אכן שחקן נהדר. היתה שמועה שגם ליברפול וגם אתלטיקו מדריד עוניינות בו, אני אהיה יותר משמח אם הוא יגיע לקולצ'ונרס במקום פאלקאו, אין לי ספק שהוא גם הוא יכול להצליח שם בגדול.
אין אף שחקן בעולם למעט מסי ורונאלדו עם קצב הבקעה כמו שפאלקאו. אבל המטרה של ג'קסון תהיה להצליח בזכות עצמו בדיוק כמו שהוא עושה בפורטו ולא לחקות את צעדיו של אל טיגרה.
אין סיבה גם שהוא לא יצליח הוא שחקן נהדר. אני מחכה לראות אותו מתקדם ועובר למועדון קצת יותר גדול מפורטו.
לאחר שלא נמצא לו מקום בלאציו, מאורו סאראטה ייפרד מאיטליה לטובת דינמו קייב. קראתי על סכום של סביב ה-8 מ' אירו. עריכה: העסקה לא יצאה לפועל בסופו של דבר
פורטו משלימה את רכישתו של חאמס רודריגס לחלוטין כאשר קונה את שאר 35% ב-8.75 מיליון יורו (רק לשם השוואה, היא רכשה את חאמס ב-2010 מבאנפילד ב-7.35 מיליון יורו). לחאמס יש חוזה עד 2016 עם סעיף שחרור של 45 מיליון יורו, אבל אני בספק רב מאוד אם הוא ימצה את חוזהו בפורטו.
לא עדכנו פה כבר זמן מה על הליגה בפורטוגל, שם בנפיקה פתחה כבר פער של 7 נקודות על פורטו בפסגה, פער אותו תוכל השנייה לצמצם היום כשתשלים את המחזור במשחק לא פשוט מול בראגה שצריכה נקודות במאבק על אירופה. חמש מחזורים לסיום העונה ולאור היכולת של בנפיקה, עושה רושם ששוב האליפות תחליף ידיים אלא אם יקרה משהו לא צפוי. טוטו סאלביו חזר מפציעה כאילו כלום לא קרה והמשיך ביכולת הטובה שלו העונה, כולל שער נוסף למאזן.
אז הכל עדיין פתוח אחרי שפורטו צולחת את המבחן מול בראגה ומנצחת 1-3 דווקא אחרי שפיגרה בתחילת המשחק. 4 נקודות לבנפיקה, 5 מחזורים לסיום...לזה אני קורה ליגה מעניינת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx גולאסו של חאמס רודריגס שהישווה את התוצאה (בעונה הבאה באולד טראפורד?):
לא סתם מעניינת, אם פורטו לא ייפלו לפני, ואין סיבה שייפלו, מחזור לסיום העונה פורטו מארחת את בנפיקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx לפני כן לבנפיקה מחכה עוד דרבי שבטח יהיה אמוציונלי, אבל לאור היכולת של הירוקים-לבנים העונה קשה לראות שם הפתעה. האמת היא שאני לא יודע עד כמה הליגה מעניינת כמו שמשאבק האליפות הדו-ראשי מעניין, שתי הקבוצות ללא הפסד העונה, הליגה עצמה נמצאת בפשיטת רגל ומשחקי מרכז ותחתית הטבלה נראים עלובים למדי לצערי.
אני בגדול מסכים איתך, אבל אני לא רואה איך ספרד למשל שונה מזה, רק פשוט יותר עשירה. אבל זה שתי קבוצות סגורות בליגה משלהן, בפער משמעותי מהשאר, כאשר המאבק הוא בעיקר על היורדות והעולות לאירופה. ועדיין, יש אנשים שמקטלגים אותה כליגה הטובה בעולם.
מהבחינה של שתי קבוצות שנאבקות על התואר, לכאורה כי בספרד גם את זה לא היה העונה, יש דמיון. אבל בספרד יש כדורגל טוב ומגרשים מלאים גם בתחתית, אני אפילו נהנה לא פעם ממשחקים מהליגה השנייה, בעוד בפורטוגל הרמה פשוט יורדת בצורה קיצונית אצל קבוצות מרכז הטבלה ומטה, אין כמעט קהל במשחקים שבהן לא מעורבות 5-6 הקבוצות שכן יש להן קהל, והתחושה היא של ליגה ישראלית משופרת במשחקים אלו.
בוודאי, כי עדיין רוב הקבוצות שם עשירות יותר מהפורטוגזיות, הליגה עדיין יוקרתית הרבה יותר ומן הסתם מושכת שחקנים טובים יותר שמביאים צופים רבים. וכן, גם בליגה השניה יש קבוצות שאפשר להנות מהם. אז אין ספק שהרמה יותר טובה מפורטוגל והיא כנראה באמת אחת מהליגות הטובות בעולם, אבל ללא קשר לפורטוגל, נראה לי שהליגה הספרדית קצת מנופחת מער לפרופורציות. אולי בגלל מסי ורונאלדו, אולי בגלל סיבות אחרות.
ברור שהליגה הספרדית יותר טובה מהפורטוגלית, אבל לא זו הנקודה שלי. הליגה הספרדית על כל הבעיות הכלכליות של המועדונים שם נמצאת במצב טוב פחות או יותר, לא זה הדיון כאן, בעוד הליגה בפורטוגל נראית לי כמו ליגה ישראלית משופרת במובן שלא רק שאין רמה והסגנון עצמו לא אטרקטיבי, גם אין אווירה ולא כיף לראות את המשחקים. תוריד את שתי המוליכות, יש לך עוד 3-4 מועדונים סבירים שבשביל ליגה בריאה אתה צריך שבמקום 3-4 אלו יהיו 12-14 (ואם לחזור לספרד, שם יש לך יותר). תראה משחק מרכז טבלה, שלא כולל את ספורטינג או בראגה, ותגיד לי מה הרושם שלך מהאווירה באופן כללי, עזוב את הרמה. באמת שאני מעדיף לראות עכשיו משחק מהליגה הספרדית השנייה על פני משחק שלא כולל את אחת הגדולות בפורטוגל, למרות שהקבוצות מפורטוגל כנראה יהיו טובות יותר מקצועית מאלו שבליגה השנייה בספרד.
מישהו יודע מה עם אאק בליגה היוונית? ראיתי היום שהם מתחת לקו האדום כאשר נותרו שני מחזורים לסיום העונה. היום הם אירחו בבית את הקבוצה האלמונית פנתרקיקוס (משהו כזה), והם היו בפיגור 1-0, משער עצמי בדקה 87, ואז המשחק פוצץ. מישהו יודע? עריכה: מצאתי, איך שהובקע השער אוהדי אאק פרצו למגרש בנסיון להכות את השחקנים, כולם ברחו לחדרי ההלבשה והמשחק פוצץ. הזוי http://www.balla.com.cy/3/19_Super_League/...rakikos_(video)