הדיון הרישמי של CM4:

הנושא בפורום 'פורום מחשבים, משחקים ואינטרנט' פורסם ע"י Ilan, ‏4/1/03.

1. נדב Member

מה השם הפרטי של הספיסר הזה ומה העמדה שלו??

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקי, חזרתי לכתוב אחרי שאני וחבר שלי שיחקנו בעונתנו השנייה באנגליה, ואנחנו לקראת סיום העונה ככה שיש לי כמה וכמה עידכונים לתת.
    אני אנסה לעדכן כמה שיותר.
    אז כהה, אחרי שאני שבשנה שעברה הפסדתי לניוקסאל את האליפות והגביע וחבר שלי היה עם טוטנהאם, פוטר/התפטר ובסוף הגיע לווסטהאם ולא הצליח להעלות איתה ליגה ועבר ללידס, אנחנו מתחילים עונה חדשה, הוא עם לידס, אני עם השדים האדומים.
    הערה:
    בעונה שעברה סיימתי עם 10 תוצאות תיקו ולא 4 כפי שכתבתי(התבלבלתי).
    חבר שלי בעונה שעברה החליף 3 קבוצות( מטוטונהם לווסטהאם ללידס), השנה הוא שמר על הממוצע הזה(תבינו בהמשך).
    אז לקראת העונה אני וחבר שלי עושים מסע קניות כדי לחזק את הקבוצה.

קודם נביט על המצב של השוק:
    ליברפול פיטרו את הצרפתי ומינו במקום את ואן חאל.
    וגילתי את הסיבה למה ניוקסאל לקחו אליפות, פרגוסון אימן אותם.

עידכונים לגבי מצבי בהעברות בתחילת העונה
    בשנה שעברה כאמור הבאתי את מקסס וג'ו קול, השנה אני הלכתי על העברות, ובגדול.
    קניתי את סהה מפולהאם ב9 מיליון דולר(הקדמתי את יוניטד במציאות), החזרתי את הבן האובד בקהאם לקבוצה, נכון, הייתי צריך להיפרד מהווארד וכמות גדולה של דולרים, אבל זה בקהאם.
    יום אחרי העברת בקהאם קיבלתי הודעה שהתקציב שלי לעונה הקרובה הוא 64 מיליון דולר, וזה אומר עוד רכש.
    דבר ראשון שעשיתי היה להביא את רייט מאברטון בסכום המועט של 400 אלף דולר, כאשר ידעתי, שהכי גרוע, הוא לא ירשים ויתפוס את עמדת השוער הראשון, תמיד אוכל למכור אותו(רומא עוקבת אחריו הרבה זמן).
    לאחר מכן גילתי שיש מירוץ להחמת דאיר ע"י מס' קבוצות(איאקס, ולנסיה ורומא) הנחתי הצעה מפוצצת של 33 מיליון דולר על השולחן, הבאתי את דייר אחד מהמצטינים אצל ניוקסאל בעונה החולפת, וגם סידרתי לניוקסאל כסף להעברות, לצערי.
    אחרי דאייר רציתי להפסיק את הרכישות, אבל אז ליברפול הציעו לי את קיואל ב5 מיליון ליש"ט.
    אני, מנג'ר שכמוני http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx , לא יכולתי להיות גס רוח ולסרב להצעה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx , ולכן גם קיואל נחת באולד טראפורד.
    אז הבאתי את רייט, בקהאם, דייר, קיואל וסהה בסיום של מסע קניות עצבני.
    הווארד עבר לריאל בעיסקה עם בקהאם, וקלברסון, רונאלדיניו ובליון הושאלו, קלברסון ורונאלדיניו לקובנטרי, בליון לברדפורד.

שאר ההעברות בליגה :
    ארסנל - מכרו את ואן ברונקפוסט לריאל תמורת 9.25 מיליון דולר,השאילו את וילטורד לאיפסויץ', מכרו את קנו למילאן ב3.2 מיליון דולר, את פירס לריאל ב16.25 ואת לאורן לצ'לסי ב11.75 מיליון דולר.
    כל המכירות נתנו לארסנל תקציב די נחמד להעברות, וזה מה שונגר עשה בו:
    הביא את McMASTER JAMIE, הביאו את PISTONE, את DISTIN ואת GRENNING ואת MARCOS.

