האלימות בכדורגל הישראלי: דיון מיוחד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ice Cream, ‏20/4/12.

1. אלי מתחן Member

כשאין מקצוענות מתחילה הנשמה.

2. Ice Cream חסה

אמרת שלעוד מישהו מלבד בעל ההון צריכה להיות מילה כל עוד מדינת ישראל מאפשרת את הביזיון הזה של טלוויזיה ציבורית... אז חוץ מעופר אורליצקי, אבי לוזון, מישל פלאטיני ואוהדים מהסוג של גיא ישראלי, יורי סידלצקי ופיני שרון- באמת לאף אחד אין מילה מלבד לבעל ההון.

ראשית, יש קבוצות שתוך שנתיים מתפרסמים דוחות תקציביים שלהם ברשם העמותות ואם דו"חות תקציביים זה לא פורטוגזית בשבילך- אז אתה אולי גם תבין משהו. מודה שזה רחוק מלהיות כולן, אבל לעזאזל הביורוקרטיה הזו! דבר שני- מה הם חייבים לפרסם? כמה מרוויח כל שחקן בפרמיות? איזה סוכן קיבל את העמלה מההעברה של X? לאיזו חברת קייטרינג מגיע הכסף?
    עכשיו תחשוב כמה מאמץ, זמן וכח אדם צריך יהיה בשביל לספק את אותה שקיפות, על חשבון מי? הזקנה מדימונה שבמקום לראות מבט שני (או מה שלא משדרים בערוץ 1) צריכה לשמוע אחת לשבוע כמה פעמים במשך שעתיים צווחות של "או מיי גאד! כל הבית גולדליין"?

קוד אתי? בסדר, אבל אני רוצה לנסח אותו- בעלים בקבוצת כדורגל חייב להיות עם 35 יחידות בגרות בממוצע של מעל 90, להיות יליד הארץ, להראות תיק נקי מעבירות תנועה או התעכבות בתשלום חשבונות, להגיע לכל משחק לבוש בחליפת 3 חלקים, לא להאזין בפרהסיה למשהו מלבד מוצארט (אפשר גם ויואלדי...) ולהתחייב שהוא מצביע רק מרצ.
    יש מספיק ליצנים ואפילו גזענים (בהם, כפי שאנחנו רואים עכשיו מפרשת אזגי- ההתאחדות נלחמת בכל הכוח) ואף אחד לא מת והקרן של הכדורגל לא ירדה. אני דווקא מבין שבאח הגדול, הישרדות וכדומה יש הרבה יותר ליצנים וגזענים- משום מה בית האחד הגדול (נו, המקום הזה שכולם צועקים ממנו "נא להתנהג בהתאם") תמיד מפוצץ... ובתשובה לשיחה בין חורחה סמבל (יש לי עוד 3 שנים, עד לשנות ה-20 המוקדמות שלי) לבין ערן לוי הכל פשוט מאוד- הריאליטי המקומי כן עושה את זה לישראלים (שאני לא מחסידיהם הגדולים, ולא יזיק להם חינוך מחדש) והכדורגל הישראלי לא.

עם כמה שהערסוואיות נוטפת מקובי מויאל ואפילו תפסת אותו פעם אוכל שווארמה אחרי משחק: הוא לא מקצוען? או שהוא לא נותן את הנשמה? ולא חסרות דוגמות...

דיברתי על ועדת סטרשנוב, שהייתה ב-99', כשפג העונש על העבירה האיומה שביצע טביב...

פשוט מאוד- כי אני מאמין בהזדמנות שנייה.

אז אתה רוצה לומר שבעבר חברת השכרת רכב דאגה לספק לקבוצה רכבים+מזומנים בעלות כוללת של 2 מיליון שקל? או שהמותג של הונדה ו-וולבו פשוט בשפל בגלל הזיהוי עם מכבי חיפה? ולמה למשל אני רואה על המדים של נתניה לא פחות מ-3 ספונסרים?

