זה רוברטו נותן תרומה ענקים בהתקפה לא חוכמה לבוא בטענות על טעות שכזאת ועל איבודי כדור כשממצד שני הברזילאי תיפקד לא רע הבתקפה סחט פנדל נתן עקב לגול לפודולסקי והציל כדור מהקו .
אין לי בינתיים מקום לראות את המהלך. אבל מה שהפתיע אותי דווקא זה שמבחינתך זה רוברטו היה פחות טוב מואן בומל. רשמתי כבר כי ואן בומל היה בניוטרל כל המשחק. ולעומתו זה רוברטו היה מעורב בהרבה מאוד מהלכים. מי שעושה טועה, ומי שלא עושה לא טועה. (ואת זה אמר אחד החברים הטובים כאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx).
אם כבר התחלתי לראות לכיוון באיירן חצים של ביקורת, אז הנה יש לי עוד אחד. יש לי תחושה שאני אהיה במיעוט כאן, אבל לדעתי באיירן צריכה למכור את ריברי. אני לא טוען שמדובר בשחקן לא טוב, עוד כאשר שיחק במטז זהיתי עד כמה הבחור כשרוני, אבל לדעתי המעמד שהוא צבר הפך אותו לשחק רע יותר, כן, רע יותר מהבחור הצעיר ששיחק אז במטז ולאחר מכן במארסי. הוא אגואיסט מדי, וכאשר אני אומר אגואיסט, אני לא מתכוון שהוא אינו מוסר לבישולים, אלא שהוא חושב על עצמו ולא על הקבוצה. אני מאמין שבהימצאו על המגרש הוא פוגע במשחק הקבוצתי והסימטרי של באיירן, לוקח נטל מהאחרים ומטה את המשחק לכיוונו בלבד. אני סבור, שבלעדיו תהיה לבאיירן קבוצה מאוזנת יותר, כזו שלא תהיה תלויה אך ורק בלוקה טוני. אם ראשי באיירן היו שואלים אותי הייתי אומר להם למכור את ריברי לצ'לסי (פורסם שהם מעוניינים בו) מבקש בתמורה את מאלודה ועוד סכום נאה של כסף שיאפשר לרכוש גם בלם אמיתי וקשר אחורי.
זה ממש לא סותר את דעתי. לא אמרתי שלוקה טוני שווה צמד בכל משחק (למרות שהוא יצר רושם שדווקא כן), אפילו טוני יכול לעבור משחק או יותר בלי לכבוש, הבעיה היא שאם הוא לא כובש או מבשל הקבוצה לא מתפקדת בדיוק כמו ההיא של העונה שעברה. ולראיה שהבאת כדוגמה משחק שלוקה לא כבש בו, בין אם שיחק ובין אם לא, ובאיירן התקשתה ואף כשלה לנצח.
זניט שלטה בחלקים גדולים מהמחצית השניה , זה היה נראה כאילו ההגנה של באיירן לא מסתדרת עם ארשבין וחבריו להתקפה . באיירן צריכה לעבוד מאוד מאוד מאוד קשה בגומלין , כי ברוסיה לא יהיה קל , זניט הוכיחה שהיא לא טרף קל .
הבעיה היא שהתפקיד שלו הוא קשר הגנתי והוא קודם כל צריך לעשות הגנה. מעבר לזה, ובמיוחד כשכבר הובלנו 1:0 היה הרבה יותר חשוב לא לספוג גול מאשר להבקיע עוד אחד וזה היה התפקיד שלו והוא לא מילא אותו. כל מילה בול. חוץ מזה שלא בטוח שהייתי לוקח את מלודה. רק כסף. אני הייתי מביא את טימשצ'וק (מס' 44 של זניט).
שניים שמאוד איכזבו אותי אמש היו בסטיאן שוושטיינגר ומירולסב קלוסה. השניים מאוד רוצים, אבל לא מצליחים. שוושטיינגר אולי בעט פעם אחת לשער כמו שצריך וסחט הדיפה מהשוער הרוסי, אבל מעבר לזה - נאדה. בניגוד לריברי, הוא לא יוצר מצבים בכלל, לא מאיים מספיק על השער ולי הוא נראה בלי בטחון. קלוסה פשוט לא דומה לחלוץ הנהדר של ברמן. אם אינני טועה, הוא במין בצורת במשחקי הליגה, ובניגוד לרוב העונה שקלוסה היה תורם בבישולים או עושה עבודה אחרת בחלק הקדמי, במשחקים האחרונים גם בזה הוא לא תורם. הוא תמיד עושה דריבל אחד יותר מדיי, תמיד משהו מפריע לו לכבוש. פודולסקי החמיץ אתמול ברשלנות מצב אחד בתוך הרחבה, בושה שאם טוני לא משחק אין מי שמבקיע. מי שהיה טוב מאוד אתמול לטעמי הוא זה רוברטו. הוא הציל גול אחרי טעות מזעזעת של רנסינג והגיע לרחבה של זניט הרבה מאוד פעמים. שחקן חכם, טאץ' מצויין בכדור, אחד מהמצטיינים של באיירן העונה ללא ספק. אני לא מבין איך באיירן וויתרה עליו בקלות כל-כך, בעונה שעברה שחקן כמוהו היה חסר לבאיירן. לוסיו כל-כך רצה להחזיר אתמול לבאיירן על השער העצמי, ראו אותו מצטרף להתקפה ומאיים על השער כמו שחקן התקפה לכל דבר, חבל שזה לא הצליח לו. מה שכן, השער העצמי מטופש וזו לא פעם ראשונה שזה קורה לו. התוצאה היא לא טובה, אבל שום דבר עוד לא גמור. באיירן עם לוקה טוני זה סיפור אחר והיא שווה גול בכל מגרש באירופה.
