עוד לא יצא לי להתייחס למשחק מול מניו באופן מפורט, וכנראה שגם לא ייצא לי. אולי. מה שכן, רציתי להזכיר לכולם שזה היה רק חצי ראשון מהעימות, ואין שום סיבה להיות בעננים. נכון, מותר לשמוח אחרי נצחון כזה, אבל חייבים להשאיר מול עינינו את משחק הגומלין. תזכרו שבסיבוב הקודם ניצחנו באותה תוצאה בדיוק במשחק הראשון. ולא שמחנו. אז מה נשתנה? על פי ההגיון הישר, הרבה יותר קשה להשיג תוצאה מספיקה באולד טראפורד מאשר להשיג אותה תוצאה בפירנצה. ולכן, הייתי מחכה עם השמחה/העצב עד אחרי הגומלין ברביעי. לא כל יום לרובן נכנס כזה טיל!
רק שלנו אין ואף פעם לא היתה האפשרות (הכלכלית והכללית) לחפות על זה בהבאת מאמנים יקרים (אנצ'לוטי, מוריניו, הקטור קופר, בניטז, ונגר וכו') או שחקנים יקרים (קאקא, רונאלדו 2X, רונלדיניו וכו'), אז תמיד היו לנו מאמנים טובים שהעמידו קבוצות שידעו לעמוד. עכשיו גם את זה כמעט ואין לנו. אם כי גם כאן רואים שיפור בזמן האחרון. וזה גם עניין של ביצה ותרנגולת. שנה, שנתיים רעות, ירדו מספר הנציגות, יש תחלופה הרבה יותר גדולה כי הליגה הרבה יותר קרובה, שיוויונית, מעניינת ומותחת, וכך יצא לנו לראות פעם את שאלקה, פעם את שטוטגרט, פעם את המבורג, פעם את וולפסבורג, פעם את ברמן וכו'. קבוצות לא יצרו רצף (חוץ מקצת ברמן, עם הבעיות שלה, וטיפל'ה שאלקה) לא קיבלו נסיון וכך הדרדרנו. עם זאת, ישבו אנשים וחשבו ולאט לאט אנחנו חוזרים.
אסור שהפציעה של רוני תעניין מישהו מבאיירן. העניין הזה רק מוציא מריכוז. השופט של המשחק יבוא מאיטליה: הדבר הזה לא מוצא חן בעיני. הרי איטליה מתחרה בגרמניה בדירוג של אופ"א, ואסור לתת פתח להשפעה של גורמים איטלקיים על המשחק הזה. אלוקים ישמור!
איזה שער של פטריץ' אתמול, נפלא. הבחור הזה לא פחות טוב מהקוראטי של באיירן. המבורג בחצי נגד פולאהם שהדיחה את וולסבורג, המבורג צריכה להיות בגמר.
התמקדתי במשחק של וולפסבורג אתמול ומאוד התאכזבתי מצד אחד ומצד שני אני חושב שוולפסבורג יכולים להיות גאים בעונה הזו שלהם. סה"כ אחת העונות הראשונות של הקבוצה במפעלים ארופאיים (בוודאי בליגת האלופות) והקבוצה לא התמוטטה למרות מאמן רע מאוד בתחילת העונה. אולי עם קוסטנר או מאמן טוב אחר הם היו מגיעים יותר רחוק. מצד שני, משחק חלש מאוד של הקבוצה אתמול. כמו במשחק הראשון דז'קו לא שם את הגולים ממצבים שבהם או שם אותם בקלות בד"כ, גרפיץ' חלש מאוד ושער שנופל אחרי 23 שניות. לא מתאים לקבוצה גרמנית הגנה כל כך אנמית. והאכזבה הכי גדולה שלי היא מיסימוביץ'. הוא היה אחד הפיבוריטים שלי, אבל העונה ובמיוחד באירופה ובמצד המשחקים האחרון הוא נעלם לחלוטין. לא ראינו ממנו כלום והקבוצה התבססה על כדורים ארוכים לכל כיוון, במקום החזקת כדור.
הדבר שאותי הכי תיסכל, זה שוולפסבורג בדיעבד קבוצה טובה יותר מפולהאם, בצמד המשחקים אבל היא לא השכילה להראות זאת, כנראה ששכר לימוד. המבורג מאידך עם משחק לא רע בבלגיה ועם ניצחון גדול. דבר אחד בטוח, ביכולת הזאת יהיה להמבורג קשה מאד לזכות בתואר. שני משחקים מהתואר עוד אפשר לשנות, אבל כדי ללבדיה לחשוב פעמיים עכשיו שיש לו עוד זמן כי גם העתיד שלו יוכרע בהתאם.
