אותי יותר מפתיע ששניכם מתפלאים. את היו"ר העבריין של ההתאחדות לא מרחיקים על עונשים ש"לאנשים רגילים" היו עולים בהרחקות, אז למה שיענישו את בעלי הקבוצות?
עידן, אני לא מופתע ולכן זה עוד יותר מכעיס אותי. עד כמה שזה קשה לי להגיד הכדורגל הישראלי הוא חלק בלתי נפרד של מה שקורה בארץ. האלימות מתחילה בכנסת ומסתיימת ברחוב. בוא נגיד כך, לדעתי מצבינו בארץ עוד יותר טוב מהמדינות האחרות אשר נמצאות במזרח התיכון, אבל זה לא מצדיק לא לתת לאנשים בארץ להתנהג כפרימיטיבים.
זאמפריני הורחק לצמיתות מכדורגל? ג'יג'י בקאלי? יכול להיות שפספסתי איזה כתם מאוד כבד בהיסטוריה של דיסקונט, אבל יושב ראש (שכונתי) שצועק על שופט הוא לא שושן ברבי. סתם ערס, בן אדם לא מכובד, לא אחד שהיינו רוצים שייצג אותנו... אבל אני עדיין לא חושב שזה דבר נוראי. ואיך בכלל בית הדין קשור ללוזון וזה שלא מענישים אותו? אם הייתם פעם אחת בודקים דברים וקוראים את ההחלטה (17 עמודים, באמת מתיש...) בלי ישר לירות בקלישאות מאוסות לכל הכיוונים- אז הייתם מגלים שאלף כל- זה לא בדיוק תחום הטיפול של בית הדין. הם מטפלים בדברים שנגרמים על כר הדשא. הוחלט להתייחס לפגישה הזו בבית הדין כי היה לו אופי של פגישת כדורגל, זה לא בית משפט, אלא בית דין. למשל ההאשמה של תקיפה פיזית נפלה מהיעדר ראיות, וזה התפקיד של המשטרה לבדוק אם באמת היו שם מכות או לא. חוץ מזה, יש יותר מעמוד אחד על ההתנהלות של שרון חלבי, שכמו כל סוכן חיפש לשרת את האינטרסים שלו. גם הוא לא נקי מקללות והעלבות, וגם הוא לא פעל בדרך הכי ישרה. ההקלטה שכולכם שמעתם בוואלה, זה חלק קטן שהוא מסר לתקשורת במיוחד. מה שהוא מסר לתובע (אחרי איומים בשלילת רישיון סוכן...) מכיל עוד כמה דברים, את חלקם אפשר לקרוא בפרוטוקול הזה. מהסעיף של ההתבטאות הגזענית אזגי זוכה בגלל שסעיף של התבטאות גזענית נחשב רק כאשר הוא פוגע באמצעותה. ובגלל שמאוולי לא מבין עברית המילה "כושי" לא פגעה בו, וזה נחשב רק אמירה לא פוליטיקלי קורקט (התנהגות בלתי הולמת). פה אני חושב שחיים אלחדיף לא בכיוון- לא ברור מאיפה הוא הפליץ את התקן הזה של העלבה על ידי אמירה גזענית, וגם עצם האמירה הזו פוגעת בכל שאר השחורים ובמאוולי עצמו שכבר מישהו דאג לתרגם לו את זה אחרי שזה הגיע לתקשורת, למשל. אבל עד כאן בית הדין. מה ההתאחדות (או המייצג שלה, שלום אבן עזרא) עשו בעניין הזה? בצעד חריג ביותר הגישו ערעור על ההחלטה כדי להאשים את אזגי בסעיף של גזענות. אבי לוזון בן זונה!!!!!!!!!!!!!!!111111111111
אלימות אלימות ומה שהיה אתמול בפ"ת מצריך עונש הורדה נקודות להפועל פ"ת,לפחות 10 נקודות פחות אולי אז האוהדים ילמדו להתנהג....בארץ שהולכים למגרש כדורגל צריך להביא אפוד ושכפץ ושומרי ראש לבל יהיה אלימות...הפועל פ"ת לדין בגלל אוהדיה
לא, רק בית הדין יכול להחליט אם אזגי מושעה או לא בהתאם לתקנון שההתאחדות כותבת. הפרדת רשויות, שמעת? לא לאשר לאנשים לקחת קבוצה? אמרתי כבר 50 פעם כמה שאני לא אוהב את הרעיון הזה, אבל נגיד. למה כשאזגי רכש את אשקלון ההתאחדות הייתה צריכה לא לאשר לו לקבל את הקבוצה? היא הייתה צריכה לחזות מראש שהוא הולך לקרוא ברדיו לטביב ואוסידון קוקסינלים (בסוגריים)? היו צריכים להתייעץ עם מגדת עתידות שתבדוק אם הוא הולך להטיח כוס קפה, לשבור אצבע ולקרוא "כושי" לשחקנים שלו? או בגלל שהשכנים מעידים עליו שהוא עושה הרבה רעש וצלצולים (כמו למשל הבעלים של הקבוצה השנייה הכי מעוטרת באירופה, וראש ממשלת איטליה לשעבר) אז צריך לפסול אותו?
