ראוליטו - ביקשת? קיבלת. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx הכל שאלה של איך מסתכלים על הדברים. ובשביל להבין צריך את כל הרקע. 1. באיירן נגד מילאן, תמיד הסתיים רע. בטח במילאנו (ולא רק ה 4:1 משנה שעברה). 2. מילאן קבוצה חזקה (כן טובה פחות טובה זה משהו אחר, אבל חזקה) שספגה רק 4 שערים העונה בליגת האלופות ובבית שלה. זו לא קבוצה שעושה קרקס (כמו ברצלונה של שנה שעברה, למשל) אבל זו בטח לא קבוצה שאתה עושה ממנה קרקס. 3.באיירן בלי ואן בומל שעליו בנוי כמעט כל המשחק ההתקפי שלה (לאו דווקא כדרורים וכאלה, אבל הנוכחות המנהיגות השליטה בקצב המשחק וגם המסירות (למקאיי ולוסיו נגד שאלקה למשל וגם בגומלין נגד ריאל ועוד) והבעיטות שלו) ובלי קאן (וכמה שרנזינג יהיה כשרוני וטוב, ההגנה תמיד תשחק קצת יותר בפחד מאשר כשקאן נמצא וראה את המשחק הראשון נגד מילאן שנה שעברה). 3. ההתפרקות במשחקים גדולים בשנים האחרונות. אז, אתה לא מצפה לשלוט במשחק, להגיע ל - 20 מצבים ולעשות משולשים. שיטת המשחק שלך צריכה להיות לעמוד חזק מאחורה לאפשר לכמה שפחות סיכונים ולסיים ב 1:1 או כל תיקו עם שערים אחר או במקרה הפחות טוב להפסיד 2:1 או 1:0. וזה בדיוק מה שבאיירן עשו. השער הראשון הגיע מטעות של כל השחקנים שעוד היו כנראה עסוקים בהצגה או לא הצגה של קאקה (אני חושב שגם שם לא היה פנדל כי לוסיו נגע עם השפיץ של הנעל בכדור ואחרי זה רק נתקל עם הרגליים של קאקה. ולטעמי זה לא פנדל) והשער השני - נו טוב, כולנו יודעים מפנדל שלא היה ולא נברא. חוץ משני אלה, מילאן הגיעה רק לשני מצבים נוספים שרנזינג לקח (בשביל זה שמו בחור אחד מאחור עם חולצה בצבע אחר וקראו לו שוער) וזהו. אם תסתכל על הסטטיסטיקה הרשמית של המשחק תראה שבאיירן החזיקה יותר בכדור 53% (כן, כן. מה שאתה קורא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ). באיירן בעטו 10 בעיטות לשער (5 למסגרת) ומילאן בעטו 11 בעיטות לשער (5 למסגרת). אז, כן. באיירן עמדו טוב על המגרש ועשו את המוטל עליהם. באיירן לא באו לתקוף גלים גלים (ברוך השם) ולא לעשות קרקס. באיירן באו להביא תוצאה טובה הבייתה לגומלי ו 2:2 זו תוצאה מצויינת, לגומלין לדעתי. מה גם שג'ילרדינו לא ישחק וואן בומל (אם לא יפצע) יחזור. ומילאן, בניגוד לשנה שעברה תצטרך לתקוף וליזום מה שיאפשר לנו לעקוץ. אותו הדבר לגבי שוויני. השאלה מה אתה מצפה ממנו. אם מישהו ציפה ממנו שבמשחק כזה שיעשה את מה שרונלדיניו עושה אז הוא באמת היה חלש. אבל זה לא מה שהוא היה אמור לעשות. הוא היה אמור להחזיק את הקישור, עם אוטל, הארגריבס וברצו, ולנסות להפתיע במסירה חכמה או בעיטה מרחוק. בטח כשהוא היצירתי היחידי במגרש, וככה נופל עליו עומס כפול ומכופל כי היריב צריך לשים לב רק אליו. ואת זה הוא עשה בצורה פנטסטית. שוב, סטטיסטיקה רשמית של המשחק, הוא השחק בבאיירן שרץ הכי הרבה על המגרש. קצת יותר מ - 11 קילומטרים. כמובן, שגם אוטל היה נהדר.