ללאבדיה אין מה לחשוב, ללמוד לאמן לא קורה תוך שבוע ולא תוך שבועיים. הוא יעשה הכי טוב שהוא יכול ביחס למה שהוא יודע ולנו נשאר רק להתפלל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ליגה בינונית לא ליגה בינונית. אז מסתבר שגם עמי יכול להמשיך להגיד מה שהוא רוצה (גם אם אין לו עובדות להסתמך עליהן) ולגם רוזנר (ואנחנו כולנו) יכול להרגיש מה שהוא רוצה אבל העובדות הן אחרות. העונה הקבוצות הגרמניות זכו בהכי הרבה נקודות באירופה. http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bun...ague-platz.html
נדב, אתה אמיתי? אני כל העונה טוען שהליגה הגרמניתה השתפרה העונה, איפה ראית שכתבתי שהליגה הגרמנית בינונית העונה, אני לא מבין מה אתה רוצה?
אנו זקוקים בדחיפות לקבוצה נוספת לצד באיירן בצ'מפיונס שתייצג את הבונדסליגה בכבוד. פעם אחר פעם מוכח שאין לנו מלבד הבווארים מה למכור בליגה של הגדולות: ברמן עשתה קצת קולות של ליגת אלופות בשנים הקודמות אבל לא הגיעה מעבר לשמינית, שאלקה הגיעה לרבע פעם אחת אבל אי אפשר להגיד שהיא אורחת קבע בצ'מפיונס. אנו צריכים לחזור למה שהיה במחצית השנייה של שנות התשעים, אז דורטמונד היתה כוח חזק מאוד בצ'מפיונס לצד באיירן.
"צריכים" זה יפה בתאוריה, מעשית זה נראה עדיין רחוק מאוד. אפילו בליגת אירופה וולפסבורג וברמן שוב הראו את החלושות וחוסר היציבות שיש לקבצות שלנו (ואחת מהן הייתה רק לפני כמה חודשים אלופת גרמניה). כל קבוצה פורחת לעונה אחת ונעלמת בעונה לאחר מכן שהיא צריכה לייצג אותנו באירופה. פשוט בלתי נסבל. בוא נדבר רגע על ההווה שוב, כי ליון מסודרת וממושמעת בצורה שבאיירן צריכים לחשוש מאוד.
שני דברים. כמו שאמרתי לך, לא בעיה למצוא מספיק התבטאויות לפיהן הכדורגל הגרמני בינוני במקרה הטוב. אבל נרד מזה. מה שיותר מעניין אותי הוא עניין אחר. עשית "השוואה" בין באיירן למנצ'סטר. לצערי עשית אותה על רגל אחת וחבל (אם כי דני ענה לך בלא מעט אספקטים גם אם לא התייחסת עליהם). אבל מה שהכי הפריע לי בהשוואה שלך זה (וסליחה אם הציטוט לא מדוייק) "ההתקפה של מנצ'סטר הרבה יותר טובה משל באיירן רוני/אוליץ'". מצטער עמי, זו חובבנות. אי אפשר להשוות בין רוני לאוליץ' (או קלוזה או גומז או מולר). נכון, רוני הבקיע ותרם למשחק ההתקפי של מנצ'סטר הרבה הרבה יותר מאשר כל אחד מהחלוצים שלנו לחוד. אלא מאי, בעוד משחק ההתקפה של מנצ'סטר מבוסס כל כולו על רוני, הרי שמשחק ההתקפה של באיירן מבוסס על 4 שחקנים. במקרה האידיאלי הארבעה הם רובן, ריברי, גומז ואוליץ'/קלוזה/מולר. בפועל הארבעה העיקריים שלקחו חלק במאמץ ההתקפי של באיירן הם רובן, גומז, אוליץ' ומולר (וקצת ריברי). לכן, צריך להשוות בין רוני לבין הארבעה האלה ועכשיו תמדוד את התפוקה של רביעיית ההתקפה של באיירן אל מול התפוקה של רוני. אז גם מבחינת הגולים ההבדל לא כל כך גדול ואני דיי בטוח שאפשר להגיד שב - 99% מהמקרים 4 שחקנים ביחד זה יותר טוב משחקן אחד לבד (גדול ככל שיהיה). העניין כאן מופנה, לכאורה, אליך, אבל חזרתי לדיון הזה רק בגלל שזה דבר עקרוני. יותר מידי פעמים כשאנשים עושים השוואה בין קבוצות הם משווים פרמטרים לא נכונים (או משווים תפוחים לקלמנטינות). צריך להשוות דברים שהם ברי השוואה. ובמקרה שלנו לא שחקן התקפה אלא חוליית התקפה.
המבורג בדרך הבטוחה לחרבן שוב במכנסיים ברגעים האמיתיים. לבדיה רואה, אבל לא ממש מצליח לשנות. לפחות ההגנה עוד היתה בסדר. הדבר הטוב: בואנטג פשוט נפלא! רכש אדיר של הסיטי! טרוכובסקי לוקח אחריות, אבל לבד הוא לא יכול. הדבר הרע: ואן ניסטלרוי וגררו, זה פשוט לא זה
לא יודע אם כאן אפשר להאשים את לאבדיה. יחס הבעיטות עמד על מעל 20 להמבורג לעומת 3 לפולהאם ועם שליטה מוחלטת של המבורג מול בונקר של פולהאם. יש ימים שכלום לא נכנס. מה שכן, טרוכו לא ישחק במשחק הבא.