקראינים, והדור שלהם די בינוני ונופל מהזרים ששחטאר מביאה. מטאליסט כמו שחטאר, הצליחה להשיג אחיזה טובה בשוק הדרום אמריקאי וזות בניגוד לדינמו קייב, אצלה רוב מי שמגיע מהיבשת הזו פשוט פלופ.
אני לא מתעניין בדיוק בשיטה של הליגה האורוגוואית, ככה שאני לא יודע איך זה קרה, אבל אחת הקבוצות עם השמות הכי מוצלחים בהיסטוריה של הכדורגל עשתה היסטוריה. לראשונה בתולדות המועדון, אל טנקה סיסלי, ישתתף בגביע יבשתי. סודאמריקנה 2013. המועדון, למי שמתעניין, קרוי על שם טנק דלק ספציפי...
באוסטריה אוסטריה וינה זכתה באליפות ראשונה מאז 2006 (כנראה תזכה בדאבל) בסרביה פרטיזן בלגראד זכתה באליפות שוב (אחרי ניצחון על הכוכב האדום במשחק העונה 1-0 משער בדקה 90. http://www.youtube.com/watch?v=1HeY2P5rR2s) בהונגריה האלופה היא גיור (לראשונה אחרי 20 שנה) בפולין לגיה ורשה כנראה תזכה בדאבל, כאשר שני מחזורים לסיום העונה היא ביתרון 5 נק' על פוזנאן בצ'כיה ויקטוריה פלזן באותו מצב בדיוק, כאשר במקום השני ועם 5 נק' פחות ספרטה פראג. בשוויץ באזל מוליכה את הטבלה ב6 נק' לפני גראסהופרס, 3 משחקים לסיום העונה. (גראספהופרס נצחה את באזל השבוע בפנדלים בגמר הגביע) בבולגריה לבסקי סופיה ראשונה עם 70 נק', רזגראד (אלה שעפו לדינמו זאגרב עם שני שער בדקה 90) עם 69. משחק אחד לסיום העונה. שאר הליגות : רומניה - סטיאווה בוקרשט סלובקיה - סלובן ברטיסלבה דנמרק-פ.צ קופנהאגן (תהיה אוטומטית בבתים של הצ'מפיונס)
הבעתי את מורת רוחי כבר בדיון הצרפתי, אבל ייתכן הדבר. מקווה מאוד שייפול ברגע האחרון שהמר בחור יעבור לליגה במתאימה לו קצת יותר, אם כל הכבוד שיש לליגה הצרפתית שהיא בהחלט מכובדת.
ממה שאני הבנתי מהחבר שסיפר לי על כל העניין, זה אמור להיות סגור רשמית היום\מחר - מבחינת החוזים וכנראה הדיווח של פורטו לבעלי מניות שלהם על ההעברה. זה יכול להיות מצחיק\אכזרי אם פורטו ידפקו לחאמס מחיר בשמיים ומוטיניו בגרושים - ספורטינג אמורה לקבל 50% מהכסף שפורטו ימכרו אותו מעל 10 מיליון. אבל ממה שאני שמעתי זה יהיה חאמס עבור 45 מיליון יורו שזה סעיף השיחרור שלו, ומוטיניו עבור 25 מיליון (כלומר ספורטינג יקבלו 7.5 מתוכם).
גם אטסו יעזוב את פורטו אגב, כשהוא כבר סגור בקבוצה מהליגה האנגלית ממה שהבנתי כבר תקופה, הופעל סעיף השיחרור שלו(10 מיליון יורו אם אני לא טועה). אפשר לשער שזוהי קבוצה מהצמרת, לפי מה שהבנתי מספר קבוצות הפעילו את הסעיף ולא אחת. נראה מה יעשו בפורטו מלבד 3 האמיגוס המקסיקנים, בחלון ההעברות הזה. חאמס ומוטיניו היה מתוכנן, אבל אטסו תפס אותם לא מוכנים לדעתי. התיכנון היה חידוש חוזה שכבר הוצע לו, אבל האנגליות שינו את התוכניות.
לא חושב שאטסו זו אבידה גדולה, בטח שלא במחיר הזה. אם רק חצי מההעברות שדיברת עליהן יבוצעו, יש יותר ממספיק כסף לרכוש מחליף בנוהל. מה גם שלפורטו יש אופציה לחתוך את ההשאלה של איטורבה לריבר בפגרה במידת הצורך.
לא ברור שלא, אבל עדיין מעניין לראות מה יקרה כי אטסו היה השחקן הכי בשל לקחת דקות משמעותיות בהרכב, ובגלל זה מעניין לראות מי הם יביאו בחלון ההעברות להתקפה ובכמה הם ישקיעו, מלבד קורונה הצעיר - האם שחקן צעיר שצריך להתבשל או שיחרגו טיפה מהמנהג, ויקנו שחקן מוכן ומבוגר יותר שיכול לעזור עכשיו. אגב, גם המשך דרכו של ויטור פריירה בסימן שאלה. לא יהיה מפתיע אם הוא יעבור לאברטון יחד עם אטסו, ולא יפתיע אם פורטו גם עליו יעשו קופה איכשהו, למרות שסה"כ פריירה לא ממש אבידה למרות האליפויות לטעמי.
לקנות שחקן בשל זה לא בדיוק לחרוג מהמנהג כמו שאני רואה את זה. אחד הדברים הכי חכמים בהתנהלות של פורטו לדעתי זה שהם לא קונים הרבה חתולים (מוכשרים) בשק, אלא שחקנים שכבר עשו פריצה מסוימת ועומדים לפני הפריצה הבאמת גדולה (כך הם מקווים, ולרוב פוגעים). רוב ההצלחות הגדולות שלהם הם שחקנים שכבר הראו לפני כן שיש להם את זה ברמה זו או אחרת - פאלקאו, ג'קסון, חאמס, ליצ'ה, הולק הם רק חלק מהדוגמאות - פחות ילדים מוכשרים כמו אטסו ואיטורבה, למרות שיש גם כאלו לעתים. אני מסכים שזה יביא לדילול רציני בסגל ההתקפי אם חאמס ואטסו ילכו, אנחנו מדברים על העזיבה של חאמס כדבר ודאי אבל זה עדיין לא, שיצריך רכש איכותי ככה או ככה. סומך עליהם שיש להם כבר שחקנים על הכוונת (הייתי שמח אם היו זורקים לנו כמה מיליונים טובים על סנטוריון). מעבר ובנוסף לרכש, שיהיה חובה בתסריט כזה, יש את איטורבה שאפשר להחזיר. לדעתי אם הם בונים עליו לעתיד בכלל, עדיף לתת לו לחזור לאימוני טרום עונה ולא באמצע העונה כמו שחוזה ההשאלה אומר. יש כמה צעירים מבטיחים בקצה הסגל ובקבוצת המשנה, נכון שהם באים אחרי אטסו ב"תור" אבל יש להם כדורגל. דלאטורה, Toze, ואולי עוד שאני פחות מכיר. לא מתעסק יותר מדי במאמנים, אבל אם יהיה שינוי אני דווקא יתעניין במקרה זה בזהות המאמן החדש.
פורטו הוציאה הודעה רשמית לבעלי המניות שלה. 45+25, כמו שאמרתי. http://web3.cmvm.pt/sdi2004/emitentes/docs/FR45312.Xxx