הגדלת הליגה-מה דעתכם?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י A_Conte, ‏31/8/07.

1. kfiros Member

שירבו אנשים כמוך.

כולנו לא רואים איך זה קורה בקרוב, אבל אולי בגלל זה צריכים להתאגד ולהקים עצומה שדבר קיומה יגיע לאנשי ההתאחדות. צריך שידעו שרוב האוהדים בעד הגדלת הליגה, התאחדות שלא תתחשב באוהדים אין לה זכות קיום.

2. A_Conte Member

לדעתי האיש הראשון שאנחנו צריכים לפנות אליו זה אריאל שיימן שהכדורגל חשוב לו יותר מכל בעל בית אחר.אני מוכן לנסח את המכתב,להדפיס לשים בול ולשלוח רק אם מישהו ייתן לי את הכתובת אותו כנ"ל לגבי אבי לוזון...

3. וסרמיליה Member

אני בעד ...
    המחשבה שהכדורגל יגיע גם למקומות שאין להם קבוצת כדורגל והעובדה שקבוצות קטנות ישחקו פתאום נגד קבוצות גדולות אם זה בליגת העל או אם זה בליגה הלאומית,קבוצות מצויינות שנמצאות כרגע בליגה הלאומית או הארצית ואפילו מתחת מגיע להם להיות בליגת העל,והנה ראינו בגביע את בייתר שימשון שבקלות יכולה לשמש תחליף לקבוצה כמו הרצליה בליגת העל,הפועל ירושלים שמשחקת בליגה הארצית ויש להם מסורת,אוהדים וכל הנתונים של קבוצה בליגת העל וכמובן בליגה הלאומית יש לנו קבוצות כמו הפועל ב"ש,הפועל חיפה,הפועל פתח תקווה.. שבקלות יכולות לשחק בליגת העל ולהביא כמויות של אוהדים גדולות מה שחסר בליגת העל,מה גם שהגדלת הליגה רק תמריץ את בעלי הקבוצות הקטנות להמשיך עם הדחיפה שלהם לשיפור הכדורגל בארץ הרי גם קבוצות כמו סכנין,קרית שמונה ועוד.. פשוט באו משום מקום..ולדעתי זה אחד הדברים היפים שפתאום קבוצה קטנה מגיעה לליגת העל ..הרמה של ליגת הכל כרגע לא בשמיים ובליגות הנמוכות יש קבוצות שבקלות יכולות להשתוות ליכולות של חצי מליגת העל..אז נכון הרמה לא תהיה בשמיים אבל אם הזמן גם הרמה תעלה בגלל סיבה אחת פשוטה הצבע שיתווסף לכדורגל הישראלי ידחוף את השחקנים,ידחוף את השחקנים הצעירים להמשיך עם הכדורגל ולהיות מקצוענים.

4. C.F.C Member

להגדיל את הליגה זה המהלך הכי טוב לכדורגל הישראלי. זה יתן יותר מקומות לשחקנים ישראלים לשחק בלי להוריד את מספר הזרים. זה גם יעזור מבחינה כלכלית (יותר משחקים במחזור שווים הרבה יותר כסף מזכוית שידור).ומהלך כזה יוסיף הרבה מאוד צבע לליגת העל, המצב הנוכחי שיש דרבי רק בתל אביב ושאמועדונים כמו הפועל באר שבע, הפועל חיפה, הפועל פתח תקווה והפועל ירושלים לא נמצאים בליגה, פשוט בלתי נסבל. אם היה לנו יו"ר שבאמת איכפת לו מהכדורגל הישראלי ולא רק ממכבי פתח תקווה המהלך הזה היה יוצא לפועל מזמן.

5. שער 7 Member

בתור אחד שמתנגד להגדיל את הליגה, הסיבוב השלישי החזיר אותי לפרופורציות הנכונות : צריך להגדיל.
    בחודש אחד יש 2 דרבים, עוד לא התאוששתי מהראשון וכבר נוחת עלי עוד אחד?
    דרבי זה משחק שמחכים לו הרבה זמן, וכשהוא מגיע פעמיים בחודש הוא מאבד מהערך ומהטעם שלו.
    כנ"ל גם חיפה-בית"ר.
    חוץ מזה, שחקנים ישראלים יכולים להתפזר על כמה קבוצות בליגת העל ובכך לקבל את החשיפה הנאותה, מה שיעזור גם לנבחרת. תקרת שכר - הצעה איומה, מכיוון שהיא פוגעת בקבוצות הגדולות, אבל קבוצה שיש לה תקציב של מתחת ל- 15 מיליון לא תורשה להיכנס לליגת העל.

נ.ב. : אני לא בטוח שאוהדי אשקלון במצב הנוכחי היו שמחים לשחק בליגת העל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/08
  6. Alvarez Member

התוכנית שלי לשיפור הליגה:

מבנה ליגה:
    -הגדלת הליגה ל16 קבוצות.
    -2 סיבובים של 15 משחקים, סה"כ 30 מחזורים.
    -להעלות אוטומטית לליגת העל את הקבוצות הבאות: הפועל י-ם, הפועל ב"ש, הפועל חיפה, הפועל פ"ת.
    -4 עולות ו4 יורדות.

