לא יודע מה זה "אלופה לא ראויה". מי כן היתה ראויה אשתקד, באיירן? שהפסידה לדורטמונד בשני המפגשים מולה? ומי היתה ראויה בעונה בה וולפסבורג זכתה? שוב באיירן,שחטפה חמישייה בפולקסווגן ארנה? אין קשר בין הליגות המקומיות למפעלים האירופיים: זה נכון ברמת המאמנים (נראה לכם שהסיטי עם מוריניו על הקווים היתה מפסידה במשחק על 6 נק' בנאפולי?) וזה נכון ברמת הקבוצות. כמו שבכדורסל היו מגרשים, כמו יד אליהו או הפאביליון במדריד,בה עוד לפני השריקה האורחת בפיגור 10 נק' מבחינה מנטלית בגלל כל המסביב כך גם בליגת האלופות: קבוצות ללא מסורת ונסיון מפגרות 0:1 בראש עוד בזמן נגינת ההמנון. לדורטמונד היו 2 משחקי חוץ בשבוע החולף: במינכן ובלונדון. נכון להיום משחק במינכן נחשב לקשה יותר בשל הכושר הנהדר של הבווארים ומה קרה? במינכן דורטמונד עמדה מצוין על המגרש ושיבשה לנו לחלוטין את המשחק (עם כל הכבוד לחסרון של שווייני). בלונדון דורטמונד היתה הרבה יותר מפוזרת ולא שיבשה כלום לארסנל. מי שרוצה לתרץ זאת בכך שתפסה יום לא מוצלח מול ארסנל שיבושם לו. לדעתי זה נובע מההבדל בין שני המפעלים וזה נכון גם לליגה האירופית: לא היה סיכוי בעולם שדורטמונד תקריב אשתקד משהו בליגה המקומית לטובת הליגה האירופית ולכן היא אפילו לא עברה את שלב הבתים. הכל תלוי בגישה.
אני לא חושב שזה בגישה, הגרמניות נוטות להתייחס למפעליים האירופאים בצורה הכי רצינית שיש, אני חושב שזה בעיקר קשור לחוסר הניסיון של השחקנים שלהם במפעליים האלה, לדורטמונד יש שחקנים צעירים מאוד והניסיון משחק פה חלק חשוב. אבל לא רק, גם הגישה של המאמן והסגנון משחק שלהם, שהוא שיטה התקפית ופתוחה מאוד, ובלי הגנה מרשימה מאוד, גורמת להם ליפול, באלופות אלא עם כן אתה לא קבוצה בעלת התקפה של ריאל, בארסה או באיירן למשל, בלי הגנה טובה או לפחות סבירה יהיה לך קשהל לעשות דברים. האליפות של קבוצה שהיא לא באיירן בגרמניה תלוי בבאיירן, דורטמונד נהנתה מאוד מהעובדה שבאיירן בעונה שעברה הייתה קבוצה בינוניית, ושגם לברקוזן רחוקה מלהיות קבוצה חזקה מאוד.
אני חייב שתסביר את זה כפיר. איך מקריבים את הליגה המקומית לטובת מפעל אירופי ולהיפך? מה הם עשו שהם לא הקריבו או איך הם היו מקריבים? וששאר הקבוצות הטובות בד"כ היו עוד יותר חלשות שהסתבכו קשה מאוד בקרבות תחתית וכמעט ירדו. להצלחה באירופה צריך 3 דברים. 1. שחקנים מספיק טובים (לדורטמונד יש ברוב העמדות). 2. מאמן טוב ושיודע להכין קבוצה ומערך נכונים למפעלים כאלה (ליגה קצרה או נוקאווט) שם כל גול יכול לקבוע ולרמות כאלה. 3. מה שאני קורא מזל. שזה תזמון פציעות/הרחקות/טעויות שחקנים, הגרלה, טעויות שופטים וכו'.
אני לא חושב שהם הקריבו מפעל כלשהו.לא זכור לי שהם עלו העונה ובעונה שעברה באירופה עם הרכב שני או שהם הצהירו שאירופה זה רק בונוס. זה כשלון שאלופת גרמניה לא עולה מבית כזה וכל תירוץ שכתבו פה לא מספק אותי,אולי על האנובר הייתי קונה את זה אבל על קבוצה שלקחה אליפות בקלות זה ממש לא זה.
האנובר עלו אתמול לשלבי ההצלבה של ליגת אירופה. האמת שהם שיחקו לא טוב ולא נכון אתמול. תיקו היה מסדר להם את המקום הזה גם בלי קשר לתוצאה במשחק השני אבל משום מה הם שיחקו מהר מידי תקפו יותר מידי והפקירו יותר מידי את ההגנה. בחצי השני עם הכנסת יא קונן האנובר שיחקו אפילו פחות טוב. שלאודרף שהיה מצויין ופעיל במחצית הראשונה נעלם לחלוטין והקישור כולו גם הוא נעלם. נ' לסלומקה על אתמול. צילר היה אתמול שוב לא משהו, במיוחד בכדורי גובה.
מופע האימים של דורטמונד וקלוף באירופה ממשיך. הקבוצה האדירה עדיין עם ניצחון אחד בודד באירופה (גם זה רק בקושי ועל קבוצה מדרג שלישי או רביעי) בשתי עונות. ועכשיו נשאלת השאלה. אם דורטמונד קבוצה אדירה ומפסידה למארסיי פעמיים וגם חוטפת שישייה בסה"כ מה זה אומר על מארסיי?
נדב אנחנו לא ב-97 ריקן, והרליך כבר בגמלאות ממזמן, אדירה דורטמונד לא, ובטח שלא המאמן שלה שיש הרבה אנטרסנטים לעשות ממנו ומקבוצתו יותר ממה שהם(מאמן לא רע בכלל, וקבוצה טובה ובטח שלא יותר). אגב אתמול שערורייה שדורטמונד יצאה מנוצחת אין מילה אחרת.
יותר בושה הדרך שבה היא הפסידה. אתה במצב שאתה מוביל 2-0 בבית והמשחק בכיס שלך נגד קבוצה פחות טובה שויתרה מזמן על המשחק וכמעט ולא האמינה שהיא יכולה לעשות משהו ובכל זאת אתה סופג בבית 3 שערים בכזאת קלות? איך אפשר לספוג ככה שני שערים בדקות הסיום בלי לתת הסבר? דורטמונד בשלב הבתים הייתה פשוט לוזרית.כל כך הרבה משחקים היא הפסידה למרות שהיא שיחקה טוב יותר,ובסופו של דבר אלופת גרמניה ה"גדולה" מסיימת אחרונה מבית כזה.פשוט בושה. רחמים על אולימפיאקוס שעשתה את העבודה,אבל מה היא אשמה שדורטמונד כזאת לוזרית?
יותר מזל משכל לבאיירן שמקבלת לטעמי את ההגרלה הכי קלה שיכלה לקבל (כן למרות אפואל ניקוסיה) פלר ושות יוצאים לריקוד פלמנקו עם ידע של ריקוד הוולאסה המשעמם. המשמעות: באיירן עולה ואפילו בקלות, ברצלונה תעיף את באייר בקלות
אני חושב שלברקוזן היא הגרלה נוחה למילאן גם.. יש מספיק פורומים אחרים לפאר את הספרדיות. בואו נתמקד בנו.
ובכל זאת כל התוצאה תהיה הגיונית נעודד את לברקוזן, ובטח לפני המשחק נשלח איחולים חמים לשלוח לוטו אף פעם לא מיותר.. בהצלחה.