הדיון הקולינרי של הקופה אמריקה

הנושא בפורום 'קופה אמריקה 2011' פורסם ע"י Franco, ‏13/7/11.

  1. Franco

    Franco מנהל ראשי מנהל מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,694
    לייקים שהתקבלו:
    2,152
    הפסידו את המשחק אבל נשארו עם הפיסקו?

    [​IMG]
     
  2. itay7

    itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    זו בכלל שאלה?!?!?!?!?
     
  3. benos

    benos Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/08
    הודעות:
    2,141
    לייקים שהתקבלו:
    124
    פיסקו ולומו סלטאדו זה שילוב שנראה טוב ולכן אני אתן אותו לפרו, השאלה אם גם הלומו סלטאדו נתון בויכוח?
     
  4. Burrito Ortega

    Burrito Ortega Member

    הצטרף ב:
    ‏14/5/10
    הודעות:
    332
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עשית לי געגועים ללומו סאלטדו [​IMG]. הפיסקו סאוור הזה לעומת זאת לא משהו.
     
  5. itay7

    itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    אייי לומיטו לומיטו.. טוב עכשיו אני אוכל Carapulcra אז לא צריך להתגעגע יותר מדי =). הבעיה תתחיל שכל המיליון מנות שחמותי השאירה פה ייגמרו...

    אגב, פיסקו ולומו זה אכן שילוב טבעי, אבל לא כמו אינקה קולה ב-Chifa או סביצ'ה עם rubia helena..
     
  6. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,914
    לייקים שהתקבלו:
    700
    זה נראה כמו פייז'ואדה בהירה, עם האורז ליד. השאלה אם אפשר להשיג את המצטרכים האלה בישראל, שגם אני אוכל לנסות? או שצריך גם אבנים חמות...

    יואב, נסחף איפה שלא צריך.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/7/11
  7. itay7

    itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    לקאראפולקרה? לא, אין פה תפוח אדמה יבש. הביאו לנו שקיות של זה מפרו... ת'כלס יש גם דברים אחרים שבעייתי לעשות פה, כמו Causa, שזה לא עם התפוח-אדמה המוכר לנו אלא עם Papa Amarillla שהוא יותר קמחי (וצהוב).
    לומו סלטאדו זה כבר יותר פשוט להכין בארץ, וגם Aji de Gallina, עוד אחד מההיילטס של המטבח הפרואני. את ה-Aji amarillo שחסר לנו בארץ אנחנו מחליפים בפלפל מתוק (שושקה), שזה די דומה בטעם. סביצ'ה הכי קל, אפילו לא צריך לבשל [​IMG], רק לחתוך המווון לימונים (עדיף ליים).
    אם אתה רוצה מתכונים, יש את אתר Yanuq, שם יש אחלה מתכונים למאכלים פרואנים רבים (ואיכשהו יש יותר מאכלים מהמאות שיש באתר הזה).

    אגב Burrito, איפה טעמת פיסקו סאוור? כי ת'כלס שמכינים אותו נכון אין הרבה אנשים שלא אוהבים את זה. הרוטוס מכינים את זה ללא חלמון של ביצה וללא Amargo de angostura, מה שהופך אותו לדי מעפן.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/7/11
  8. benos

    benos Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/08
    הודעות:
    2,141
    לייקים שהתקבלו:
    124
    Itay, how the hell you like Inka cola? its not so good this drink... Pisco goes well with sushi also but im not a good indication for that...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/7/11
  9. itay7

    itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    זה המשקה הלאומי, אם אני לא אוהב יהרגו אותי... סתם, האמת שבהתחלה גם אני לא אהבתי אבל אח?כ זה נכנס בך. חוץ מזה זה הרבה יותר מתאים לכל מיני מאכלים. Pollo a la braza בלי זה זה לא אותו דבר. כנ?ל לגבי pachamanca ועוד.
    סושי? אתה מתכוון טיראדיטו. יאללה תעזוב את קוסקו כבר, סע ללימה ולך תאכל איזה סביצ?ה של קונכיות שחורות אצל אמיליו וגלאדיס...
     
  10. Burrito Ortega

    Burrito Ortega Member

    הצטרף ב:
    ‏14/5/10
    הודעות:
    332
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בעיירה הזאת שיוצאים ממנה למאצ'ו פיצ'ו..אגואס קאליינטס...זה היה נחמד. שתיתי כמה כאלה. טעים אבל לא משהו מטורף. לעומת המסטיק הנוזלי הצהוב הוא נהדר אבל חח...

    וואי אתה עושה לי חשק לאוכל פרואני. aji de gallina!. איזו המצאה נפלאה. [​IMG]
     
  11. Franco

    Franco מנהל ראשי מנהל מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,694
    לייקים שהתקבלו:
    2,152
    אוכל/מתכונים לא מכירים בגבולות שהאדם הציב בהמציאו את מדינות הלאום, המאכלים/שתייה האלו קיימים בהרבה מקומות גם אם לעתים בשמות שונים ולא ממש שייכים למדינה אחת (בטח לא לומו סאלטדו שזה הדבר הכי בסיסי בערך).

    פיסקו או מוות!
     
  12. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,914
    לייקים שהתקבלו:
    700
    אינקה קולה? נשמע כמו טורקה קולה (הגרסה הטורקית) או מכה קולה (לשומרי חלאל או מה שזה לא יהיה).
     
  13. Burrito Ortega

    Burrito Ortega Member

    הצטרף ב:
    ‏14/5/10
    הודעות:
    332
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם להם יש טעם של מסטיק? [​IMG]
     
  14. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,914
    לייקים שהתקבלו:
    700
    לא שתיתי קולה (ובטח לא אלו שהזכרתי) כמה שנים, האמת שפיסקו יותר מסקרן.

     
  15. itay7

    itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    לא יודע, אני לא אתווכח לגבי הלומו סלטאדו, למרות שגם במקרה הזה יש בו מרכיבים שלא קיימים במקומות אחרים בכלל, אבל יש מאכלים שהם חלק מההיסטוריה של פרו, ואין למדינות אחרות, בעיקר למדינה חסרת הזהות מהדרום, זכות לנסות ולקחת בעלות על משקאות או מאכלים.

    לגבי הפיסקו, אין ויכוח אינטלקטואלי לגבי המקור של המשקה (מן הסתם זה מאזור העיר פיסקו ויש גם עדויות על-כך). הטענה הפרואנית היא שהזכות לקרוא למשקה פיסקו היא כמו שמפנייה, כלומר אזורית, ולכן הפיסקו הצ'יליאנית נקרא סתם אגוורדיאנטה בפרו. בצ'ילה טוענים שזה כמו יין או וויסקי, כלומר זה סוג של משקה ואז לא משנה איפה מייצרים אותו. זה נמצא במאבק משפטי סבוך וארוך עם קרב על כל מדינה. בארץ אגב, התביעה הפרואנית ניצחה.

    ועכשיו למנה העיקרית (למרות שזו מנת פתיחה [​IMG]) - להגיד בפרו שסביצ'ה זה לא פרואני נחשב כפשע. זה לא רק המאכל הלאומי, אפילו יש לו יום חג! זה מאוד נחמד שהוא התפרש וגם במקומות אחרים מכינים אותו, אבל זה די מרגיז ששמים בו דברים לא קשורים כמו עגבניות, גמבה, או שמוציאים את הכוסברה, וקוראים למאכל הזה באותו שם...
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!