ולהזכירכם שאת גביע הליגה לקחנו בלי לוקה טוני.. ולא פחות מ4 שערים נגד אנדרלת טוני לא היה שותף בהם.. ושנבחרת גרמניה כבשה 14 שערים ב 7 משחקים במונדיאל .. בעזרת קלוסה-פודולסקי-שוויני-לאהם.. בלי ריברי... הכל תלוי בשיטת המשחק... השיטה שלנו בנויה על טוני.. קולסה ופודולסקי לא אשמים.. היצפלד הוא זה שהפסיד את המשחק.. פודולסקי לא עומד נכון גם קלוסה לא.. אני לא רוצה להגזים אבל ברוב ההתקפות שלנו הגענו למרחק 20 מטר מהשער.. ולא ידענו מה לעשות..
הנה בינתיים: http://www.attube.net/view_video.php?viewk...e3de768ac819ffb בקרוב אני אפרסם תקציר בצורה מסודרת בדיון המולטימדיה.
לא התכוונתי במקומו. התכוונתי באופן כללי. במיוחד לאור העובדה שההנהלה הודיעה שהיא מחפשת קשר אחורי. הטעות לא הייתה של רנזינג, אלא שלוסיו - שהכדור שוב עבר לו בין הרגליים והוא גם איפשר מין בעיטה.
תודה על הלינק TOXIN. מה שאני ראיתי לא שינה את דעתי. השחקן התגנב מאחורי הגב של זה רוברטו שעמד איפה שהוא עמד כדי לספק קו הגנה שני אחרי לאם. אי אפשר להאשים שחקן על כל הגבהה שבאה מהאגף שלו. שימו לב:לוסיו ראה את היריב מתגנב, ראה שזה רוברטו רחוק ממנו, ועדיין נשאר במקומו. כאילו שזה לא עניינו לסגור שחקנים. הוא סתם עמד באמצע ולא שמר על אף אחד. הוא גם שם את הראש בחצי גובה כזה. לא בעיטה, לא נגיחה, לא עצירה. הראש שלו לא עובד בפיקים! בטוח!
הוא שאמרתי. לוסיו היה חייב להעיר את זה רוברטו (שמצידו היה צריך להיות יותר עירני). ושלא יהיה שום ספק שלוסיו הוא האשם היחידי בגול. כרגיל הוא עם הפנים לכיוון הלא נכון. אם הוא היה עומד איפה שהוא היה צריך ולא איפשה שהוא עמד הוא היה פוגש את הכדור במצב שהוא יכול רק להרחיק אותו. אבל, זה רוברטו הוא האשם העיקרי בזה שהכדור בכלל הגיע לאן שהגיע.
למרות כל הכעס על לוסיו , האשמה העיקרית בשער היתה דווקא של הברזילאי השני המצטיין במשחק לדעתי , הוא עזב את השחקן שלו ברחבה לרגע ואז קרה מה שקרה ... בכלל אתמול זה רוברטו ולוסיו תרמו למשחק ההתקפה של באיירן הרבה יותר מאשר שוייני את פולדי שאיכזבו מאד אתמול , לגבי שויינשטייגר האשמה היא של היצפלד שמתעקש לשים אותו בצד ימין של הקישור והיה די ברור שקשה לו לבעוט ברגל החלשה שלו , היו לו שני מצבים של שער בטוח במחצית הראשונה שהסתיימו בדרדלה או בעיטה חלשה לשער ... לאגף ימין כבר היה עדיף את סוסה
גם יובה מאד מתעניינת בו, ולפני שעבר לזניט יונייטד התעניינה בו. יהיה מעניין לראות מה יהיה איתו בקיץ. מצד אחד הוא קפטן של זניט, מרוויח לא רע, הקבוצה תשחק בליגת האלופות בעונה הבאה ועתיד שלה נראה ורוד... מצד שני, הוא כבר בן 29 והוא יודע שזאת תהיה אולי ההזדמנות האחרונה להגיע לקבוצה שנמצאת בטופ האירופי.