לגבי הציונים של השחקנים, זה לא מודיע לך, אבל אם אתה עוקב אחרי השחקן, אתה כבר תראה לבד, וגם בחלון של האימונים אתה יכול לבדוק את זה, לק רק בפרופיל. לגבי הרוטציה, זה באמת נכון, הקצב פציעות במשחק הוא באמת לא סביר ולא מציאותי לפי דעתי, אבל צריך להתמודד, תשתדל לבצע בכל משחק את כל 3 החילופים, ככה כל מי שצריך מנוחה, יקבל מנוחה, פחות סיכוי שהוא ייפצע. אם אתה רוצה למכור שחקן, אתה קודם כל מכניס אותו לרשימת העברות, וקובע לו מחיק מסויים, אח"כ אתה בודק אם יש קבוצה שמתעניינת בו, ואז אתה מציע לכל הקבוצות שמעוניינות, יש מקרים בהם הקבוצה המעוניינת פונה אליך וזה יותר קל, אבל אל תסמוך על זה. flare- קשה להגדיר את זה, פלייר זה להבה, ניצוץ, ברק, נגיד מה שיש לרונלדיניו שהוא מקבל את הכדור, יש לו ברק מסויים, שילוב של יצירתיות ומשחק מהנה ובולט לעין, גם לזידאן יש את זה, לפי הדוגמאות של השחקנים, אני מקווה שהבנת מה זה. כשאתה מעביר שחקן מעמדתו הטבעית, זה לא בהכרח אומר שהוא יתבלבל, אולי אתה יכול אפילו להפיק ממנו יותר תועלת בעמדה החדשה, אני אישית משחק לפעמים עם בלמים, בתור קשרים דפנסיביים, כשאני רוצה מרכז מגרש יותר אגרסיבי וחזק, וזה עובד, אבל בחייםםםםםם אני לא משנה את המערך שלי.
אפשר, אתה יכול להסתכל בפרופיל של השחקן על ה- work rate שזה טווח עבודה, יעני כמה הוא משקיע באימונים, וכמה הוא עובד, וככל שזה יותר גבוה, הציונים שלו ישתפרו יותר. אתה גם יכול לבקש דו"ח על השחקן מאחד העוזרים שלך, וכתוב שם הכל על הפוטנציאל העתידי של השחקן, כמו שלמשל אתה עושה סקאוטינג, ואתה בוחר את הסקאוטרים המתאימים, לכל סקאוטר יש את הפרופיל שלו, ששם כתובים כל מיני ציונים, ביניהם פוטנציאל עתידי של השחקן שעליו הסקאוטר דיווח.
אבל וורק רייט זה אמור להיות כאילו עבודה קשה, אבל זה לא אומר שיש לו כישרון, לא? ועוד כמה שאלות, מה זה פייס? (אני ידע שזה קצב, אבל איך זה מתקשר למשחק?) וכאשר אני מתחיל משחק אני צריך לבחור ליגות, מה מביא לי אם אני בוחר ליגות נוספות לזו שאני משחק בה? יותר שחקנים? מה אתם ממליצים בכלל לעשות? לבחור את הליגות הגדולות או רק את הליגה בה אני משחק?
1. וורק רייט לא אומר כלום לגבי הכשרון, רק על מידת ההשקעה של אותו שחקן. רמת עבודה. 2. פייס (Pace), למיטב הבנתי, זה כאילו קשור כביכול למהירות השחקן או משהו כזה. 3. לגבי הליגות. במידה ואתה בוחר יותר ליגות, ככה המשחק שלך יהיה איטי מן הסתם. מספר הליגות צריך להיבחר בהתאם למחשב שלך. אני, למרות שיש לי מחשב די טוב, מעדיף לשחק עם ליגה אחת. כמובן שלפני המשחק אני משנה בהגדרות המשחק את הדאטה בייס ללארג' וכך יש לך היקף שחקנים רחב.
