תבינו, לאייאקס תמיד היו כשרונות, זה לא היית הבעיה שלהם לייצר כשרונות הבעיה שלהם זהו חוק בוסמן, אותו חוק שלקח להם שחקנים כמו דווידס קלייברט וטובים ורבים אחרים, וכך כנראה גם יקחו להם את ואן דר וארט, ואן דר מיידה, צ'יבו ואחרים אייאקס בקושי תספיק להנות מהם, והם כבר יככבו באחת הליגות הגדולות באירופה....
וחבל שזה קורה...אבל איאקס נהנים מהכשרונות ואז מוכרים אותם...אם הם לא היו נהנים הם כבר היו מוכרים אותם לדעתי...הנה ואן דר מיידה כבר בן 22 ועדיין באייאקס..
המשחק של איאקס בסופר קאפ מול איינדובן היה אמור להתחיל בשעה 18:00 אבל עקב זה שהקבוצות איחרו להגיע למגרש,המשחק יכלחל בעודכ כרבע שעה ב-19:00
איאקס חוזרת ובגדול ! אחרי שפ.ס.ו כבר הובילה 1-0 משער של קזמאן הגיעה המהפך ! זה התחיל לפני הירידה למחצית עם שער גדול של רפאל ואן דר וארט,המשיך עם נגיחה של מידו,ובסיום(עדיין לא נגמר,דקה 85) של ואן דר וארט שבעוד שער יפה שבסטייל הוא שלך פס לפינה,שחקן ענק !
טוב אתם מדברים כל כך הרבה על חזרה של איאקס "הגדולה" אז אני מאחל להם בהצלחה (בעיקר באירופה) אפילו שאני מעדיף את איינדובן... למרות שאני לא מאמין שהיא תתקדם באירופה לפחות השנה.
אתמול יכלתם לראות את אייאקס האמיתית זאת שהולכת לתת השנה עונה גדולה! פסו עלתה ליתרון 1-0 אבל אייאקס ישר התעשתה וכבשהה 3 שערים....בינהם צמד של ראפאל ואן דר ואארט המוכשר האדיר...ועוד אחד של מידו המצרי בנגיחה מצויינת. זה גם קרה נגד ברצלונה שאייאקס הייתה בפיגור...היה נראה כאילו הם רצו לקבל את השער הזה בשביל להיכנס יותר טוב למשחק....שאייאקס בפיגור הם מתעשתים יותר מהר ומשחקים את הטוטאל פוטבול היפה לעין... אני בתור אוהד אייאקס מכיתה ה בערך(עונת 95-שאייאקס זכתה בגביע אירופה) נהניתי לראות את אייאקס שמזכירה לי את אייאקס של פעם....למרות השנים בהם אייאקס יצאה מאירופה קצת..בשל גידול חדש של השחקנים...ויצירת דור חדש...המשכתי לאהוד אותם הם היו קבוצתי האהובה באירופה. היום אפשר לומר בגאוואה שאייאקס חוזרת למסלול האירופאי...ולמסלול של שליטה על הולנד...פסו שנחשבת למתמודדת על האליפות עם אייאקס...אתמול נראתה חסרת אונים...וזה מראה כמה שאייאקס גדולה על יריבותיה פי כמה דרגות...בהולנד. אז נקווה לראות עוד הצגות כאלה של אייאקס!!
זה בדיוק מה שבאתי לומר, חוק בוסמן, רצח ליגות איכותיות כמו ההולנדית, הפורטוגלית, הצרפתית ועוד...למה?! כי עכשיו זה לא משנה אם הוא הולנדי או ספרדי...בספרד הוא ל יחשב כזר...ככה הקבוצות יכולות להחתים איזה שחקן שהם יצרו, איפה השחקנים יעדיפו לשחק, ליון או בארסה, ספורטינג או מדריד... חוק בוסמן, נועד לחזק את הליגות הגדולות באירופה ולהחליש את החלשות(ואל תעיזו איפלו לחשוב על מנג'ר, אז מה שזה יותר כיף עם חוק בוסמן?!)
