ארתור שכח, קורה, אבל המחזור השישי שוחק בסקוטלנד וסיפק הפתעונת אחת. גלאזגו ריינג'רס שהולכת מן הפח אל הפחת, יצאה לפולקירק הקטנה וחזרה עם נקודה בלבד אחרי 1-1. נאצ'ו נובו כבש בפנדל אבל מקברין איזן 12 דקות לסיום. הגלאזגו השניה, סלטיק, ניצחה 0-2 את אברדין (זוראוסקי ופטרוב) והיא במקום השני. למה שני? כי מוליכת הטבלה הארטס עדיין עם מאזן מושלם, 18/18 אחרי 1-4 על ליבינגסטון במשחק שנעל את המחזור. מעניין אם זקני אדינבורו זוכרים פתיחת עונה כזו. ואם באדינבורו עסקינן, נמשיך עם הירוקים מהבירה, ויקיריו של ארתור, היברניאן. הירוקים נקלעו לפיגור ביתי מוקדם מול דאנדי יונייטד אבל הפכו את הקערה לניצחון 1-2. קילמרנוק ניצחה 2-3 את דאנפרמלין ממש בדקה ה-90. הפרט המעניין הוא שמו של כובש השער, אינבינסיבל (בכתיב קצת אחר), שמסתבר שאינו ניתן לעצירה. במשחק נוסף ניצחה מאת'רוול בחוץ את אינברנס C.T. גל, מחכה לטבלה הכחולה של ארתור.
שלום לכולם, אני בני, אוהד סלטיק, ואחד הלקוחות של ה "foggy dew". שמחתי לראות שיש כאן פינה לליגה הסקוטית. בקשר לג'אמבואים (הארטס\בייבי ריינג'רס\ריינג'רס B ), אני זוכר שבעונה שעברה הם דיברו על מכירת האיצטדיון ומעבר למאריפילד, איצטדיון הראגבי הלאומי שנימצא באדינבורו (ככה זה בסקוטלנד, גלאזגו היא עיר הכדורגל, אדינבורו... אה... יותר ראגבי) ויכול להכיל יותר מ 70000 צופים, דבר שיכול להיות מעניין לדרבי או למשחקים מול ה"אולד פירם". בזמנו אוהדים של הארטס הפגינו נגד המהלך. עכשיו אפשר אולי לעשות משהו בכיוון רק לעונה אחת (או שתיים, בכל זאת לוקח קצת זמן לבנות איצטדיון), עד שיחדשו את טיינקאסל (אם בכלל). בעקרון, אני בעד התחזקות של קבוצות אחרות בסקוטלנד. אני מאמין שאם דאנדי יונייטד, אברדין או שתי האדינבורואיות יחזרו לימים היותר טובים שלהן (ובשנות ה 70-80 היו להם כמה גיחות מעניינות לאירופה), זה יעשה רק טוב לכדורגל הסקוטי. אבל חבל לראות דווקא את נציגת בפרוטסטנטים מאדינבורו (פרבר של לונדון) מובילה במערכה. ולחשוב שהם עושים את זה עם שחקנים מקאונס (ליטא), קבוצה שסלטיק רמסה לפני משהו כמו 3 שנים, זה בלתי ניתפס. סתם תזכורת קטנה בקשר להארטס: בעונת 97-8 הם הובילו את הטבלא משהו כמו חצי עונה, ואז האולד פירם נתנו פיניש והשאירו אותה במקום השלישי. העונה הזאת זכורה לטובה, מפני שאז סלטיק זכתה סוף סוף באליפות, וקטעה רצף של 9 אליפויות של ריינג'רס, שהישוותה את השיא של סלטיק משנות ה 60-70. הארטס התנחמה בגביע באותה עונה, בניצחון בגמר על ריינג'רס (שנותרה בלי תואר, את גביע הליגה סלטיק לקחה), בסלטיק פארק (האמפדן היה בשיפוצים). וסתם משהו אישי, זאת העונה הראשונה שבה הייתי במשחק של סלטיק, והפכתי מאוהד מרחוק לאוהד סלטיק שגם מגיע למשחקים.
