לקראת משחק במוקדמות אליפות אירופה מול שוויץ ב-10 לספטמבר מזמן מאמן נבחרת איטליה עד 20 פרנצ'סקו רוקה את הסגל למחנה האימונים: Portieri: Gabrieli (Poggibonsi), Gasparri (Parma), Rossini (Ivrea); Difensori: Bruscagin (Monza), Erba (Virtus Lanciano), Formiconi (Udinese), Legittimo (Pistoiese), Lepre (Cassino), Masi (Fiorentina), Mei (Inter), Regini (Cesena), Santon (Inter); Centrocampisti: Calderoni (Piacenza), Casarini (Bologna), Della Penna (Pistoiese), Di Tacchio (Ascoli), Eramo (Sampdoria), Martinez (Parma), Fausto Rossi (Juventus); Attaccanti: Eusepi (Ancona), Marconi (Atalanta), Maritato (Fiorentina), Pasquato (Juventus).
הסגל החדש (והצעיר יותר) של קאזירגי: Goalkeepers: Consigli (Atalanta), Seculin (Fiorentina), Sirigu (Ancona) Defenders: Andreolli (Roma), Bocchetti (Genoa), Criscito (Genoa), De Ceglie (Juventus), Marzoratti (Empoli), Motta (Udinese), Pisano (Cagliari), Ranocchia (Bari) Midfielders: Bolzoni (Inter), Candreva (Udinese), Cigarini (Atalanta), Dessena (Sampdoria), Giovinco (Juventus), Marchisio (Juventus), Morosini (Vicenza), Russotto (Napoli) Strikers: Acquafresca (Cagliari), Balotelli (Inter), Lanzafame (Palermo), Osvaldo (Fiorentina)
:aa1: רוברט אקוואפרסקה ופרנצ'סקו פיזאנו נפצעו במחזור הליגה האחרון ולא יוכלו לקחת חלק בשני המשחקים הקרובים של איטליה עד-21 מול יוון וקוראטיה. מאמן הנבחרת, פיירלואיג'י קזיראגי, זימן במקומם את מיקלה פאולוצ'י שחקן ההתקפה של קאטניה ואת מגנה של אטאלנטה דאניאלה קאפלי.
http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/09/02/0K6D9KKL--346x212.Xxx ויאמר, הנה הגיע היום. כן, היום של מאריו באלוטלי. יום שישי הזה, ב22:00 שעון ישראל, האיטלקי המאומץ ממוצא גנאי ילבש את חולצות האזוריני אבל לא ידוע אם ישחק או לא, אבל הוא הוזמן ע"י פיירלואיג'י קאזיראגי. "אני מכיר את הילד הזה כבר הרבה זמן, עוד שהיה קטין, מתבגר בקבוצות הנוער אבל כמה מוזר הוא הצליח יותר בבמה הגדולה מאשר במגרשים עם הילדים האחרים. יש לו אישיות ככדורגלן, והוא הוכיח את זה כשחקן באינטר. אבל הוא עוד צריך לגדול ולהתפתח היטב, כדי למצוא את העמדה העדיפה עליו, והטובה ביותר בשבילו. אבל זאת לא בעיה, יש לו רצון רב להתפתח גם כן, ככה שאני לא דואג כי הוא מאוד צעיר." מאריו באלוטלי עצמו שקיבל אזרחות איטלקית באמצע אוגוסט דיבר על הזהות שלו: "אני איטלקי, אני מרגיש איטלקי, אשחק רק עם החולצה הכחולה לתמיד. הציעו לי פעם לפני שנתיים להופיע בנבחרת גאנה, אבל אפילו לא התחשבתי בנושא, כי אני איטלקי, לא גנאי. לגבי המשחק מחר, נראה, אם אפתח מההרכב הראשון, אתן את הכי טוב שאוכל, אם לא, אני אעודד את הנבחרת מהספסל. עד עכשיו לבשתי את החולצה הכחולה באימון, אם אתרגש מחר במשחק ואשחק, אגיד לכם איך ארגיש." על המשחק נגד יוון שישוחק בקאסטל די סאנגרו בערב שישי: "אנחנו יודעים היטב שניצחון על היוונים יתן לנו את הפלייאוף בצורה תאורטית, אבל אני לא אוהב לעשות חישובים מה קורה אם ואם. הם היחידים שעשו לנו תקר בגלגל, הם היחידים שאיבדנו צמד נקודות נגדם, כי בשאר המשחקים ניצחנו. לדעת שניצחון יעלה אותנו זה טוב, אבל אני רוצה ריכוז מקסימלי. חשוב לתת הכל במשחק הזה, כי היוונים מאוד חזקים ומאוד איכותיים וגם כי אין לנו לא את אקוואפרסקה, לא פוצי, לא רוסי ולא את צ'רצ'י. " זהו, הגיע הזמן שבאלוטלי יחסום את החומה של הגזענות באיטליה, כמו שנבחרת צרפת, הולנד, אנגליה וגרמניה מלאות במהגרים, איטליה מאמצת לחיקה בן של עובדים זרים מגאנה. לאו דווקא מדינה כמו סומליה, אתיופיה, לוב או אלבניה שהיו חלק מהאימפריה הפאשיסטית של שנות העשרים והשלושים. אני מקווה בשבילו ובשביל איטליה כולה, שיצליח וישבור דעות קדומות. אבל לא בשביל אינטר בבקשה.
