הגרמנים בגולה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/8/06.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

קלוזה הורג את רומא בתוספת הזמן של הדרבי. מירו כבר שווה לפחות 9 נק' עבור קבוצתו אם לא יותר והעונה רק בחיתוליה.

2. Rudess Member

גם מרטסקר ביכולת טובה מאד עד כה בארסנל, חדשות נהדרות לנבחרות ובמיוחד למשתמש Johnnie Walker.

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לגמרי לא בטוח שזה חדשות נהדרות לנבחרת. אני חושש שזה דווקא חדשות רעות.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בלי שום קשר ליכולת שלו מרטסקר ישחק, ככה שזה לא ממש משנה איך הוא בארסנל.

נתן אתמול לראשונה מאז הגיע משחק לא רע, זה הכל.
    טל קצת באופוריה מהניצחון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Ian Wright Member

פר מרטסאקר סולידי לחלוטין מאז שהגיע - זה נראה לי המשפט המדויק להגיד עליו מאז שהגיע לארסנל. אתמול כמובן היו בדיון אצלנו פרגונים מוגזמים לחלוטין לחלק מן השחקנים, בין השאר לגרמני לאחר הניצחון מול סנדרלנד כתוצאה מהמאניה-דיפרסיה שיש בדיון לאחר נצחונות והפסדים בארסנל. הפרגונים היו מוגזמים מהסיבה הפשוטה שסנדרלנד שיחקה ללא חלוץ (!) טבעי אחד עם מספר נגרים/חוטבי עצים מאחור במערך ובכל זאת הצליחה להביך אותנו מספר פעמים בהגנה. האשמה היא כמובן לא (רק) על מרטסאקר, אבל לא ברור לי גם המחמאות שהוא מקבל מחלק האוהדים שלנו בדיון. את טל הפסקתי לנסות להבין אתמול ברגע שהוא קרא לו בלם "וורלד קלאס", כך שהוא לא באופוריה מהניצחון - הוא באופוריה מלראות את מרטסאקר משחק בארסנל - אחרת אין לי הסבר למה הוא קנה את החולצה עם הסמל המכוער שלנו העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/10/11
  6. Rudess Member

אף אחד לא פרגן לו בצורה מוגזמת (גם לא אני), בסה"כ החמיאו לו. זה המשחק הכי טוב שלו מאז שהגיע לארסנל (גם עיתונאים כתבו את זה) והוא מוסיף לנו המון חוכמה,נסיון,פיזיות ומשחק ראש שהיה כל כך חסר לנו. אל תשכח שהוא משחק ללא מגן ימני ועם בלם קוקסינל לצידו, כך שצריך להעריך מאד את התרומה שלו להגנה שלנו.

מבחינתי מרטסקר הוא וורלד קלאס, שחקן הרכב בנבחרת השנייה בטיבה בעולם, שיחק בטורנירים בינ"ל ואירופאיים, המון נסיון וחוכמת משחק. לא צריך שיקראו לך קנבארו או שיהיו לך יחסי ציבור של בקהאם בשביל שתיחשב וורלד קלאס. אתה גם לא צריך להיות הבלם הכי מהיר בעולם או הכי כסחן בעולם. מבחינתי מרטסקר הוא וורלד-קלאס ואתה לא חייב להסכים איתי.

לגבי למה קניתי את החולצה? אני אוהד שרוף של הקבוצה, אני מת על מרטסקר כבלם וייחלתי שנים שהוא יגיע אלינו. כשהחלום התגשם, לא נותרה ברירה אלא לעשות חולצה (אולי הייתי צריך לעשות את החולצת חוץ אבל זה כבר נושא אחר).

הוא בהחלט צריך לשחק ביכולת הנוכחית. אני ממש לא באופוריה, תאמין לי שאני לא מתלהב מהנצחון, אני מתלהב מיכולת אינדיבידואלית של שחקנים שלנו אתמול: ואן פרסי, סונג, רוסיצקי ומרטסקר.

חדשות רעות לבאדשטובר יקירך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

טל, לא התכוונתי שתגיב לזה, זו הייתה בדיחה.
    כך או כך למרטסקר ולבאדשטובר אין שום קשר. אלא אם יקרה משהו מאוד חריג ביכולת שלו, באדשטובר הוא הבלם הראשון בנבחרת גרמניה כיום (דברים של המאמן, לא שלי) וממילא הם משחקים בצדדים שונים, כך שאם מרטסקר ישחק זה יבוא על חשבון הומלס או הובדס כנראה.

ומצידי שפולדי ישחק בלם ושהנבחרת תחזור לקחת תארים כמו שהיא הרגילה אותי.

8. Rudess Member

זה מה שחשוב, שהנבחרת תחזור לקחת תארים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

9. aloneli Member

מתלהבים שם ממרטסאקר כי סוף סוף הוא נתן משחק טוב מאז שהוא הגיע.עד עכשיו הוא לא בלט ושלא נזכיר פה את ההופעה שלו נגד טוטנהאם.

10. Ian Wright Member

aloneli,
    איזו "הופעה" הוא נתן מול טוטנהאם? אתה טועה ומטעה. מרטסאקר סולידי לחלוטין מאז שהגיע לארסנל.

