האלימות בכדורגל הישראלי: דיון מיוחד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ice Cream, ‏20/4/12.

1. Muurad Member

אין לי בעיה עם להשעות אותו לחצי שנה. להפך אני גם תומך בזה.

הבעיה שלי היא למה לא להשעות גם את השחקן לחצי שנה?

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/12
  2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

המכות היום זה הדבר הכי טוב שקרה לכדורגל הישראלי.

כל מי שטען שדחיית העונש של מכבי פ"ת הייתה במקום- קיבל היום את התשובה ואת האמת בפרצוף. הדיינים נתנו אור ירוק לאלימות- שלא איחרה לבוא, תענוג. הדיינים ומי שאחראי להחלטה- הם הגורם הראשי לאלימות, רק הם.

הדחייה של המחזור מיותרת, אבל ברור לכולם, שלוזון חשב על כך, היה לו בראש דבר אחד- מכבי פ"ת.

3. אלי מתחן Member

אני מתכוון לשחקן.

4. Muurad Member

הוא היה מאמן שוערים של מכבי פ"ת, ופרדה הוא שחקן במכבי פ"ת. מה גורם לאחד להיות היד המבצעת של לוזון פחות או יותר מהאחר?

מה שאני אומר זה להשעות ולתת קנסות אישיים גבוהים לשניהם - שיהיה כסף שייצא אך ורק מכיסם הפרטי ולא בהכרח של הקבוצה. זה באמת יהיה עונש חמור וכזה שאם ימשיכו באותה המתכונת ימגר את האלימות בצורה רצינית. נדמה שההתמקדות אצלנו היא בתפל ולא בעיקר. כנ"ל לגבי האוהדים - בוחרים לא להתמודד עם הפושעים האמיתיים אז מענישים את הקבוצות. האם זה באמת מפריע לאוהדים שקנסו את הקבוצה שלהם? אולי קצת, אבל לא מספיק כדי למנוע מזה לקרות פעם נוספת.

הענישה צריכה להיות ממוקדת ואישית במיוחד במקרים שכאלה - והכי חשוב מחמירה ורצינית, שתיצור הרתעה להבא.

5. Love Is Red Member

אני אומר לעשות רפורמה.
    שחקן, בעל תפקיד, אוהד שמכה יישב ל5 שנים בכלא, ויצטרך לשלם את הקנס של הקבוצה+הפחתת נקודות בפועל במצב שבו מישהו נפגע, הפחתה של לפחות 5 נקודות ולא עם דחיות לעונות הבאות, בלי אפשרות אחת של דחייה.

וכמובן להחזיר את המשטרה ליציעים+כוח מתגובר באזור של הדשא, כלומר בתוך חדרי ההלבשה עצמם אם צריך!

6. אלי מתחן Member

שום סיבה להחזיר את המשטרה ליציעים. שיהיו כמה שוטרים במגרש שימנעו מאירוע חמור באמת להתרחש, בשאר הזמן הסדרנים מספיקים. ושוב, מעט מאוד מקרים של אלימות אוהדים במגרשים קרתה השנה.

7. Muurad Member

אני חוזר עוד פעם לעניין השחקנים או מי שזה לא יהיה שהולך מכות והענישה המתבקשת.

אם לדוגמא מאמן לוד, או עלי חטיב, או דני פרדה, או גניש או מי שזה לא יהיה, יידע שעל האגרוף העלוב שהוא ישלח למישהו בפנים הוא יקבל הרחקה לחודשיים-שלושה מהמגרשים בלי תשלום + קנס אישי של 30-50 אלף שקל - הוא לא יחשוב 1000 פעמים לפני שאפילו המחשבה להרים יד תעלה לו לראש?

הפיתרון הוא מאוד פשוט.

8. שער 7 Member

סולימאן אזברגה : "רק מאלוהים אני בורח, אפילו אין לי לאן לברוח"
    משפט השנה.

פופוליזם זול? כשבאיטליה דחו מחזור בגלל מוות של שחקן זה גם היה פופוליזם?
    ולא היה חסר הרבה שזה היה נגמר בגלל מוות של כמה שחקנים.

9. Love Is Red Member

אבל אתה שמת לב שמאז שהמשטרה לא במגרשים האלימות גוברת.

שהמשטרה הייתה במגרשים הרגישו שגם אם יש אלימות יש יד נוקשה שתאכוף את העניין...

אבל עכשיו כלום ושום דבר פשוט, והשוטרים מגיעים אחריי האירועים, ולסדרנים אין מה לעשות בנידון כמובן כי זה לא התפקיד שלהם, מה שיוצר בעיה מאוד חמורה לדעתי...

10. Ice Cream חסה

מה 5 שנים? מאסר עולם בבידוד!
    כנסו קצת לפרופוציות על מה ואיך מענישים בימינו, אם כל אדם שנותן אגרוף ופוצע אדם אחר היה נכנס לכלא ל-5 שנים, אז הייתי עכשיו מרצה שנה שלישית (או רביעית, לא זוכר כבר) בכלא...