מי שהבריח את הקהל מהמגרשים (וגם מאולמות הכדוריד) כמו שכבר אמרתי זה האלטרנטיבות החדשות שקמו עבור הישראלים, שנהיו מפונקים יותר. פתאום לא מתאים להם כבר לטפס על הגדרות בשביל שאפשר יהיה לעמוד בדחוק ביציע שמאחורי השער בעוד משחק ליגה לאומית (פעם זה היה ארצית לא?) מצוי. אין בזה שום דבר רע שכוננה כאן תרבות כדורגל, וגם אני אישית לא אוהב להיות ביציעים שבהם כולם עומדים על הכיסאות ומקללים כל מה שזז.

כדי שכל אוהד שזורק חזיזים, אבוקות, רימוני הלם או סתם מוטות וכוסות קולה, שלא מתבייש לקלל נשים בפנים או מול בעליהן/ילדיהן, שלא מתבייש לשיר על שצריך לשים את הקבוצה היריבה בתאים/ שערבים הם בני זונות ויהודים עם נשמות או כל דבר בסגנון הזה (רז זהבי (שמאלן עם קבלות) כותב שאם רק היינו יודעים ערבית 2 אוזנינו היו נצלות...), אותו אוהד יוכל לרוץ לשלם 1000 שקלים (ראיתי מקרוב באיזו אמביציה ואיזו התגייסות דברים כאלה קורים...) ועל ידי ניצול הכוח שהם צברו ביציעים להתחיל לנהל את הקבוצות? לא תודה. ביום שבו יהיו לנו אוהדים למופת ו-50 פרוספרים אזגים אז אני אחשוב על זה, בינתיים אפשר לוותר על הרעיון הקומוניסטי הזה. השלב הבא יהיה שלקוחות ישבו בהנלהת קוקה-קולה ויקבעו את המדיניות שלה? שמעריצים של סימפל פלאן יקבלו זכות יחד עם האמרגנים והמנהלים שלהם לקבוע עבורם סבב הופעות?

3. אלי מתחן Member

תגיד רונן ידעת שבשביל להיות בעלים של בנק בישראל אתה חייב לעבור אישור על ידי בנק ישראל? ואותו דבר כדי לשבת בדירקטוריון של בנק או כל חברה ציבורית.
    קבוצת כדורגל היא חברה ציבורית לכל דבר, כל עוד היא מקבלת קצבאות ממוסדות ציבור. יש תקדים לתנאי סף לשליטה על מוסד ציבורי או חברות בדירקטוריון שלו. לא חייבים לעשות אבסורד מכל דבר.

נשמה או לא נשמה, קובי מויאל התקדם מאז הימים שלו בתור ילד שאוכל שווארמה אחרי משחק. כדורגלן עם "נשמה" ירוץ כמו משוגע במשך 10 דקות ובשאר הזמן לא יישאר לו כוח. מקצוען יכול לתת מעצמו הרבה יותר לאורך זמן יותר ארוך.

4. Ice Cream חסה

לא, לא ידעתי לגבי הבנקים, שערורייה.
    גם זה שחברת כדורגל חייבת להיות חברה ציבורית זה לא בסדר, ולא בסדר שהיא מתקיימת ממוסדות ציבור. אני חושב שיכולים להיות הבדלים בין חברות ציבוריות - ובכדורגל כן יכול להיות בעלים עם פה גדול או שרחמנא ליצלן, ניסה להתחמק ממזונות לגרושתו.

בישראל צריך להשיג כמה (אפילו יותר מדי) אישורים בשביל להיות בעלים של קבוצת כדורגל, וכל שנה אתה צריך להגיש לבקרת התקציבים את הכל מדוקדק בלי הרבה חופש לחרוג. כל זה מתיש את האנשים שרוצים להיכנס לכדורגל, מונע מהכדורגל להתקדם (עצם זה שחיים רמון צריך במשך 3 ימים צריך להיות בהתאחדות במקום להאיץ מו"מים, על קצה המזלג) ומאלץ את הציבור לשלם יותר על כל הליכי האישור והפיקוח.

