הגביע נשאר אדום!

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Dimitar Berbatov, ‏3/2/08.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כי גם בתקשורת כמו כאן, יש הרבה אוהדי כדורסל מדוכאים שסבלו מחוסר עניין בליגה המקומית בעלת הפוטנציאל שיש לנו. הם כולם מאושרים עד הגג מניצחון על ציר הרשע, ת'חייב להבין שחייבים להתפרק קצת ברגשות, לחגוג ואז לחזור להיות כתבים. אגב, גם בפוליטיקה כך הוא הדבר. אחרי בחירות או בארועים דרמטיים קצת נותנים לרגשות לשלוט בנכתב, זה לא בהכרח רע. זה קצת שונה וקצת אנושי, מקובל עלי.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אם זה אני מסכים, באמת טור שנון ומצוין, רק מעניין אותי איך שלף שרד כל כל הרבה שנים כשאחיו היה הקפטן של מכבי?

וסלע, מכתב אני מצפה להעביר לקורא את המידע כמו שהוא. ברגע שהוא מתחיל לשפץ אותו לפי רצונו, הוא פשוט אפס.

3. אלי מתחן Member

מה המטרה של כל הליגה? מה אתה מרוויח אם אתה מסיים מקום ראשון ומה אתה מפסיד אם מסיים מקום רביעי?

מה ההבדל בין ליגה לגביע?

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם ב NBA דאלאס שסיימו את העונה ראשונים עפו מול מקום שמיני, זה קורה הרבה.
    בכדורגל זה אף קורה יותר. בליגת האלופות הכל נוקאאוט.

שינוי השיטה לא קריטי בעיני, אבל אני גם לא אובייקטיבי, כי אני בעד חוקים שפוגעים במכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

5. דנידין Member

אני איתך :aaa021:

6. Jack Wilshere Member

באשר לאלי סהר, אין ספק שהוא מפרשן משחקים של מכבי, כאשר הוא נושא גלון של משקעים על גבו, וממילא, ככל שמדובר בספורט, אין פרשנים אובייקטיבים. אין ספק שלאוהדי מכבי זה צורם לשמוע אותו בשידור.

מכל מקום, ישנתי על המשחק, ואני עדיין דבק במסקנה שצביקה שרף הפסיד את המשחק יותר מאשר ירושלים ניצחה אותו, בכך שהוא לא לקח פסק זמן לכשהיה צריך לקחת, בכך שהוא העלה חמישייה שלא שיחקה יחד העונה, בכך שהוא העלה שחקנים שלא שיחקו העונה במשחקים חשובים (כספי, שארפ ואליהו), בכך שהוא לא הצליח לרסן את ההתלהבות של קמינגס (בזריקות מחוץ לקשת) וכספי (שרצה, כמו תינוק מגודל, להראות לאדומים), בכך שהוא לא נתן מספיק דקות ללוחמים (גארסיה, בטיסטה ומוריס) ועוד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/2/08
  7. אלי מתחן Member

אני לא מדבר על שיטת פלייאוף, אלא על פיינל פור.

נגיד הפועל ירושלים תיתן עונה גדולה ותסיים מקום ראשון, בכל מקרה היא תשחק בגמר מול מכבי, משחק אחד, ביד אליהו. מה המטרה של כל המשחקי ליגה שעשו?

8. דנידין Member

להגיע לפיינל פור. כך גם ב NBA. כל הקבוצות נלחמות על מאזן מצויין בליגה ואז סאן אנטוניו שסיימו מקום שישי באים ולוקחים.

המטרה היא להגיע לפיינל פור אפילו מהמקום הרביעי ואז לשחק טוב במאני טיים.

9. אלי מתחן Member

בסדרת משחקים כשהקבוצה הטובה יותר בעונה משחקת יותר משחק בבית, לא במשחק בודד בלי יתרון ביתיות.

10. Broshi Member

7.2.2008

27.1.2008

אז מאיר.. סליחה, צביקה, שמעון, טרנס, בבקשה אל תבכו. :aaarse:

11. אלי מתחן Member

בתור אוהד נייטרלי אין דבר יותר כיף מלראות את הבכיינים מקבלים בראש, וזה כולל את הפועל כל השנים.