אחח, בני... סוף סוף מישהו בפורום שמבין בליגה יותר ממני. תתכוננו לבלאגןhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx בכל מקרה, גל סיכם הכל ובגלל שאני ממש ממהר להופעה של שלמה ארצי, אני אכתוב את הסיכומים שגל החמיץ... בלי הכתבות המאורגנות עם התמונות שאני מביא בד"כ. נחזור לזה שבוע הבא. עד אז, קצת מאחורי המחזור הזה ועוד קצת מסביב. בקשר לשאלת טיין-קאסל (טפו!!) המצב הוא כזה... הג'אם טארטס מנסים להרחיב אותו כדי ליצור אצטדיון ראוי לשמו לזירה האירופאית, מלבד משחקי דרבי מול היבס והאולד-פירם וביינתים אין להם איפה לשחק... אז עד שיתחילו עבודות הבניה הם ממשיכים לשחק במגרש שלהם אבל הם צריכים למצוא מגרש חלופי בדחיפות. אחת ההצעות עשעלתה היא שיחוק ב"איסטר-רואד" של היריבה העירונית, דבר שהוכחש ע"י בכירי ההנהלה ונציגי האוהדים. באתרי האולטראס של 2 הקבוצות, נכתבו איומים ואני בספק שהתוכנית תצא לפועל. ע"פ בעלי הקבוצה ממערב אדינבורו, המגרש שיאוכלס ע"י הארטס, יהיה מגרשה של דאנפרמלין השכנה, עד שישופץ המגרש הבייתי. שייחנקו. בקשר למחזור האחרון, מה יש להוסיף.... מאת'רוול הצליחו לחזור ולנצח את אינברנס של ת'יסל, 2-1. קרייג ברוסטר, השחקן מאמן של אינברנס העלה את האורחים ליתרון ו-2 שערים של סקוט מקדונלד ווילי קיניבורו הצילו לביתיים את המצב. היבס סיימו את המחצית עם שער לטובת דאנדי יונייטד, אבל שער של החלוץ שחזר מפציעה, גארי או'קונור החזיר את הירוקים לתמונה. מי אם לא איבאן ספרוול (שלישייה מול ריינג'רס... תעיפו מבט בחתימה שלי) כבר את השער השני ושלח עוד 3 נקודות לעיר הבירה הירוקה. על ריינג'רס, סלטיק, וקילמרנוק שמעתם מגל... לפני שאני עף לקיסריה, הנה הטבלה המעודכנת. שוב, אני מצטער על חוסר האירגון והחפיזות. זה יתוקן מחר. http://img308.imageshack.us/img308/9471/a8sr.Xxx ארתור, המפוזר מכפר אזר.
בעניין טיינקאסל: האוהדים הפגינו נגד מכירת האיצטדיון, והנה: לא מוכרים, רק מתכוונים לשפץ. אם יהיה מעבר, ומכל המקומות בסקוטלנד, אני מאמין שזה לא יהיה ללית' (הייבי לאנד), הוא יהיה זמני. הבעלים כבר הודיע שטיינקאסל יישאר האיצטדיון הביתי, ושאין כוונה למכור. ארתור, נחמד לראות את הטבלא. לא רק שיש 4 קבוצות מעל ההונים, שתיים מהן קתוליות. זה בטח ממש כואב לכל מיני חברים במסדר האוראנג'.
http://www.callnetuk.com/home/hibs/scots.Xxx דיברנו יותר מדי על הארטס, חלאס... הנה לכם, אוהדי היבס מתחילים, אחד השירים היפים של הירוקים מהבירה. תלחצו פה. וכמובן, המילים... לכל מי שלא מבין: When I was five my Daddy took me down to Easter Road He lifted me up high upon his shoulder Hibernian! And he told me when he watched the Hibs he never felt the cold And I know what he meant when I got older (CHORUS) Hail or snow or thunderstorms I'd go Hi-Bee Hibernian Hi-Bee Hibernian Hibernian Hi-Bee Hibernian Every week rain or shine, win or lose or draw We'd go and see the Hibees play together Hibernian! And I cried my eyes out once or twice when they cancelled 'cause of snow I'd have had them play in any weather (CHORUS) Hail or snow or thunderstorms I'd go Hi-Bee Hibernian Hi-Bee Hibernian Hibernian Hi-Bee Hibernian Oh the green and white, the white and green the only team for me I've always been a Hibernian soldier Hibernian! And I'll take my kids, like my Dad did, to Easter Road one day To see the only team that's worth supporting Hibernian (CHORUS) Hail or snow or thunderstorms I'd go Hi-Bee Hibernian ארתור, שיכור... הולך לישון.
