הגרמנים בגולה

Discussion in 'פורום כדורגל גרמני' started by Der Kaiser, Aug 1, 2006.

1. 100%Bayern Member

אולי לא הבנתי אותך נכון או שאתה לא הבנת אותי נכון ידיידי, אני ממש לא יוצא וקורא לבאלאק לוזר לפי דעתי הוא שחקן ענק והכי טוב שיש לגרמניה כרגע והוא אחד הקשרים 50:50 שיש בעולם כרגע, שלא תבין אותי לא נכון אני לא יוצא וקורא לו לוזר.

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. איך אפשר לקרוא לו בכלל לוזר. הרי יש לו בארון כל תואר אפשרי ובכל גמר שהוא שיחק הוא היה המצטיין.

2. שכחתם איזשהו תואר אחד קטן ושולי שמרדונה זכה בו בשנת 1986 במקסיקו. לא זוכר בדיוק איזה תואר זה היה.

3. גם את ספ מאייר ואת גרד מילר אי אפשר להזכיר באותה הנשימה. לא רק את סיידורף ומארדונה.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא שכחנו את המונדיאל שארגנטינה זכתה בו, ערן כתב במפורש להתעלם מהתואר הזה והסביר גם למה לדעתו.

בכל מקרה אני גם לא מבין איך אפשר לקרוא לבאלאק לוזר, במרבית המשחקים החשובים שבהם אני ראיתי אותו לוקח חלק הוא היה בהחלט מהבולטים, מה לעשות שכדורגל זה ספורט קבוצתי ויש עוד הרבה גורמים שמובילים לכך שקבוצה זאת או אחרת תנצח, על אף יכולת טובה של שחקן זה או אחר ממול.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לכל החדשים כאן, אני מציע לחזור כמה עמודים אחורה וגם לדיונים אחרים על באלאק. תגלו שהוא לא היה כזה מצטיין בחצי הגמר מול איטליה (למעשה הוא אשם בגול ההפסד. השני כבר ממש לא היה חשוב), הוא הצליח להעידר מהגמר ב 2002, ולהיעדר למרות שהיה על המגרש בעוד כמה משחקים (תקראו, תמצאו מתי זה היה). וכמובן שלא הוא סחב אותנו לגמר היורו (שוויני עשה את זה) לא הוא סחב אותנו לחצי הגמר בגרמניה (שוויני ופולדי עשו את זה). אבל לא משנה. הוא הגיע לכל גמר אפשרי והצליח להפסיד בו. הוא ווינר ענק.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

העובדה שאתה לא ווינר לא עושה אותך לוזר, בנוסף, כמות התארים בכדורגל היא לא פונקציה של יכולת אישית של שחקן אחד בלבד.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ווינר או לוזר היא בכלל לא פונקציה של יכולת אישית או של רמת משחק. ווינר זה אחד שמנצח בדרך כלל או לפחות לא קורס. לוזר זה להיפך. באמת, שאני כבר לא זוכר בראש את כל הדוגמאות לגבי באלאק ואני לא מסוגל להתרכז ולהיזכר, אז באמת כדאי שתחפש אחורה. תמצא את כולן. באיזה גמרים הוא בכלל הצליח לא לשחק, באיזה הוא סתם עמד על המגרש וכו'.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לחפש אחורה דיעות של אחרים? אני אגיד לך את המשחקים שאני ראיתי, נגד ארגנטינה ברבע גמר מונדיאל 06 הוא היה טוב מאוד ממה שאני זוכר, במונדיאל02 אני זוכר שהוא שיחק מצויין, לא ממש זוכר איזה מהמשחקים זה היה אבל אני זוכר שבאלו שראיתי הוא היה מצויין.

אלו שניים שאני זוכר שראיתי, אני יודע שזה לא גמרים אבל אלו משחקים מכריעים בהם הוא היה מעל השאר, את היורו אני לא רואה ככה שאני לא יודע מה להגיד, אבל קשה לי להפיל עליו הפסד לספרד גם אם הוא היה רע (אני לא יודע כי לא ראיתי).

לפי ההגדרה הפשטנית הזאת אז יעקב הילל שמישהו הזכיר פה הוא יותר ווינר ממראדונה, באטאגליה יותר ווינר מכל ארגנטינאי אחר בהיסטוריה וכו'... מה גם שלפי הגדרתך באלאק הוא ווינר, כי לדעתי הסטטיסטיקה של הקריירה שלו תראה שהוא בד"כ מנצח.

8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הבעיה היא שמערבבים כאן כוכב כדורגל מוביל לווינר ואלו דברים שונים. אתה יכול להיות כוכב על כל השנה בכל מגרש ועדיין תקבל רגליים קרות בשל האופי שלך ברגעי האמת ולא תגיע למשחק או תעשה בו טעויות. באלאק ב 2002 כמו שזכרת נכון אליאס, היה מצויין, כי הוא תמיד מצויין, אבל ברגעי ההכרעה הוא מתרגש או משהו לא מוסבר וטועה. ב 2006 הוא היה צריך להיות על גרוסו והשאיר אותו לבד. גם הגול של בארסה נגד צ'לסי בשנה שעברה היה על השמירה (לא שמירה) של באלאק.

הוא שחקן שסוחב קבוצה, שחקן באמת סופר כישרוני, אבל אחרי שהוא כל הזמן יהיה שם למען הקבוצה שלך, ברגעי האמת יגיע הפיק ברכיים והוא כבר לא יהיה אותו מנהיג טיפוסי. תקראו לזה לוזר או איך שרק תרצו להגדיר את זה, אבל התארים בורחים לו ולא לחינם.

Last edited: Dec 14, 2009
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

העובדה שהוא "איבד" הרבה תארים, בין אם באשמתו הישירה ב-06 (אני לוקח את דברייכם) ובין אם לא, קשה להתווכח. אם הנתון הזה לא היה קיים מן הסתם לא היינו מנהלים את הדיון הזה. אני פשוט חושב שבכדורגל מייחסים לעתים חשיבות רבה מדי לכדורגלן בודד, יכול להיות שבאלאק באמת היה רע במשחקי גמר שונים, אבל העובדה שברובם הוא פגש יריבה חזקה ואולי אף עדיפה (אולי לא עובדה, דיעה), מקשה עליי לקבוע שהוא לוזר או שהוא קיבל פיק ברכיים - יכול להיות שהוא ונבחרתו\קבוצתו פשוט נתקלו ביריב יותר טוב?.

מה גם שכמו שאחת הסיבות לנטייה לכנות את באלאק לוזר היא הפסדים רבים בגמר (או חצי גמר), העובדה שבשורה התחתונה הוא כן זכה בהרבה תארים צריכה לאזן זאת (אם מקנים חשיבות גדולה כ"כ לשחקן בודד).

Last edited by a moderator: Dec 14, 2009
  10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

התארים שהוא זכה בהם היו עם קבוצה פייבוריטית ברורה בבונדסליגה שנקראת באיירן מינכן. שאגב, גם אחריו זכתה בתארים. תואר נוסף שזכור לי נכון זה גביע או גביע ליגה עם צ'לסי (לא שיחק בגמר). מאז שהגיע ללונדון אגב, צ'לסי לא לקחו אליפות, אבל יקחו בלי קשר אליו. אליפויות בליגות יש לו כי הוא כל השנה שחקן ענק ואת האליפות אפשר להכריע כבר באפריל.

יכול להיות שהכל צירוף מקרים ויכול להיות שיש ענן שחור מעליו בשמיים. לכל מאמיני האמונות התפלות ולאלו שלא, זה תמיד משעשע:

- 98 שער עצמי במחזור הסיום שהוא הכניס ומפסיד ללאוטרן את האליפות
    - גמר הצ'מפיונס 2002 מול ריאל מדריד, כן כן הוא היה שם (יש האומרים)
    - חצי גמר מונדיאל 2006 גם היה חלש וגם אשם בשער שלא כיסה את גרוסו
    - גמר הצ'מפיונס 2008
    - גמר היורו 2008 (גם טוענים שהוא היה שם, אני רוצה לדעת איפה בדיוק)
    - חצי גמר הצ'מפיונס 2009 מול בארסה (הגול היה של השחקן עליו הוא היה)

הייתה גם איזה אליפות עם לברקוזן שהוא הפסיד במחזור האחרון, רק לקינוח.

אם כל זה צרוף מקרים, אז חוסר מזל זה כתם ויש כאלו שיש להם חוסר מזל בחיים. בכל מקרה, יש עליו תווית אחרי כל אלו והדבר לא נשמר בסוד באייסוקר, אלא די מדובר בציבור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

Last edited: Dec 14, 2009
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חסכת לי את מלאכת החיפוש אחורה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    אני מגבש את הדיעה שלי על סמך עוד דברים, אם כי היא אכלה מכה רצינית עכשיו...

12. eran levy Member

זה קצת מצחיק להבליט את ההפסדים של באלאק ולהפיל אותם עליו ועליו בלבד , ובאותו זמן לגמד את ההצלחות שלו ולומר שהקבוצות בהן שיחק היתה מצליחות גם בלעדיו. מי בדיוק יקנה את באלאק, שהוא שחקן ברמה עולמית לכל הדעות? בוכום? ספורטינג חיחון? אולי מכבי חיפה? הקבוצות הגדולות קונות את השחקנים הגדולים כדי שאלה יביאו להן אליפויות. באיירן קנתה תמיד שחקנים שקבוצות אחרות בבונדסליגה לא יכולות להרשות לעצמן כי באיירן רוצה אליפות כל שנה, אז לומר שהאליפויות של באלאק עם באיירן לא נחשבות? זה לא רציני. ואם כולם מתנדבים להציג את ה"כשלונות" שלו, למה אף אחד לא טורח לציין שהוא זכה באליפות עם קייזרסלאוטרן ועוד שלוש עם באיירן? הרבה יותר קל להציג את באלאק כלוזר כי הוא השתתף בהמון משחקי שיא בכדורגל, כמעט בכל אירוע חשוב בעולם - גביע אופ"א, גמר ליגת האלופות, גמר הגביע העולמי, גמר היורו. ככה זה כשאתה טוב, לא רק בכדורגל - בכלל בחיים.

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני אחזור שנית, אסור לערבב את העובדה שבאלאק שחקן גדול שאכן שיחק בהרבה קבוצות גדולות ואיתם במפעלים הגדולים לכך שבאלאק גם הפסיד את אותם המפעלים על דרך קבע (תקראו לזה לוזר, חוסר מזל, נאחס או חתול שחור. עובדתית ובצורה מוזרה ומשעשעת מאוד, איפה שהוא דורך לא צומח דשא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). איך תסביר את זה? לא תצליח וגם אני לא. את העובדות האלו צריך לקבל ולכל אחד יש את הסיבות שהוא מאמין בהם. זה אכן יכול להיות צירופי מקרים נדירים ויכול להיות שלמרות הכישרון ברגליים הוא מתרגש במעמדים כאלו ולא מצליח להציג את היכולת הרגילה והטובה שהוא מציג כל השנה. תבחר.

Last edited: Dec 15, 2009
  14. eran levy Member

אמר מישהו באחת התגובות הקודמות וצדק: מעניקים משמעות רבה מדי לאינדיבידואל בקבוצת כדורגל. שחקנים כמו מראדונה ופלה שינו את פני הכדורגל, הם בדיוק כמו ולנטינו רוסי בגרנד פרי, מיכאל שומאכר בפורמולה 1 או רוג'ר פדרר בטניס, שהעניקו משמעות חדשה לענף קיים ומוכר. פלה בחר בזמנו במיכאל באלאק לאחד מ-125 השחקנים הטובים בעולם. גם אם פלה סובל משגעון גדלות במידת מה (ועל זה אפשר להתווכח) זו עדיין רשימה של מאה עשרים וחמישה. טניסאי שמגיע למקום המאה בעולם לא נחשב לטניסאי צמרת למרות שהוא נאבק כל השנה בספורטאי עלית. לוזר אפשר לקרוא לספורטאי בענף אישי, לא לחלק ממערך. בשביל זה יש את המאמן, משלמים לו כדי שיהיה את מי להאשים...

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

שים לב שאני אומר פעם אחר פעם שבאלאק הוא סופרסטאר בענף ללא כל עוררין. הבחור מגיע כל ערב לעבודה וכמעט שלא רואים אצלו יום חלש. משום מה היום החלש מגיע דווקא ברגעי האמת. יש גם אנשים כאלו. תקרא לזה חוסר מזל, תקרא לזה חרדת מעמדים, לא יודע, אבל עובדתית בשטח כל התארים החשובים באמת ברחו לו בשניה האחרונה.

אין ספק שכדורגל הוא ענף קבוצתי, אבל בכל הרכב שחקנים שהוא היה בו, אם זה בלברקוזן הנהדרת, אם זה בצ'לסי ואם זה בנבחרת גרמניה, הוא תמיד היה טוב אבל רק עד הרגע המכריע, בו הוא היה חלש מהממוצע שלו. מה גרם לו במקום להתעלות ולתת משחק טוב מהממוצע שלו כמו ווינר ברגעי האמת, לתת משחק מתחת לממוצע דווקא באותם המשחקים הכי הכי חשובים? אופי. אתם יכולים לקרוא לזה לוזר, אתם יכולים לקרוא לזה בשמות אחרים. זה פשוט קורה לו פעם אחר פעם וזהו זה.

זה היה האחרון:
    http://uploads.imagup.com/10/1241737584_but%20iniesta.Xxx
    הבעיטה של אינייסטה על באלאק בפרצוץ (זה שאמור היה לכסות את אינייסטה והפקיר אותו. נראה בסרטון נופל על הדשא בזמן הבעיטה). למה זה קורה דווקא לו? אלוהים יודע. אבל ככה זה.

לוזר זה לא דבר שאפשר למדוד, זה המזל שלו ועם זה הוא חי. כדורגלן גדול עם ובלי התארים, אבל היה יכול להיות גדול בהרבה עם כמה מהם, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

Last edited: Dec 15, 2009