צ'לסי -
    מה שהפתיע אותי בהם, שלמרות כל השמות המפוצצים, מי שבלט אצלם מעל לכולם בעונה שעברה היה האסלביינק, ומאחוריו למפרד וגודינסן(וכמובן ההגנה המעולה).
    עזבו - קודציני לניוקסאל וגרונקיאר לניוקסאל.
    באו - קים קלסטרום(12 וחצי מיליון), להמן(8 וחצי מיליון), אלברטיני, פורבסקי וTIMMY SIMONS, בלם בלגי מעולה מקלאב ברוז'.

ניוקסאל -
    עזב - דאייר אלי ב33 מיליון, מה שסידר לפרגי הרבה כסף להעברות.
    באו - קודציני וגרונקיאר, ליזרזו ולינקה(העברה חופשית, שניהם), לאורן וסטיב האוי.

אבל את המהפהכה הגדולה עשו ליברפול.
    ואן חאל בא והתחיל לעשות בלאגן.
    מכר לי את קיואל, הביא את דניאל ואן בויטן הבלגי(7.5 מיליון דולר), את טרבלסי מאיאקס(10.5) את דיוידס טומפסון(7.5) ואת ג'ימס ביטי(14 .25).

ההעברות של חבר שלי עם לידס -
    ההעברה של קיואל אלי(ליוניטד) סידרה לחבר שלי את תקציב ההעברות.
    איך?
    כשלידס מכרו את קיואל,לפי המשחק, במכירה היה סעיף שהם יקבלו 20% ממכירה עתידית שלו, ככה שכשהוא נמכר לי ב5 מיליון ליש"ט הם קיבלו 20% מהמכירה.
    חבר שלי הביא את JOLEN LESCOT ב2מיליון דולר, את GARDNER ב2 מיליון ואת קוין נולאן ב4.6 מיליון.
    משחקי הידידות לפני העונה היו טובים לשנינו.
    אני דרסתי את ווסטהאם(5-0) איאקס(2-0) ואתלטיקו מדריד(3-0), הוא את וימבלדון(6-0), סאותהמפט'ון(3-0) ומילדסבורו(2-0).
    בגביע הצדקה בתחילת השנה ניצחתי את ניוקסאל 1-0 משער של בקהאם(דאיר הצטיין במשחק), ככה שתואר אחד כבר לקחתי.
    אבל אחרי זה אני וחבר שלי קיבלנו בשורות גרעות:
    השוער הראשון של לידס, רובינזון, נפצע במשחק של נבחרת אנגליה, ויעדר ל8 חודשים.
    פורלאן נפצע במשחק של אורגואי ויעדר 7 חודשים ולאחר מכן עוד 2 חודשים של בדיקות, כלומר 9 חודשים.
    פורלאן גמר את העונה, רובינסון יהיה זמין רק לחודש האחרון של הליגה.
    בהמשך אני אביא את הסיפור של עשרת המשחקים הראשונים...

3. shmulikwe Member

נראה לי ג'ון והוא מארסנל.. בטח בקבוצה הצעירה.. או במילואים..
    איזה קטע, ליברפול מינו את שלמה שרף למאמן שלהם! במציאות אפילו נצרת לא תחתים אותו...

