:aa1: טייסון עבר לשחטאר דונייצק. למרות ההתעניינות של צ'לסי בווינגר/חלוץ שני המוכשר, דווקא אלופת אוקראינה הייתה הראשונה לשלם למטאליסט את הסכום הנקוב בסעיף השחרור שלו (20 מיליון יורו) ולצרף אותו לשורותיה, לקראת חידוש המאבקים בליגת האלופות. בכך הפך טייסון לחבר התשיעי (!) במושבה הברזילאית של הכורים.
כן אבל לא בשביל שאחטאר, סה"כ אלה המחירים שהם צריכים לשלם עבור שחקנים כאלה.. הם יודעים שהוא הולך להשאר איתם לפחות עד סוף החוזה אפילו אם הוא ירצה לעזוב באיזשהו שלב, סה"כ זה משתלם להם לדעתי.
מתי פעם אחרונה הם הביאו שחקן בסכום הזה? לדעתי לפני כמה שנים טובות עם צ'יגארינסקי שהמקרה שלו שונה קצת כי הם הרוויחו בלי קשר (?).
אכן, טייסון מהווה את ההעברה היקרה ביותר של שחטאר מאז צ'יגרינסקי (שנקנה חזרה מברצלונה בקיץ 2010). עם זאת, אין מדובר בשחקן הראשון שנרכש על ידי הכורים בסכום "מופקע" יחסית במהלך התקופה המדוברת. לראיה, בשנתיים וחצי הללו הם הספיקו להוציא כ10 מיליון יורו על דנטיניו (שחקן פחות מוכח מטייסון וגם פחות מוכשר ממנו, לטעמי) ועל השאריות שנותרו מאדוארדו דה סילבה.
הם גם שילמו משהו כמו 15 מיליון יורו על וויליאן כשהיה נער "לא מוכר" ושיחק בקורינתיאנס. סה"כ רוב הקניות שלהם הם על שחקנים צעירים עם פוטנציאל במטרה שיתפתחו - טייסון הוא יותר קרוב לתוצר מוגמר והמחיר שלו עולה בהתאם - זה לא בדיוק דרך הפעולה שלהם בשנים האחרונות - אבל עוד פעם אם ניקח בחשבון שהוא כנראה ישחק שם עד גיל 30 ויעביר את השנים הכי טובות שלו ככדורגלן בקבוצה, לדעתי זה לא שינוי דרסטי כ"כ במחיר שגורם לעניין להיות לא משתלם עבורם. וויליאן כנראה יקבל את מבוקשו ויעזוב בקיץ בשביל המון כסף וטייסון בא במקומו, כשהם ייבנו על אלכס טיישרה ו\או דוגלאס קוסטה כדי לקחת את הצעד הבא קדימה.
שגרתית לא כי בדר"כ סגנון הקנייה הוא להביא את טייסון מאינטר בגיל 20 במקום להביא את טייסון ממטאליסט בגיל 24 - אבל מבחינת המחיר כשלוקחים בחשבון את הקבוצות שהיו מעוניינות בו ואת המחשבה שהוא כנראה הסכים להעביר רוב נכבד מקריירת הכדורגל שלו במועדון עם ההעברה - אני לא חושב שהמחיר הוא גבוה בצורה דרמטית. שאחטאר תמיד יהיו צריכים לעשות OVERPAY כדי להביא שחקנים בגילאים האלה ועניין כזה סביבם, כמו שהם צריכים לעשות OVERPAY לפעמים לשחקנים צעירים מדרא"מ שקבוצות באירופה במחירים שקבוצות באירופה לא מוכנות לשלם. אני חושב שעיקר המחשבה והסיבה לחריגה מהנורמה היא הכנה לעזיבה של וויליאן, והרצון לנסות להמשיך לצעוד קדימה או להשאר במקום, ולא לקחת יותר מידי צעדים אחורה מבחינת איכות הקבוצה.
אני לא מעריך את טייסון כמוך ואולי מפה הפערים בהערכת ההחתמה. לדעתי, גם אם לוקחים בחשבון שהם צריכים לשלם יותר על שחקן X בשל חוסר האטרקטיביות של הליגה, ב-20 מ' אירו אפשר למצוא שחקנים שעדיפים על טייסון. אם כבר החליטו לשבור את הקופה שם, שזה לא דבר שגרתי גם אם נוטים לחשוב אחרת, אני הייתי הולך על שחקן שיכול לשדרג קבוצה ולדעתי טייסון (במקרה שלהם) הוא לא זה.
מבדיקה שערכתי במספר אמצעי תקשורת, נראה שהצדק עם מוראד. הדיווח המקורי שלי הסתמך על ידיעה מהגרדיאן ושם נכתב, משום מה, שסעיף השחרור של טייסון עומד על 20 מיליון יורו.
לצערי לא יצא לי לראות את המשחק המצויין של פורטו ובנפיקה, שהסתיים בחלוקת נקודות של 2-2 בסופו של דבר. כל השערים נכבשו ב-20 הדקות הראשונות כאשר לפורטו כבשו מנגלה (8) וג'קסון (14), בעוד שלבנפיקה, שחזרה פעמיים תוך דקות ספורות כבשו מאטיץ' (9, אחד ממהלכי הכדורגל היפים ביותר שראיתי מקבוצה) וגאיטן (17). בתווך הגיע השער של ג'קסון מרטינס, שערו ה-12 העונה לאחר שניצל טעות איומה של ארתור, השוער של בנפיקה.
אני ממש אוהב את ג'קסון מרטינז שחקן נהדר עם מיקום מעולה ברחבה ואני לא חושב שנראה אותו בפורטו עוד הרבה שנים