לגבי המקצוענות: אתה צודק. הרבה יותר מרשים לראות בסוף המשחק שחקנים כמו שויני שרצים 12 ק"מ למשחק מאשר שחקן ש-10 דקות רץ כמו משוגע ואחרי זה החזיק את הצד...

5. אלי מתחן Member

אכן שערוריה, אני בטוח שהיית מעוניין שיצחק אברג'יל יטפל לך בכסף.
    בנאדם עשיר שיכול להחזיק קבוצת כדורגל והתחמק ממזונות לאישתו כנראה שלא אדם ישר או מתחשב במיוחד, לא אינטרס ציבורי שאדם כזה יחזיק קבוצת כדורגל.
    פה גדול זה בסדר. פה גדול ברמה פלילית לא.

נראה לך או לא שמועדונים יקבלו כספי ציבור. בעלי הקבוצות לא יוותרו על זה.

6. Ice Cream חסה

ברגע שאני אדע שיצחק אברג'יל הוא מנהל של הבנק, ושאין סיכוי שהוא שיחד איזה פקיד כדי שיאשר לו להיות בעלים - אני אעדיף ללכת לבנק אחר, של מוני פנאן לדוגמה...

יכול להיות, אז אם אוהדים או ראש עירייה של קבוצה כלשהי לא ירצו את הבעלים הזה בגלל שהוא התחמק מלשלם מזונות מלפני 4 שנים או בגלל שהוא תימני - יתגייסו כולם כדי לרכוש ממנו את הקבוצה, וימנו במקומו את הגיא ישראלי המקומי למנהל החדש...

לומר שהסוכנים הם גרועים כמו עורכי דין יהודים ושאדריאן מוטו הוא רמאי כי הוא רומני וזה בגנים של הרומנים להיות כאלה, זה פלילי?
    והקטע הזה, של בעלים של אחת הקבוצות הגדולות באירופה אי פעם (ובעל עוד תפקיד ציבורי שולי) זה לא פלילי וחמור מאוד לפי כל קוד במאה ה-21?

ומה אבי לוזון עשה פלילי? חוץ מזה שהוא בוטה מאוד וזה לא הכי ייצוגי שיש (לא בסדר, אבל לא נורא) - לא חושב שתוכל לתפור לו משהו. נראה לי היה לו איזה קטע עם איזה שופט שרשם אותו בדו"ח, אבל זה היה די מזמן ולא משמעותי. ומה היה כזה פלילי בזה שאבו זובי אמר (במבטא הקורע שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx) "ביתר ירושלים, ביזרת השם ליגה בית" וסימן תנועה מגונה לקהל?
    וכמובן לפני שמטפלים בפה הגדול ברמה פלילית של הבעלים- צריך לטפל באלה של האוהדים. הם אלה ששרים שערבי זה בן זונה ויהודי זה נשמה, לא אזגי, לא לוזון, לא גברי לוי, לא שמיר, לא אבא של שמיר, לא סבא של שמיר...

אז נכנעים לטייקונים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

7. אלי מתחן Member

אוקיי אז בגלל שאנשים ברחוב משתכרים והולכים למועדון חשפנות באמצע שבוע, גם לשר התיירות מותר? אז לא.
    אבי לווזן לא עשה שום דבר פלילי, הוא אדם ישר, טיפש וגאוותן. אין שום מניעה שהוא יעמוד בראש ההתאחדות. יש בעיה עם העובדה שהוא מנהל אותה כמו שוק.

האוהדים לא יכולים לרכוש את הקבוצה מבנאדם שלא קנה אותה כי אסור לו. מועדון כדורגל הוא לא עסק כלכלי, ולכן יש לבדוק מה הרצון של אדם שרוכש קבוצה כזאת והאם זה ממטרות טהורות או לא. מדובר פה בנכס ציבורי לכל דבר. כמו שלא כל קבלן יכול להחליט שהוא בונה דירה במרכז מכתש רמון רק כי יש לו כסף.
    מן הסתם שלטיפוסים שהעסקים שלהם לא כשרים הרבה יותר קל לרכוש קבוצה מאשר לחבורת אוהדים, זה שיש להם כסף לא אומר שמותר להם הכל. בגלל שהוא תימני זאת לא סיבה לא לאשר לבנאדם לקנות מועדון, בגלל שהוא רוצה לעשות סיבוב ולהלבין כספים במועדון זאת סיבה מצויינת.