אני מסכים לגמרי עם הקו של אור- בתקנון או בחוקי העונשין של בית הדין או וואטאבר יהיו רק עונשים לבעלי תפקיד שיעברו על החוק ללא אחריות שילוחית, וקבוצות יועמדו לדין רק על עניינים טכניים (מפירוק, ועד שימוש במערכת כריזה באמצע משחק או מכירה של מעט מדי כרטיסי נוער).
    אוהדים מתפרעים שיהיו על אחריות המשטרה ובתי המשפט בלבד, שהם יתחילו לעשות את העבודה שלהם. וכמובן יותר תביעות אזחריות נגד כל מי שמעורב בקטטה חמורה על המגרש.

אני בעד להחזיר את השוטרים ליציע. תארו לכם כמה קטטות היו יכולות להיגמר או כמה עצורים היו יכולים להילקח ישר בנוכחות השוטרים באירועים בראש הזהב ובוינטר, וגם מבחינת הרתעה שוטרים עדיפים על סדרנים.

11. Ricky van Wolfswinkel Member

אני למדתי בפסיכולוגיה על תאוריית הלמידה של בנדורה.
    הוא טוען שאדם לומד לבצע התנהגויות גם על ידי צפייה בתוצאה של התנהגות שאדם אחר עושה אותה, האם הוא קיבל עליה או עונש?
    במקרה הנ''ל שחקני ר''ג ראו שמכבי פ''ת לא קיבלה עונש על ההתנהגות הבלתי רצוייה שלה אלה קיבלה חיזוק, היא הצליחה לעשות כותרות כמו שרצתה.
    בגלל שההתנהגות הזו נתפסת על ידי כלא מזיקה והם ראו שפ''ת הצליחו לעשות כותרת, הם יעשו את אותו דבר.

12. Civil Anti Madridista

אשכרה מאלוהים, ככה שהזמן עובר אנחנו רק הולכים אחורה במקום להתקדם. אין הרבה מה לומר, התמונות אומרות הכל בעד עצמם. אם חשבנו שחברי מועדון פורצים למגרש ומכים שחקנים על הדשא זה השיא, אז היום השיא הטרי נשבר והמאמן של לוד מחזיק בתואר נכון לעכשיו. ועכשיו בלי ציניות, אני באמת מקווה שזה הקש ששבר עד גב הגמל. ואם לוד תענש בירידת ליגה, גם מכבי לוזונייה צריכה להצטרף אלייה. רק בית הדין ואבי לוזון אשמים באירועים היום, העונש השערוריתי שלהם נתן לגיטימציה שהכל מותר בכדורגל שלנו, והעבריינים יכולים להיות רגועים כי רמת הענישה וההרתעה כאן היא על אפס אחד גדול. השבתת המחזר לא באמת מזיזה למישהו כי זה לא הפתרון. השינוי האמיתי צריך להתחיל מראש הפרמידה - רוצים את הראש של אבי לוזון, ופירוק בתי הדין המגוכחים של ההתאחדות

13. Number 8 Member

אני מקווה שיורידו לבני לוד כמה שיותר נקודות ושהם לא ייעלו ליגה, אני לא רוצה לראות קבוצה מגעילה שכזו עם בעלים עוד יותר מגעיל ומאמן שמכה שחקנים של קבוצה יריבה. אסור שקבוצה כזו תהיה בליגת העל.

14. הרצליה Member

ההחלטה להשבית את הליגה היא מטופשת שלא עושה שום דבר טוב לאף אחד, כשנפלו טילים מטרים ספורים מאיצטדיון וסרמיל לפני מספר שבועות נערך שם משחק כדורגל, ששליש ליגה העבירה לילה לפני משחק במקלטים הם הוכרחו לשחק, פתאום אפשר לבטל/לדחות משחקים בכזו מהירות, מעניין.
    אין איזו הוראה מיוחדת של אופ"א שהליגות חייבות להסתיים עד השבוע של ה-12 במאי?

15. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

יש
    אבל אין שום שחקן בליגה שישחק ביורו אז לא תהיה ללוזון בעיה לקבל דחייה של שבוע מה גם שיש בכמה מדינות גביעים שמסתיימים אחרי 12 במאי וקיבלו אישור לכך.

אבל אני רוצה להתייחס לטענה הראשונה
    שנפלו טילים בבאר שבע ואשדוד וברקת ביקשה דחייה אמרו לה שזה בלתי אפשרי בגלל הטוטו וממלאי הטפסים
    פתאום הכל בסדר, ביטלו מחזור שלם ( לא 2 משחקים! ) ולטוטו אין בעיה עם זה?
    עובדים עליכם בעיינים, הגיע הזמן שאנשים יתעוררו.