זה לא קנאה כמו שזה שמירת טינה על זה שרוסו עזב את בית"ר ופרח במועדון של חיפה. אבל עדיין, כל בית"ר שונאת את רוסו,ובכמויות מסחריות שונאת. למה?בוא אני יסביר לך למה (זה קצת פוליטיקה אבל אתה שאלת אז...) רוסו הגיש לפני שנה וחצי בקשה לאזרחות. השר אלי ישי הנכבד לחץ לו את היד מול המצלמות וגם חייך מספר לא מבוטל של פעמים ובסוף דחה את ההצעה שלו, 4(!!!) פעמים דחה את ההצעות שהוא שלח ברציפות אחרי כל מכתב שדחה אותן. לפני מוקדמות יורו 2004 פרסם רוסו בעיתונות הישראלית והקרואטית שהיה שמח לשחק במדי נבחרת ישראל יותר מאשר קרואטיה ושלח עוד בקשה לאזרחות (זו היתה הרביעית או החמישית,לא סגורה) וזה היה בתקופת בחירות וגם את זה דחו. אז הוא הלך לשחק בשביל קרואטיה. מה רצית שהוא יעשה?ישב בבית ויבכה? יבוא ויפרוש מהנבחרת הקרואטית שלא רוצים לתת לו פה אזרחות? לא מבינה מה היו הציפיות שלך ...
ליהי, אני לא מבין מה את כל כך שמחה מזה שרוסו יקבל אזרחות. חשבת על הקטע, שעכשיו לחיפה תהיה פתוחה עוד משבצת של זר? שמת לב איזו פריבילגיה זאת שיהיה את רוסו על תקן של מתאזרח? מזכיר מאוד את מכבי ת"א בכדורסל עם שלל מתאזרחיה, רק שפה זה שחקן שיהיה אפילו טוב יותר מרוב הזרים בליגה, בניגוד למתאזרחי מכבי כדורסל... אם הוא לא יוכל לשחק בנבחרת, אין שום סיבה שאני אתלהב מכך שהוא מקבל אזרחות. אני לא מאשים אותו חס וחלילה בכך שהלך לשחק בנבחרת קרואטיה, כי כל בנאדם שפוי ונורמלי היה בוחר כך, אבל עדיין אני לא רואה שום סיבה לשמוח שהוא יקבל אזרחות. בטווח הקצר זה רק יפגע בליגה ובהפועל, ובטווח הארוך ממש לא אכפת לי אם הוא ימשיך להתגורר בישראל. יהיו לי דאגות קצת חשובות יותר.
ליהי אני ממש ממש ממש לא מקנא. שוב אני מדגיש את זה, זה לא שאני אוהד בית"ר אני פשוט מעדיף אותם. וחוץ מזה למה שרוסו יהיה מעל הפיליפינית עם 60% נכות? כי הוא חתיך יותר? המקרה של טרטיאק נוגע אליי כי אני חבר של הבן שלו. קשה לי לראות אותם מתחננים לאזרחות כבר 4 שנים, בעוד רוסו עוקף את התור.
ובכן א.ראיתי את הפיליפינית,היא כוסית. זה לא קשור,הוא תורם יותר למדינה (לליגת הכדורגל שלה) ב. רועי זה בכלל לא על מה שאני מסתכלת,לא אכפת לי מה קורה עם חיפ אכפת לי מה קורה עם הפועל חיפה מצידי יכולים להביא כמה זרים שבא להם, באותה המידה אני יכולה להגיד "וואו זה ממש טוב בשבילנו שהזר הזה מתאזרח, ככה הם יאלצו לשלם עליו מיסים ושיט וככה יגמר להם הכסף" זה לא מעניין אותי...בכלל... אני שמחה שנעשה צדק ג'ונתן בייב תמסור ד"ש לבן של טרטיאק,אבא שלו אחלה גבר!