תהיה בטן לליגה, יותר צופים, יותר רייטינג, יותר עניין ועוד.

שיטת ניקוד:
    -על כל ניצחון 3 נקודות.
    -במשחק שתוצאתו הסתיימה ב - 0:0 שתי הקבוצות לא יזכו באף נקודה.
    -אם קבוצה מסויימת מכניסה במשחק מסויים 3 שערים ומעלה היא תזכה בשתי נקודות בונוס.
    *פירוט:
    ~אם משחק נתון הסתיים בתיקו 3:3 במקום ששתי הקבוצות יזכו בנקודה אחת בלבד הן יזכו ב3 נקודות - נקודה 1 על התיקו ו2 נקודות נוספות על כך שהן הבקיעו שלושה שערים או יותר. ולחילופין, אם קבוצה מנצחת וגם מבקיעה 3 שערים אז היא תזכה ב-5 נקודות - 3 נק' על הצחון ועוד 2 נק' על כך שהיא הבקיעה יותר משלושה שערים.

בעזרת החוקים האלו המאמנים ישחקו התקפי ופתוח.

מתקנים:
    -כל קבוצה מוכרחה לארח באיצטדיון ראוי מבחינת איכות המתן (לפי תקנים מסויימים). מגרשים כמו האורווה או הקופסה לא יהיו חוקיים.
    -כל מגרש חייב להכיל מינימום 8,000 מקומות.
    *אם לקבוצה מסויימת אין איצטדיון העומד בתנאים האלו, הקבוצה תחוייב לשחק במגרש שהיא תבחר מבין המתקנים הרואיים: טדי, בלומפילד, רמת גן, קרית אליעזר, וינטר, ווסרמיל או האיצטדיון החדש של נתניה.
    -הדשא חייב להיות מטופח ברמה הגבוהה ביותר!.

כללי:
    -כל קבוצה שנמצאת רק שנתיים בליגת העל מוכרחה לשתף שלושה שחקנים שגילם הוא לא יותר מ21.(קבוצות גדולות ישאילו שחקנים צעירים לעולות החדשות ולקבוצות שנמצאות רק שנתיים בליגת העל ובכך יצמחו הרבה יותר כשרונות, תהיה תחלופה, שוק השחקנים הישראלים יגדל וכתוצאה מכך גם מחירי השחקנים ירדו).
    -הגבלת מספר הזרים: 5 בלבד.

אם מישהו יכול לשלוח את זה במייל להתאחדות זה יהיה מצויין.

7. GAL_XD Member

מחזק !!!

אהבתי ... שנון אתה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

8. King Kenny Member

Alvarez, הלכת רחוק מדי, לא צריך לשנות את שיטת הניקוד, היא בסדר גמור.
    כמו שיש קבוצות שמתבססות על התקפה יש גם קבוצות שמתבססות על הגנה ואי ספיגת גולים זה המפתח שלהם להצלחה.

צריך להגדיל את הליגה בשתי עונות ולא בעונה אחת. שבעונה הבאה יהיו 14 קבוצות בליגת העל (לא נורא אם תהיה עונה אחת עם 26 משחקים) ושבעוד שתי עונות יהיו 16 קבוצות.
    מבחינתי הקפאת הירידה מליגת העל לא באה בחשבון וצריך שבליגה לאומית יעלו 4 קבוצות בשתי העונות הבאות (4 קבוצות כל עונה) ובליגת העל ימשיכו לרדת שתי קבוצות.

9. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

משהו שלא הצלחתי להבין בשיטת הניקוד שנתונה פה.
    למה קבוצות שסיימו בתיקו 3-3 צריכות לקבל את אותו מספר נקודות של קבוצה שהצליחה לנצח וישבה על השער של היריבה כל המשחק, אך לא הצליחה להבקיע יותר משער אחד? רק בגלל ששהשתיים הצליחו לכבוש 3 שערים במשחק? לא ממש הוגן לפי טעמי.

10. King Kenny Member

והוגן גם שקבוצה שיושבת כל המשחק על השער של היריבה שמתבנקרת ולא מצליחה לחדור את הבונקר שלה צריכה לקבל 0 נקודות?

כל שיטת הניקוד הזאת הזויה מאוד, את שיטת הניקוד צריך להשאי כמו שהיא עכשיו בלי שינויים.
    מה רע בה?

11. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אמרתי שזה הוגן? אני בסך הכל נתתי דוגמא עד כמה שיטת ניקוד שכזאת תעשה עוול לקבוצות, שמה לעשות, לא תמיד עומדות בקריטריונים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/3/08
  12. Raulito Madridista

תפסיקו להציע חוקים מטופשים. אולי נבטל את הנבדל וזהו? ככה כל משחק ייגמר עם שישה שערים?
    שיטת הנקודות היא לא מאתמול והיו שנים שהכדורגל הישראלי פרח. אני גם לא רואה באפשרות שהליגה תוגדל, כהבטחה שהכדורגל פה יהיה טוב יותר. הליגה היא 33 קבוצות מעונת 02\2001 ובשנה ההיא וגם לאחר-מכן, הכדורגל בארץ היה טוב.
    לא חייבים לשחק התקפי, זה לא כתוב בשום מקום. יש קבוצות שמתבססות על הגנה חזקה ואוהבות 1-0 קטן, לא לכל קבוצה יש את הכלים לתקוף ולא כל קבוצה משקיעה את הכסף בחיזוק החלק הקדמי או מעדיפים חלק קדמי חזק על פני הגנה.
    משחק של 0-0 יכול להיות משחק מרתק מאוד(המשחק בין נתניה להפועל במחזור הראשון לדוגמא נגמר ללא שערים, אבל היה משחק קצבי מאוד), או הדוגמא הטובה ביותר היא התיקו בין הפועל ת"א למכבי חיפה בעונת 00\1999 שאחרי המשחק אמר שלום תקווה:"זו הוכחה שלא צריך לקחת כרטיס ולטוס לחו"ל כדי לראות משחקים טובים". משחק שנגמר בשלושה שערים יכול להיות מתחת לכל ביקורת, כך שמספר השערים לא משקף את רמת המשחק.
    במידה ומגדילים את הליגה, אגב, בטוח תיהיה לנו קבוצה אחת לפחות שתקבל בראש כל שבוע חמישייה וזה יהיה מיותר.
    אני גם לא אוהב את כל המגרשים הקטנים, אבל מה לעשות שלא לכל קבוצה יש כמות אוהדים גדולה, או לא לכל קבוצה יש מליונים. אולי נעשה ליגה רק של בית"ר, חיפה, מכבי והפועל וזהו?(ואולי גם נתניה שמשתדרגת).
    חלק מהסיבות שהכדורגל שלנו בקרשים:
    - הבאת זרים כושלים, מתוך עשרה זרים שמגיעים לכאן, רק אחד שווה משהו. הבעייה שרוב מהמאנים מסתמכים על פני קלטות וקטעי וידאו, שם גם את פאביו ג'וניור אפשר להציג כחלוץ שפיץ ממדרגה ראשונה.
    - הרעיון של 'שלם וצפה' לדעתי הרג את הקהל. אוהדים מעדיפים לשבת בבית ולראות את כל המשחקים, מאשר לשלם על כרטיס. כאשר בא פחות קהל המוטיבציה נמוכה.
    - היום כל אחד חושב שהוא יכול להיות מאמן וזה לא ככה. לא כל אחד שהיה שחקן או אימן בנוער, יכול לקחת על עצמו קבוצה גדולה.

13. A_Conte Member

לדעתי ההגדלה ל16 קבוצות צריכה להיעשות תוך עונה אחת.
    5 עולות מהלאומית,יורדת אחת מליגת העל
    המקום השישי בלאומית נגד המקום האחד לפני האחרון בליגת העל בפלייאוף...
    הוגן?לא...
    מותח?לא...
    אבל תוך מס' מועט של שנים נגלה שזה היה הכי משתלם...

עכשיו,הנושא שצריך לדון עליו הוא מס' היורדות בליגה של 16 קבוצות.
    לדעתי עדיף שיהיהו 3 יורדות אבל גם הפורמט של 2 לא נראה כל כך רע...

יצחק שום עשה לנו שירות מעולה כשהוא העלה את הנושא,אני מקווה שמשם יהיו התפתחויות.
    כמו כן אשמח מאוד אם יזרקו פה רעיונות של איך להתחיל מאבק בנושא...

14. kfiros Member

כיך הייתי מארגן עצומה, העניין שאני ממש אוטוטו מתגייס ולא יהיה לי הרבה זמן לטפל בזה אם בכלל.
    מה שכן, אין לי בעיה ליצור קונספט ראשוני ולעזור בהקמה.

15. C.F.C Member

ומה בידיוק הבעיה בזה שתהיה לנו איזו איזו דרבי קאונטי שביתר/מכבי חיפה/קבוצה אחרת תוכל לבוא ולקרוע לה את הצורה? זה יעלה את ממוצע השערים ויתן לקהל הזדמנות לראות כמה הצגות פה ושם.

מוריניו לדוגמה, לא שיחק מעולם כדורגל מקצועני, זה לא ממש הפריע לו להפוך לאחד המאמנים הטובים בעולם ובתקופות מסוימות לטוב ביותר ללא עוררין.

3 יורדות. פורמט של 2 יורדות יצור מרכז טבלה עמוק מדי ולעיתים קרובות יגמור את הקרב נגד הירידה מוקדם מדי.

בונים עצומות ומחזיקים אצבעות שמכבי פתח תקווה תפול לתחתית....

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/08