שיעמם לי ממש עם צ'לסי (נו באמת, יכולתי לקנות כל שחקן שבעולם...) אז התחלתי עונה עם פורטו. הולך לי מצויין! בליגה - אחרי 13 (או 14) מחזורים, אני מקום ראשון עם 9 נק' הפרש מהמקום השני!. הולך לי פשוט מצויין (כבשו לי רק 5-4 שערים והפסדתי רק פעם אחת [במזל רע נגד ספורטינג ךיסבון בדקה ה92']). ליגת האלופות- כאן הקאצ'... הוגרלתי לבית סופר קשה עם אייק אתונה (גרועים), צ'לסי ובאיירן מינכן (סופר טובים). זה התחיל עם ניצחון 2-0 מעולה באתונה ואז בבית נגד צ'לסי גמרתי 0-0. במינכן הם ניצחו אותי 2-1 (כבשתי בדקה הראשונה והתחלתי לחלום...) אבל בדיוק אז כבשו לי שני שערים. בבית נגד באיירן הצלחתי לנצח אותם 1-0 במזל!. אח"כ היה לי משחק בית נגד אתונה עוד פעם ואז לא יודע למה הוצאתי רק 0-0 מאכזב. ואז היה משחק ההכרעה נגד צ'לסי בסטמפורד בריג' (רק ניצחון היה מסדר לי כרטיס לשמינית הגמר) כך נראתה הטבלה לפני המשחק- 1. באיירן מינכן 10 נק' 2. צ'לסי 7 נק' 3. פורטו 7 נק' (צ'לסי הובילו עליי בהפרש שערים) 4. אייק אתונה 0 נק' ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx ). הכל היה בסדר גמור עד הדקה ה-60, מוטו נזכר שבא לא לכבוש דווקא עכשיו ואז הדבר היה כבר בלתי אפשרי כי היינו זקוקים ל-2 שערים בעוד 30 דקות, בקיצור, זה לא הגיע ומצאתי את עצמי עף לוופא קאפ... אבל תנחשן נגד מי הוגרלתי לשחק בסיבוב ה-4? כן, דווקא ולנסיה (המשחק יהיה בפברואר). העברות- מכרתי שני שחקנים, הראשון משהו בשם סזאר פייקסוטו (משהו כזה) והשני פדרו אמנואל (פשוט לא מצאתי לו מקום בהגנה [המעולה שלי] הבנויה מ-פאולו פריירה = יורגה קושטה = ריקרדו קושטה (או קרבליו) = נונו ולנטה). דדו פרשו של מונאקו יגיע בקיץ לקבוצה על מנת לתחזק את ההתקפה הצעירה (ודווקא לא רעה שלי). וקניית העונה (לפחות לפי השם), ויקטור ואלדז, הגיע מברסה בינואר (שוער...) בסכום (נמוך מהשווי שלו) של 2.2 מיוליון יורו. המצב הפיננסי של הקבוצה פשוט מעולה, התחלתי עם סכום פעוט של 5 מיליון יורו בלבד, עכשיו זה עומד על 31 מיליון יורו...!, ההנהלה סיימה לבנות את האצטדיון החדש בעל 52 אלף המושבים (הישן היה בעל 50 אלף מושבים). ויש לי שאלה, אני רוצה להחתים מלא שחקנים מעולים (כמו למשל גוטי, מיצ'ל סלגאדו וקמביאסו) אבל ההנהלה לא נותנת לי להציע להם מעל ל-35 אלף יורו בחודש... (וזה רק במצב שאני מציע לאותם שחקנים להיות שחקני המפתח שלי). איך אני מבקש מההנלה להגדיל לי את התקציב הספציפי הזה? ניסיתי כבר את הדרך שהולכים למסך ההנהלה ומבקשים שם (מצד ימין למטה) אבל הם לא מסכימים!
המממ... גם בובי רובסון רוצה את דייויד בקהאם, אבל שפרד (היו"ר) לא מסכים לתת לו 180 מליון דולר בשביל זה. מה עושים?