ואת זה אומר מישהו שמתהדר בכינוי פיפו אינזגי. השחקן שבנה את הקריירה שלו על רמאות. אני לא זוכר שבאת בטענות לשופטים אחרי צמד המשחקים בעונה שעברה. מה גם שכל הטענות שלך לא מוצדקות.
זה לא קשור, הרי אני לא אוהב את השחקן מעצם היותו רמאי אלא מסיבות אחרות. טבעי שאני לא יבוא בטענות כשהקבוצה שלי מנצחת, נכון שבשנה שעברה היו טעויות שיפוט (בעצם רק טעות אחת, הפנמדל במשחק הראשון. וגם עליה אפשר להתווכח) אבל היכולת של הקבוצה שלי היא זו שבסה"כ הביאה אותה לשלב הבא. אם תועיל בטובך לפרט אני אשמח מאוד. עוד משהו אחרון - אם לוסיו לא היה מתקל את הרגליים של קאקא, הברזילאי היה מגיע לכדור. זו הסיבה שבגללה העבירה הזו כן היתה צריכה להישרק לפנדל.
פיפו: אתה רוצה לדעת למה הטענות שלך נגד השופט מופרכות? בוא תשמע: אחרי המשחק בערוץ ART ספורט היה אולפן ליגת אלופות (כן כן, עולה ב- 7 דרגות על ערוץ +5 המעפן שלנו). הם הביאו סצינות מתוך המשחק והתייחסו אחד לאחד לכל מה שאתה טוען, ונפרט: (גם אחד הפרשנים הוא אוהד מושבע של המילאן ואפילו הופיע בעניבה בצבע אדום/שחור): - הפנדל שקיבלה מילאן לא היה ולא נברא. את התאקל הזה של לוסיו צריכים ללמד בבתי ספר להגנה, גישה חלקה ונקיה לכדור, ונפילת קאקא היתה רק תוצאת לוואי. - הטענה לפנדל במחצית הראשונה גם היא מופרכת. למעשה מדובר בתעתיק כמעט מדויק לפנדל שקיבלתם בפועל. - השער שנפסל היה ממצב נבדל אמיתי. אמנם זווית הצילום לא עוזרת לך לבלוע את הגלולה המרה, אבל האולפן הראה עם קו דיגיטלי שמקביל לקו צבע הדשא, שיש ויש נבדל.לא נבדל של 3 מטר, אבל נבדל! - לגבי הקטנה של פודולסקי. אם גאטוסו היה מקבל צהובים בכל פעם שהגיע לו על הבושידו שהציג, אז הוא לא היה צריך להגיע לאותה דקה לסצינה עם פולדי. חוצ'מזה, לפולדי הגיע צהוב ולא אדום! דבר אחרון: שמת לב שתוך 180 דקות אותו שופט נותן לכם שני גולים משני פנדלים בדויים?!!! - עריכה: "אותו פרשן אוהד מילאן גם חזר על זה 100 פעם שביירן היתה גרועה, ורק הצליחה להוציא תיקו בגלל החילופים הפנטסטיים של היצפלד מול החילופים האנימיים והפחדנות של אנצ'לוטי.
אני אענה לך על הכל סופר פיפו. ורק מראש שתדע, אני לא כועס או שונא או כל דבר אחר והכל נאמר בצורה חברית. אני מניח שבחרת בכינו שבחרת כי זה שחקן שאתה מעריך ומוקיר ואולי אף מעריץ. השחקן הזה בנה את כל הקריירה שלו על רמאויות (יותר קטנות או יותר גדולות) ובכיינות. לכן הוא הצבוע הכי גדול שיכול להיות. אז אתה יכול לבוא בטענות על השופט או על המשחק, אבל פיפו אינזגי לא יכול לבוא בטענות על צביעות. ולכן גם אתה שמעריך אותו צריך לדעת שאלה כללי המשחק, ובהם הוא מתמחה. לגבי שנה שעברה. במינכן נשרק פנדל שלא היה ולא נברא. כמו שאנחנו לא קיבלנו פנדל על היד של ראמוס נגד ריאל ופנדל שנגע ביד לשחקן של מילאן במילאנו נגדנו בשנה שעברה, כך לא היה פנדל נגד איסמעיל במינכן בשנה שעברה. הגול הראשון של פיפו במילאנו שנה שעברה נגדנו היה מאופסייד של 2 מ' לפחות וכך גם הפנדל שנשרק נגנדו על אינזגי במילאנו שנה שעברה. שלושה גולים. בדיוק הגולים שהעלו אותכם. כי אם לא הפנדל במינכן זה נגמר 1:0 ואם לא האופסייד והפנדל במילאנו זה נגמר ב 2:1 ועם שער חוץ אנחנו עולים. אבל זה רק תאוריות מטופשות שאני לא מאמין בהם ורק נהנה להגיד אותן כשמתבכיינים (בטח כשמתבכיינים שלא בצדק). לגבי הטענות שלך על אתמול. המחלוקת הראשונה. לוסיו גלש נגע בכדור עם השפיץ של הנעל, כך שקאקה לא יכול היה להגיע אליו ואחרי זה (אולי אפילו כשהכדור כבר היה בחוץ) פגש ברגליים של קאקה שנפל. תסתכל על ההליוך החוזר (בלי ה"פרשנות" של וויץ וכהן ותנסה להיות אובייקטיבי) ותראה שבדיוק כך זה קרה. זה לא פנדל. וגם אם נלך לשיטה שלך ונגיד שהיה פנדל, הרי שאם הוא היה מובקע לא הייתם מבקיעים את הראשון, כי הוא בא מהקרן של אותו מהלך. אז אם היה נשרק פנדל והיה נכנס לא היתה קרן ולא היה גול. גטוסו. לפני שפולדי תפס לגטוסו את הרגל גטוסו (אחד השחקנים האהובים עלי בעולם דרך אגב) עשה פאול על פולדי, פאול שממנו השופט התעלם (משום מה). אם הוא היה שורק, כמו שהיה צריך, פולדי לא היה תופס אף אחד ולא היה לנו על מה להתווכח. כך שכל המחלוקת נובעת מזה שהשופט קודם כל "טעה" לטובת מילאן. לגבי ה"שער" של ג'ילרדינו. למרות שמר וויץ היה מאוד רוצה, היה שם נבדל וממילא ג'ילרדינו בעט את הכדור הרבה אחרי השריקה (בשביל זה גם קיבל צהוב) ולכן אם לא הייתה נשרקת שריקה, אף אחד לא יודע אם הוא גם היה מבקיע (גם רנזינג וגם הבלם הפסיקו לשחק מיד עם השריקה). מנגד, תסביר לי, איך זה שסיידרוף נכנס בלאם מאחור עם הרגליים קדימה ולא מקבל צהוב בעוד שברצו עושה פאול ממש רגיל על קו הרוחב במרכז המגרש ומקבל צהוב? תסביר לי, איך זה שנגד גאטוסו נשרקה רק עבירה אחת בכל המשחק? שניינו יודעים שממוצע העבירות שלו למשחק הוא מעל 5. פתאום הוא הפך להיות קאקאה? אבל כל זה שטויות. גם אם כל הטענות שלך על השיפוט היו צודקות (וכמו שכתבתי למעלה, למרות שאני בטוח שלא תשתכנע) זה לא משנה. זה כדורגל והוא בנוי על טעויות, בין השאר טעויות שיפוט ומי כמונו אוהדי נבחרת גרמניה יודעים. יש נבחרת שעד היום היא בטוחה שהיא אחת הטובות בעולם וזה מתבסס על נצחון אחד שנבע מטעות שופט חמורה. (גמר המונדיאל 66). לגבי טענות למשחק עצמו של באיירן, אם יש לך, תראה מה שכתבתי למעלה בתגובה לראוליטו ואם אתה לא מסכים אשמח לשמוע ולנסות להגיב. אבל לפני זה תראה איך מילאן שיחקה בשנה שעברה במינכן. ככה זה במשחקי בית חוץ. מקווה שעניתי לך על הכל וברוח טובה.
nfcb, הכל טוב ויפה, אבל מילאן של השנה ממש לא אותה קבוצה. היא ספגה רק ארבעה שערים בליגת האלופות, אבל זה לא מראה על הגנת ברזל או משהו כזה. איזה קבוצות רציניות היא פגשה במפעל? ליל ניצחה אותה 2-0שעניין ההעפלה לשמינית הגמר היה סגור לחלוטין ומילאן לא שיחקו עם ההרכב המלא שלהם. ליל, אתונה ואנדרלכט הם לא קבוצות שבאמת מסוגלות לעקוץ אותך. לא מזלזל בליל, אבל היא לא אחת מאריות אירופה. היה ברור שיהיה שינוי משנה שעברה, אבל, היי, שנה שעברה הייתם חייבים גול בסאן סירו אחרי תוצאה גרועה בבית אצלכם, אם היה נגמר בסאן סירו תיקו אתם עולים. פה באיירן באו למטרה אחרת, קח את זה בחשבון. על התוצאה המצויינת ועל זה שבאיירן עם רגל בחצי הגמר, אין וויכוח. על המשחק הלא טוב של באיירן לטעמי יש וויכוח. באיירן עמדו טוב אולי על המגרש, אבל עדיין, אני לא ראיתי ממנה שום פס חכם ויצירתי, שום חילופי מקומות, שום דבר שמזכיר קבוצת כדורגל מהרמה הגבוה ביותר. באיירן יצאו בזול מאוד עם התיקו, שני טעויות של שוער. אולי הגול הראשון של מילאן היה טעות של רנסינג, אבל הוא הציל שלושה שערים בטוחים של מילאן. ציפיתי מבאיירן לקצת יותר כדורגל, כמו זה שהצגתם בברנבאו לדוגמא, למרות שגם לריאל היה חלק בזה. באיירן הגיעו בברנבאו לשלושה מצבים בכוחות עצמם. שום מצב לגול באיירן לא אירגנה. גם איך זה שכל פעם שהם מגיעים 30 מטר מהשער כל שחקן מניף את הרגל. אולי למסור מסירה חכמה? אולי להניע עוד כמה פסים ולחכות להצטרפות? חשבת על זה בכלל? הסטט' לא תמיד צודקת. תשאל כל אוהד כדורגל בעולם והוא יגיד לך שמילאן אתמול הייתה יותר מסוכנת ודומיננטית מבאיירן מינכן. אני מאמין לך שהסטט' נכונה, אבל היו דקות שבאיירן לא עברו את החצי ולא חיברו שני פסים. הסטט' האמיתית היא: באיירן - 2 חצאי מצבים ושני שערים בגלל טעויות שוער. מילאן - שלושה מצבים של גול נעצרו על ידי רנסינג, ושער שאולי היה כן חוקי בכל זאת. הבעיטות של באיירן במשחק היו לא רציניות. כל שחקן בועט מ-30 מטר כבר אמרתי לך, ניסיונות של כלום, אולי בשביל לרשום עוד בעיטה לשער בסטט'. למילאן היו גם חצאי מצבים כמו ממש בדקות הראשונות של המשחק. אני מצפה מהשחקן הזה לפס חכם באמת. וגם לעבור שחקנים. אתמול הוא לא נגע כמעט בכדור ב-70 דקות. כאן אני אחזור שנית על מה שאמרתי, איך כל פעם מ-30 מטר הוא מניף את הרגל. לא לימדו אותו לחכות להצטרפות, לתת אולי פס חכם, לחכות שמישהו ייצטרף?, להתקדם עוד יותר קרוב לשער אם יש לך שטח? מי אמר שחייבים לבעוט מכל מקום, זו גם הסיבה לבעיטות הרבות של באיירן לשער, זה מיותר ופתטי, כמה שהוא בועט טוב, לא מכל מקום צריך לבעוט, לבעוט, ולבעוט. שוושטיינגר לא הפתיע בשום אופן מסיום, גם בהגנה הוא לא חטף יותר מדיי כדורים, זה שהוא נלחם אין ויכוח, לטעמי היה צריך להכניס את שול במקומו. היו חלק מהשחקנים בבאיירן שבאו למשחק כאילו זה טורניר חופים, ממש לא הזיעו ולא השקיעו, אבל, כל הכבוד לשוושטיינגר על הריצה ועל העלייה קדימה בהתקפות והריצה אחורה בהתקפות של מילאן. יש לו כושר גופני טוב והוא רץ הרבה כל משחק ומשקיע, אבל, בדומה לראול שרודף אחרי שחקנים כל הזמן, הוא לא תרם שום דבר בהתקפה. ריצה זה טוב, זה יפה, זה מראה שאתה נלחם ולא אדיש, אבל מה, כל אחד שיכול לרוץ ולרוץ יהיה שחקן כדורגל?. בכל מקרה, יכול להיות שהוא נפל על יום חלש ובהחלט שוושטיינגר שחקן מעולה, רק רציתי להדגיש את הנקודה שהוא היה חלש ואנמי.
כנראה שאפשר כבר להתחיל לחגוג את העלייה של באיירן לחצי הגמר. ולמה אני אומר זאת? כי מילאן באמת שיחקה אתמול כדורגל נהדר (בשיא הרצינות אני אומר זאת) ועדיין לא הצליחה לנצח את באיירן. מילאן יכולה הייתה להבקיע שלושה שערים במחצית הראשונה, אבל 2 עצירות מדהימות של רנסינג (יש בהחלט יורש לקאן ואין צורך לקנות שוער) ושער מקרי של פירלו, העמידו את התוצאה על 1:0 - שימו לב שפירלו בכלל לא ניסה לנגוח לשער ולהבקיע, הכדור יותר פגע בו במקריות ונכנס. גם במחצית השנייה מילאן שלטה ב-20 דקות הראשונות, עד שואן בויטן הענק ניצל טעות של דידה העלוב (איך מילאן האריכו לו את החוזה עד 2010 אני לא מבין, מאז ומתמיד היה שוער גרוע, תשאלו את לידס שהבקיעה נגד מילאן בליגת האלופות לפני כמה שנים שער שאפילו אושרי לוי היה עוצר). הפנדל על קאקה לא היה ולא נברא, החלטה איומה של השופט הרוסי (כנראה שתה יותר מדי וודקה לפני המשחק) הליצן, שהיה צריך לתת למילאן פנדל ברור במחצית הראשונה אבל לא נתן. הצדק הגיע בתוספת הזמן עם השער השני של ואן בויטן, שוב תודות לדידה העלוב. הסיום של המשחק הזכיר לי את באיירן הגדולה של היצפלד, שערים בדקות האחרונות של המשחק, כמו שאומר המשפט הידוע: "כדורגל משחקים 90 דקות ובסוף גרמניה מנצחת" http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx כריסטיאן לל היה מצוין, וגם אוטל היה נייד מאד במרכז המגרש ועזר להארגריבס. אין לי ספק שלהיצפלד יש חלק חשוב בעובדה שבאיירן נראית מצוין באירופה מאז שהגיע. אולי אפשר לפנטז על זכייה השנה
ראוליטו, אני לא יודע לעשות כמה ציטוטים בתשובה אחת ולחלק אותם וכל זה אז אני מקווה שאני בכל זאת אענה לך על הכל. מילאן היא מילאן. גם בעונות הפחות טובות שלה. בדיוק כמו שריאל היא ריאל גם בעונות הפחות טובות שלה. אני אמרתי שאני מעדיף לשחק נגד ליון בשמינית מאשר נגד ריאל. למרות שליון הייתה בעונה פנטסטית וריאל בעונה פושרת. זה מה שמפריד בין הילדים לגברים (כמו שהאמריקאים אומרים). לכן, צריך להיזהר מאוד נגד מילאן ומה שחשוב במשחק חוץ ראשון הוא התוצאה. חשוב להבקיע גול (ניצחון חוץ זה תמיד בונוס, אבל על זה אסור לבנות) ורצוי להפסיד 2:1 (גם 3:2 זה לא דבר שקורה כל יום) או תיקו רב שערים. למילאן יש חלק הגנתי חזק מאוד עם 4 שחקני הגנה 4 קשרים דפנסיביים ועוד שני שחקנים שתוקפים במתפרצות קטלניות. תן לקאקה חצי מטר לבד ותראה מה הוא עושה (תשאל גם את סלטיק). לכן, אי אפשר לבוא לשחק גלים גלים. משחקים עם קישור מעובה שקודם כל חושב על הגנה ואיך להדוף את ההתקפות ותודה שלמילאן לא היו יותר מידי הזדמניות (אני זוכר שתיים שתי הנגיחות וגם הן אחת באה מקרן והשניה מרגע של חלום של לאם). אל תשכח, שיחקנו עם שוער לא מנוסה שבאופן טבעי כולם מנסים לגונן עליו ובלי הבורג המרכזי שלנו בקישור. בלי להעליב, אל תשווה את הקישור וההגנה של מילאן לאלו של ריאל. ריאל הרבה יותר חדירה ממילאן והרבה יותר קל ל"שחק" נגדה ולהגיע למצבים. שוב, מילאן מגוננת עם ה - 4 שבהגנה ולזה תוסיף את גטוסו, סיידורף אמבורסיני וקצת פירלו. קשה מאוד מאוד מאוד. בטח בלי ואן בומל. זה ששחקן רץ הרבה זה באמת לא אומר כלום. זה לא אתלטיקה קלה. אבל, גם את זה צריך לקחת בהקשר שלו. השחקן שרץ בד"כ הכי הרבה במגרש זה מס' 6 - הקשר הדפנסיבי. אתמול זה היה התפקיד של שוויני, למרות שהוא שיחק בצד. הוא היה צריך לסגור מאחורה וגם לנהל את המשחק ועשה המון קילומטרז' (שבד"כ שמור להארגריבס) וזה מראה מבחיניתי שהוא עשה את העבודה שלו. אם לאוסיו או מקיי היו רצים הכי הרבה זה היה סימן רע, אבל הוא ובתפקיד שלו זה סימן מצויין. אי אפשר גם לצפות ממנו שעם קשרים כמו הארגריבס אוטל וברצו כשמילאן מתמקדת בו והוא גם צריך לעבוד קשה בהגנה שיעשה יותר מידי דאבל פאסים. למרות שמדקה 70 בערך גם זה היה. ולדעתי הוא גם השחקן שנגע הכי הרבה פעמים בכדור בבאיירן, אבל עוד אין לי את הסטטיסטיקה הזו. לגבי דידה, אני חולק על השאר כאן. הוא לא אשם בגול השני (בכל זאת בעיטה כ"כ חזק מכל כך קרוב כשדווקא אמבורסיני הוא זה שטועה ומאפשר אותה, אז גם אם זה בפינה הקרובה זה בעיה) ובטח לא בראשון (מה יש לו לצאת לכדור שמורם ממרכז המגרש (לא מהצד) לאזור ה - 7 מ' בצד כשהבלם המהולל שלך (נסטה/מאלדיני לא זוכר מי מהם) נמצא עם השחק אליו מכוון הכדור. הרי אם הוא היה יוצא ומתנגש בבלם מה היו אומרים אז. הוא חייב לסמוך על הבלם שלו שירחיק בטח שזה בלמים כאלה, אחרת בשביל מה צריך אותם). הוא גם הוציא לאוטל בעיטה מהחיבורים ורק בגלל שהוא שוער טוב אז זה נראה קל ולא כמו ששטראובר עושה את זה (עושה צעד שמאלה כדי שיהיה לו מקום לזנק ימינה). אבל מה איכפת לי. זה לא הבעיה שלי. בקיצור, ידידי, לא שכנעת אותי. אני עדיין חושב שבנסיבות, משחק חוץ ראשון ונגד מילאן (חזקה יותר או פחות) ללא קאן וואן בומל הקבוצה עמדה טוב מאוד והשיגה את מה שרצתה. אם שכחתי משהו תזכיר לי, ואענה בשמחה.
למען האמת אני התביישתי בשביל הקבוצה שלי כפי שהיא נראתה ב70 הדקות בסן-סירו. יש משחק הגנתי, ויש משחק פחדני. באיירן התקשתה לעבור את האמצע באותם 70 הדקות ולדקות ארוכות ניתן היה לחשוב שכל מטרת באיירן במשחק היא להרחיק את הכדור מאיזור הסכנה ולהעביר את הכדור לקשרי מילאן בסופו של דבר. החלוצים ושחקני הקישור היו כבויים לחלוטין באותם דקות, ועסוקים יותר מדי בלהגן במקום לנסות ולהשיג מתפרצות, וגם אם באיירן כבר השכילה להשיג אחת כזו היא הסתיימה שלושים מטר מבשער בבעיטה סתמית לכיוון היציעים. לרנזינג מגיע מילה טובה עם שתי הצלות נהדרות בפתיחה אבל הוא אשם הודאי בגול של פירלו, עמדה לא טובה, זינוק רשלני לכדור ואי יציאה לכדורי גובה. אחד הדברים שאיתם אני מרגיש ביטוחן במשחקים של אוליבר קאן, זה היציאה שלו לכל כדור גובה. בו הוא מראה לשחקנים שהוא הבוס ברחבה, רנזינג שיחק עם חוסר ביטחון עצום ולא יצא לכדור גובה אחד אפילו לאורך כל שלבי המשחק. מהדקה ה78 הרבה מאוד שנים לא זכורה לי כזאת התרגשות משערים של באיירן בשלבים מכריעים, כמה שהעונה הזאת אני מאושר, כנראה שזה ההבדל בין מגאת' והיצפלד, אצל מגאת' הכל היה כבוי, הכל הלך לא טוב אצל היצפלד אני מרגיש שוב פעם את עונת הזכיה בעורקיי, אותה התרגשות, בדיוק כמו ברבע גמר של הזכייה עם השער הנפלא של סרג'יו באולד-טראפורד. בחיים לא חשבתי אחרי השער של פירלו שזו תהיה תוצאת הסיום, ואני מאוד שמח על כך שבאיירן מראה אופי גדול בצ'מפיונס וגם זה בלי שינ השחקינם הכי חשובים שלה. המשחק בעוד שבוע, הולך להוית שונה לחלוטין, אינ רוצה לראות את באיירן תוקפנית, דורסנית, אבל כמובן זהירה. תיקו מאופס מספיק לנו ואני לא מאמין שנבוא להסתגר. למילאן לעומת זאת יהיה הרבה יותר קשה לתקוף, כי היא תשחק ללא שני חלוציה, גילארדינו ורונאלדו, אינזגי לא ראינו ממנו יותר מדי אתמול אבל כשזה מגיע לבאיירן הוא תמיד מריח שערים כך שכדאי להיזהר.
קודם כל אני מסכים מאה אחוז עם ידידי טל. נדב, תגיד מה שתגיד, משחק נהדר של באיירן זה לא היה, מזל גדול היה לבאיירן, ואת זה אני אומר בשמחה. הפקטור המרכזי שאני וסלע הבנו זה אוטמר היצפלד. גם ב2001 נגד ריאל, הספרדים היו הקבוצה הדומיננטית, והיו זכאים לשלוש אם לא ליותר שערים. בסוף ג'ובאני אלבר כבש את השער היחידי. מגיע או לא מגיע באיירן לוקחת. זה באיירן של היצפלד. עד לדקה ה70 לא ראיתי מבאיירן כלום, ניצוצות בקישור הגיעו רק מאוטל הפנטסטי והרגריבס הבלתי נלאה, בהגנה רנסינג אדיר, ולוסיו אחרי שקברנו אותו שוב הוכיח שהוא באמת בלם ענק. ואן בוייטן כבש שני שערים אבל אחראי על כמה וכמה חורים בהגנה. משחק גדול של באיירן זה לא היה, פשוט משחק "היצפלדי" טיפוסי, באיירן באה ועושה את העבודה. איך? זה באמת לא משנה.
אתה צודק לירן. המשחק בשנה שעברה בסאן סירו היה משחק נהדר של באיירן. פשוט משחק שובה עיין. תקפנו הרבה, הגענו להרבה מצבים ומה היה בסוף? חטפנו 4:1 מביש. אני אסביר שוב כדי שגם אתה תבין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx . משחק נהדר (מבחינתי לפחות) זה כשמשחקים נכון בהתאם לנסיבות. אם אני רוצה לראות יופי אני הולך לתצוגת אופנה או לראות בלט. כשאני רואה כדורגל היופי בשבילי הוא קבוצה שעומדת נכון על המגרש ועושה את מה שצריך כדי להשיג את התוצאה שהיא צריכה. וזה בדיוק מה שבאיירן עשתה. היא עמדה יופי על המגרש וספגה שני שערים מקריים מאוד (אפילו פירלו לא ידע שיש לו ראש עד לאותו הרגע). באיירן לא שיחקה ספקטקולרי במובן של חובבי הבלט באיירן שיחקה מעולה בהתחשב במה שהיא באה להשיג. ואני שואל. גם אם היה נגמר 2:1 מישהו היה חושב שזו תוצאה רעה? לא. בטח ש 2:2 יותר טוב אבל גם 2:1 זה ממש לא רע. בכל מקרה אנחנו נצטרך להבקיע (או לנסות להבקיע) במינכן (לשחק על 0:0 זה מסוכן מידי).
נדב, גם אם היה נגמר אתמול 0-2 או יותר לא הייתי אומר שזה לא ריאלסטי. באיירן שלושת רבע משחק נכנסה עם הראש בקיר, או בהגנה של מילאן איך שלא תקרא לזה. ההבדל בין תבוסה אתמול לתיקו הוא חייב להיות הגנרל, איתו פשוט יש לבאיירן את הווינריות הגרמנית שכ"כ היה חסר לה. אולי זה הקור רוח שלו, אולי זה מזל, אולי זה הכל ביחד, או במילים אחרות, זה היצפלד. ונדב לבטח בעונה שעברה באיירן לא שיחקה נהדר, ההבדל הוא שאז באיירן ספגה 4 ואתמול רק 2. משחק נהדר לא היה, היה פשוט משחק נבון של באיירן. אל תכריח אותי ללכת לאבן שושן ולהביא לך את ההגדרה ל"נהדר". וחוץ מזה אני אוהב הרבה יותר את המילה יעילות. ואת זה היה אתמול לבאיירן בכמויות.
אופיר, בפעמיים שהגענו לגמר ליגת האלופות תחת אוטמאר זה היה נראה כך במשחקי החוץ. במשחקים כאלו קשים מול קבוצות ביתיות אין כל דרך לשלוט בכדור, בקצב וכו', ומי שמנסה לעשות זאת דרך שליחת שחקנים קדימה - חוטף (הרבה). במשחקי החוץ בליגת האלופות צריך להוציא תוצאה, ואת זה היצפלד ידע ויודע לעשות גם אם זה נראה רע (זה תמיד נראה רע, לכן שנאו אותנו כל השנים). היעילות הזו והעמידה הנכונה הם מה שגרמו לי להתאהב במאמן הזה. כמובן שלא היה משחק התקפי יפה (לא חשבתי לרגע שהיצפלד מטומטם לנסות שטות כזו), אך היה אופי שוב כמו פעם, חילופים נהדרים כמו לל שהיצפלד הבין שלינקלובסקי כבר אין אוויר, ולכן תקפנו מצד ימין כל הזמן. פיזארו וסנטה קרוז אומנם לא הכי מבריקים, אבל הם גרמו לנסטה ומלדיני שהיו מדהימים במשחק להתעייף, ולכן זה השאיר את וואן בויטן לגמור את הסיפור. מאמן מבריק!
לירן. באיירן באו להוציא 1:1 וקיוו שעם קצת מזל אפשר להוציא 2:2 או אולי גם לנצח. תיקו 0 או הפסד בהפרש של שער 1 במיוחד אם מבקיעים בהחלט היה בסדר מבחינת התוכניות. ככה באיירן באו לשחק וככה הם שיחקו. תקרא את מה שדר קייזר כתב שתי הודעות מעלי ותבין. ונהדר בכדורגל (מבחיניתי) זה שאתה עושה את מה שרצית ולכן באיירן שיחקו נהדר. לא מעניין אותי שהשחקנים שלי יעשו דאבל פאסים וסלאלומים ובסוף להפסיד 4:1. אם הייתי רוצה לראות וירטואוזיות הייתי הולך לבלט. וסוף סוף הבנת. היצפלד היצפלד ועוד פעם היצפלד. עכשיו גם לך ברור שעם מאגאת לא היינו מגיעים לשום מקום בטח לא לעמדה שאנחנו בה עכשיו (אפילו אם לא נעבור את מילאן לבסוף)