12. samoel Member

סלע, יניב וכל מי שלא מבין למה אני חוזר על הקלישאה שבמשחק אחד הכל אפשרי אני מקווה שעכשיו אתם מבינים! דון שימעון שמון שמעון. ראינו כמה השופטים היו של מכבי אמש, כשאתה בוכה במשך 30 דקות עם ובלי קשר למתפתח על המגרש אני לא יכול לצפות שהשופטים לא יאבדו את הראש וזה מראה עד כמה הם מאופסים.

אני מת על הקהל של ירושליים אתם מרגשים אותי בכל פעם, אבל יש לכם בעיה אחת, אתם לא מסוגלים לשמוח, גם שאתם שמחים ומנצחים אתם מחפשים נקודות לבכות עליהן, שתו שמחו שכחו מהצרות, הרי הפיינל פור הומצא בשבילכם.

ועכשיו למשחק ואני אתייחס לשופטים בנפרד.

כן כבר אמרו פה לפניי מכבי הובילו הפסידו בעצמם את המשחק, הרי הכל היה מוכן. לא לא השופטים אשמים בהפסד. צביקה והחבר'ה האשמים הבלעדיים, אחריהם הקהל המאופס שלנו(להבדיל מירושליים ששמעו אותם במשך 39 דקות), ורק אז לבסוף השופטים. לא ירושליים לא ניצחו פה, כל הכבוד שהם לא נרתעו לקחת את מה שנתנו להם. אבל עם הכבוד הזה שאני נותן להם, שארפ וקאמינגס מוסרים מסירות קשתיות בחצי שלנו, מפסיקים כדרור במקום לעבור את החצי ולהחזיק את הכדור 24 שניות, קאמינג מיידה שלשות ,אז היום נכנס, ובאטיסטה ואליהו באותה חמישייה, מתי זה נשמע? בטח כשאין רכז אמיתי שיוכל להפעיל אותם? תגובות מאוחרות של שרף. לא חסר, על קצה המזלג. וששמיר לא יזיין בשכל על קבוצה טובה היא הקבוצה המנצחת כי באותו גמר כל אוהדי מכבי ידעו יפה להודות שאם ירושליים הייתה מנצח האליפות הייתה נגנבת כי מכבי טובה לכל אורך העונה ובמשחק אחד פישלה,ורק המזל היה לצידה.אתמול בדיוק להפך מכבי הטובה והמזל לצד ירושליים,להגיד שהוא לא שיחק להם? זאת תיהיה טעות. אבל יחי ההבדל הקטן מדובר בגביע!

נעבור לשופטים.
    הייתי שם, מאיפה שראיתי לא היה תוקף לביינום, הגעתי הביתה הייתה תוקף אבל זה סתם קטנוניות עכשיו. מה שכן אני אסכם בצורה הכי אובייקטיבית שקיימת ותכף תווכחו שאני יודע לשים את האהדה בצד(וסליחה על השחצנות במשפט הזה).רבע ראשון- האמת לא זכור לי דברים יוצאי דופן, רבע שקול כמו שהיה צריך להיות כל המשחק. רבע שני- שופטים של הפועל, מכבי תוך 3 דקות עם 4 עבירות, לא נורמאלי שירושליים לא עושים עבירות בכלל, עד שהגיע הדקה ה-15 כמדומני? עבירה ראשונה שימו לב, לא מדובר על משהו חריג נכון גבולי ביותר, נשרק פאול מה חג'ג' ציפה? הוא ילחץ ולא יספוג פאול? כמה אפשר??(מסתבר שהרבה אבל נגיע לזה בהמשך). חג'' מתעצבן מדבר עם השופט טכנית לגיטימית לחלוטין. ואגב מכאן השיפוט פחות או יותר התאזן אבל הנזק שנגרם לפניכן, לא היה רציני במיוחד שכן מכבי שמרה על היתרון. רבע שלישי- אין ספק המגמה התהפכה, 3 עבירות תוך דקה לירושלים הרביעית לא אחרה לבוא, והיתרון של מכבי צמח, כן בזכות השופטים אמנם השריקות היו טיפה מוגזמות אבל דיי במקום יש לומר. ונגיע לבלתי ספורטיבית, הלו? הוא דפק לו לאתמה לפנים? אתם חמורים? זה לא בלתי ספורטיוית? אם זה לא, מה כן? מנגד שארפ עצר מתפרצ כשהוא הולך במטרה לחטוף ולא במטרה לעצור לגיטימי האין שריקת עבירה במתכוון, אבל לא השופטים של מכבי, אמנם אבל לא מוחץ.