1) מידת ההשקעה על המגרש או באימונים? 2) מה ליגות נוספות מביאות? למשל ב TCM אני יודע שליגות נוספות מביאות לך לראות את התוצאות והטבלאות בליגות האלה ונותנות לך את האפשרות לעבור לעבוד שם בעתיד, מה שלא ממש משמעותי כאשר אתה מתכוון לשחק כל המשחק עם קבוצה אחת, האם זה אותו דבר בסי אם או שאם אני לא טוען עוד ליגות יחסרו לי שחקנים וזה גם יפגע בצד המקצועי של הקבוצה? יש לי פנטיום 4 2000 מגה הרץ עם 256 DDR והוא עדיין מאט...
1. אני משער שבכללי. 2. יש לך מחשב דומה לשלי. אני מעדיף לשחק עם ליגה אחת. צירוף של ליגות נוסופות באמת נותן לך את האפשרות לראות את הטבלה ולאמן שם בעתיד. אם כי יש אפשרות לבחור ליגה כבקראונד, ואז אתה אמנם רואה את הטבלה, אבל לא יכול לאמן שם. בכל מקרה, לי זה נראה מיותר. שים ליגה אחת, שים דאטה בייס מלא ותאמין לי שיהיה בסדר.
התחלתי עונה עם ריאל מדריד, הבאתי את מקסס ועוד צעירים מוזרים מברזיל שהסקואטר שלי מצא וששחקים בריאל מדריד ב', הפסדתי למאיורקה פעמיים 1-0 בסופר קאפ הספרדי, אני עכשיו במקום ה 17 בליגה אחרי 4 מחזורים אם אני לא טועה, אני פשוט לא קולט איך ללמד את השחקנים שלי לכבוש, הם מגיעים עשרות פעמים מול שוער במשחק ובועטים לו לידיים או החוצה. אני משחק במערך הכי מוזר שראיתי בחיים שלי, 3-5-2, רוברטו קרלוס בתור בלם עם חץ לכיוון אגף שמאל קדימה, מקסס בלם מרכזי וסלגאדו בלם שלישי עם חץ ימינה לעמדת המגן, אח"כ שני קשרים דפנסיביים (קמביאסו והלגרה) עם חץ אחורה, זידאן קשר אמצעי עם חץ קדימה, פיגו קשר שמאלי ובקהאם קשר ימני ושניהם עם חץ קדימה, ראול ורונאלדו בחוד כאשר ראול משחק בשמאל ורונאלדו בימין, המערך הזה נבע מיאוש ממערכים קונבציונאליים שפשוט לא פעלו, עם המערך הזה אני מגיע לטונות של מצבים אבל החלוצים והקשרים לא כובשים, מה אני עושה?? וד"א באימונים יש לי אפשרות לסמן בוי את המאמן שאני רוצה, אני מסמן את המאמן שאני רוצה ואז הוא מחזיר לי את וי לעוזר מאמן (שהוא גרוע), איך אני משנה את זה?