Rudess,
    איזו פיזיות הוא מוסיף לנו בדיוק? הוא לא נוטה לשים גוף או להתקרב יותר מדי לשחקן שלו כאשר הוא בא עם פנים לפנים בגלל שהוא פוחד שיעברו אותו. אומנם, אני גם נוטה להסכים שהבחור אבל אינטלגנטי ומנוסה והוא יודע למקם את עצמו טוב לעיתים קרובות, אבל האיטיות החריגה שלו היא בעיה קשה מאוד - בעיה שאני לא מאמין שיצליח להסתיר אותה בכדורגל האנגלי - בוודאי לא בשיטה שלנו. אין ספק שיש לנו בעיות קשות מאוד בהגנה והבעיות האלה רחוקות מלהיות אך ורק באשמתו של הגרמני ואמרתי את זה כבר בעבר: הוא הגיע למצב לא פשוט בו הוא אמור להיות השחקן הכי טוב והכי אחראי אצלנו, זה שמנהל את ההגנה מאחורה עם בלם לידו שיש לו בעיות מנטליות קשות, עם ילדון בשער ובלי מגנים ראויים הגנתית בשני הצדדים.

בכל מקרה, זה כבר לדיון של ארסנל אני מניח.

כמובן שצחקתי טל, לא ציפיתי שתיקח אותי באמת ברצינות פה.

11. aloneli Member

שמע הוא לא היה קטסטרופה, אבל הוא עשה לא מעט חורים והיה האשם העיקרי בגול של ואן דה וארט.

אגב בניגוד ללא מעט חבר'ה פה אני חושב שהוא החתמה טובה לארסנל בעיקר במצבים נייחים שארסנל לא מתמחה בהם.יחסית למה שיש שם הוא מגן טוב.

12. Ian Wright Member

http://www.arsenalreport.com/wp-content/uploads/2011/10/gibbs-defoe.Xxx

הכול מתחיל מקיירן גיבס, המגן השמאלי(מוקף בעיגול בצהוב ביחד עם ג'רמיין דפו), שנוטה לעלות המון קדימה לעבר ההתקפה ולהפקיר את האגף השמאלי שלו בהגנה, בדיוק כמו שקרה בשער של רפאל ואן דר וארט: אלכסנדר סונג(ששיחק כבלם) יצא לחפות על האגף שלו כדי לשמור על עמנואל אדבאיור. קיירן גיבס(שגם היה צריך לקבל עזרה באגף שלו מהקיצוני ג'רביניו) ירד בחזרה לשמור על ג'רמיין דפו(החלוץ) שכבר נשמר(בצדק) על ידי מרטסאקר - מה שהוביל לכך שרפאל ואן דר וארט נשאר לבד לגמרי בצד שמאל של הרחבה. מרטסאקר לא יכול לעשות הגנה בשביל כולם ואין לו עיניים בגב בשביל לראות שואן דר וארט מגיע מצד שמאל שמאחוריו(צד ימין עבור מרטסאקר), הוא לא צריך לשמור על שני שחקנים, הוא הלך נכון עם ג'רמיין דפו, ולכן הטעות היא של קיירן גיבס שרדף בלי שכל אחרי ג'רמיין דפו ולמעשה לא רק שהוא השאיר חורים בהגנה, הוא גם הטעה את כל ההגנה.

13. Rudess Member

חחח אשם בגול של ואן דר וארט... מי שאשם הוא השופט שהתעלם מנגיעת היד הברורה של ואן דר וארט.

פיזיות במאבקים מול שחקנים, הוא לא רכרוכי כמו כושל-ייני, יש לו נוכחות מרתיעה ברחבה בכדורי גובה ועומק והוא כן שם גוף ומפריע לשחקנים, הוא פשוט משחק בחוכמה והוא יודע שמאחר והוא איטי הוא לא צריך להיצמד לשחקן. בכדורי גובה לפעמים הוא גם לא קופץ אלא פשוט שם את הגוף ומפריע לשחקן להגיע למצב נגיחה. הוא יודע לקרוא כמה מהלכים קדימה ומתי לצאת לחלוץ, כמו שהוא גם יודע לתת מסירות שמוציאות התקפות בנגיעה אחת. הוא בלם מאד אינטליגנטי.

אמרתי כמה פעמים, בלם גדול (ואני מחזיק ממרטסקר ככזה) לא חייב להיות אצן, הוא צריך לדעת למקם את עצמו בחוכמה. אני מסכים איתך לגבי הבעיות בהגנה של ארסנל, הוא לא אמור לפתור אותן לבד אבל כרגע הוא השחקן הכי טוב ואחראי אצלנו (אתה גם אומר בעצמך) והוא עושה עבודה טובה בהתחשב בשחקני ההגנה שיש לצידו.

הוא לא החתמה טובה, הוא החתמה מצוינת. כמו שציינת הוא עוזר לנו מאד באחת מנקודות התורפה המובהקות של הקבוצה, הוא עלה לנו בסה"כ 8 מיליון ליש"ט, עסקה מצוינת עבורנו, חבל שבאיחור של כמה שנים כי היה אפשר להביא אותו כבר לפני שנתיים לדעתי.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/11
  15. Rudess Member

נו בסדר, זכותו של הכתב לכתוב את זה, כמו שזכותי להגיד שאין לו מושג :)

ברור לחלוטין שכותב הכתבה לא ראה איך ההגנה של ארסנל התייצבה מאז ההחתמה של מרטסקר.

כמו שאמרתי, מושג אין לכתב.

נ.ב:

איפה טורס ואנדי קארול?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/11