האם אייאקס חוזרת להיות אייאקס של פעם?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י AFC AJAX, ‏5/8/02.

1. Julian Joachim Member

אייאקס נראית טוב מאוד לקראת העונה...

ויש לי שאלה, באטיגול, אתה מהולנד?
    ואם כן, מה יש לי לעשות באמסטרדם? דברים מעניינים? אני פשוט נוסע לשבוע ביום ראשון ואהיה מתישהו באמצע כמה ימים באמסטרדם.

יש משחק במקרה באמצע השבוע?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תגזימו יש להם כמה צעירים טובים אבל אי אפשר השוות את איאקס של אז להיום,אולי הם יקחו שוב דאבל אבל קשה לי לראות אותם מצליחים בליגת הלופות.

נ.ב אני לא מחשיב כל כך את טורניר אמסטרדם,ושלא תחשבו אחרי השדים האדומים אני אוהב את איאקס ןומקוה שאני טועה והם יגיו לשלבים הגבוהים בליגת האלופות אבל שוב קשה לי להאמין שזה מה שיקרה.

3. לידס בנשמה Member

אייקס:

הקבוצה ההולנדית חוזרת לשיטה של פיתוח שחקני נוער מהמחלקה הנפלאה ולתת להם להוכיח עצמם במגרש(ועושים זאת מצוין!כמו רפאל ואן ארט).עושים רכשים זולים ומוצלחים(איברהימוביץ')וכבר חוזרים לשלוט בהולנד עם דאבל. אייאקס של תחילת העונה עושה רושם כי היא ממשיכה במגמת העלייה ובמשחק אימון רשמי היא שחטה באיצטדיון ה'פארקהד' של סלטיק את הקבוצה המקומית 3-1 שלאחר 40 דקות כבר היה 3-0 מצמד של מידו ושער נוסף של איברהימוביץ'.סאטון רק צימק לאלופה הסקוטית שלא היה לה סיכוי אל מול היכולת המשכנעת של האלופה ההולנדית.זוכרים רק לפני שנה סלטיק ניצחה במוקדמות האלופות באמסטרדם ארינה 3-1.איך שדברים משתנים...
    וגם הניצחון המשכנע והמותח בטורניר אמסטרדם אחרי שניצחה את מנצ'סטר יונייטד וברצלונה.

תודות ליכולת האימון הנפלאה של רונלד קומאן,אני מאמין שאייאקס לאט לאט תהיה עוד ועוד יותר מאיימת.גם אם הקבוצה השנה תעלה לשלב השני בליגת האלופות זה יהיה הישג אדיר שבהחלט ירמז משהו.מה שבטוח זה שאייאקס תמשיך ליצר כישרונות בכמויות ולהיות מורווחת בכל מה שקשור לשוק ההעברות.השנה יש לאייאקס קבוצה נהדרת ,
    ואני גם מקווה מאוד שנחזור לראות את אייאקס בשלבים המתקדמים של ליגת האלופות כי בוא נודה-מי לא אוהב את נבחרת הולנד?זה הקצפת של אירופה,מאייאקס באו כמעט כל השחקנים שמשחקים בקבוצות המובילות באירופה.
    אבל אני בכל זאת חושב שיש שם בסך הכל הרבה שחקנים צעירים, וצריך לתת להם זמן לכן אני שוב אומר לאט, לאט ולא מיד לקפוץ על הקבוצה בוא נגיד והם מצליחים לנצח איזה קבוצה גדולה או עושים משהו כזה...
    גם יכולה להתעורר תמיד בעיה, שגודל שחקן גדול ואז קבוצה קונה אותו בהרבה כסף, ואם אייקס בנתה על השחקן הזה, וזה יכול להיות גם הרבה יותר משחקן אחד!

טוב, אז אחרי שרשמתי מה אני חושב הנה לכם האנשים שיכולים לעשות את זה אז: הנה לכם הסגל המלא של איאקס לעונה הקרובה:
    שוערים:
    *בוגדן לובונט - יהיה השוער מספר 1 אחרי פרישת חרים, הוא בינלאומי
    *ג'ואי דידוליצה - אוסטרלי צעיר, שוער טוב אבל לובונט מקבל את הקרדיט של קומאן.
    *מארטן סטייקלנבורח - תשימו לב לשם הקשה הזה. הבחור הזה יגדל קצת והוא יהיה בסופו של דבר השוער מספר אחד של הולנד. נתן לפני שנה כמה משחקים גדולים בנבחרת השנייה במסגרת הגביע ההולנדי

הגנה:
    *כריסטיאן קיבו - הקפטן שנשאר באיאקס אבל אני בטוח שבשנה הבאה ישחק בריאל...לא סתם הפך לקפטן בנבחרת רומניה המתחדשת. בלם שרק משתפר.
    *אנדריי ברגדולמו - אדריאנסה כמעט גרם לו ללכת אבל לנורבגי היה סבלנות.
    בלם בינוני אבל בחור טוב שמשתדל
    *ג'וני הייטינגחה - התגלית שלי בשנה שעברה. שחקן שקט ויעיל שמשחק בכמה תפקידים בהגנה. ילך בסופו של דבר בכסף טוב לאנגליה.
    *פטרי פאסאנן - בלם פיני שלא אהוב עליי במיוחד. לדעתי איטי מידי אבל קומאן גם לא היה מהיר ביותר...
    *ג'ון אובריאן - האמיריקאי הבינלאומי קיבל תפקיד חדש מקומאן: מגן שמאלי.
    הוא מצליח שם די יפה. בחור שקט ועושה את המוטל עליו בצורה הטובה ביותר.
    קיבל המון תמיכה אחרי הפיגועים באמריקה ונראה שהוא מחזיר לאוהדים על התמיכה הזאת. שחקן בהחלט יציב וטוב. (ראינו את השפעתו הטובה במונדיאל)
    *טים דה קלר - מגן שמאלי שפשוט לא מתאים לאיאקס. האוהדים ממש לא מתים עליו.
    *חתאם טרבלסי - טוניסאי בינלאומי שמשתפר כל הזמן. מהיר ותורם הרבה מהצד הימיני. נסיון בצ'מפיונס ליג חשוב בשבילו.
    *יילה ואן דאם - תשימו לב לבחור הצעיר הזה. רק בן 19 אבל הוא יגיע רחוק בעיניי. בלגי בינלאומי עד גיל 19.
    *אבובאקרי יעקובו - גאנאי צעיר שיש לי בעיה איתו. בחור נמוך מידי בשביל להיות בלם וחסר יכולת התקפית בשביל מרכז השדה. הוא כן נלחם כמו אריה אבל לדעתי שחקן מוערך יותר מידי.
    מרכז שדה:
    *יאן ואן הלסט - אדריאנסה כמעט גמר לו את הקריירה אבל לבחור הזה יש עצבים מפלדה...קומאן החזיר אותו לסגל והאוהדים התאהבו בו (אני לפחות...)
    הוא שחקן נשמה טיפוסי. לא טכני אבל תורם המון לקבוצה עם הלחימה הבלתי פושרת שלו. אחרי הדאבל הוא הראה שביחד עם קיבו הם המנהיגים והליצנים של הקבוצה הזאת.
    *ארון וינטר - מה להגיד עליו? רצה לגמור את הקריירה המפוארת שלו באיאקס וקיבל את זה. אדריאנסה השפיל אותו והבחור השקט הזה סבל מזה הרבה. כבר לא השחקן שהיה אבל מגיע לו להיות בקבוצה. מניח שזו שנתו האחרונה במגרשים.
    *ריצ'רד ויטשחה - מאד פופולארי אצל השרופים וכאשר הוא נזרק לספרד האוהדים רק התחילו להציק יותר לאדריאנסה...גם בשלהי הקריירה שלו וכרגע אינני יודע איך יתרום. לקומאן הרבה כבוד לוויטשחה ווינטר.
    *מקסוול - ברזילאי שקט שמשתפר בהדרגה. הגיע כמגן שמאלי אבל התפתח בקישור. זו תהיה שנת מבחן בשבילו.
    *סטיבן פינאר - הגיע מהשנייה כנסיון של קומאן אבל החזיר לו בריבית ד'ריבית. שחקן כישרוני ומלא התלהבות. ישתלב לאט לאט בין כוכבי הקבוצה. לדעתי בעוד שנה שנתיים ישחק בספרד.
    *סטפנו סיידורף - השם מוכר, המשפחה מוכרת. קשר התקפי שיכול לתרום הרבה. קומאן מאמין בו וזו תהיה שנתו הראשונה בבוגרים. יהיה מעניין לראות איך יתפתח.
    *תומאס גאלאסק - 'הבן האהוב של אדריאנסה' לא אהוב באמסטרדם. בזמנים הרעים סבל הרבה מהביקורת של האוהדים והעיתונות המקומית. במחיר טוב יכול לעזוב. לדעתי אם ישאר לא ישחק הרבה.
    *סדריק ואן דר חאן - בחור כישרוני שסובל מפציעות רבות ולא מצליח להתפתח לשחקן מפתח. קומאן כבר אמר שהוא יכול לעזוב.
    *רפאל ואן דר וארט - הכוכב הבא של הולנד!!!
    מה יש להגיד עליו? האימפריות של אירופה כבר רצים אחריו...בינתיים הוא רק בן 19 ונשאר נאמן לקבוצת נעוריו. גם בשבילו זו תהיה שנת מבחן כי אם יצליח וישתפר איאקס ירויחו עליו עוד כמה מיליונים נוספים...חוזר מפציעה ממושכת בבירכו.
    התקפה:
    *זלאטן איברהימוביץ - הבחור הזה ספג לפני עונה כמויות אדירות של בוז כי איאקס שילמו עליו שיא מספר של דולרים והוא לא הראה עשרה אחוז מיכולתו. הוא הרבה לשחק לבד (דריבלים אינסופיים) והרבה להחמיץ ממצבים של מאה אחוז. למרות התעניינות של רומא נשאר באמסטרדם ויהיה מעניין אם קומאן יצליח להחזיר אותו לכותרות בצורה חיובית. אין ספק שזו תהיה שנת מבחן שלו ואם יצליח להגיע לכ-15 הבקעות בליגה ההולנדית ויראה שהוא משקיע על המגרש הקהל יחזור לאהוב אותו. הוא עדיין ילד ואת זה שוכחים יותר מידי!
    * אחמד 'מידו' חוסאם - לי יש הרגשה שקומאן הצליח להחזיר לו את הביטחון.
    סיפור מעניין. הגיע לאיאקס לתפקיד של שחקן כנף שמאל אבל הוא כבר בהתחלה טען ששם הוא לא מסוגל לשחק. אדריאנסה נכשל איתו לגמרי והמצרי הסתבך עם עצמו. קומאן הגיע, במשחק הראשון שהוא השתמש במידו הוא שם אותו כחלוץ שני ומאז לא הפסיק להבקיע. בחודשים האחרונים כשואן דר וארט היה פצוע הוא סחב את איאקס (ביחד עם מאחלאס) לדאבל. הוא פלייבוי אמיתי אבל נראה שקומאן שולט עליו. מידי פעם מתנהג כילד אבל קומאן מבין את זה. לפני כמה חודשים קנה פרארי ואיחר לאימונים. קומאן העניש אותו אבל במגרש נתן לו תמיכה.
    אין ספק שהמצרי יכול להגיע רחוק. הוא סוס עבודה אמיתי. הוא חזק, מהיר
    ולא מוותר על כדור אחד. אם יתפתח איאקס ירויחו עליו הרבה, הרבה מאד!
    *ניקוס מאחלאס - סיפור די עצוב. חלוץ שהגיע ברעש גדול לאיאקס אבל למרות שמבקיע הוא גם מרבה להחמיץ וזה בעיה. קומאן רמז שהוא יכול לעזוב וכרגע יש התעניינות מטוטנהאם. הוא שחקן טוב אבל לא הצליח להתאקלם באיאקס
    *אנדי ואן דר מיידה - חודשים ארוכים הרבה אוהדים כולל אני לא ידעו מה הבחור הזה עושה באיאקס. קיצוני ימיני שפשוט לא ידע לעבור מגן אחד על אחד.
    לדעתי הוא עדיין שחקן לא ברמה הכי גבוהה אבל יש לו יתרון: הרמה קטלנית משהו ברמה של בקהאם. הוא הודה שאין לו רגל שמאל אבל בחודשים האחרונים השתפר והשתפר. הוא הוזמן לנבחרת ובמשחק הראשון כבש. בשבילו זו תהיה שנת מבחן. יצטרך להראות יציבות ומנהיגות בצד ימין.
    *פיוס איקדיה - שחקן נמוך קומה ומהיר בצורה לא נורמלית. הבעיה שלו? אנוכיות יתר ואין לו הרמה טובה. די חושב שקומאן יוותר עליו אחרי שסיקורה הגיע.
    *ויקטור סיקורה - קומאן אימן אותו בויטסה. מאד רצה להגיע לאיאקס וכמעט נחת באנגליה כי איאקס לא רצו לשלם את המחיר שויטסה דרשו. אלוהים רצה ולפני שבוע חתם לארבע שנים באדום/לבן של איאקס. שחקן כנף בן 24 שכבר שיחק בנבחרת. יהיה מעניין איך ישאיר את חותמו באמסטרדם. מארק אוברמרס הציע לו ללכת לאיאקס.
    *וומברטו - שחקן שמתלוצצים עליו כי הוא כל כך קטן. מה לא אומרים עליו?
    הוא גמד, הוא דרדס עם 5 ילדים אבל וומברטו בשלו, משחק בתאווה ברזילאית
    טיפוסית לכדור ונהנה להיות באמסטרדם. בהחלט צריכים להעריך אותו יותר אבל הצטרפות סיקורה לקבוצה רק יעשה לו טוב כי יהיה יותר עומס. בשנה שעברה תרם הרבה בדקות שלאיאקס היה ממש קשה.
    *נורדין בוקארי - הגיע לפני פחות משבוע. חלוץ ששיחק לפני שנה בספרטה.
    שליטה טובה בכדור, מהיר אבל יותר אין לי מה להגיד עליו. הרבה אוהדים היו מופתעים מחתימתו. רק יכול לתרום לקבוצה שלנו.