פאוזה,
    עד כה ניתן לראות שיפוט שקול רבע אחד זהה שניים עם יתרון לטובת קבוצה מסוימת.

רבע רביעי- הסיפור ידוע, כל כניסה של ירושליים לסל פאול, איפה הלייצן שדיבר על יתרון 4 להזכירך למכי נשרקו 3 עבירות ב- 50 השניות הראשונות של הרבע! אני אזכיר לך הרבע נפתח ב- +18! למכבי. אז הקשקושיםשלשופטים אין יד בהורדת היתרון הם בולשיט אחד גדול זה ברור, כמות העבירות שנשרקה למכבי היא לדעתי בגדר שיא. אה וכן, אותו חג'' סיים שמהו כמו 16 דקות עם 0 עבירות, שחקן כל כך פעלתן ? נשמע הגיוני? לא נראה לי, לא זוכר אמנם מקרה ברור לעבירה שלו, אבל לא ייתכן שהלפרין כספי ומוריס שלושתם מתחילים את הרבע עם 3 עבירות מוצאים את עצמם בחוץ באותו הרבע הרבה לפני הסיום.

אבל למה אני מתעסק בזה, קטונתי מלהבין את הראש הירושלמי, ההתבכיינות האובססיבית איך דופקים אותם(איזון מוחלט אם לא עדיפות קלה ביציעים, שופטים, אפילו את הקהל הזיזו שלא יישב במקום שנוח לו). נוחו רווחו לכם, תזכרו הכל נעשה בשבילכם, יש פיינל פור אני מזכיר רק בשתי מדינות באירופה צרפת וישראל, ראינו את המעצמה הצרפתית לה מאן ורואן השנה זה רק מעיד לאן אנחנו הולכים.

קהל-
    ירושליים אתם מדהימים שאפו אדיר לא מתייאשים. אצלנו יושבים חבורה של טמבלים(שאני אגב לא שותף לה אני יושב במקום אחר ומתרכז בקבוצה שלי ולא בשירי נאצה כנגד הפועל כלשהי, שירי טועמה למינהם , ומצטרף בעיקר בשירי עידוד לקבוצתי שלי- לצערי הם מעטים מידי אז אני בוחר לשרוק בוז כמו אלפים אחרים). איפה הקהל של מכבי היה כשהובלנו? למה לא לסחוף? כספי ניסה להרים אותנו עבד במשך דקה אבל כשהיתרון דעך טיפה 16-18 זה ממש לא משנה, הקהל נח על מי מנוחות, כן גם אותם טפשים מהכדורגל, כן גם אותם שוטים שמופיעים בהיכל מידי יום חמישי ולא מבינים דחיפת הקבוצה מהי. לשם ההשוואה ניקח את הירושלמים הנהדרים(תראו את הפירגון אל תגידו שאני לא מכיר בכם) אחרי שהתאוששו, מהר יש לציין, מההלם שנחת עליהם, שירי יאללה הפועל , הפועל עולה, מלחמה כש-5 אדומים שואגים אותם, משאירים תקווה, אצלנו ברגע ,מאוחר מדי, שהרגישו שהכל עומד להתמוטט לא היה מי שיסחוף ואלה שניסו עשו טעויות טפשיות. איפה שירת : מ-כ-ב-י, איפה צהוב עולה? במקום זה? פה לא פה פה, מה זה הפועל. לעניות דעתי כשאתה במצוקה אתה לא מקניט את היריב, אתה תומך בעצמך, הקנטה היריב תדרבן אותו. קומץ של כורדים.

ירושליים עוד דבר אחד, יש לכם בעיה קטנה, יש מספיק שנאי מכבי אבל אין מספיק אהדי ירושליים, בכלל יש כאלו מבינכם שאוהדים אותנו באירופה ונכחו בפיינלפורים, מוסקבה וכו', לא אתפלא לראות גם כאלו בהיכל בימי חמישי. אמרתי כבר את תופעה, אמנם מדובר במעטים ולא ברוב מכריע אבל עדיין, אתם קהל של 10,000 15,000 גג. ולראייה המיטוט מוואי נט.
    מכאן משתמע שהמספר שהיה קטן ממה שהצגתי. אבל בכל זאת, מי שנמצא שם מדהים!