-------------קונסילי------------ קרישיטו--בוקטי--אנדראולי--מוטה ----דסנה--צ'יגאריני--מרקיזיו---- ------ג'ובינקו-----אוסבאלדו----- ------------באלוטלי------------
משחק בכורה עם שער בכורה לבאלוטלי אבל כריסטודולופולוס היווני דואג להרוס,סה"כ משחק בינוני של איטליה,בייחוד במחצית השני שמלבד פריצה אחת של ג'יובינקו ומספרת של באלוטלי לא ראינו כמעט כלום,אוסבלדו היה מאוד חלש,והיה צריך אולי לצאת קודם,לא מבין את קאזירגי ולמה הוא פתח עם קרישיטו כמגן שמאלי ולא עם דה-צ'לייה כפי שעשה כל האולימפיאדה ובטולון? ההגנה הייתה מאוד רפויה וחלשה חבל שכך... חוץ מזה ממש בזמן הפציעות מרקיזיו מקבל רגל עץ מאחורה משחקן יווני בתוך הרחבה והשופט לא שורק..
כאשר הרכב כזה לא מצליח לנצח בבית את נבחרת יוון יש רק כתובת אחת - לא זוכר את הרחוב ומספר הבית - אבל זה איפשהו על הקווים. ברכות לבאלוטלי על השער הראשון (בטח לא האחרון) במדים הכחולים.
כששופטים מנהלים משחק של איטליה משהו נורא קורה להם - הם ישר מטים את השיפוט שלהם לטובת הקבוצה השנייה. פשוט נמאס מהקיפוח המתמשך הזה של כנגד איטליה. ואני לא מדבר רק על הפנדל הברור בסוף על מארקיזיו אלא גם על מספר לא קטן של עבירות שלא נשרקו לזכותינו ושריקה לעבירות שלא היו ולא נבראו לטובת היוונים.
אין מה לבכות על השופט הפורטוגזי, הגיע הזמן להחזיר את המאמנים הוותיקים והטובים, אני מתגעגע לקלואדיו ג'נטילה. יום רביעי, אם איטליה לא מפסידה לקרואטיה בואראז'דין, מצבנו עוד טוב.
http://images.gazzetta.it/Media/Foto/2008/09/08/casiraghi--346x212.Xxx "זה יהיה משחק חשוב מאוד, כמו לנו גם לקרואטים. אפשר להגיד שזה כמעט משחק על החיים והמוות, ממש מכריע, כל מה שעשינו בקמפיין הזה יכול ללכת לטמיון. זה נשמע מוזר, כי כל הזמן היינו במקום הראשון, אך הפעם יש לנו משוכה גבוהה." טעיתי למעשה, המשחק לא ביום רביעי, אלא מחר בערב בואראז'דין, בו איטליה חייבת לקחת לפחות נקודה אחת כדי להבטיח את המקום בפלייאוף. אם איטליה מפסידה היא חייבת להתפלל שנבחרות אחרות בבתים אחרים, ייסימו עם מאזן רע יותר, מה שמפחיד את קאזיראגי מאוד. איפה ג'נטילה, איפה?
לא מאמין שיחזירו אותו,אם איטליה לא עולה זה מחדל,כלומר יותר מסתם כשלון,לא יכול להיות שנבחרת כלכך מפוצצת בכשרון לא תעלה ,ויותר מזה שבקושי תצליח לייצר מצב מול נבחרת כמו יוון שעם כל הכבוד לה נופלת מאיטליה בהרבה,יותר מזה אנו רואים כמה קזיראגי לא הדמות הכי סמכותית,שאפילו סבה מרגיש צורך לדבר עם התקשורת על זה שהיו טעויות טקטיות נגד בלגיה...
אני מבין שאין מישהו שראה את המשחק. לצערי גם אני לא יכול בימים האלה. עדיין, לפי הגאזטה, משחק טוב של האזוריני בואראז'דין, החברה של קאזיראגי עושים את המוטל עליהם. המשחק נפתח עם קונסילי; מוטה, אנדראולי, קרישיטו, דה צ'לייה; קאנדרבה, צ'יגאריני, מארקיזיו, דסנה, עם באלוטלי וג'ובינקו בהתקפה. אחרי התלהבות קרואטית בהתחלה, בדקה השביעית ג'ובינקו ורואה את התנועה של דסנה ומוסר לו כדי שיבעט מ20 מטרים, ממש קרוב לקורה. 10 דקות לפני סיום המחצית, ג'ובינקו שוב, והנה עם הרמה לרחבה, הוא מבשל את השער הראשון של מארקו מוטה בנגיחה. מחצית השניה קרואטיה מנסה שוב עם חילופים התקפים אבל מפשלת. בינתיים האזוריני שולטים אבל גם ג'ובינקו לא מנצל את ההזדמנויות שלו להבקיע והיום לפי הפרשנים הוא לא הבריק יותר מדי. אוסבלדו דקה 60 מחליף את באלוטלי הרדום, האיטלו-ארחנטינו גורם למשחק להראות יותר חי, אבל האזוריני לא הצליחו לכבוש עוד אחד, בדיוק כמו שקרה ביום שישי בקאסטל די סאנגרו נגד היוונים. שבע דקות לפני סיום המשחק, בעיטה חופשית של הקשר הימני איליצ'ביץ' מוצאת את הבלם קולוסיץ' שמשווה את התוצאה ומלחיץ את הכחולים. אך זה נגמר ככה, נקווה לראות באוקטובר את האזוריני פה בישראל.