4. Thierry Henry Member

פשש משה יפה!
    התחלתי עונה עם קבוצה מהליגה השלישית בספרד [SECOND DIVISION B 2], בורחוס, בשביל האתגר...
    היה תקציב די גדול יחסית, 1.2 מיליון דולר. לא מכרתי אף שחקן מהסגל, חלק הורדתי לקבוצת הנוער של המועדון, ואת הטובים השארתי.
    הבאתי כמה רכשים:
    - Dani - פורטוגזי, בן 28 [לא מוכר במיוחד], מתאים פרפקט לקבוצות קטנות בספרד..! הוא הצטיין אצלי בתחילת העונה, אבל באמצע נחלש אז החלפתי אותו ב Jan Saloun - ספרדי, שחקן בית מצויין. הוא שיחק טוב ושמתי את דני על הספסל, נתתי לדני עוד הזדמנות הוא ניצל אותה ומאז הוא בהרכב ויאן סלון בספסל. הבאתי אותו ב-Free Transfer.
    - Johann Phorrallson - [אני חושב שככה כותבים], כישרון פשוט אדיר בנבחרת איסלנד, נתונים באמת מרשימים, הוא יציב מאוד, כל משחק מקבל אצלי 7-8 בציון. גם אותו הבאתי ב-Free Transfer.
    - Inaki Bea - שחקן להעמקת הספסל (שהשחקנים לא יתלוננו אחר כך), לא נתתי לו יותר מדי הזדמנויות, הוא מחליף את הבלם הספרדי הזקן לוסיו, וכשלוסיו יפרוש, אולי הוא יקבל הזדמנות, אם אני לא אביא בלם אחר. הבאתי אותו ב-160K$
    - Federico Magallanes - אחד הרכשים שהכי השתלמו לי. 18 שערים, מתוכם 16 בליגה.
    בזכותו ובזכות החלוץ השני, Dragan Isailovic (לא רכש, 19 שערים בליגה), אני במקום הראשון ב-Second Division B2. הבאתי אותו, גם כן, ב-Free Transfer.
    - Mario Cabanillas - הבאתי אותו ב-100K$. בלם יציב מאוד, כל משחק מקבל ציון מעל 6.
    אני כרגע מקום ראשון בליגה, בבית רק הפסד אחד ותיקו אחד, ו-9 נצחונות (ההפסד והתיקו באו בתקופה הכי לא טובה שלי).
    הפסדתי למקום השני בחוץ 2:1, לכן נשארתי במקום השני-רביעי הרבה זמן, עד לפני כ-5 מחזורים שעליתי למקום הראשון, ומאז אני נשארתי שם. פתחתי פער של 5 נק' על המקום השני, Cultural.
    מלך השערים הוא בכלל Jonathan Sariano אני חושב, עם 21 שערים, והוא לא מהקבוצה שלי.
    יש לי עוד שחקן תותח, Inaki, שיש כבר קבוצות מה-Premiera שמעונינות בו. שחקן בית תותח.
    דרך אגב, אני אחתים בסיום העונה את Cesc Fabergass, התותחן המצוין. צעיר בן 16, שבמציאות נחשב לכישרון אדיר.
    אם וכאשר אני אעלה ליגה, ל-Second Division, אני מתכוון לחזק משמעותית את הסגל. אני אכתוב פה עוד דבר כזה בתחילת העונה הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/04
  5. Julian Joachim Member

איזה קטע... שיחקתי עם בורחוס במנג'ר 2000-2001 והעלתי אותם אפילו ליגה אחת. אחלה קבוצה, עם החומר שחקנים הכי טוב נכון לאז.

6. נדב Member

סוף סוף הצלחתי להשיג (בחינם כמובן) את המנג'ר החדש. משחק פשוט מעולה ומדהים.

אני לא אפרט ממש עכשיו (אלא בסביבות שלוש כי אני צריך ללכת עכשיו) אבל בקצרה:

התחלתי עונה עם ארסנל (יש לי משיכה לאמן את ארסנל במנג'ר ואני לא יודע להסביר אותה.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx ) אני לא ממש טוב. אבל עשיתי את הדבר הבא: ווילטורד לניוקאסל בעד אלן שירר, גריפין ועוד שחקן הגנה די טוב... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx .

אני חוזר ב-15:00 בערך ואז אני ארחיב... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx

עריכה:

קיצר,
    התחלתי עונה עם ארסנל, ניצחתי כמובן את כל משחקי הידידות (חוץ מתיקו מפתיע נגד רוטרהאם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/new_shocked.Xxx ). אני במקום ה-4 (נדמה לי) ואני במצב ככה ככה.
    הבאתי את אלן שירר, אדרה גריפין ודביאז (משהו כזה) מניוקאסל סעד ווילטורד ועוד 7 מיליון ליש"ט שיגיעו אליי בעוד 18 חודשים!.
    הפסדתי כבר 2 משחקי ליגה אבל את כל השאר ניצחתי (בלי תיקו אחד!).

בליגת האלופות הוגרלתי נגד פנתנאייקוס (יצחק שום http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx ), מארסיי ווניה משהו...
    בנתיים ניצחתי את פנא' 4-0 בחוץ (מסכן שומי... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/new_2gunsfiring_v1.Xxx ) ו1-0 קטן את וינה בהייבורי.