כן, יש להיברניאן כמה שירים שהם לא העתיקו מסלטיק. ובקשר ללקחת את הילד, את ליאם, בן 3, לקחתי בפעם הראשונה לסלטיק פארק לפני חודש, לניצחון על פאלקירק. מקווה לעוד הרבה רגעי איכות של אב-בן כאלה.
אחח הלוואי שאותי היו לוקחים למשחק בסקוטלנד בגיל 3. אבל אני הסתפקתי בירוקים אחרים בקריית אליעזר בגיל 5, ואני מסתפק בזה עד היום, בהעדר ברירות. שאלה לי אליך בני, ליאם זה כמו הראשי תיבות של הדבר שאני לא זוכר מהו, או ליאם כמו ליאם גלאגר מאואזיס (ואני מקווה שזה זה, כי בכל זאת, חובב כדורגל סקוטי כמוך)? ובכלל, אם אתה יכול לספר על עצמך בקצרה.
סבתא שלי מאירלנד. מהארץ הזאת הגיעה גם האהדה לסלטיק, הקבוצה הכי אירית בעולם. כשאישתי הייתה בהריון, רציתי לתת לילד שם אירי, וליאם הוא היחיד שהיא הסכימה לקבל. אם רוצים קצת לחפור אז הפירוש הוא אדם ישר, שלי זה דבר מאוד חשוב, ואפשר לספר גם שבשלב מסויים האנגלים הפכו את השם לוויליאם. יש כמה כאלה. למרות גילו הצעיר, ליאם כבר היה בגלאזגו (פעמיים), בריסל, מילאן, סיויליה (גמר גביע אופ"א) וברצלונה כשסלטיק שיחקה שם. בכל הפעמים חשבתי שהוא צעיר מדי כדי להיכנס למשחק, הפעם הוא נכנס. בארץ אני אוהד את הירוקים מכפ"ס, וביקרתי איתם כמעט בכל החורים של הליגות הנמוכות.
אתנחתאת עידכונים: סלטיק רוצה לסגור עיסקה עם שוער חדש http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41300000/Xxx/_41300427_arturborucstrip203.Xxx השוער בן ה-25 של סלטיק, ארתור בורוץ' הושאל לסלטיק לשנה מלגיה וורשה הפולנית ועכשיו יש דיבורים מכיוונו של סטראחאן להחתמתו בקבוצה כשוער הראשון. המושאל אשר העיף את דייויד מרשאל מההרכב הראשון שלח את סוכנו, ראדוסלאב אוסוץ', לדבר עם נציגי סלטיק כדי לסגור את הפרטים האחרונים באופציית המכירה שנכתבה בחוזה ההשאלה של השחקן. ההתאקלמות בקבוצה היתה קלה מאוד על בורוץ' לאחר שסלטיק צירפה לשורותיה מספר שחקנים פולנים, ביניהם זורבסקי שמככב בחוד. סטראחאן בצעד נדיר מודה על השמועות בתקשורת: "אנחנו צריכים לדבר עם נציגיו ולסגור את העיסקה. הוא מצליח אצלינו מאוד ואני לא רואה סיבה לא לסגור את ההחתמה בימים הקרובים", אמר גורדון. מו'בריידי אופטימי לקראת דניפרו http://images.scotsman.com/2005/08/27/27tonb.Xxx מנג'ר היברניאן אופטימי לקראת משחק גביע אופ"א של היבס ביום חמישי. המשחק הבייתי הזה שיחל ב19:45 זמן סקוטלנד, הוא המשחק הראשון בין ה-2 בסיבוב הראשון של גביע אופ"א. היבס הגיעו למעמד לאחר שסיימו בעונה שעברה במקום השלישי, נחשו אחרי מי. מו'בריידי אופטימי מאוד בקשר לקבוצה מאוקראינה וממשיך לשדר אופטימיות בכל ראיון: "האוקראינים הם קבוצה מצויינת אבל הם הסיכוי הממשי הראשון שלנו להוכיח את עצמינו בזירה האירופית". אם היבס ישכילו לעבור את דניפרו, הם יוכלו לפגוש בשלב הבא את פיינורד, סביליה, מונקו, סמפדוריה וכו'. קפטן היבס, גארי קולדוול חזר מפציעה של חודשיים (מאז התבוסה בדרבי להארטס [טפו!]) והוא כשיר למשחק. הסקוטי הבינלאומי ניקב לעצמו א תהריאה וסדק צלע באותו משחק וחזר תוך זמן קצר מאוד, בדיוק למשחק החשוב בזירה האירופית. חוץ מבעיות עם קולדוול, למו'בריידי לא צפויות בעיות בסגל וכולם כשירים. בהצלחה! בהארטס קטנוניים על חולצות http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40792000/Xxx/_40792118_skacel203b.Xxx בהארטס נכנסים לאופוריה מהצלחת 100 האחוז של תחילת העונה (למרות הכחשות ליהירות בחדרי ההלבשה) ומתפנים להתעסק בשטויות. הבוס הגדול של הקבוצה, ולדימיר רומאנוב טבע את יצרנית החולצות של הארטס בגלל איכות גרועה. מספר אוהדים התלוננו על קריעה לא טבעית של החולצות ולאחר בדיקה של צוות הארטס (יש להם צוות בדיקת חולצות?) נתגלו בעיות רציניות בחולצות ועכשיו הם מגישים תלונה. שאלה יהיו הבעיות שלנו... ארתור, צביקה פיק.