דיי נמאס לי! כמה טיפשים אנשים יכולים להיות? כמה? אתם כ"כ סתומים שאתם לא מבינים למה רוסו בעדיפות על פיליפינית מסכנה? אני אסביר לכם למה... הפיליפינית לא אמרה בפומבי גם כשהייתה כבר בנבחרת קרואטיה שהיא מעדיפה לשחק בנבחרת ישראל, ועוד בעיתון קרואטי! הפיליפינית הייתה בוחרת ממזמן עם המצב של המלחמה בעיראק, כמו 90 אחוז מהזרים, נראה לכם שרוסו היה בורח?! הפיליפינית לא הייתה מייצגת קבוצה מישראל בכבוד אדיר בליגת האלופות. הפיליפינית ממזמן הייתה בורחת מפה, אם היו לה את האפשרויות שהיה לרוסו. הפיליפינית לא הייתה מזכירה כל הזמן כמה היא אוהבת את ישראל, בלי שום קשר, פעם ראיתם פיליפינית שאומרת כמה שהיא אוהבת את ישראל, למרות שהיא יכולה לברוח מפה למקום הרבה יותר טוב? בקיצור, אם ראיתם פיליפינית כזאתי! תאזרחו אותה מיד, כי אני מכיר אחד כזה, קוראים לו ג'ובאני רוסו, ובשבילי הוא הזר הכי גדול שהיה פה, וזה לא רק בגלל היכולת, זה בגלל הנשמה, בגלל ההקרבה, בגלל הצחוקים, ובגלל האמיתיות שבו- לא ראיתי כזה זר אמיתי, כזה שחקן אדיר! מכל הבחינות. תגידו, איך אפשר לא לחייך שרואים את הראיונות עם רוסו? אין עליו. מספר אחד.
תאמין או לא, זאת השאלה שעלתה בראשי כשראיתי את ההודעה הנ"ל שלך. רוסו לא קיבל שום הצעה ממועדון בסדר הגודל של מנצ'סטר יונייטד או ריאל מדריד. רוסו בסה"כ קיבל כמה הצעות מהליגה ההונגרית והתעניינות מסויימת מאולימפיאקוס (שנגמרה מהר מאד). אני מניאק אם אתה היית מסכים להצעה מהליגה ההונגרית אם היית משחק במכבי חיפה - סגנון חיים חדש, המון כסף, השתלבות חברתית ומקצועית קשה בקבוצה וכל זה בקבוצה מסכנה מהליגה ההונגרית, שלא טובה בהרבה מן הליגה שלנו. הרבה זרים חוץ ממנו, למען האמת כמעט כל הזרים בליגה, לא ברחו מהארץ מהטילים (ולא 10%, כדבריך), במקרה הקיצוני ירדו לאילת, למיטב ידיעתי היא עדיין נחשבת כחלק מישראל. הכבוד האדיר (אעלק) בצ'מפיונז ממש לא אמור להיות סיבה לאזרחות, מצטער להגיד לך. אני יכול ללכת לעיתון אפגני ולהגיד איך אני מת על אפגניסטן, יתנו לי אזרחות?! אם רוסו היה רוצה לשחק באמת בנבחרת ישראל, הוא היה מחכה קצת לבחירות המיוחלות ואז מחליט החלטה. אבל הוא היה מוכרח לרוץ לאוטו באריץ', ועל כך אני מודה לאלוהים. בגלל יכולת, צחוקים, נשמה והקרבה (שאין לו) מגיעה לו אזרחות? ואתה עוד קורא לכולם מטומטמים?? הוכחת את הטענה שלי. רוסו השיג את האזרחות הלא-חוקית שלו בגלל שהוא משחק במכבי חיפה, בגלל המעמד והמוניטין. זה לא הופך אותו ליותר טוב מאשר כל פיליפינית באשר היא. פורז כבר עלה לכולם על הסעיף עם הרפורמה הקיצונית שלו (מה לעשות, המדינה שלנו לא הוקמה כדי לתת לכל מני חארות אזרחות בגלל התחנפות בעיתונים), אני לא מבין איך הוא נתן לאדיוט אזרחות. ובסופו של דבר דון שחר מרוויח עוד מקום לזר. מוזר ששחקנים כמו מגאמדוב או טיק-טק לא משיגים אזרחות, בגלל שהם לא רצים לעיתוני החצר שלהם ומלקקים לשר הפנים, ובעיקר בגלל שהם לא משחקים במכבי חיפה.
עובדה שבסוף רדליון לא יצא כל כך טיפש..רוסו קיבל את האזרחות אז כנראה שיש עוד כמה טיפשים..[כרגיל כולם טיפשים חוץ מוידוקה..] ודרך אגב הייתה התעניינות ברוסו פעם מקבוצה בליגה האיטלקית הראשונה וגם מכמה קבוצות טורקיות ביניהן מובילת הליגה בשיקטאש חוץ מזה רוסו הוא שחקן נבחרת קרואטיה ותאמין לי שליגה הונגרית באמת קטנה עליו ואם הוא ירצה לשחק בחו"ל הוא ישחק בקבוצה טובה..