יבואו עידכונים בהמשך... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏23/1/04
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקי, הנה 10 המחזורים הראשונים של חבר שלי(לידס) ושלי(יוניטד) בעונתנו השנייה באנגליה:
    חבר שלי התחיל את הליגה במשחק בית מול אסטון וילה.
    אני התחלתי במשחק בית מול צ'רלטון.
    חבר שלי עלה ליתרון מול וילה כבר בדקה הראשונה משער של וידוקה.
    בדקה ה30 זה כבר 2-0 ללידס, מילנר הצעיר כובש אחרי מבצע נהדר של סמית.
    דקה 90, סמית כובש וקובע 3-0 גדול ללידס מול וילה במחזור הפתיחה.
    אני פתחתי מול צ'רלטון, לי זה הלך יותר קל.
    דקה 7 1-0, רוד ואן גול כובש את הראשון שלו.
    דקה 10 2-0, שוב ואן ניסטלרוי.
    דקה 45, רוד משלים שלושער וקובע 3-0 קליל על צ'רלטון.

במחזור השני חבר שלי יצא למפגש חוץ קשה מול ליברפול, כאשר גם אני יצאתי למשחק חוץ קשה מול פולהאם המצוינת.
    בדקה ה10 נותרתי ב10 שחקנים, גארי נוול קיבל אדום.
    אבל בדקה ה30, נשרק לחובתי פנדל אחרי עבירה על סטוארט(קשר סקוטי שאני מטפח).
    רוי קין לוקח את הפנדל, וכובש 1-0.
    אני שולט בשאר המשחק ומטייל לניצחון השני שלי בליגה.
    חבר שלי יוצא לליברפול, מחצית ראשונה צמודה שמסתיימת ב0-0 ובפציעה של סמיית.
    מחצית שנייה, דקה 65, ג'אררד חוטף כדור, נותן ספרינט מחצי המגרש של ליבפרול עד לפינת הקרן של לידס, מרים כדור לרחבה, ואואן ראשון לכדור, מכניע את ניג'ל מרטין, 1-0 לליברפול המתחדשת.
    דקה 70, גארדנר שולח לנולן שנותן כדור לוידוקה שמפציץ פנימה, 1-1.
    דקה 90, ליברפול יוצאת להתקפה, הכדור מגיע לטומפסון ששולח כדור מ25 מטרים שמזעזע את משקוף השער של לידס, אואן מנסה להגיע לריאבונד לא מצליח, הכדור מגיע לריצ'רדסון ששולח את הכדור למעלה, מילנר עובר בקלילות שתי שחקנים של ליברפול, ומ35 מטרים משחרר טיל לפינה, 2-1 ללידס,שמנצחת את המשחק המותח הזה.

בזמן הזה חבר שלי בדק מה עם ווסטהאם.
    חבר שלי המשיך לעקוב אחרי ווסטהאם גם עם המעבר ללידס, כי הוא בנה את הקבוצה שם, בנה קבוצה מעולה שממש ברגע האחרון פיספסה עלייה.
    ווסטהאם מינו את הויה שפוטר מליברפול למאמן, אבל הם נכשלו, בגדול.
    במשחק הראשון שלהם בליגה השנייה הם הפסידו בבית לוימבלדון 1-0.
    אחרי זה הם יצאו לווטפורד ושם הם הפסידו 2-0.
    ובמחזור השלישי, קובנטרי הביסו אותו 3-0.
    נחזור אל לידס ואל היוניטד.
    מחזור שלישי אני וחבר שלי ממשיכים ברצץ ההצלחות, הוא עם ניצחון ביתי 2-0 על סנדרלנד(נולאן וגרדנר) אני עם 2-0 ביתי בדרבי של הסיטי(צמד של סקולס).

מחזור רביעי חבר שלי יוצא עם לידס למשחק חוץ מול טוטנהאם אני בחוץ מול ליברפול.
    חבר שלי רואה את טוטנהאם עולים ליתרון כבר בדקה הראשונה, קרן של טוטנהאם, ומי אם לא, רובי קין(שבהמשך העונה יעזוב את טוטנהאם ואת אנגליה) כובש בנגיחה.
    הדרמה נמשכה עד לדקות הסיום, דקה 80, מילנר פורץ, הכדור לסמית שנופל ברחבה, פנדל ללידס.
    השוער של לידס (ניג'ל מרטין) הולך לפנדל, בועט לאמצע אבל כובש, 1-1.
    איבוד נקודות ראשון של חבר שלי לאחר 3 ניצחונות, אבל במשחק חוץ קשה.
    אני להפתעתי לא התקשתי מול ליברפול, בקהאם בבעיטה חופשית בדקה ה30, וגיגס בפריצה אופינת וכדור לחיבורים בדקה ה35 סגרו את העניין, 2-0 קליל, 4 ניצחונות מ4 משחקים, אני מוליך את הטבלה.