8. Ice Cream חסה

אה רגע, אז אבי לוזון הוא לא עבריין עולם תחתון? לפי התגובות של קרייזיבלו ועידן (בעמ' 19 של הדיון הזה) הייתי בטוח שזה הוא אמר למגיה להכות את חלבי ולאזגי לקרוא למאוולי כושי...
    לא יודע עד כמה בנאדם שבזמנו הזכויות נמכרו בסכומים הכי גבוהים, הייתה תנופת בנייה של אצטדיונים, קמפיינים רשמיים של אופ"א הגיעו לישראל והוא עצמו התקרב לצלחת של פלאטיני הוא טיפש, אם הוא אומר שהוא מקווה שעומר גולן יזומן לנבחרת או שהוא לא סופר את התקשורת? אפשר להחליק. גם אני לא, וכרגע היא זו שמפטרת עובדים ולא ההתאחדות לכדורגל...
    אם אתה שואל אותי לגבי מיסז'ניקוב, או אפילו הסרטון של קרינה בוניול - אז כן, זכותם המלאה. כל עוד כמובן הם עושים את זה על זמנם הפרטי ולא כחלק מהמשרה שלהם. זה לא עושה להם כבוד גדול, אבל גם בנאדם רגיל שנתפס במועדון חשפנות ומתהלך שיכור מביך את עצמו. יש לי בעיה עם זה שישראלים מצטיירים בתור X, Y או Z, וזה בעייתי כשמדובר באחד שכולם מכירים ויודעים מאיפה הוא בא, אבל גם מסוג הדברים שאפשר להחליק.

יש הבדל עצום בין מכתש רמון לבין קבוצת כדורגל, הלאה.
    אני בעד לתת לכל בנאדם חופשי אפשרות לרכוש מועדון-בלי שבכלל מישהו צריך לאשר לו לקנות אותו, אם הוא לא יתאים לאוהדים, לעירייה וכו'- הם יכולים להחרים, והם יכולים להתאגד לרכוש אותו ממנו אם יאספו מספיק כסף כדי שיוותר על התכניות שלו להרוויח כסף דרך הכדורגל.

בזה אתה צודק, אבל אלף כמו שהסברתי לידידאל אם כל האוהדים של קבוצה מסוימת ישימו את הקבוצה בראש סדרי העדיפויות שלהם ויתאגדו אז גם הם כח, ובית זו תמצית הבעיה של הקפיטליזם, אבל זה כבר לאוף טופיק. גימל לכן צריך תמיד לשאוף להיות הכי טוב שרק אפשר גם אם אין לך משרה ציבורית- כי רק ככה העולם מתמלא באנשים עם כוונות טובות, ולהאמין לבני אדם יותר - אם את דניאל יאמר היו בודקים בפוליגרף ובתעודות שלו מהחטיבה כדי לוודא שהוא לא מתכוון לעשות רחמנא ליצלן כסף מהשטח הישן של הקופסא- נתניה הייתה ממשיכה לדשדש בין הליגה הלאומית לליגת העל עם חמודי בריק בהרכב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/9/12
  9. yedidel Member

1. הזכויות שידור של ליגת העל רק יורדות משנה לשנה (זה משנה שעברה, והשנה ירד עוד יותר)
    http://www.calcalist.co.il/sport/articles/...3531383,00.html

2. אני כבר לא יודע איך לשאול את זה שיהיה יותר ברור, כי אף אחד עוד לא ענה לי על השאלה ועדיין יש כאלה שמתעקשים לעלות את זה - אבל מה הקשר בין אבי לוזון וההתאחדות לאצטדיונים חדשים!?!?