איאקס:

במחזור הראשון היא תפגוש את אוטרכט שסיימה שנה שעברה במקום ה-7.
    קבוצה לא רעה אוטרכט אבל עדיין איאקס בבית, ועם שחקנים הרבה יותר טובים וחזקים.
    איאקס פייבוריטית למשחק זה וכנראה שהפטעות לא יהיו...

עוד משחקים מעניינים בעונה שלה:
    במחזור השני: איאקס מתארחת אצל ויטסה ארנהיים. קבוצה חזקה ויטסה לאיאקס יש סיכויים לכשול שם.
    מחזור שביעי: איאקס הולכת לפיינורד. אולי משחקה הקשה ביותר העונה לפחות לפי הקבוצה. פיינורד פייבוריטית בגלל המגרש הביתי למרות ששתיהן קבוצות מצוינות ואי אפשר לדעת איך זה ייגמר, ואיך הם ישחקו בתחית העונה.
    במחזור האחד עשר: איאקס תילך לרודה. לא קבוצה גדולה אבל אם היא ניצחה את מכבי תל אביב היא יכולה לנצח כל קבוצה.
    במחזור השלוש עשרה: הירנביין תארח את איאקס עוד משחק קשה שיכול להיקבע רק לפי המצבים שכל קבוצה תגיע אליו.
    במחזור השש עשרה: איאקס תארח את אינדהובן, עם מאמן מצוין חדש, צריך לראות איך תהיה העונה וכך נדע למי יש יותר סיכויים למרות שלשתיהם יש.
    אז אלו המשחקים המסקרנים שיהיו בעונה (למרות שיש כמובן עוד סיבוב, אני רק רשמתי את הראשון וכאמור אז הקבוצה שהתארחה הפעם תארח.)
    חדשות נוספות על המשחקים, חדשות בנושא איאקס, ועוד...

אז רק רציתי לציין את מספר האליפויות של איאקס שהוא הגדול ביותר משאר הקבוצות ההולנדיות והוא: 28 אליפויות, ו-5 מהם היו ב-9 השנים האחרונות.

והנה הסגל שלהם שמראה איזה צעיר הוא:
    שוערים:
    לובונט - 24
    דידוליצ'ה - 25
    סטייקלנבורח - 20

הגנה:
    קיבו - 22
    ברגדולמו - 31
    דה קלר - 23
    הייטינגחה - 20
    אובריאן - 25
    פאסאנן - 22
    טרבלסי - 25
    ואן דאם - 19
    יקובו - 21

מרכז שדה:
    ואן הלסט - 33
    גאלאסק - 28
    מקסוול - 23
    פינאר - 20
    סיידורף - 20
    ו.ד וארט - 19
    ויטשחה - 33
    וינטר - 35
    ו.ד חון - 23

התקפה:
    מידו - 19
    זלאטן - 20
    מאחלאס - 28
    סיקורה - 24
    ומברטו - 27
    איקדיה - 22
    בוקארי - 22

אני מאוד מקווה שנהנתם זאת הייתה עבודה של שעות!

4. Uli Uli Member

עם שחקנים כמו מידו, קיבו ויטסחה, ואן דר וןארט, אני חושב שאייאקס תגיע רחוק בליגת האלופות ובליגה ההולנדית

5. Julian Joachim Member

כל הכבוד על הסיכום, מאוד מעניין לקרוא מה אוהד חושב על השחקנים שלו...
    אתה גר באמסטרדם?
    אם כן, אז כתוב לי לפרטי... אני נוסע לשם היום ויש לי כמה שאלות אלייך...

6. AFC AJAX Member

כל הכבוד עם הסיכום של אייאקס!

מאיפה יש לך כוח לכתוב את כל זה אבל?

7. Uli Uli Member

הוא עשה הפסקות! מה נראה לך? שעשה את זה רצוף ללא הפסקות...

8. AFC AJAX Member

שמע בכל זאת זה ממש הרבה מה שהוא כתב....

עדיין גם עם ההפסקות הוא ישב איזה שעה על זה מינימום!

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לידס בנשמה כל הכבוד על הסיכום.