חבר שלי במחזור החמישי מארח את פולהאם המפתיעה(מקום 2 בטבלה) אני את בלקבורן.
    המשחק שלי מול בלקבורן מוכרע בדקה ה60, סולשיאר שנכנס במחצית כובש אחרי בישול נהדר של בקהאם.
    חבר שלי מפגר 3-0 מול פולהאם במחצית, מחצית שנייה הוא חוזר ובגדול.
    וידוקה כובש בדקה ה45 ומצמק ל3-1.
    דקה 60, 3-2, שוב וידוקה.
    ודקה 65, ניחשתם נכון, וידוקה משלים שלושער ומציל את חבר שלי מהפסד עם משחק שנגמר ב3-3.
    משחק הבא חבר שלי מארח את מילול ואני בחוץ מול טוטנהאם.

מחזור שישי, חבר שלי במשחק משעמם הולך לקראת 0-0 עם מילול, אבל בדקה ה55, כדור מוכנס לרחבה, פוגע בריצ'רדסון שחקן ההגנה של לידס ונכנס, 1-0 למילול,שער עצמי, לידס מפסידה לראשונה העונה.
    אני יוצא לטוטנהאם, דקה 10, 1-0, קרן של בקהאם מוצאת את גארי נוול לבד.
    דקה 70, ניחשתם נכון, רובי קין(במשחק האחרון בטוטנהאם) משווה ל1-1.
    ובדקה ה75, בראון שרק נכנס מאבד כדור שנמסר לו בהוצאת חוץ, רובי קין החלוץ הנהדר של לידס לוקח את הכדור, נכנס לרחבה, וכובש את השני לטוטנהאם, הפסד ראשון ואיבוד נקודות ראשון ליוניטד השנה.

מחזור שביעי
    אני וחבר שלי נפגשים אצלי בבית.
    אני והוא אחרי הפסד ראשון במחזור קודם.
    הוא פותח עם הרכב הגנתי אני עם התקפי.
    המחצית הראשונה חולפת, השופט עם המשרוקית בפה, אבל את גיגס זה לא מעניין, בועט מ25 מטרים, כדור נהדר לרשת, 1-0ליוניטד על לידס בתוספת הזמן של המחצית הראשונה.
    הוא משנה לשיטה התקפית, סמית מחמיץ כמה הזדמנויות טובות, ואז בדקה ה90, עבירה על סקולס מחוץ לרחבה, בקהאם הולך, בועט, כובש, 2-0 ליוניטד, שניהם בתוספת הזמן(הראשון של המחצית הראשונה השני של המחצית השנייה), אני(יוניטד) מנצח את חבר שלי(לידס) 2-0.

מחזור שמיני.
    חבר שלי מנצח את סאותהמפט'ון 1-0 בבית משער בדקה ה90 של סמית', אני מנצח את צ'לסי 1-0 משער של סטוארט הסקוטי בדקה ה35.

מחזור תשיעי:
    חבר שלי עולה ליתרון בדקה ה50 מול בלקבורן(סמית') אבל מאבד את היתרון בדקה ה55(קול).
    אני יוצא למידלסבורו.
    דקה 20 1-0 לי, קיואל.
    דקה 40, 2-0 ג'ו קול.
    דקה 60 3-0 רוד ואן גול.

מחזור עשירי:
    אני מנצח את סאותהמפטון בחוץ 2-0 עם צמד של רוד.
    חבר שלי עם לידס מנצח את מילדסבורו משערבדקה ה10 של ברידג', במה שהתברר כצעד האחרון שלו כמנג'ר לידס.
    אני במחזור העשירי עם 9 ניצחונות והפסד בודד(לכבשה השחורה טוטנהאם).
    הוא עם 5 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו ו2 הפסדים.