אהבתי יובה... אני מסכים (עוד פעם) עם יובה. החוק הזה רצח את הליגות הקטנות יותר. הצרפתית היא דווקא לא דוגמא מדהימה, כי שם יש את העניין שכמעט כל אפריקה יכולה לשחק בלי להחשב כזרים, כי לכולם יש אזרחויות משנה צרפתיות. אבל בהולנד, פורטוגל, יוון ואפילו קצת גרמניה זה פוגע.
ה"מזל" של אייאקס הוא שהם עוד לא היו בליגת האלופות עם הדור החדש שלהם אבל אם הם יצליכו השנה שנה הבאה אייאקס תראה שונה לגמרי
בהקשר לשאלה של איך אני יכול לאהוד את פ.ס.ו (שימו לב שתחליפו את האות ו' באות שבאה אחריה ותקבלו עוד קבוצה שאני אוהד שלה ) הסיפור הוא בסיסי - אייאקס הגדולה שהייתה הקבוצה מספר אחת שלי באירופה אחרי הזכייה בליגת האלופות - התפרקה טוטאלית ואיכזבה אותי קשות. מתוך כעס עברתי לאהוד קבוצה אחרת, צעירה תוססת ודינאמית הרבה יותר, ומאז חיבתי התפתחה. (המקרה היחיד שבו אני עברתי לאהוד קבוצה אחרת כלשהי - הייתי צעיר אז סליחה). אני לא יכול להגיד שאני שונא את אייאקס (בטח שהיחס שלי אליהם שונה מזה לפינורד הנאצית) אבל אין לי שום סימפטיה שהיא לקבוצה מאמסטרדאם.
בני אשדוד...קבוצות לא תמיד נשארות בטופ של הכדורגל ללא סוף יש עליות וירידות...אם בשביל זה אתה מחליף קבוצה אז אתה ממש לא אוהד. חוץ מזה פ.ס.ו אף פעם לא הייתה יותר דינמית ותוססת...אייאקס תמיד אבל תמיד היו לה יותר כשרונות....אייאקס היא המחלקת הנוער מספר-1 באירופה והיא מוציאה כוכבים מספר אחד לאירופה מהולנד. לא נורא השנה תאכל הרבה ת'לב למה כיביכול לפי הטענות שלך עברת בזמנו לאהוד את פ.ס.ו....השנה תצטער על זה ובגדול נראה לי כבר משנה שעברה כבר הצטערת על זה. שלשום נתנו לכם פתיח של העונה עם שלישיה ברשת.....! JODEEEEEEEN!!!!!!!!!!!
אייאקס לא התפרקה אייאקס נבנתה מחדש וזה היה די מהיר היום חוץ משוער יש להם קבוצה צעירה תוססת ואטרקטיבית שעוד תעשה דברים באירופה
ראול אמר: היום חוץ משוער יש להם קבוצה צעירה תוססת ואטרקטיבית שעוד תעשה דברים באירופה[/quote] לאיאקס יש שוער צעיר בן 18 שאיאקס העלו אותו מהקבוצה השניה!! השוער של שנה שעברה פרד חרים כבר לא משחק הוא פרש שנה שעברה... נ.ב: פ.ס.ו איחרו למשחק כיוון שאלפי אוהדים של הקבוצה חסמו את הדרך ולא הביאו לאוטובוס לנסוע לאמסטרדם...ומנהל הקבוצה המציא תרוץ שנאבד לנהג המפתח....ממש דפוקים.... en wie niet spring,en wie niet spring hij is geen jood בפרוש:מי שלא קופץ הוא לא יהודי שומעים את זה הרבה "באמסטרדם ארנה"
אייאקס נראית טוב מאוד לקראת העונה... ויש לי שאלה, באטיגול, אתה מהולנד? ואם כן, מה יש לי לעשות באמסטרדם? דברים מעניינים? אני פשוט נוסע לשבוע ביום ראשון ואהיה מתישהו באמצע כמה ימים באמסטרדם. יש משחק במקרה באמצע השבוע?