תשמע מרדוק, האשכנזים לא חכמים יותר. לאשכנזים קל יותר להגיע להישגים . יודע למה? אני יודע שאם אני ואשכנזי ניגש לעבודה ולשנינו תהיה אותה השכלה בדיוק יקחו אותו. למה? הרבה סיבות. רוב האשכנזים ואני מדבר על האשכנזים הותיקים הם אלו שרובם עשירים, למה? כי הם השתקעו בארץ, פתחו עסקים וגזלו אדמות מהמזרחים. למזרחים - תשאלו את סבתא וסבא שלכם איך זה היה כשהם היו פה ואיזה יחס קיבלו מהאשכנזים. אותו יחס שכל הפולנים גרמנים רומנים ובקיצור האשכנזים קיבלו מהגרמנים הנאצים ששחטו אותם בהמוניהם, זה בדיוק אותו יחס שנתנו לתימנים למרוקאים ולעירקים ושאר עדות המזרח כשבאו לארץ, ועכשיו כולנו ביחד נותנים את היחס הזה לאתיופים ורוסים.
יותר מעצבן אותי שהאשכנזים הבדילו את עצמם מהאחרים,אז הם קראו להם מזרחים.אבל מזרחים זה אלו שבאו מעירק,איראן,תימן ושאר מרכז אסיה.בלבד.יהודים צפון אפריקאים,יהודים בלקנים,יהודים מדרום איטליה,ושאר אגן הים התיכון הם ספרדים ופורטוגזים לשעבר.
לא כל יהודי צפון אפריקה הם יוצאי ספרד. תאמין או לא, אבל ישנם הרבה מהם שהם למעשה ערבים/ברברים מגויירים....
אני בתור חצי אשכנזי חצי מזרחי יכול לספר לכם ש"השפעת התרבויות" לא כזאת שונה, שני ההורים שלי למדו ברמה גבוהה וממה שאני ספגתי משתי התרבויות אני לא מבחין בהבדל משמעותי בגישה לחינוך. ודווקא בבית ספר במגמה שבה אני לומד, מחשבים, הרבה מאוד מהתלמידים הם כמוני חצי מזרחיים וחצי אשכנזים. הנושא הזה לא מעסיק אותי יותר מדי כי הוא לא נראה לי חשוב, בכלל כל העניין של מי יותר חכם נראה לי לא הגיוני כי מי מבנינו יכול למדוד חוכמה?
חח טיפש http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אם מפריע לך שהתימנים, עיראקים, איראנים וכו' מכונים "מזרחיים" ואתה רואה בזה התנשאות, למה אתה קורא לפולנים, גרמנים, אוקראינים, רוסים, צרפתים, אנגלים, בלגים... ...אשכנזים?! קסיאס: הפיסקה הראשונה שכתבת חצי נכונה. לא לאשכנזים קל יותר להגיע להישגים, אלא לעשירים. זה שרובם המוחלט של העשירים הם אשכנזים זה כבר סיפור אחר. זה שאשכנזי יקבל מהר יותר משרה, זה עצוב אבל גם קצת נכון. שאר ההודעה שכתבת לא ראויה אפילו להתפרסם ואני ממליץ לך לערוך אותה ברצינות. אלה שטויות.
צודק,אבל הרוב הם ספרדים ופורטוגזים. גל,ההתנשאות היא חוזרת. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
תגובה להערות של מרדוק: מרדוק זרק פה כמה הערות פרובוקטיביות שבאו להבדיל בין האשכנזים לבין המזרחיים והפריעו ופגעו בלא מעט משתמשים מכל הספקטרום העדתי. אני לא בא להצדיק או להוקיע אותו, אבל כדאי רק לשים כמה עובדות על השולחן. קודם כל, אני אישית מאמין ש-90% מהפוטנציאל של אדם תלויים בחינוך שלו. קח את הדביל הכי רציני בעולם ותשים אותו מגיל אפס בסביבה לימודית וחינוכית- בסוף יצא ממנו משהו. אולי לא איינשטיין אבל גם לא רוזנשטיין (לא מצאתי דוגמא אחרת). זה לא אומר שלגנים וליכולת המולדת אין בכל זאת חשיבות אדירה. יש להם. והרבה. רובין, אחד הכותבים האהובים עלי בדיונים האלה (שרכש את מעמדו כגזען בזכות עשרות הערות חסרות בסיס וביסוס), היה לא פעם הראשון לקפוץ בראש הטוענים שהערבים, למשל, טיפשים ונחותים. אמנם, מה שידידינו מרמת השרון לא ידע, הוא שלמשל את מלכת המדע, המתמטיקה, המציאו/גילו בדיוק אותם ערבים טיפשים, רק לפני 3000 שנה. האם אז הגן שלהם היה טוב יותר? מממ לא נראה לי. חזרה למרדוק, שטען שהגן משחק שוב תפקיד- הפעם בהבדל בין אשכנזים למזרחיים. אני אישית לא יודע עד כמה הגן היהודי "טהור" ועד כמה האשכנזים והמזרחיים הם באמת בני אותם הורים לפני רק 5000 שנים (זמן קצרצר מאוד בהתחשב במיליוני שנות האבולוציה). סביר להניח שלא מעט נישואי תערובת והלכים פוליטיים-דמוגרפים השפיעו על ה"טוהרה" של הגן היהודי שרכש ואיבד לא מעט מומרים. לכן, אני