10. אלי מתחן Member

זה לא קפיטליזם. קבוצות בכדורגל הישראלי לא מרוויחות כסף לבעלים שלהן. יש סיבה לפקפק בכוונות אנשים שמחליטים להוציא הרבה מאוד כסף לקנות נכס שאין לו שום ערך כלכלי. מועדון כדורגל זה משאב תרבותי, ששייך לקהילה שהוא מגיע ממנה, לא לבנאדם שיש לו הכי הרבה כסף.

הזכויות לא נמכרו בסכומים הכי גבוהים בזמנו. את האיצטדיונים הוא לא בנה. והאירוח של הטורניר לא באמת נותן לאף אחד שום דבר, מלבד ללוזון משהו להתגאות בו.
    ההתאחדות לא מפטרת עובדים כי היא גוף ממשלתי שמקבל הקצבות מהמדינה ולא צריך להיות יעיל בשום צורה, לא בגלל שהיא עדיפה על התקשורת. אבי לוזון שוכח שהוא מנהל משהו שלא שייך לו, הוא יודע שאם הוא יקדם את הכדורגל, מי שיבוא אליו יהיו אנשים שלא מעוניינים שאדם ברמה של מוכר בשוק ינהל להם את המוצר. לכן נשארים עם אלי טביב ושטרן חלובה.

11. חורחה סמבל Member

אין קשר...הכסף לבניית האצטדיונים מגיע מהרשויות המקומיות ומהמועצה להסדר ההימורים בספורט...

12. Ice Cream חסה

בואו נחזור לדבר על אלימות, גם כזו שאי אפשר להאשים בה את לוזון:
    היום במשחק הגביע בין 2 קבוצות ליגה א': http://doublepass.sport5.co.il/story.php?id=5909
    כמובן שאנחנו לא יודעים את כל הסיפור ומה הייתה כל המהומה שם רק מכתבה וכמה תמונות של כתב אחד, אבל כמו שאמרתי - את ה"אלימות הנוראית" שהייתה שנה שעברה במגרשים, זו שבגללה דחו מחזור שלם וזו שהפכה לידיעה הראשונה בכל מבזק חדשות - זה משהו הרבה יותר שגרתי בליגות הנמוכות, שיטוט קל בדאבל-פס או גולר כבר יבהיר לכם כמה תקריות קורות בין אוהדים, שחקנים, מאמנים וכו'.

אני לא יודע אם זה משהו שאפשר להתייחס אליו בטריוויאליות כמו מכות בחצר בין ילדים (למי שהייתה ילדות...) או שזה באמת נגע שיחודי רק לכדורגל בארץ, אבל כמו שאמרתי שנה שעברה אם רק הייתם מתמקדים באלימות ומה שגורם ומוביל אליה (חייב לציין את שי ההולנדי הצדיק היחיד בסדום) ולא עד כמה לוזון עבריין מושחת, אולי היה אפשר לשנות משהו.

13. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אין שום קשר
    אלימות בין אוהדים יש בכל מקום בעולם בכל ליגה וזה אפילו לא כל כך נדיר

לא אלימות במגרשים ולא בטיח סך הכל מהומה בין 2 קהלים
    לא מתרגש.

14. אלי מתחן Member

למה אי אפשר להאשים את לוזון? הוא האחראי על הליגות, הוא האחראי על הקבוצות לכן הוא האחראי על האלימות של האוהדים.

15. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

זה לא יקרה הרבה פעמים ואולי בבוקר אני אצטער שאני קצת שתוי ויצאתי להגנת לוזון או יותר מפתיע מסכים עם חסה.

שיש רצח במשפחה ראש הממשלה אשם? לא.
    אז גם לוזון ( כראש ממשלת הכדורגל ) לא אשם בזה ש2 קהלים החליטו ללכת מכות
    בית משפט יגזור את העונש של הרוצח וככה בית הדין יצטרך להעמיד את הקבוצות לדין
    ללוזון אין שום קשר לזה.