הטבלה במחזור העשירי:
    1. מנצ'סטר יוניטד 27 נקודות
    2. ניוקסאל 24 נקודות
    3. ארסנל 23 נקודות.
    4. צ'לסי 23 נקודות.
    5. לידס 18 נקודות
    6. טוטנהאם 18 נקודות
    7. פולהאם 15 נקודות ומשחק חסר
    חבר שלי מבין שהוא לא יתמודד השנה עם לידס על האליפות.
    מי ששואל איפה ליברפול, היא מקום לפני אחרון בטבלה!
    ווסטהאם(קבוצתו לשעבר של חבר שלי) מפטרת את הויה, ווסטהאם ממוקמת בחלק התחתון של אמצע הטבלה, 4 נקודות מהקו האדום, חבר שלי רואה את הפיטורים, ורואה את התענינות הרבה בשחקנים של ווסטהאם(טוטנהאם בדפו, פולהאם בדי קאניו) והוא מחליט להתחרות על התפקיד של ווסטהאם.
    הוא מתפטר מלידס, ומחכה לשמוע את התשובה, אחרי יומיים הוא מקבל הודעה:
    התמנית למנג'ר החדש של ווסטהאם, חבר שלי מקבל הזדמנות שנייה להעלות את ווסטהאם לפרמייר לייג.
    לידס אגב, ממנה את טומפמולור למאמן החדש שלה, ומעכשיו הולך להיות מעניין.
    אני אמשיך לעדכן בהמשך...

8. Diego Maradona Member

טוב אפשר להגיד שעוד פעם עברתי קבוצה
    הפעם חזרתי לקבוצה הראשונה שלי בית"ר ירושלים אני עכשיו בעונה השנייה והולך לי דיי טוב 8 משקחים ללא הפסד.
    מתחיל לצמק את הפער ממכבי חיפה
    עוד עידכונים על בית"ר בהמשך...

9. נדב Member

מישהו מכיר מקום שאפשר להוריד את המדריך של הסיאם החדש בעברית??? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

10. shmulikwe Member

אני מאמן אם שלוש עונות ניסיון ורפיוטיישן מצויןןן!!!
    וקבוצות לא מחתימות את עצמי למרות שאני מציע את עצמי!
    אני צריך להתפטר מאימון הקבוצה הנוכחית בשביל שיוכלו להחתים אותי עוד לפני שמחליטים את מי להחתים?

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע מה איתך, אבל אני בכל פעם שאני מציע את עצמי לקבוצה מסוימת אני מתפטר מהקבוצה הנוכחית שלי...

12. burning soil Member

איזה עצבים,בכל פעם שכתבתי כאן על שמירות שלי במנג'ר,זמן
    קצר לאחר מכן לא יכולתי להמשיך ולשחק באותן שמירות,בגלל בעיות
    במנג'ר או פיטורים שעברתי,חבל,נראה לי שאני אפסיק לספר חח..

13. שגיא Guest

אחרי המון זמן אני אחזור לספר פה מעט...

מי שזוכר שיחקתי לפני כמה חודשים עם מכבי חיפה, ואחרי שלוש עונות די קלות הפסקתי. בין היתר שיחקתי גם עם נאפולי, פיורנטינה ובארסה, בשמירות שונות כמובן, ואחרי תקופה של הפסקה מסויימת, חזרתי לא מזמן לשמירה שלי עם מכבי חיפה. אמנם השמירה די קלה, ובליגה הישראלית אני לוקח את האליפות בקלות, אבל המטרה הייתה להצעיד את נבחרת ישראל סופסוף להישגים. אחרי שפיטרו סופסוף את גנרט, החלטתי להציע את מועמדותי, ראשי ההתאחדות כמובן לא יכלו להרשות לעצמם לסרב למאמן הצעיר, אך בעל הרקורד המרשים, וכך מוניתי לתפקיד המאמן הלאומי, כמובן לצד עבודתי במכבי חיפה, כי אני פשוט לא יכול לעשות משחק כל שלושה חודשים. מוניתי לקראת סוף מוקדמות יורו 2008, כשהסיכויים לעלות בעצם התאפסו. הקמפיין שבשבילו מונתי היה מוקדמות המונדיאל 2010. בתחילת הקמפיין נבחרת ישראל דישדשה במקום ה95 של הדירוג העולמי של פיפ"א. וכמובן גם ירדה בדרגים, מה שהביא את ההגרלה הבאה: אנגליה, דנמרק, אוקראינה, אזרבייג'ן ומלטה. על הנייר, שלושת הנבחרות הראשונות טובות ממני פי כמה, ונבחרת ישראל עולה רק את שתי הנבחרות האחרונות, מה שלא נתן הרבה סיכויים, אך במהרה ישראל הפכה ללהיט של המוקדמות, עם עליה כמעט בטוחה, עדיין לא ברור אם מהמקום הראשון או השני. להלן התוצאות עד עכשיו במוקדמות:
    במשחק הכנה ראשון מול יוון, 1-1 מכובד מאוד בחוץ. שלומי לוי (חלוץ מעולה מנתניה) כבש.
    המשחק הראשון במוקדמות, מול אנגליה בבית, משחק מדהים. האנגלים לחצו, ואנחנו פעלנו על מתפרצות, אנגליה סבלה מיכולת סיום גרועה ויכולת מעולה בשער של דוידוביץ'. בלילי כבש בדקה ה35, וקטן כבש בדקה ה90. 2-0, פתיחה חלומית.
    במשחק הבא, משחק חוץ בדנמרק, משם אין זכרונות טובים. גם הפעם זה נגמר בהפסד, אם כי לא קשה במיוחד, 3-1. הדנים היו טובים יותר לאורך כל המשחק, הובילו 1-0, אלירן אוחנה (במציאות הוא שחקן ספסל בנתניה), החלוץ המזדקן מקריית גת (בן 33 אז) כבש לישראל, אך שני שערים נוספים של הדנים קבעו את התוצאה.
    מיד אחרי זה משחק חוץ באזרבייג'ן, ניצחון לא קשה במיוחד, 3-1 על האזרים. שלומי לוי כבש צמד, אלי ביטון הוסיף עוד אחד מהספסל.
    המשחק הבא היה 0-0 מול אוקראינה בחוץ, אוקראינה פתחה טוב, אם כי קיבלה אדום בשלב די מוקדם, והמשחק התאזן, אך אף נבחרת לא השכילה לכבוש, והמשחק הסתיים בתיקו חוץ, שבסך הכל טוב לישראל לקראת הסיום.
    מפגש הבא, בחוץ מול מלטה, עוד משחק קל. 3-0 קליל. יוסי בניון עם שער אחד ועוד צמד של שלומי לוי.
    המשחק הבא כבר היה הרבה יותר קשה, בחוץ מול אנגליה, האנגלים לחצו את ישראל לאורך כל המשחק, אבל רק דקה לסיום הצליח מייקל אואן לכבוש ולהנחיל הפסד 1-0 לישראל, קצת כואב.
    שלושת המשחקים הבאים היו מצויינים: ניצחון 2-0 על דנמרק (צמד לאלירן אוחנה), 2-1 על אזרביג'ן (שלומי לוי ואבי עמר, שעליו אפרט מעט בהמשך), וניצחון נוסף, על אוקראינה 1-0, משער של שלומי לוי.

עוד משחק אחד נותר, בבית מול מלטה, משחק שאותו, בלי להשתחצן, אני אנצח, וזה המצב בטבלת הבית:
    1. דנמרק, 21 נק'
    2. ישראל, 19
    3. אוקראינה, 17
    4. אנגליה, 16

רק הפסד מביש מול מלטה ימנע את המקום השני, כאשר ניצחון עשוי להביא אפילו את המקום הראשון, בסיטואציה מסויימת.

עכשיו תנו לפרט על מספר שחקנים:
    אבי עמר, קשר חלוץ בן 20. רכשתי אותו למכבי חיפה כשהיה בן 18, מהפועל פ"ת, כבש אז היה כשרון גדול. הגיע על תקן חלוץ מחליף, ואחרי שנתיים בהם לא כלכך השתלב טוב, הגיע לעונה השלישית, ובגלל כל מיני פציעות והרחקות, מצא את עצמו בהרכב, תוך תצוגות מצויינות. כעבור חצי עונה הוא כבר מצא את עצמו במלאגה הספרדית. הופך להיות בורג מרכזי בנבחרת.
    שלומי לוי, חלוץ שמתחיל את המשחק בנתניה, שחקן גדול, בצמרת הכובשים כל עונה, שחקן הרכב בטוח.
    אלירן אוחנה, חלוץ, כבר זקן, בן 34, לרוב שחקן הרכב וכובש בצרורות בקריית גת, בסיום העונה ירד עם קריית גת לליגה השניה, ובכך כנראה סיים את דרכו בנבחרת, תרם רבות.