רוסו לא ישחק בחו"ל ולא בטיח...... הוא כבר בשלהי הקריירה, איזה יתרון יש לו בלצאת עכשיו לליגה אחרת, למקום חדש, שם הוא יצטרך להוכיח את עצמו מחדש, ישראל זה המקום הכי טוב עבורו, ברגע זה לפחות. חוץ מזה, ה"התעניינות האלה", לדעתי, היו כמובן סתם עוד כמה שורות כדי למלא את העיתון בכותרות... עובדה ששום דבר רציני לא קרה עם זה. קשה לי להאמין שרוסו יעזוב את ישראל שנה הבאה.
אתם לא מבינים..... זה לא משנה מי תורם יותר!!!! נעזוב רגע את כמה הוא תרם וכמה לא. זה פשוט לא מעניין. עצם העניין שדנים בכלל בבקשה שלו לפני שדנים בעשרות אלפי בקשות אחרות מצביעה על משהו פגום.... אני מעולם לא אמרתי שלא מגיעה לו אזרחות. אני רק אומר שזו ממש חוצפה שהוא פשוט עוקף את התור. ממש ככה. אותה פיליפינית ממתינה כמה שנים טובות לתעודת זהות, או לפחות לתגובה. יכול להיות שגם לה לא הגיע, אבל אין שום סיבה שהיא תחכה בתור כמה שנים, בעוד רוסו החתיך והמוכשר שכולם אוהבים יעקוף אותה כי הוא רוסו. פשוט אין סיבה. זה כמו שתבואו ותראו תור גדול גדול לכניסה למתקן בלונה-פארק. אז תגידו: "אוף אין לי כוח, אבל אני רק אחד לא יקרה כלום אם אני אתפלח ואעבור את כולם. במילא כולם פה אוהבים אותי". זה בדיוק אותו הדבר.
ברור שזה שונה... אם כל החיים היו לפי סדר זה לא היה טוב. אני יכול לתת דוגמאה הפוכה: יש טור בבית חולים, אחד לא יקרה כלום אם הוא יחכה קצת, אחד גוסס- לא תיתן לגוסס את הטיפול קודם? זה בדיוק אותו דבר. רוסו הרבה יותר חשוב מעוד פיליפינית מסכנה, וזה עובדה. רק חבל שזה בא עכשיו והוא לא יכול ללבוש את המדים הכחולים- לבנים, כי זה היה רגע אדיר בשבילי לפחות לראות את רוסו עם מדי נבחרת ישראל.
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד... אתם מגיעים בגישה של "זה רק אחד זה לא כזה יפריע, זה בוער יותר". ולמה זה בוער יותר? כדי שלחיפה יהיה עוד מקום בסגל? דיי כבר נמאס. רוסו היה צריך לעמוס בתור כמו כולם ולא לעקוף. אף אחד פה לא גוסס, ואם אתה הולך ככה אז בעצם בתור כולם גוססים, ואתה מעדיף את החיים שלו על החיים של אחרים. ובמדינה דמוקרטית כמה שהפיליפינית מסכנה צריך לבדוק אותה לפני רוסו החתיך והנהדר. זה ערך עליון בדמוקרטיה.
התעניינות (שבטח הומצאה ע"י העיתונות הישראלית שכרגיל נשארת בכל יום עם אינצ'ים ריקים בעיתון) היא לא הצעה, ריינמן. אני לא מבין, למה רוסו יותר חשוב מהפיליפינית המסכנה? למה המצב שלו בוער יותר משלה? אותה עומדים לגרש מהארץ, לא אותו! טרטיאק מחכה שנים לקבל אזרחות. הבן שלו עומד להתגייס, לעזאזל. זה אבסורד ששר הפנים יעקב שחר, סליחה, אברהם פורז, נותן לרוסו אזרחות ללא סיבה. די, כל כך ברור שזאת עוד מזימה של יעקוף שחר, שמנסה להפוך לשימון מזרחי.
וידוקה אל תגזים, הבן שלו לא עומד להתגייס.... אבל בשאר הדברים אני מסכים איתך לחלוטין.... כמו שאמרתי, הזכות לשוויון - ערך עליון במדינה דמוקרטית מערבית. כנראה שדון שמעון ושחר לא חושבים ככה.... הם חושבים שפה זה לוב...
אתה בטוח? אני שמעתי שהבן שלו אכן עומד להתגייס. אבל עזוב את זה. מי זה טיק-טק בכלל, עוד מעט פראליה יצטרך אזרחות או ז'אוטאוטס, מי החארות האלה שעומדים בתור ומפריעים להם. זה יותר דחוף.
כן אני בטוח... לומד בכיתה י"א... זה שהוא כבר בן 18 לא אומר שהוא עומד להתגייס... כן אתה צודק. ושכחת את אג'יפור שאולי פתאום יחליט שישראל זה מקום יפה...