כמה דברים: 1. המלצה שלי - אל תסתמך על הסקאוטים, הם לא יודעים הרבה. אני משתמש בהם רק כדי שיביאו רשימות של שחקנים, מהם אני זה שבוחר את הטובים ולא הולך ע"פ ההמלצות שלהם. כדאי שתעשה זאת גם אתה, על פי הצרכים של הקבוצה. 2. אל תתאים שחקנים לשיטה, תתאים שיטה לשחקנים. אם החלטת ללכת על שיטה מסויימת, תקנה את השחקנים המתאימים לשיטה. נגיד שעכשיו אחרי כמה התלבטויות וכמה שיטות שנתסה (לגיטימי בתחילת הדרך), בסופו של דבר תמצא את הטקטיקה אותה אתה אוהב ואיתה אתה רגיל לשחק, אליה תביא את השחקנים המתאימים. לדוגמא, אם הטקטיקה שלך לא נשענת על משחק אגפים מסיבי, אין לך למה להביא שמות גדולים באיזור הזה, ולהיפך. לגבי טקטיקות, אלו שאני לרוב שיחקתי איתן: 4-3-3 התקפתי מאוד. זו בעצם השיטה שהמשחק נותן, אבל משופרת. כשאני משחק איתה אני מעלה את הקשר המרכזי לקו הקדמי, מאחורי החלוצים, ומוסיף לו חץ קדימה. שני הקשרים האחרים נמצאים מתחתיו, כנראה עם חצים לצדדים (כל אחד לאן שהוא פונה). ושלושה חלוצים כמובן. שיטה מאוד מאוד התקפית, שיטה שדי מתאימה לקבוצה כמו ריאל לדעתי, שתסתמך יותר על התקפה מאשר על הגנה. טקטיקה נוספת: 5-3-2 התקפי. בשיטה הזו יש לך שלושה בלמים (בקו אחד או עם בלם אחורי, זה אתה תחליט. אני מעדיף קו אחד) כאשר שני המגנים הם בעצם (ככה אצלי לפחות) קשרים קיצוניים תוקפים. שני המגנים ממוקמים בעצם בקו הקישור האחורי, עם כי שניהם עם חצים כמעט עד סוף הקו שלהם, ככה שבעצם זה מעין 3-5-2. אני גם מעדיף גם פה להעלות את הקשר המרכזי לעמדה מאחורי החלוצים ואותו דבר עם החץ. מקווה שעזרתי.
1) גם אני לא מחתים את כל השחקנים שהסקאוטרים מציעים לי, לרוב אני מחתים את הצעירים הטובים (אני מקווה שמי שאמר שוורק רייט מראה על כך שהשחקן יעלה צודק ואני לא רוכש שחקנים לעתיד סתם ככה על סמך זה) ואת השאר לא מחתים. 2) 4-3-3 עם ריאל זו בעיה, יש לה רק 3 חלוצים טבעיים כאשר מוריינטס עדיין במונאקו ואין ממש מחליפים, אפשר לרכוש מחליפים אבל לא נראה לי. הבעיה היא למה מערך של 4-4-2 עם כמה סידורים לא עובד טוב? זה המערך הקלאסי ביותר ועדיין אי אפשר לשחק איתו טוב. וד"א מה אתה תיארת זה להתאים את השחקנים לשיטה (ז"א שיש לך שיטה קבועה ולפיה אתה בוחר את השחקנים). ואני אנסה את השיטות האלה אם המצב שלי ימשיך להיות גרוע, תודה.
יש לי שמירה עם ריאל מדריד... דווקא הולך לי לא רע... קניתי את מקסס ו-..מאלדיני (נכון זקן אבל יציב מאוד...) כדי לחזק את ההגנה הרעועה של ריאל. אני משתמש בהרכב הקלאסי של ה- 4-4-2 עם שינויים קלים: הקשרים (הימני והשמאלי) עם חץ למעלה, הקשר המרכזי בצד שמאל עם חץ לחלק הקדמי של הקישור (כקשר אמצעי התקפי), והמרכזי הימני נשאר במקום הרגיל שלו. בטקטיקה אני משתמש במסירות קצרות, מנטליות התקפית, והתקפות מתפרצות. השחקנים מסודרים ככה: שוער: קאסיאס הגנה: ימין: סלגאדו, מרכז (ימין): מקסס, מרכז (שמאל): מאלדיני, שמאל: רוברטו קארלוס. קישור: ימין: בקהאם/פיגו, מרכז (התקפי): זידאן/קאלסטרום/דיאגו (רכש), מרכז (רגיל): בקהאם/זידאן, והצד השמאלי: פיגו/סולארי. התקפה: ימין: רונאלדו, שמאל: ראול (מחליף: פורטיו). הקבוצה שלי כובשת בצרורות...
פעם סקאוט מצא שחקן שלי בקבוצה אחרת (מושאל) ודיווח לי על כך (שהוא שחקן מומלץ)!!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx