הגרמניות באירופה 2006/7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏15/12/05.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף סוף המבורג יכולים להאשים את עצמם רק ב 10% מההפסד אתמול ואת שאר ה 90% על השופט האידיוט ועל הפייר פליי האנגלי (הידוע עוד מהמונדיאל). ואכן החל מהדקה העשירית הדבר כבר לא היה בידיים שלהם. ראיתי את כל המשחק בשידור ישיר. עד אותה הדקה ארסנל לא עברו את החצי והסתמן לחץ דיי כבד של המבורג. אבל, וכאן הביקורת על המבורג (ובמיוחד על המאמן - בדיוק כמו שכבר כתבתי לא פעם) אתה לא יוכל להגיע למצב שכבר בדקה עשירית במשחק הבית הראשון שלך נגד קבוצה אנגלית/איטלקית/ספרדית אתה מוצא את עצמך במתפרצת של 4 מול 2. פשוט לא יתכן. זה פשוט חוסר נסיון וחוסר הבנה בניהול של משחק. מה היה קורה אם המבורג (בכל זאת קבוצה דיי טירונית באירופה בשנים האחרונות) הייתה משחקת בפסים קצרים בחלק האחורי בדקות הראשונות, לאט לאט בודקת את השטח ואח"כ לוחצים קצת יותר? מה היה קורה אם המשחק היה מסתיים ב 0:0?
    ואותה הביקורת יש לי על תומאס שאף מאמן ברמן. אתה הולך לשחק בצ'לסי. למה לשחק את המשחק הרגיל שלך? במיוחד נגד צ'לסי שזו קבוצת הגנה שרק מחכה לטעויות. למה לא לשנות את המערך? להתגונן ולשחק על מתפרצות עם חלוץ אחד. וברמן זו קבוצה עם מהירות אדירה. 90% מהקבוצות שהולכות לשחק בצ'לסי יעשו את זה. ה 10% הנותרות זה אולי ברצלונה וקבוצות טיפשות כמו ברמן. הרי ככל שהמשחק היה מתקדם ב 0:0 היה יותר סיכוי שצ'לסי קצת תילחץ ותפתח את העורף שלה יותר. במיוחד לאור הבית הקשה שבו כל ניצחון חשוב. (אצל המבורג יהיה יותר קל לתקן אם כי זה הפסד בית). לא מתאים לתומאס שאף שאני דווקא מחזיק ממנו. אבל הוא צריך להפנים שלא בושה לשחק על תוצאה (תשאלו את אוטמאר היצפלד).

תראו את באיירן, בבית נגד ספרטק מוסקבה (לא אריה כדורגל סתם קבוצה טובה ומאורגנת) משחקים בהתחלה לאט לא משתוללים לא מפקירים את העורף יותר מידי. מגיעים למחצית עם 0:0 משעמם ועם סבלנות למצוא את הפירצה. לא קרה כלום, משחק ראשון, לא ממהרים, חשוב מאוד תוצאה טובה. והנה נמצאה הפירצה והמבול הגיע.

כל מבקרי ההגנה של באיירן נגד ספרטק. או שלא ראו את כל המשחק או שפשוט מסוג האנשים הפסימיסטיים (דר קייזר, אפנברג - שלנו). אמנם הרוסים הגיעו למצב וחצי כשעוד היה על מה לשחק. אבל זה כרגיל מהשטויות של לוסיו וזה קורה. עוד לא ראיתי משחק שקבוצה לא מגיעה לשום מצב (חוץ מסן מרינו). והזדמנויות הרציניות של ספרטק באו ממש בגרבץ' טיים. אז זה באמת לא כזה נורא. נכון שאם תשאלו אותי אני חושב שאין גרבץ' טיים בכדורגל וצריך לירוק דם גם 12:0 שתי דקות לסוף (כמו שעשה ברנד שניידר) אבל זה לא תמיד הולך.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תומאס שאף, שכמה כאן אמרו שהוא מאמן גדול, רק הוכיח שהוא טוב לליגה בדיוק כמו מגאת', אבל עולה לאירופה בלי מושג איפה הוא נמצא. ההכנה של הקבוצה שלו הייתה נוראית ביחס להכנה של שועל וותיק בתחרות כמו מוריניו. לשחק כל כך פתוח במשחק חוץ, מול קבוצה אחרת פחות זהירה מצ'לסי, יכל להביא תבוסה אדירה לברמן. זה מה שקרה בשנתיים האחרונות לבאיירן מול מילאן וצ'לסי. מגאת' עלה למגרש כאילו שהוא במשחק בונדסליגה, במטרה לתת לשחקנים ביטחון במערך בו הם משחקים בביטחון מלא ואמונה כל העונה, וזה אומנם נשמע הגיוני, אך באירופה זו טעות בסיסית. המשחקים ביבשת מחייבים הכנה אבסלוטית למשחק (ללמוד את היריב טוב טוב, למצוא עמדות חולשה, לתכנן מערך שיקשה, תוכנית משחק מלאה עם שינוי מערכים בהתאם להתפתחויות), ואם היא לא נעשת אחרי שהיה לך ניסיון של שנים מול קבוצות באירופה, אז סביר להניח שכמה פעמיים הראשונות זה יגמר רע (כמו שקרה לברמן לפני שנתיים בעונה הראשונה של שאף במפעל).

3. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

you don't play through the middle against chelsea. you don't play wide. schaff tried to play attractive football against makalele and essien only with diego. that was his mistake.

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

בדיוק. המשחק של ברמן הוא רק דרך האמצע, והמערך ללא קיצוניים. פרינגס ובורובסקי נכנסים פנימה ומחליפים מוקמות עם דייגו בעונה הרגילה, וכך עלה שאף נגד צ'לסי בטיפשות מבהילה אפשר לומר.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ובכלל משהו שם לב שדייגו שיחק?!
    לא יודע מה עובר על קלאסניץ, אבל הוא פשוט רע. שיחכה עוד שבוע עם הנאחס שעובר עליו ואז שיחזור לעצמו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נכון. לצ'לסי לא הייתה תבוסה ובשני המקרים זה לא היה בגלל המאמן. בטח לא רק בגללו.
    נגד צ'לסי - חוסר מזל משווע. שני גולים עצמיים של לוסיו (אחד בכל משחק - ואם תגיד שהוא בכלל לא צריך לשחק זה כבר דבר אחר) בעוד שמנגד כשהכדור פגע בהות' והטעה את השוער של צ'לסי זה פגע בקורה ויצא החוצה. וכל מה שהיה חסר שהתוצאה הסופית תהיה שונה היה שאחד מהשלושה היה הולך הפוך. למאגאת היתה אשמה אולי באי המוכנות למשחק הבעט ורוץ של צ'לסי על דרוגבה. בגלל זה העיפו את קובץ'.
    נגד מילאן זה הרבה יותר מורכב. במשחק הראשון, אוליבר קאן לא שיחק ורנסינג במשחק בכורה ככה שכל הקבוצה באופן טבעי גוננה עליו. עדיין, באיירן שלטו הבקיעו ונגד כל מהלך המשחק מילאן קיבלו פנדל שלא היה ולא נברא. ובאיירן, כמו שאמרנו, פחדו לתקוף בגלל השוער. ואז אתה מגיע למילאנו עם 1:1 במקום 1:0שזה שני דברים שונים לחלוטין, חייב להבקיע גול. באיירן נראים לא רע והנה גול מאופסייד ואז איבוד עשתונות קטן ו 2:0 שגם ממנו באיירן כמעט חוזרים. שער של באיירן ולחץ וכמעט גם שוויון לפני ההפסקה. ואז גול חצי עצמי של ליזה והמשחק גמור. לא רואה כאן שום טעות של המאמן.

לעומת זאת, שאף שלשלום היה צריך לשחק בונקר (כן, כן, בונקר) לא בושה לעשות את זה בצ'לסי, בבית כזה במשחק ראשון במיוחד נגד צ'לסי, שאין להם מי יודע מה יותר מידי יצירתיות נגד בונקרים.

דול, אפילו יותר גרוע בעניין הזה.

מאגאת לא אליל העולם וכולכם זוכרים (או תרעננו את הזכרון בהודעות קודמות שלי) את הביקורת שלי עליו. אבל הוא לא אשם (בטח לא אשם יחידי אפילו לא עיקרי) בצ'לסי ובמילאן.

7. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

schaff don't know how to play defensive football.

8. נעם Member

דווקא לדעתי הניצחון של צלסי לא נבע מטעויות טקטיות של המאמן.
    הגול הראשון נבע מטעות מיותרת של פסאנאן הלא מנוסה (אני לא מבין מה הוא עשה שם) והגול השני ספק פנדל ספק טרזן של דרוגבה, הוא גם לא היה מגיע לכדור בכל מקרה...
    חוץ מזה זכורה לי נגיחה אחת של דרוגבה ובעיטה אחת חזקתה שלו ליד הקורה והקורה של למפארד שנבע שוב ממהלך אישי של דרגובה.
    מסקנה? שאף פשוט היה צריך את מרטזאקר שישמור על דרוגבה והככללל היה נפתר תאמינו לי..
    שאף כבר לא פעם טוען שהוא תמיד בכל מצב בכל מקום ישחק התקפי ופתוח והוא עומד במילה שלו!
    לא היו טעויות חוזרות שנבעו מחוסר תכנון טקטי והמצבים של צלסי (להוציא את הכמעט קורה של דרגובה) נבעו ממיקריות והסתמכות על יכולת אישית.
    משחק בונקר מולם היה רק הורס עוד יותר את המשחק ולדעתי גם את התוצאה.
    הבעיה היא שגם מרכז המגרש של צלסי היה מעובה וגם של ברמן שכמו תמיד עם קשרים כמו פרינגס בורובסקי ובאומן ניסו להשתלט על הנאת הכדור.
    צלסי הצליחו לכפות על ברמן (כמו בארגנטינה גרמניה) את צורת המשחק השבלוני והזהיר שלה רק שפה זה לא נגמר עם בישול של בורובסקי ושער של קלוזה ,למרות שה היה קרוב מאוד.
    שאף מאמן מצויין ושמחתי שהוא לא עבר לבונקר כי לדעתי הוא גם פחות מנוסה עם השיטה הזאת ואני לא רוצה לראות עוד אברהם גרנט בברמן. שישחק פתוח התקפי יביא הצגות ואני מאמין שנצליח (אני בכלל מאמין שהשנה ברצלונה לא תעבור את שלב הבתים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx , ואת זה אמרתי עוד לפני צלסי ברמן).
    כדייגו ימצא את היציבות כך גם ברמן ואז נפרח ונפרח באירופה!

9. ASROMA Member

בהחלט לא ברור מה עובר על קלאסניץ' בשנה שעברה הוא היה מצוין העונה חושך - אולי בגלל המונדיאל העלוב שעבר עליו.
    לגבי המשחק אמנם לא ראיתי את כולו אבל נראה שבאמת ברמן לא באו מוכנים מספיק למשחק , אבל קשה להאשים אותם הם לא קבוצה שיודעת להתסגר גם אם זה נגד ברצלונה - ועל זה אני מברך אותם.

10. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

שיש לך שחקני מפתח בקבוצה והם נעלמים!!אז גם הקבוצה שלך נעלמת..דייאגו לא היה שם בשביל השחקנים.
    קלאסניץ' צריך להפנים שהאוהדים רוצים אליפות ובלעדיו יהיה קשה,אבל אפשרי.

11. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

שאלקה04 מנצחת משחק בית חשוב מול נאנסי 1-0 משער של סורן לארסן בדקה ה-86.
    באייר לברקוזן נפרדת בתיקו 0 עם יריבתה השוויצרית סיון.
    איינטרכט פרנקפורט פותחת את מסעה באירופה עם ניצחון מרהיב בתוצאה 4-0 בבית מול ברונדבי השבדית.
    לפרנקפורט כבשו :מיכאל טורק שהצטיין עם שלושער ובנימין קולר עם שער.
    הרטה ברלין מסיימת בתיקו 2 מאכזב,ותצטרך ללא ספק לנצח.

12. uri מנהלים

בעניין ברמן. שלישיית הקשרים האימתנים פרינגס-באומן-בורובסקי עשו עבודה טובה במשחק ההגנתי, די הוציאו את צ'לסי מהמשחק. אבל דייגו שבליגה מקבל שני מטר ואת הכדור לרגל עדיין לא מספיק טוב לרמות הללו ובנסיבות בהם היה צריך לשחק הרבה יותר מהר וחזק ממה שהוא יודע. ככה שהחלק ההתקפי שהתבסס העונה על רגליו של הברזילאי היה מואד חלש. בהגנה, אין מה לעשות, אבל עם הגנה כזו לא הולכים למכולת ובוודאי שלא לוול מארט של הכדורגל העולמי- צ'לסי.

בעניין המבורג, זה לא סוד שהקבוצה לא נראת טוב ולראייה המצב שלה בליגה, אבל קשה להאשים אותם על ההפסד אתמול. השופט הכריע עם הפנדל והאדום (שלא בצדק כמובן). ובמצב הנוצר המבורג לפחות עמדו בכבוד ולא התפרקו. מה שבטוח שלא לשחקנים ולא למאמן אין את הנסיון להפוך משחק בו הם מפגרים בשער ובעשרה שחקנים לניצחון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/9/06
  13. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

צודק,הקשרים של ברמן באמת עשו את שלהם אבל היה חיסרון עצום של דיאגו שחייב לשפר את יכולתו על המגרש,אני תוהה אולי הוא באמת לא מתאים לבונדסליגה כמו שנכתב בשפורט בילד.

לגבי המבורג,היא חסרת ניסיון באירופה בשנים האחרונות,היא אולי מפחדת למעוד ועושה שגיאות .
    אני חושב שלהמבורג יש סגל שחקנים שיכול להאבק על האליפות של הבונדסליגה גם השנה.
    אני מאמין כי תומאס דול יעשה שינוים בקבוצה.
    ואן דר ואארט היה מאוד חסר אתמול למרות שהחבר'ה מהמבורג הראו בגרות ואפילו כבשו שער.
    לגבי השיפוט ,אין מה לעשות ככה זה,טעויות קורות לצערנו הרב.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאלקה נתנו אתמול משחק סולידי וטוב והכי חשוב שלא ספגו שער. לא זוכר שהצרפתים אפילו אימו על השער של רוסט למעט בעיטה אחת מחוץ לרחבה שהייתה מסוכנת. גם לשאלקה לא היו יותר מידי מצבים, אבל הם יכלו להבקיע לפחות עוד גול או שניים. מה שאני לא מבין זה את עניין לובנדקרנס. ראיתי אותו כבר בכמה משחקים של שאלקה השנה ואם עליו הם בונים שהוא יבקיע מצבם לא טוב. אתמול הוא היה כל כך חלש שמזל שהחליפו אותו אחרת לא הייתי זוכר שהוא במגרש. אני בכלל לא מבין מה הוא עדיף על לארסן שהראה בשנה שעברה שהוא יודע לעמוד במקום הנכון ולהבקיע שערים חשובים ובכלל יש לו שיתוף פעולה טוב עם קוראני (איזה בישול נהדר. שאלקה הרימה תוך כדי משחק (לא נייחים) לפחות 10 - 15 הרמות. אף אחת לא הגיע לשחקן שאלקה. קוראני הרים פעם אחת ושם את זה בדיוק על הראש של לארסן). אולי לובנדקרנס צריך עוד קצת התאקלמות. לינקולן היה במשחק מאופק וסלומקה הוכיח שהוא בהחלט מאמן עם ראש.

לגבי לברקוזן. כתבתי את דעתי בטופיק שלהם.

ראיתי את הגולים של פרנקפורט. תהרגו אותי איך מיינץ ויתרו על טורק (ולא בגלל השלושער שלו אתמול). מה שכן אמנטידיס שבר את הרגל וחבל.

על הרטה אין מה להגיד. לא ראיתי את המשחק רק את הגולים. אבל כמו שאני מכיר אותם - מחפשים צרות בכסף ואיך לעשות את החיים קשים לעצמם.

15. uri מנהלים

לובנקרנדס מועדף על פני לארסן מסיבה אחת והיא השיטה. שאלקה משחקת בהתקפה בדיוק כמו ברצלונה, חלץ מטרה ושני קיצוניים בצדדים, ככה שבצד הימני יש את חליל ובצד השמאלי לובנקרנדס. לארסן לא יכול למלא את התפקיד הזה, ככה שאם הוא ישחק השיטה תהיה חייבת להשתנות. אולי להעביר את חליל שמאלה ולפתוח עם אסמואה מימין יהיה הפתרון. בכל מקרה לא צריך לתלות את הדני החדש שלנו. ניתן לו עוד זמן.