בעניין הפולנים של סלטיק: אין עוד חוץ משני המוזכרים. בעניין חולצות מאיכות ירודה: זה דווקא לא נשמע קטנוני לבוא בטענות על חולצות שנקרעות כחודש-חודשיים בלבד לאחר קנייתן (אנחנו עדיין בתחילת העונה), ואני בטוח שמחיר חולצה כזאת היה באזור ה 40 פאונד (כ 350 ש"ח). בעונת 2000/1 קרה משהו דומה גם בסלטיק. כחודש אחרי יציאת חולצות הבית החדשות גילו שהן מאיכות גרועה, וגם לא יוצרו בבריטניה, בניגוד להסכם עם יומברו. יומברו קראה לכל מי שקנה חולצות להגיע לחנויות סלטיק ולהחליף. אלפי חולצות הוחלפו. היום שילמתי על כרטיס טיסה ללונדון בנובמבר (היה מבצע למכירה מוקדמת). אני הולך לדרבי בסלטיק פארק (wake me up, when september ends).
סטרחאן מפרגן לחברים בירוק http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40801000/Xxx/_40801530_gordonstrachantrain203b.Xxx לקראת המפגש הממשמש ובא בין 2 הירוקות של הליגה, היבס וסלטיק, מאמן הענקית מגלאזגו ממהר לפרגן לחבריו מהבירה. גורדון (בתמונה) סיפר ל"סלטיק וויו", עיתון הקבוצה: "אני אוהב אותם. הם קבוצה שמסוגלת לנצל את המיקום שלהם כנגד היריב בצורה מצויינת. הם משחקים בקצב נהדר עם המון התלהבות ומרץ. מגיע להם את מלוא הכבוד אחרי העונה הקודמת ופתיחת העונה הזו ואנחנו ניתן להם את מלוא הכבוד". סטרחאן, אוהד היבס בעבר, גם זרק כמה מחמאות על מובילת הטבלה, הארטס, אבל צינזרתי מפאת חוסר אובייקטיביות משווע שלי. לכו תחפשו לבד. עתידו של לובנקראנס לא ברור http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40801000/Xxx/_40801350_lovenkrandsceleb203.Xxx הכוכב העולה של ריינג'רס העונה, החלוץ בן ה-25, פיטר לובנקראנס, מסיים את חוזהו בקבוצה בסוף העונה הבאה ונראה לחוץ לגבי חלון ההעברות שייפתח החורף. הוא הודיע שאחרי העבודה הקשה שהוא משקיע באימונים, ה"סטנדינג אוביישן" שקיבל באייברוקס לאחר שהוחלף במשחק ליגת האלופות השבוע, היה הרגע המרגש בקריירה שלו והוא יעשה הכל כדי להישאר במועדון. מידלסברו הביעו עניין וכנראה שפיטר ישים פעמיו דרומה למועדון האנגלי. אני בעד. ארתור, עם הזריחה.
אלון ואני מתבאסים כבר חצי חודש כי אי אפשר למצוא את לוח השידורים של הערבים לליגה הסקוטית. מה שכן, גם לא הצלחנו לתפוס ולו משחק אחד מהליגה מאז תחילת ספטמבר אז כנראה שאין. אם יהיה שינוי, אני מניח שתדע מאלון ונראה אותך ביום ראשון. אני ממילא שם, ליברפול - מנצ'סטר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ארתור, :aaaprot: