כן, אני יודע (בקשר לשאלה השנייה). תודה בכל אופן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx .
התחלתי עונה עם מונאקו וקיבלתי הצעה כזאת (זה אחרי מסע ומתן כפי שאפשר להבחין) עבור ג'רום רודאן: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/a/d/a/v/_/g/o/l/d/6/6/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200305021243171841/200404231620541476/mono.Xxx והנה הפרטים של השחקן ההוא שניוקאסל רוצים להביא לי (דווקא לא רעים): http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/a/d/a/v/_/g/o/l/d/6/6/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200305021243171841/200404231624472030/scn.Xxx אתם חושבים שכדאי לקבל אותה או ג'רום רודאן לא שווה את זה? (שווה יותר). זה די דחוף כפי שאפשר להבין...
קצת קשה לקבוע בלי הנתונים של רוטן,אבל בכל מקרה,אם אתה צריך בלם,תאשר את ההצעה,אבל אני אישית הייתי מסרב.
אל תמכור רוטן שווה הרבה יותר.. וגם יכול לעזור לך יותר.. בלמים אתה יכול להביא ממש בזול alpay de la cuesta ותעשה חיפוש לפי נתונים ותמצא כמה פצצות.. והזה שהם מציעים לך בעונה הראשונה אתה יכול לקחת אותו בחינם כי נגמר לו החוזה
כמה שאלות חשובות ודחופות ! 1. איך אני משיג את הפאץ' של סי אם 4 לעונה החדשה ?? 2. איך אני עושה סקאוטינג ביבשות ??? אני לא מוצא את האפשרות במשחק ... 3. איך אני בוחר את האפשרות לאמן נבחרת ולא מועדון ?? תודה אם תענו לפחות על אחת מהשאלות.. במיוחד הראשונה..
אם יש לך cm 4 אז אתה יכול לאמן רק נבחרות גדולות. בתפריט של בחירת הקבוצה תבחר פשוט נבחרת מתוך האפשרות "לבחור ממקום אחר....". ב-cm 03-04 אפשר לאמן את כל הנבחרות. לשאר השאלות אין לתשובה מצטער.....
אנשים, אני מצטער שאני קצץ באיחור כאן אבל מישהו יכול לעזור לי ולהסביר איך לעזעזל אני עושה את החצים האלה שאומרים לשחקנים לאן ללכת? ואולי מישהו יכול גם לכתוב מדריך קצר למנג'ר (שיחקתי די הרבה זמן בזה של 02/03, עכשיו יש לי 2004)? או שפשוט תפנו אותי לעמודים פה בטופיק הזה שיש שם מידע שימושי לשחקנים די מתחילים, כי קראתי פחות או יותר עד לעמוד 20 כדי למצוא משהו מועיל שיעזור לי במשחק ולא ממש מצאתי...
מקש ימני על השחקן, גרירת אותו שחקן (עם המקש הימני לחוץ) לאיזור שאליו אתה רוצה שיגיע החץ, ויש לך חץ. בנוגע לשחקנים, קשה לי להפנות אותך לעמודים, תחפש, בסוף תמצא. ואגב, אם תתעמק פה ושם בכמה סיפורים שסופרו, אני בטוח שתוכל גם כן לשמוע שם על שחקנים מומלצים. בהצלחה.
תודה רבה... כשהתכוונתי מדריך לשחקנים חדשים אני מתכוון לאנשים שרק מתחילים לשחק במנג'ר, לא לשחקנים במשחק, אני ת'אמת שיחקתי בדי הרבה מנג'רים, שיחתי ב TCM, בגירסא הישנה שלו של EA (ה FA Football Manager) משנת 99, ביורו מנג'ר, דיקרטור אוף פוטבול, המנג'ר של שנה שעברה והמנג'ר הזה, מבחינת הריאליסטיות הסי אם שולט ביד רמה אבל איכשהו ה FA וה TCM יותר מהנים לטווח הקצר, למרות שאחרי עונה בערך זה נמאס. בקיצור אם מישהו יכול להביא טיפים להתחיל אני אשמח מאוד.
קבלו עידכון קצת (הרבה) שונה מהרגיל: לאחר 10 שנים באימון יובנטוס, בהם הבאתי לקבוצה 3 אליפויות, 2, אליפויות אירופה ו-4 גביעים איטלקים פיטר אותי יומברו אגנלי, יושב ראש יובנטוס התובעני. לא אמרתי נואש וחיפשתי לי קבותה אחרת, הוצע לי לאמן את נבחרת פורטוגל, אבל ממש אין לי כח להתחיל לחפש שחקנים לנבחרת ולחכות שנתיים שלמות רק בשביל לשחק 5-6 משחקים ביורו/מונדיאל, אז ויתרתי. לאחר מכן הגיעו הצעות מאסקולי ומויצ'נזה, אבל בגלל שחצנות (מודה) סירבתי כי הייתי בטוח שקבוצה מהסרייה א' תציע לי את תפקיד המנג'ר, לאחר שעברו כבר 8 מחזורים, קיבלתי הצעה מפיאצ'נזה, קבוצת תחתית בסרייה ב'. בלי לחשוב פעמיים קיבלתי את התפקיד במטרה להשאיר את הקבוצה בליגה. מיד זיהיתי בקבוצה שני כוכבים, האחד הוא השוער קלאודיו אנטוניני המצויין (22) ששמר על רשת נקייה בחמישה מתוך ששת המשחקים הראשונים בקבוצה עם הצלות אדירות, ואפילו מול אינטר בשמינית גמר הגביע האיטלקי, השני הוא סימונה פפה, חלוץ בן 31, שהכרתי עוד שהייתי ביובה. לאחר שישה מחזורים קיבלתי הצעה מבולוניה, אחרי חשיבה ממושכת של 20 שניות החלטתי לקבל את התפקיד, מיד בחלון ההעברות הבאתי מיובנטוס 4 שחקנים טובים, שמשום מה, המאמן החדש שלהם, סילביו באלדיני לא רצה אותם והסכים למכור אותם ב-1/3 מהערך שלהם. המשחק הראשון שלי היה מול... יובנטוס, ועוד בטורינו. 26 דקות מהפתיחה, מגרובאצ'ו, הכוכב התיאלנדי שלהקבוצה, כובש את הראשון, אך 5 דקות להפסקה גרג גונזאלס, החלוץ שהבאתי בעצמי מנאפולי בסכום של 66 מיליון יורו (מהכסף של המכירה של טבז http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx ), שאגב, פרע את כל השטרות, משווה, בסיום 1:1 תוצאה בהחלט מחמיאה לבולוניה. בהמשך, בעזרתם של הביאנרקונרים לשעבר, עשיתי תוצאות יפות מאוד שכללו ניצחון 3:2 על אינטר ו-0:0 מול רומא. אבל, הסיפור ממש לא נגמר, לאחר הניצחון על אינטר קיבלתי הצעה ממילאן לאמן את הקבוצה לאחר שמאמנה הקודם מנצ'ני פוטר, אני מנחש שבגלל הכישלון באירופה (הקבוצה לא עברה את שלב הבתים), בגלל שבליגה מצבה היה טוב מאוד. למרות מה שאני מרגיש לקבוצה הזאת (תיעוב מוחלט) החלטתי לקבל את התפקיד, אבל חודש אח"כ הצעתי את עצמי לאינטר (אני לא יכול לסבול את העובדה שאני מאמן את אחת הקבוצות הכי שנואות עלי בעולם) לאחר שההנהלה שלה הודיעה שדי ביאסי לא ימשיך בתפקיד (פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה במשחק), הנהלת מילאן לא אהבה את זה, אבל חפיף, אני לא מאמין שיפטרו אותי. צפו לעידכונים...
אני כבר משחק במנג'ר שלוש שנים, חח אפשר להגיד שיש לי קצת ניסיון, לקחתי לא מעט תארים. אני יכול להגיד לך שתנסה לחפש מערך שאתה אוהב, ושאתה רואה שהוא עובד, ושתאמין בו, תשתדל לא להחליף אותו באמצע העונה או באמצע המשחק גם אם אתה בפיגור, בד"כ זה עובד (אם אתה רוצה, אני אתן לך את שלי). תשתדל לא לקנות שחקנים מעל גיל 28- 29 כי לטווח ארוך אתה תפסיד בגדול מזה, הערך שלהם יורד דרסטית. תשתדל לגלות כשרונות מכל היבשות עם הסקאוטרים, או שכבר יש שחקנים צעירים מבטיחים שאתה מכיר שנהיים תותחים במשחק (רוביניו, דייגו, כריסטיאנו רונאלדו, מקסה, בונרה, רונלדיניו ועוד מלא ששכחתי..). קח כל משחק לחוד, תסתכל על ההרכב של היריבה, תציב שחקני הרכב בהתאם, נגיד אם החלוץ של היריבה קטן וזריז, אל תשים מולו בלם פיזי וכבד כי זה לא יעיל, שים בלם באותו סגנון, דברים כאלה... תזכור לנצל את הנקודות תורפה של כל יריבה במערך ובהרכב שלה. תשתמש ברוטציה נכונה, תדאג שכל השחקנים יקחו חלק בכל המסגרות, גם האפסים למיניהם.. זהו בערך, בהצלחה לך.
וואו מושיקו, זה סיפור ממש יוצא דופן שאף פעם לא נתקלתי בדברים בסגנון שלו. תגיד זאת לא ההרגשה הכי מרגיזה בעולם להתחיל את המשחק אחרי 10 עונות מחדש עם קבוצה מתחתית הסרייה ב'? כל העבודה שהשקעת ב-10 העונות הללו כאילו יורדת לטמיון.... אני הייתי פורש מהמשחק אם היו מפטרים אותי (זה מעולם לא קרה לי, אבל מצד שני אף פעם לא עברתי את העונה הרביעית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ohmy.Xxx ).
תארה, הרוב לוקחים את המנג'ר כמן משחק, משהו כמו פיפ"א, רק שבמקום לשחק הם מאמנים, וחבל, לדעתי זאת לא המטרה של המנג'ר. אני לוקח את המנג'ר כעולם שמאפשר לי להיות את מה שרציתי להיות כל החיים כש"אני יהיה גדול". בגלל זה אני לא מתחיל את המשחק מחדש, כי זה ייצור אצלי הרגשה לא נעימה, זה יוריד מהערך של המשחק. לגבי העבודה שיורדת לטימיון, זה הרבה יותר גרוע ממה שאתה יכול לתאר, כי בשנתיים שלוש האחרונות באמת השעקתי בנוער והבאתי שחרנים מאוד צעירים (אפילו שחקן בן 16) כהשקעה לטווח הארוך, אבל כמו שפרגסון, ליפי וקאפלו לא יכולים להתחיל הכל מחדש ככה גם אני לא רוצה להתחיל מחדש...
האמת שאני ברוב משחקי המנג'ר שלי לא החלפתי קבוצות באמצע המשחק. לרוב אני מתחיל עם קבוצה קטנה (כרגע עדיין עם הקבוצה מהולנד, למי שזוכר), הופך אותה לאימפריה, מחכה שמשרת המאמן הלאומי (במקרה הזה, הולנד), וברגע שזה קורה יש לי כבר מוניטין מספיק גבוה בשביל שאני לא אקבל "לא" מההתאחדות, וככה מאמן את הנבחרת והקבוצה בו זמנית. תמיד מעצבן אותי שיש שחקנים שלא מגיע להם מקום בנבחרת והם בכל זאת נמצאים בה, וכאלה שמגיע להם, ולא מקבלים.
פורצה ביאנקרו - תודה, סתם שאלה לי אליך, אתה מעביר בעצמך את האימונים או שמביא למאמנים לאמן? איך אני בודק אם השחקנים עולים? זה מדווח או כל פעם אני צריך לבדוק לבד? הרוטציה שם לדעתי קצת מוגזמת, אני כל משחק במנג'ר הקודם צריך להחליף מערך כמעט לגמרי כאשר 3 שחקנים נפצעים לי במשחק אחד, אי אפשר לשחק ככה, גם משחקי ידידות של נבחרות זו מכה (בפעם הראשונה שהתחלתי לשחק עוד לפני תחילת העונה היה משחק ידידות לספרד שבו ראול נפצע ל 9 חודשים, ככה הייתי אמור לשחק כל העונה). כמו כן לפי מה ששמתי לב זה כאב ראש אחד גדול למכור שם שחקן בסכום כסף נורמאלי, מה הדרך הכי יעילה למכור שם שחקנים? (אני זוכר שאפשר להציע שם שחקנים לקבוצות שונות, אי אפשר פשוט לשים אותו ברשימת ההעברות?). כמו כן מישהו יכול להסביר לי מזה זה פלייר בתכונות? לפי מה שהבנתי זה כישרון, אבל לאיזה שחקנים זה משנה? כי לבלמים לרוב יש פלייר נמוך. וכוס עמק, אני משחק עם ריאל מדריד, אין להם סגל, בקושי למשחקי ידידות אני ממלא סגל מלא עם מחליפים... וד"א מה קורה כאשר אני מעביר שחקן לעמדה הלא טיבעית שלו למרות שהיכולות שלו מספיקות לזה? זה גורם לו בלבול ויכולת פושרת יותר או לא?