הגרמניות באירופה 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Yotam, ‏8/8/11.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אבדלואה, קונאן, שמידבך, ראוש...

וקוויסט זה מכה קשה בשבילהם, זה גם המאמן אמר.
    והם שלושה משחקים בלי ניצחונות בליגה הטובה באירופה בדנמרק

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/11
  2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו אתה משקר לעצמך.
    שני האחרונים הם בכלל שחקני ספסל. ובדיוק במקום מי כל אחד מהרבעה היה משחק אצל כל מי מהקבוצות האלה?
    אני ממש רואה איך ברמן רצים להוציא כסף על אבדלאווה שיוריד את פיזארו לספסל ואיך שאלקה משלמים כדי שיא קונן יעשה את זה להונטלאר. ואצלכם בטח אחד מאלה יבוא על חשבון הארניק או קוזמנוביץ. או אולי היינאל.
    ואני לתומי חשבתי שיש לכם את אחד מחמשת הסגלים הכי טובים בליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/11
  3. Der Rotbart Member

ראיתי את דורטמונד-אולימפיאקוס הערב ומה לומר זה היה ניצחון דחוק למדי; הרבה חוסר סדר בשני הצדדים, שרק הלך והתגבר לאורך הערב.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא ראיתי את המשחק של לברקוזן. ואיך צוטט המאמן של לברקוזן באחד מעיתוני גרמניה "לא היה לזה שום קשר לליגת האלופות".
    שוב קבוצה גרמנית באמת טובה (לא לקחת את ליגת האלופות אבל בהחלט להגיע לשמינית או רבע ועם מזל אולי יותר) סובלת ממאמן אדיוט.
    נכון, שהשופט התעלל בקטנות בלברקוזן ונכון שנפסל לקבוצה שער חוקי ונכון שחטפו גול שלא קשור לכלום אחרי 10 שניות. ובכל זאת. אני מאשים רק את רובין דוט.
    וזה לא שלברקוזן לא שיחקה טוב. לברקוזן שיחקה מצויין. מצויין למשחק של ליגה בת 34 משחקים, לא למשחק גביע או משחק של ליגה של 6 משחקים. לא למשחק באירופה. לברקוזן החמיצה לא מעט מצבים נהדרים, הבקיע גול, נפסל לה גול בטעות שופט. אבל לא עולים למשחק כזה גורלי במטרה להגיע לכל כך הרבה מצבים ועוד בחוץ ומול קבוצה טובה ועתירת נסיון במשחקים כאלה, אבל שגם יודעת יפה מאוד איך להתפרק בהם.
    מצטער, לא עולים למשחק באירופה (בטח לא בחוץ), כשתיקו זו תוצאה מצויינת (שכמעט מבטיחה את העליה לשלב הבא) עם כזה הרכב התקפי. קיסלינג, שורלה, סאם ובאלאק (איפה שהוא הוצב - מתחת לחלוץ). לא יתכן שאתה מגיעה למחצית עם תיקו 1:1 וממשיך לשחק התקפי. חובה לעבור למערך הרבה הרבה יותר זהיר, לבזבז זמן, על כל מכה הכי קטנה לבקש ניתוח השתלת כבד על הדשא. כל זה הקבוצה לא ידעה לעשות. כמה חבל.
    לברקוזן כבר היו ברוב המשחק במצב שהם כמעט בטוח בשלב הבא (וזה בלי להתחשב בתוצאה של צ'לסי) ובמקום זה הם עם רגל וחצי מחוץ לליגת האלופות.

5. dudi Member

הערב - סגירת חשבונות באליאנז ארינה.

6. aloneli Member

אסור לשכוח שנברקוזן הייתה בפיגור כבר אחרי 12 שניות.ככה שגם אם היו תוכנית לתיקו זה משנה אותן לגמרי.לדעתי אפילו אחרי שער שוויון גם.
    נדב אמרת את הדבר הכי חשוב:"ככה לא משחקים בליגת אלופות".גם לברקוזן וגם דורטמונד הולכות רק על התקפה גם במשחקי החוץ הקשים ביותר ופשוט אי אפשר לשחק ככה.
    לברקוזן ודורטמונד צריכות ללמוד מהקבוצות האנגליות איך משחקים נכון באלופות.אפילו קבוצה התקפית כמו ארסנל משחקת על תוצאה במשחקי חוץ ושלא נדבר על יונייטד,צ'לסי ועוד.

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לזה שלברקוזן הייתה בפיגור כל כך מהר אין משמעות על ההרכב שפתח. דוט לא עשה חילוף מיד אחרי הגול. הוא פתח עם הרכב סופר התקפי. הוא גם הגיע לשוויון לפני המחצית ולעוד כמה הזדמנויות. לכן, גם לאחר הטעות שלו בבחירת ההרכב ושיטת המשחק של הפתיחה הוא היה חייב לפחות במחצית לעשות את הדבר הנכון. ובעצם יש כאן טעות כפולה שלו.

8. Yotam Member

ממתי דורטמונד הולכת על כל הקופה במשחקי חוץ? דורטמונד היא מהקבוצות היחידות שמשחקות בזהירות. פירגונים וריקושטים מגיעים לאלופה אחרי ניצחון קטן-גדול על אולימפיאקוס. להבדיל מהסטטיסטיקה של האחזקה בכדור שבה האזור נע בין 50-50, נראה שדורטמונד מכתיבה את המשחק עם חמישיית קשרים ששיחקו קרוב ביניהם. ההגנה הייתה מסודרת לאורך כל המשחק ועם יותר מזל לדורטמונד המשחק היה מסתיים בתוצאה גבוהה יותר. 1-0 גדול שהולך לטובת דורטמונד מכיוון שהאלופה הגרמנית עולה למקום השלישי בבית, שתי נקודות בשני המשחקים הבאים יסדרו אותנו לליגת אירופה.

9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידוע לך שניצחתם את אולימפיאקוס פיראוס ולא את אתלטיקו מדריד?

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את האנובר אתמול. עד השער שהם קיבלו הם שיחקו לא טוב. לא שקופנהאגן עשו משהו הם אפילו לא בעטו למסגרת פעם אחת עד אז נדמה לי. מהשער האנובר השתלטו על המשחק ושיחקו נהדר וניצחו בצדק.
    בעשר הדקות האחרונות הם פשוט עשו בדיוק כל מה שצריך כולל להעביר את הזמן, לרוץ לקרן ופשוט להריץ את הכדור מרגל לרגל.
    שטינדל היה פחות טוב מבדרך כלל אבל גם הוא השתפר פלאים אחרי הגול והיה נהדר ושמידבאך היה מצויין.
    לקראת סוף העונה שעברה והקיץ היו דיבורים על פוגטטץ לבאיירן ומאז אני עוקב אחריו. בהחלט אחד הבלמים היותר טובים בליגה.
    כל הכבוד לשחקנים האלה שהבטיחו כמעט סופית את ההעפלה לשלב הבא.

11. אפנברג Member

מברוק ללברקוזן על ההעפלה לשמינית הגמר (למרות ששם זה כנראה ייעצר) אחרי הנצחון על צ'לסי. סוף סוף מחזור שבו לא רק באיירן מבין הגרמניות מנצחת משחק חשוב. לגבי דורטמונד, קיבלה בית די קל: ארסנל בעונה חלשה יחסית, מארסיי בעונה מזעזעת בצרפת ואולימפיאקוס לא בדיוק מאריות היבשת ומה יצא? כרגע במקום האחרון... לפחות מגיעה מילה טובה לקהל בצהוב-שחור שהגיע בהמוניו אמש לאמירויות בלונדון: כשהיה כדור קרן בצד בו ישב הקהל שלה מי שלא ידע שזה משחק חוץ היה יכול לחשוב שמשחקים בדורטמונד מרוב שהיו המונים בצהוב-שחור.

12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו עצוב ומביך שבאותו המחזור (אחד לפני האחרון) שבו סגנית האלופה והמקום השלישי בליגה מבטיחות את ההעפלה לשמינית הגמר ואילו האלופה מבטיחה לעצמה את ההעפה מליגת האלופות וככל הנראה גם מליגת אירופה. וזאת כשלאלופה היה את הבית הכי קל.

13. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאפו אדיר לחניכים של רובין דוט על משחק של המון אופי והקרבה. לא קל בכלל לחזור מפיגור במשחק מול קבוצה בסדר גודל של צ'לסי אך לברקוזן עשתה זאת ובענק. לברקוזן עם מאה אחוזי הצלחה במשחקי הבית בצ'מפיונס מול קבוצות לא פשוטות בכלל ומציגה סטטיסטיקה הפוכה מזו שיש לה בליגה שם את מרבית הנקודות לברקוזן עשתה במשחקי חוץ כאשר היא מנצחת רק פעמיים העונה בביתה מתוך שישה משחקים. קשה לי לראות בשלב הזה את לברקוזן עושה חיל בשלבים היותר מאוחרים של המפעל(קבוצה מאוד לא יציבה העונה), אך העפלה מהמקום הראשון בבית והגרלה מול קבוצה כמו זניט\מארסי\טרבזונספור\באזל בשמינית הגמר ולברקוזן יכולה למצוא את עצמה הרבה מעבר לתוכניות שהיו לה בתחילת העונה. ואני בטוח שגם שאלקה אשתקד לא ראו את עצמם מגיעים עד לחצי הגמר כך שיש לחניכים של דוט לאן לשאוף.

לעומת זו, דורטמונד סובלת העונה מתסמין העונה שאחרי. אמנם בליגה העניינים הולכים לה טוב בינתיים אך בכל הנוגע לאירופה המצב מביך אך אינו שונה מהמצב בו היו שרויות שטוטגארט או וולפסבורג בעונות שלאחר האליפויות שלקחו בשלהי העשור שעבר. צריך לזכור גם, שבהרכב הפותח של דורטמונד אמש באמירויות שיחקו לא פחות מ-7 שחקנים שגילם הוא מתחת ל-23. הניסיון והעומס הרב שיש על השחקנים בשלב הזה של העונה הם אלו שהכריעו בנושא דורטמונד ואי ההעפלה לשלבים המאוחרים. סך הכל בדורטמונד יש קבוצה שבנויה טוב ויכולה להפיק הרבה מהניסיון שצברה העונה למרות קמפיין לא מוצלח כל כך בלשון המעטה בשנים הבאות.

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא יודע אם תסמין של העונה אחרי, אבל קלופ עושה המון טעויות שמשפיעות בעיקר באירופה.
    החל מהרכש הלא מוצלח (בהשוואה לשנים האחרונות, פרסיץ' גונדוגאן לא פותחים), טעות בסיסית בבחירת השחקנים (את גרוסקרוייץ לא הייתי לוקח אפילו לשטוטגארט, מזכיר לי אחד הילברט..רץ הרבה, מדי פעם כובש אבל בגדול לא לרמה) ובטקטיקות (ביוון לדוגמא).
    מעבר לזה לא ברור הסיפסול של בריוס, עם כל הכבוד ללבנדובסקי הפרגוואי קילר יותר, גם אם הוא פחות מעורב במשחק.

אתמול משחק פשוט פטתי של דורטמונד שהאחריות היא בין היתר גם על קלופ (למרות הפציעות של גוטצה ובנדר).

15. aloneli Member

כל הכבוד ללברקוזן על הנצחון הענק שלה אתמול.אני אישית לא מחזיק מרובין דוט אבל מגיע לו ולקבוצה שלו קרדיט ענק.
    דורטמונד פשוט פתאטית מקום אחרון מבית כזה,שום תירוץ לא מקובל לזה שאלופת גרמניה מתחת לאולימפיאקוס.אני בכל זאת מקווה שהיא תסיים שלישי ותעפיל לליגה האירופית ככה שיהיה לה עוד קצת עומס וגם שנקבל עוד קצת נציגות גרמנית באירופה.
    מעניין מה היה קורה אם דורטמונד הייתה מקבלת את הבית של באיירן,ומשחקת נגד קבוצות כמו נאפולי סיטי וויאריאל.