ההרכב שלי נראה כך:
    ניר דוידוביץ', שוער. אין צורך להרחיב, מעל ל55 הופעות. שוער משנה: טאובר.
    מגן ימני: איתן עזריה. הופך למגן מצויין, הרכב בטוח.
    מגן שמאלי: ספירופולס (לא, הוא לא יווני), המחליף לקייסי, גם מחליף אותו בחיפה והפך בשנה האחרונה לשחק הרכב קבוע, רק בן 20.
    בלם: שמעון גרשון, אין צורך להרחיב.
    בלם: יוני קים. מתחיל את המשחק בבית"ר ומתפתח לשחקן מצויין, השנה צירפתי אותו למכבי חיפה.
    קישור:
    גיא גבאי - קיצוני שמאלי, בן 20, מנתניה, שחקן כשרוני מאוד.
    עידן טל, מיכאל זנדברג ובניון משלימים את הקישור.
    בחוד: שלומי לוי ואלירן אוחנה\אבי עמר.

אגב, בנבחרת גם נמצא העונה סיסטון, שהתאזרח וכבר ערך שתי הופעות בינלאומיות.

כפי שאמרתי, המיקום של ישראל לפני שהגעתי היה 95 בדירוג העולמי, עכשיו הוא מתקרב לאיזור ה70, ואת העליה הזאת הוא עשה בערך בחודשים. עליה למונדיאל רק תעלה אותנו עוד.

14. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

טוב... אני התחלתי את דרכי כמאמן במנג'ר הנוכחי עם מכבי ת"א.
    יצרתי שחקן באדיטור (אחת הפעמים היחידות שהשתמשתי בו...) בשם (נו תנחשו זה לא קשה..) דודי ארליך (כמו שחשבתם, לא?), העברתי את ג'ו קול וקניתי את פרנק דה בור מגלא (למרות בגיל שלו...).
    אני משתמש בהרכב הקלאסי של 4-4-2.
    מאחר שמכבי לקחה אליפות אחד המשחקים הראשונים היה מול גלאזגו ריינג'רס בסיבוב המוקדמות השני של ליגת האלופות. המשחק הראשון בבלומפילד. ריינג'רס חטפה חמישה שערים מרגליהם של ארליך ונימני (אחד מהם עם שלושער נדמה לי..) עם טעויות נוראיות של סטפן קלוס, שוער ריינג'רס.
    ההרכב:
    שוער: שטראובר
    הגנה: פנסטיל, ברומר, דה בור, אבו סיאם
    קישור: ביטון, בנין (החזרתי אותו...), ג'ו קול, עובד
    התקפה: ארליך, נימני
    בגומלין, בגלאזגו, ניצחתי 4:0 ועליתי לסיבוב הבא (אותו הרכב). בגביע הטוטו לא הייתה לי שום בעיה לעלות מן המקום הראשון לשלב השני. את הקבוצה שעברתי בסיבוב השלישי של האלופות אני לא זוכר אבל עליתי לשלב הבתים בקלות יחסית. בשלב הבתים נועדתי לפגוש את (לא תאמינו איזה בית...): לאציו, ארסנל ומונאקו.
    את לאציו במשחק הראשון (היה מותח..), ניצחתי באולימפיקו 4-3, היה קשה...
    בשני ניצחתי 3-1. את ארסנל ניצחתי בראשון 5-0 (!) בבלומפילד ובשני 5-2. את מונאקו ניצחתי בשני המשחקים 3-1. עליתי מהמקום הראשון בבית ופגשתי את אינטר בסיבוב השני של ליגת האלופות. במשחק הראשון בבלומפילד ניצחתי 1-0 משער מקרי של טל בנין. את השני עדיין לא שיחקתי. בליגה מצבי מצויין וכולל 10-0 על אשדוד (מתפרקת... כמו במציאות) כשנימני וארליך מפרקים אותה במו רגליהם. פרטים נוספים בהמשך...

15. נדב Member

בעיה דחופה:

הורדתי את המנג'ר המלא ואני יכול לשחק בקוויק סטארט.
    אבל כשאני רוצה להתחיל משחק רגיל (עם מספר ליגות ולא רק אחת, למרות שגם עם ליגה אחת זה לא מצליח) אני הולך להתחלת משחק, בוחר את הליגות לוחץ על "יצירת משחק" אבל אז במקום להמשיך למסך הבא... מופיעה לי שגיאת חלונות. כזאת:

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/a/d/a/v/_/g/o/l/d/6/6/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200305021243171841/200401261816591613/ManP.Xxx

מי שמבין מה הבעיה שבבקשה ייפנה אלי! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

Nadav_go@hotmail.com

מצטער שזה דפק את רוחב העמוד

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/04