לסיכום אני רוצה להגיד משהו, ירושליים נכבדת, לא עשיתם שום דבר חסר תקדים, בסה"כ לקחתם גביע, תגידו שנתיים ברציפות? הרי לכם, כמדומני שאלו היו עדי גורדון ומוטי דניאל שכבר עשו לנו את זה בעבר:
    ומה דעתכם על זה: צסק"א אמש הפסידה גם היא גביע, הכל קורה ולא כולם מושלמים.

13. King Kenny Member

אוהדי מכבי, אחרי כל כך הרבה שנים שהשופטים היו לצידכם בכל משחק ומשחק, אחרי ששופטים נתנו לכם את האליפות אשתקד יש לכם את החוצפה להתלונן על השיפוט?
    פשוט בלתי יאומן.

14. Diamond Cutter Member

אני מניח שאתה מתכוון אליי.
    בו נראה 3 עבירות ב50 שניות,מי שמע על זה,כל חדירה של הפועל נתקלה בעבירה לא אין כזה דבר שעוצרים חדירה בעברה,לחץ של הפועל פעם ראשונה במשחק שחקני מכבי לא יודעים איך לאכול אותה סופגים גם שני חטיפות בחצי שלהם ברצצף!זה לא מראה על חוסר ריכוז מוחלט בחצי שלהם?זה לא מראה שלשרף פשוט לא עלה בראש תסריט שהפועל מתקרבת איכשהו למכבי?לא השופטים אדומיםפ כי הרי ידוע שהפועל הם הרעים.
    ככה עוצרים התקפות כשהמאמן לא יודע לנהל משחק,כתבתי את זה כבר באליפות אירופה ששרף הוא מוטבטור ענק ושהוא יודע להוציא את המקסימום מהמשחקים אבל בכל מה שקשור לניהול הוא לא מבין הרבה.ומה זה עובד מצויין לאנדרדוג דוגמאת הנבחרת שלנו אבל לפייבוריט הכי ברור שיכול להיות(פאק אפילו יותר מהפטריוטס בסופרבול),ייש לו בעיה וזה הראה טוב מאוד בפניקה של שחקני מכבי אם זה בזריקות מפגרות,בלי כל ניסיון לריבאונד התקפה,מול הפועל! שספגה 28 ריבאונד התקפה מול חולון,איבודי כדור(שוב ארבעה איבודי כדור ב5 דקות האחרונות בחצי המגרש שלהם זה לא יותר הגיוני מאשר כמות העבירות המוגזמת של הג'דיים..אה מכבי).
    אם כבר נגענו לסוגיית הריאונד ההתקפה,תגיד זה הגיוני שקבוצה סופגת 28 ריבאונד התקפה?פי 2ץ5 מממוצע הספיגה הרגיל שלה?אני יודע השופטים היו של חולון והם לא שרקו לעבירות תוקף שהיו כמובן בכל ריבאונד התקפה הרי אין מצב שבהפועל פשוטלא סוגרים לריבאונד,לא לא יכול להיות זה השיפו השיפוט.

15. Dimitar Berbatov Member

Diamond Cutter, השיפוט ברבע הרביעי נטה בבירור לטובת הפועל ירושלים, אני לא חושב שיש ספק בכך. אבל כל זה נבע מעבירה שלא היתה של חג'ג' על שארפ(עבירה שהשאירה את ירושלים עם ללא מוביל כדור טבעי), שהתפתחה לעבירה טכנית שאני מסכים איתך מאור שהיא מוצדקת, אבל אדון שמש ידע בעצמו שהעבירה כביכול של חג'ג' היתה מאוד גבולית והוא יכל להבליג על ההתפרצות של חג'י.

King Kenny, לאוהדי מכבי יש את הזכות המלאה להתלונן על קיפוח מצד השופטים.
    זה לא משנה שבשנה שעברה סמי בכר הציל לספאחיה ומכבי את התחת ושאתמול שמש שרק שריקה שפגעה מאוד בירושלים (היו מצבים שבהם ראמל קארי הוליך כדור!). למכבי יש את הזכות להתלונן, הם קופחו אתמול.