לא מתייחס אליהם ע"פ דת וגם לא ע"פ מוצא גיאוגרפי -זאת אומרת, שבכל מקרה היהודים הם לא דוגמא מובהקת למה שאני הולך לומר, אבל אפשר להשליך את זה גם עליהם. לפני שנתיים חוקרים רפואיים באוניברסיטה מפורסמת בעולם המערבי פרסמו מחקר בן שנים ואלפי סקרים שקובע שכמו שהשריר של האדם השחור בנוי בצורה שונה משל האדם הלבן, כך גם המוח. המחקר הזה מעולם לא זכה לפרסום רחב וגרף לכל היותר כתבות קצרות וקטנות בעיתונים הגדולים מהחשש להשלכות שלו, שיגרמו להתחזקות הגזענות ולפריצה של גלי אנטישמיות ברחבי אירופה וארה"ב. אבל המסקנה היתה אחת, והיא יושבת שם ומחקה לראשון שיעז להשתמש בה. יש עליונות גנטית מוכחת בדרכי החשיבה של המוח הלבן מהמוח הלא לבן. אנשים טועים לחשוב שכל בני האדם שווים. טועים. זה אמנם לא בסיס להבדלה וברור שיש לא מעט יוצאי דופן ונקודות קיצון במשוואה הזו (לדוגמא, אני בטוח שכל אחד מכם מכיר לפחות אשכנזי אחד שהוא טיפש מהיסוד...) אבל בסופו של דבר האבולוציה השפיעה באופן שונה על אנשים שונים בחלקים שונים של העולם. כך לדוגמא, ישנן מחלות מסויימות שנפצות בעיקר בילדים של זוגות מעורבים של מקסיקנים ואפריקאים והיהודים לדוגמא, סובלים יותר מהשפעות של אלכוהול ומהזעת יתר. אלה עובדות רפואיות לחלוטין שלא הומצאו ע"י גזענים אלא ע"י רופאים שחקרו את התופעה והעלו אותה לידיעה לצורכי ריפוי. השוני הזה קיים ואין טעם לנסות להתעלם ממנו. אבל מצד שני, זה גם ללא ספק לא הוגן ולא נכון להשליך ממנו על הפרט ולגרום לאפליה, שהיא תמיד פסולה לחלוטין. ככה שבבסיסו, במה שמרדוק אומר, יש אמת, אבל הוא פשוט משתמש בה בצורה לא נכונה.
לא זכור לי מתי רכשתי את מעמדי כגזען ומתי אמרתי שהערבים טיפשים ונחותים. אבל בכל מקרה, המצרים של אז != הערבים של היום, חוץ מהעובדה שגם אם הם היו מאותו עם, הם נשארו עם המתמטיקה הזאת מלפני 3000 שנה בזמן ששאר העולם התקדם. חוץ מזה, לאשורים ולבבלים (אני לא בטוח אם כיום כל אלה בעל מוצא בבלי במקור הם ערבים) היו גילויים מתמטיים עוד לפני המצרים. אבל שוב זה לא משנה כי ממש לא זכור לי מתי אמרתי שהערבים טיפשים ונחותים, אנא האר את עיני.
אתה אדיוט ברמות, יותר נכון אתה מוציא שם רע לטימטום. רוצה שם של עורך דין תימני מהעיר רחובות שהורשע בבית משפט בגניבת אדמות וכספים של תימנים?
אני גזען, אכן, אבל לא ברמות. אני גזען לכל גרמני וגרמני, אחרי דברים שראיתי שטיילתי באירופה ובגרמניה עצמה, אני שונא כל גרמני וגרמני. הם העם היחיד שהם או שחור או לבן אצלי, או שאני שונא או שאני אוהב, ואותם אני שונא. אני גזען בענייני שכנזים-תימנים. אני תימני ולכן אני "שונא" שכנזים, אבל הידידה הכי טובה שלי שכנזייה והחבר הכי טוב שלי שכנזי ואני אוהב אותם בלי קשר לעדה שלהם, אבל אי אפשר להגיד שהם לא קיבלו הנחות וטובות בעבר, לא כמו המיזרחים שקיבלו בראש בגלל מה שהם, לעומת האשכנזים שקיבלו מה שרצו. כמובן שאני סופר גזען לאוהדי ריאל מדריד ולאנשים במדריד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx סורי, זה משהו שחייב להיות לך שאתה אוהד ברסה, אתה חייב להיות שונא מדריד. בדרך כלל זה בא בטיבעיות. אני לא יכול ליסבול אמריקאים כי הם כאלה תמימים, חיים בסרט של עצמם הם כאלה קיצ'ים אטומים שחושבים שהעולם כזה מקום מושלם. בקשר לערבים, אני לא יכול להגיד שאני גזען, אם היו מראים לי ילד כשהוא תינוק והיו אומרים לי בוודאות שכשהוא יגדל הוא יהפך לטרוריסט\שהיד\משהו בסיגנון, אני ירה בו. אבל בכללי יש לי שכן ערבי שאנחנו ביחסים טובים, חבר ערבי בקבוצה שאנחנו כמו אחים מגיל 9 והוא מכפר קאסם. בסופו של דבר, אתה לא יכול ליקבוע אופי של אומה שלמה, של עם שלם בישביל לישנוא אותו, אדם הוא אופי בעד עצמו לא עם שלם. אף אחד לא יכול לישפוט עם שלם בגלל איש ששייך לעם\עדה הזה\הזאת.