הגרמניות באירופה 2010/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏28/7/10.

1. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

להגיד את האמת, הייתי מעדיף את החולשה של הבונדסליגה ושל הסריה אה על החוזק של הפרמיירשיפ והלה ליגה. צריך להבין שדורטמונד העונה גם ככה די מפתיעה וגם להצליח באירופה זה יותר מדי כי הקבוצה הזאת של יורגן קלופ די צעירה וחסרת ניסיון. אי אפשר תמיד לאכול הכל בבת אחת.

2. Yotam Member

אתה טועה לגמרי, דורטמונד היא לא שאפתנית כמו הקבוצות הישראליות, אז היא הודחה ודי במזל, תאמין לי בעונה הבאה נראה את דורטמונד בליגת האלופות, ככה אני מקווה.
    דורטמונד לא במשבר והיא לא תהיה במשבר, היא עולה לכל משחק עם להט, אז נכון שהם היו קצת עייפים ומותשים במשחק אבל הם נותנים הכל כל משחק ולרוב מנצחים וזה מה שאני אוהב בדורטמונד.
    אז הנה, יש לי תשובה, דורטמונד עדיין חזקה והיא עדיין תנצח כמעט כל קבוצה בבונסליגה, תיקו בסביליה אומר שדורטמונד חלשה? הדחה של נקודה בשלב הבתים אחרי מספר שנים שדורטמונד לא שיחקה באופן סדיר באירופה אומר שדורטמונד תהיה במשבר ?
    אחרי ההפסד ללברקוזן במחזור הפתיחה לדורטמונד היו 7 נצחונות רצופים עד ההפסד הביתי לסביליה, לאחר מכן דורטמונד ניצחה את הדאבליסטית באיירן מינכן ואת קלן, עונה לך על הפסדים ? 2 הפסדים בכל העונה כולל משחקי ידידות, עונה לך משהו ?
    צ'לסי הפסידה 7 פעמים מתחילת העונה, מנצ'סטר סיטי 5, ברצלונה 2, ארסנל 7, טוטנהאם 7, סביליה 'החזקה' 12, ולנסיה 5, אתלטיקו מדריד 8 וויאריאל 5.
    חלק גדול מאריות אירופה הפסידו הרבה יותר ממה שדורטמונד הפסידה העונה, כנראה שדורטמונד תמשיך ככה עד סוף עונה וזה כמובן אומר משהו, שנה הבאה דורטמונד כנראה תשתלב בליגת האלופות או בליגה האירופית, עד אז, אלוהים גדול.

3. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני חושב שאתה טועה.
    אני יותר חושב שדורטמונד משלמת את המחיר בשל השחקנים הלא מנוסים שלה. עם קצת יותר אופי היא היתה מנצחת בקלות בבית את סביליה והיתה חוזרת גם מצרפת עם השלוש נקודות. בשני המשחקים הללו דורטמונד היתה הרבה יותר טובה מהיריבה שלה, אבל לקחה נקודה בודדה מתוך 6 אפשריות וזה ההבדל ברמות הללו.
    אתמול אגב אחד המשחקים החלשים של דורטמונד השנה ושוב זה מלמד אותנו שמתקרבים לזמן האמת הילדים של דורמונד (פרט לווידנפלר ושהאין שהיו מצויינים)מקבלים פיק ברכיים ובעיקר בריוס שאומנם כבר לא ילד, אבל זה השנה הראשונה שלו במסגרת הליגה האירופית והשניה בלבד באירופה ורואים שהוא צריך להתאקלם לרמה אחרת שהיא לא בונדסליגה.
    זה לא בהכרח מדבר נגד הליגה, אלא נגד בריוס שפשוט צריך עוד זמן (כי אין לי ספק שהוא יכול גם להצליח בספרד, אבל פחות באיטליה או באנגליה).
    בשביל דורטמונד ההדחה הזה הדבר הכי טוב שהיה יכול לקרות לה משתי סיבות:
    1. קודם כל השחקנים יחזרו לקרקע, הם לא בלתי מנוצחים ויש גם כישלונות בדרך ההישגית.
    2. עכשיו בדורטמונד יכולים להתכונן בשקט רק לליגה, מה שאומר פחות עומס.
    האם זה יהיה לטובת דורטמונד או לא נוכל לדעת רק בהמשך, מה שכן זה יעזור לקבוצה להמנע מפציעות מיותרות ולהערך מספיק זמן לכל משחק בליגה. ואם אתם שואלים אותי זה יקרב אותם מאד לאליפות.

4. eran levy Member

בדיוק כך, "כנראה" בגלל החולשה, אבל מה היה קורה אם הן לא היו חלשות אף פעם לא נדע.
    דורטמונד נותנת עונה טובה ויציבה עד כה באחת מהליגות הטובות באירופה. לדעתי ההדחה אתמול קירבה אותם עוד יותר לאליפות העונה.

ושאהין...לא יאומן איך הוא מטפל בכדור, פשוט אמן בתחומו.

5. johnnie walker Member

כשקבוצה שקורעת את גרמניה לא מצליחה לעבור את הסיבוב הראשון בליגת השוקו של אירופה
    הבונדסליגה מקבלת ריאליטי צ'ק לפנים- הליגה הרביעית בטיבה באירופה הרבה אחרי שאר שלושת הגדולות.

6. eran levy Member

א. כשרק קבוצה אחת מאיטליה עוברת לשלב הבא של "גביע השוקו" האירופי, הליגה האיטלקית מקבלת ריאליטי צ'ק לפנים - הליגה השלישית (???) בטיבה באירופה הרבה אחרי שלוש (!!!) הגדולות.

ב. כששטוטגרט, שנמצאת בסכנת ירידה בבונדסליגה, עוברת לשלב הבא של "גביע השוקו" האירופי מהמקום הראשון עוד לפני סיום המשחקים בשלב הבתים זה אומר ש"גביע השוקו" לא קשור למה שקורה בליגות המקומיות.

7. riquelme1 Member

האמת שיש בזה קצת משהו, דורטומד בהחלט קבוצה טובה, אפילו לא מצויינת, אבל המאזן שלה של 14 ניצחונות, הפסד אחד ותיקו הוא קצת מוזר, היא לא קבוצה כזאת טובה בשביל מאזן כזה, וחומר השחקנים שלה לא מספיק איכותי.

רק לציין, שסביליה נמצאת בעונה איומה ונוראה, נמצאת במקום ה-11, והגיעה למשחק עם 4 הפסדים רצופים ולקבוצות תחתית. התביישתי באיך שהיא שיחקה אתמול, אבל הקבוצה הזאת חסרת מזל לחחלוטין, ובכל זאת הצליחה לעלות.

8. דנידין Member

גם שטוטגארט עלו בלי בעיות ושאלקה שהתקשו בליגה בתחילת העונה עדיין היו טובים באירופה ועלו גם הם. לדברים האלו אין הסברים של שחור על גבי לבן.

9. riquelme1 Member

אין ספק שאין כאן כללים, מי שלא זוכר זה קרה גם לוולסבורג בעונה שהיא לקחה אליפות לפני שנתיים, היא גם עפה בשלב הבתים של גביע אופ''א.

מה שאני בא להגיד שקצת מוזר לראות את המאזן של דורטומנד, שהיא בהחלט קבוצה מעולה, אבל לא קבוצת על מחזיקה במאזן כזה, ולדעתי היא בדיוק כמו מקרה וולסבורג לפני שנתיים.

בגרמניה יש רק קבוצה אחת שיכולה להתמודד עם הקבוצות הבכירות של אירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/10
  10. werder bremen Member

אתם ממש מקשקשים במוח,דורטמונד שיחקה אתמול בצורה טובה מאוד היא לא הצליחה לנצח בגלל שהיא נתקלה בבונקר ספרדי מגעיל,ואתמול שחקני סביליה בזבזו כל כך הרבה זמן שזה היה פשוט גועל נפש לראות איך היא משחקת דורטמונד הייתה אמורה להעלות אבל זה לא משנה במילא סביליה תודח ולא תגיע רחוק עם הכדורגל שהיא הציגה אתמול היא גם לא תצליח במיוחד בליגה.

11. Yotam Member

אם לדורטמונד אין אופי לדעתך, אז איך זה שדורטמונד חזרה עם ניצחון בדקה ה93 מול הופנהיים, וניצחה את קלן בתוספת הזמן ?
    דורטמונד היחידה בליגה שכבשה 3 שערים בתוספת הזמן, 25 מתוך 38 השערים של דורטמונד הם במחצית השנייה, ומקום ראשון אחרי לא מעט קאמבקים וקבוצות מפורקות בדרך.
    לדורטמונד אין שחקנים מנוסים, נוכח הפציעה של קל ואואומויאלה שהם די מנוסים זה קצת משפיע על הרמה של דורטמונד, ונכון, גם אני חושב שבנדר לא מספיק לרמה של דורטמונד אבל זה עדיף על פני דה סילבה המנוסה כי סהאין אינו הגנתי יותר מאשר התקפי וכך גם דה סילבה.
    דורטמונד שברה הרבה שיאים בדרך, ועד עכשיו היא עמדה בציפיות שלה ואפילו יותר מזה.
    רוב הסטטיסטיקות מוכיחות שדורטמונד חולפת בקלות על הקבוצות בבונדסליגה, פיק ברכיים כמו שאמרת קורה, אבל דורטמונד כבר הגיעה למעמד הזה העונה והיא חלפה על זה וחשבה קדימה על הניצחונות.
    עוד סטטיסטיקות , 96% באים בממוצע לכל משחק בית, מקום 2 כקבוצה ההוגנת בבונדסליגה, 4 שחקנים זומנו לנבחרת ועוד ...
    דורטמונד היא הצלחה השנה ואני לא מבין מאיפה באות כל הטענות, משבר ? יש את הפגרה ...

12. werder bremen Member

משחק מרשים מאוד של שטוטגרט ניצחה 1-5 את אודנסה הדנית.
    היכולת ששוטגרט מציגה בליגה אירופית היא פשוט פנומנלית עד עכשיו אני לא מצליח באמת להבין את הבעיה למה היא לא מצליחה לשחק ככה גם בליגה.

13. werder bremen Member

ההגרלות של הגרמניות היום
    ליגת האלופות :
    ולנסיה - שאלקה
    אינטר - באיירן מינכן

ליגה אירופית :
    בנפיקה - שטוטגרט
    מאטליסט חאריקוב(אוקראינה) - באייר לברקוזן

ההגרלה הכי מסובכת היא של שטוטגרט,כל השאר מאוד אפשרי לצאת עם היד על העליונה.

14. hai80 Member

שאלקה לדעתי תעלה, אינטר ובאיירן שתי קבוצות שנפלו חזק אחרי עונה נפלאה, שתי הקבוצות סבלו מפציעות לאורך כל העונה עד עכשיו וכאשר אצל באיירן רובן הולך לחזור באינטר מדברים על מסע רכש נרחב בינואר, לדעתי באיירן תעלה , אינטר בלי מוריניו קבוצה הרבה פחות מפחידה.

שטוטגרט קיבלה את בנפיקה, משחק די קשה , בנפיקה היתה חלשה מאוד באלופות ולעומת זאת שטוטגרט באירופה משחקת טוב, אני חושב לאור הנסיבות של שטוטגרט בליגה בנפיקה תנצל את זה ותעלה.

לברקוזן צריכה לפרק.

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אחרי התיקו המכובד של שאלקה וראול בולנסיה ינסו היום הנציגות שלנו בליגת אירופה להשיג תוצאות טובות במגרשים לא קלים. לברקוזן יוצאת לחריקוב באוקראינה ותקווה להוציא בכפור שם תוצאה טובה עם כמה שערי זכות.
    בלברקוזן בכל אופן מתכננים קצת רוטציה ככה שבאייר שומרת כוחות לשני המשחקים הבאים בליגה נגד שטוטגארט והגומלין בשבוע הבא בבית נגד האוקראינים.

שטוטגארט מאידך לא מגיעה עם המון ציפיות למשחק מול בנפיקה ליסבון, הקבוצה שנלחמת על ההישרדות בבונדסליגה תגיע עם סגל חסר ללא החלוץ המוביל שלה פוגרבנייאק שפצוע, ללא מריקה שמושעה שגם בוקה וגנטנר פצועים ואוקזקי עדיין לא מורשה לשחק ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ).
    גם הצרפתי אודל ובה עדיין לא כשירים.
    צריך רק לקוות שסביולה ושות לא יתעללו יותר מדי בקבוצה הגרמנית העלובה של השנה.
    הרכב משוער: אולרייש - פונק, טסקי, דלפייר, מולינרו - טרש, קוזמנוביץ' - הרניק, היינל, גבהארט - קקאו ...

אני אישית הייתי מנסה את צ'לוזי בצד ימין במקום פונק. זה פשוט לא זה.
    מעבר לזה צריך רק לקוות שהחברייה קיבלו מספיק בראש מהתיקשורת ומנירנברג בשביל להבין באיזה מצב הם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/11