אני ראיתי את אזגי לפני 5-6 שנים סוטר לאוהד וראיתי אותו כמה פעמים במציאות לא מחזה נעים במיוחד. אשקלון עיר של כדורגל ובגלל אזגי לא מתקדמת לשום מקום,ולגבי לא לשלול לו את הקבוצה לא לאפשר אף אחד בהתאחדות לא היה לו את הדרך לדעת שזה מה שיהיה,ועדיין העונש קל מידי.
ואתה כבר מחליט שאוהדי הפועל פ"ת אשמים? יש לך הוכחות? צילומים? קודם כל המהומה הייתה אחרי המשחק, מחוץ לאצטדיון. דבר שני, אם אתה לא יודע מה הלך שם, אל תשחק אותה חכם גדול כאן בפורום. לא נראה לי אתה הולך בכלל למגרשים, אחרת היית יודע מה זה משטרה, אבל הלוואי שתקבל טעימה קטנה פעם הבאה שכן תלך למגרש כדורגל, ואיזה שוטר חמוד יתן לך "דחיפה קטנה" או סתם יחליט להעיף אותך מהמגרש או לעצור אותך כי איזה מישהו זרק כוס קולה ואתה באת לו לא טוב בעין כי במקרה זה בא מהכיוון שלך ויש צורך להוציא על מישהו את העצבים. עד אז חכם גדול, אני יודע שקל להקליד מאחורי המסך ולשחק אותה מבינים גדולים, אבל אם אין לך מושג על מה מדובר, אל תנסה להציע פתרונות "חכמים".
רציתי להגיב לך ברצינות איגור אבל באמת שאין טעם שיבוא אלייך שוטר יכוון עליך אקדח טעון כי אמרת לו שיעזוב בחורה שכל חטאה הייתה שעמדה ליד גבר שקילל את אמא של הקוון אז תדבר איתי על אלימות וזה לא היה בפ"ת אז אל תזיין את השכל עוד לא ראיתי אף אחד שמת מכוס קולה אפוד ושכפ"צ עלק
תגידו מה שאתם רוצים על האלימות, לא מעט פעמים המשטרה תופרת תיקים, הבעיה היא שמי שבאמת עושים דברים, בית המשפט לא שם אותם לפחות חודש במעצר, תלוי בחומרה, אלא משחרר אותם כאילו כלום, והמשטרה לא באמת עוקבת באמצעות אזיקונים או אנאעארף איפה הם נמצאים והנה הם חוזרים תוך דקה למגרשים, והאלימות רק גואה... מה שכן - המשטרה זה אחד החולים הגדולים של האלימות בישראל, ולא רק בכדורגל. מה שכן אוהדי הכדורגל כבר קרוב ל-13 שנה סובלים בגללם.
דרך אגב העיפו אותי ממגרש כדורגל לפני 5 שנים שהייתי בן 20 כי אחד הסדרנים היה בטוח שהעברתי משהו למישהו עשו עלי חיפוש יסמניקים ולא מצאו כלום כולה באתי להגיד שלום לחבר ומצאתי את עצמי מחוץ למגרש. ולא משנה מה היה אתמול אם יש לי הוכחות או לא אוהדי הפועל פ"ת התנהגו באלימות צריכים להיות מוענשים.זה הכל
בכל מקרה, אם כמו שציינת, חווית זאת על בשרך ועדיין אתה בא ומאשים קודם את האוהדים על האלימות (תגדיר אלימות, קללות זה אלימות?) אז אני יכול רק לאחל שמקרה דומה יקרה לך שוב כי כנראה אתה אוהב את זה ולא רואה היכן הבעיה, אולי כשאחד הילדים שלך יפגע מאלימות משטרתית אולי אז תתחיל להבין קצת היכן הבעיה ועל מה כל הרעש.