האלימות בכדורגל הישראלי: דיון מיוחד

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Ice Cream, Apr 20, 2012.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי שום דבר לא נפתר. אם מורידים רק 3 נק' על מפגן בושידו מרשים אז חבל על הזמן. בעיניי העונש בכלל לא ירתיע. אני חוזר ואומר, מכבי פ"ת, הפועל חיפה, בני לוד והפועל רמת גן היו צריכים לרדת ליגה! ההרגשה שלי שהאלימות בנתיים ניצחה וזה הדבר הכי מתסכל.

עמוס לוזון ילך רק מתי שבן משפחה אחר ששמו גם נקרא לוזון יחליף אותו. יש שם עוד אחים, בני דודים או מה לא בשביל להוביל את מכבי פ"ת?

טוב לקרוא שבן זקן, שחר, שירצקי וברקת כבר נפגשו, אבל אני כבר מחכה לריבים כדי לפוצץ את כל העניין. לי נראה שמהר מאד יתחילו שם להאשים את כולם חוץ מעצמם. לך תדעו, אולי גם הקטע הפוליטי יהרוס שם את הסיפור הרי אנחנו יודעים את הקרקס שמאחורי מרכזי מכבי והפועל?

בקיצור, הדרך עוד ארוכה...אנחנו לא התקרבנו לכדורגל נקי משחיתות ואלימות.

2. שער 7 Member

תאמין לי שהדיינים היו מורידים יותר אם 2 הקבוצות לא היו מעורבות במאבק העלייה.

3. yedidel Member

שחר: "שאט נפש מהתנהגות אוהדי הפועל ת"א"
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A... 19872.html

לא העובדה שאדם שהורשע בפלילים מחזיק קבוצת כדורגל.
    לא מחירי הכרטיסים והתנאים השערורייתים שאוהדי הכדורגל מקבלים במגרשים.
    לא העלמות המס והחוזים הכפולים.

זאת המסקנה של ישיבת בעלי הקבוצות ל"שינוי הכדורגל הישראלי".

חבל שמתעקשים להמשיך עם אותן טעויות. כדאי להבין שכל אחד לא משתפים את נציגי האוהדים בכל המהלך עדיף שלא יתחילו.

4. eran levy Member

זו ההתכנסות הראשונה וכבר להסיק מסקנות?
    ואם אלי טביב הורשע בפלילים זה מצדיק את ההתנהגות של האוהדים כלפי משפחתו? אפשר לפרוק כל עול רק בגלל שהוא הורשע בפלילים? אפשר לפעול לשינוי החוק - רק אדם ללא עבר פלילי יכול להחזיק קבוצה. אבל החוק לא קיים ואלי טביב, תרצו או לא, הוא בעלים לגיטימי, לפחות חוקית. וההתנהגות של אוהדי הפועל כלפי משפחתו היא בהמית.

העלמת מס? חוזים כפולים? מחירי הכרטיסים? לראש ממשלה נותנים 100 ימי חסד, תן לשחר ושות' חודשיים לפני שמתחילים להצליף בהם.

5. זכאי Member

מה בדיוק לא נורמלי ובהמי בהתנהגות אוהדי הפועל כלפיו?
    אולי ההיפך, הוא, שהרביץ לנער אוהד וגרם לו לקרע בעור התוף, הוא הבהמה.
    כשעובדי תאדירן מפגינים עכשיו מול הבית של פדרמן זה בסדר, וכשאוהדי הפועל מפגינים הבית של טביב זה לא בסדר?
    כל ההפגנות הן חוקיות לגמרי ואין איתן שום בעיה

6. eran levy Member

ההפגנות חוקיות, איש לא טען אחרת, אבל בעצם העלאת הנושא מצידך אתה מחזיר אותי לשחקנים שהיכו אחד את השני במושבה ובמכתש ולהגנתם טענו "לא אנחנו התחלנו". הם היו אלימים והשחקנים ש"התחילו" היו אלימים. אלי טביב היכה אוהד? המשטרה תחקור ואם אכן כך הדבר הוא יוענש וייפתח לו תיק פלילי נוסף. זה נותן לגיטימציה לאוהדי הפועל להיות אלימים כלפיו?

יש לי תחושה שעובדי תדיראן לא זורקים רימון על ביתו של פדרמן ולא מפגינים מול בתי העסק של בנו של פדרמן (או אחותו או דודתו, זה ממש לא משנה). אל תיתמם, אוהדי הכדורגל בארץ (לא רק של הפועל) לא באמת יודעים להפגין לעניין, האלימות טבועה עמוק מדי בתוכם.

7. Gaudi Member

אוהדי הפועל זרקו רימון על הבית של טביב?
    אתה יודע משהו שהמשטרה לא יודעת? כי היא עוד לא עצרה אף אחד...

8. זכאי Member

אלי טביב הוא אדם שלכאורה יש לו הרבה צדדים אפלים, הוא איש שהורשע בעבר בפלילים 4 פעמים והוא מתרועע עם הרבה גורמים עבריינים, להסיק שאת הרימונים, שזה קוד אזהרה ברור וידוע בעולם התחתון, זרקו אוהדים, נראה לי לא הוגן.
    בנוגע להפגנות מול אשתו - היא בעצמה הצהירה בעבר בעיתון שהיא מעורבת בניהול הפועל ת"א. כמובן שאתמול בכתבה הבכיינית התורנית שלה בחדשות היא כבר חזרה בה ואמרה שהיא לא קשורה, אבל זה לא נכון. היא בעצמה בראיון ל7 ימים אמרה שהיא מעורבת בכל מה שקורה בקבוצה. בנוגע לליהי טביב, הוא בעצמו מינה אותה למנהלת המועדון, כלומר היא חלק מההנהלה ככה שזה לגיטימי למחות מולה. שתבוא בתלונות לאבא שלה שהכניס אותה לחרא הזה. וחוץ מזה גם על זה שמפגינים מחוץ לבית שלו התקשורת "יוצאת" עלינו. מה רוצים? אלי טביב כל הזמן בורח מהארץ ומפקיר את אשתו (איזה אדם מלבב) לבד.

בנוגע לחקירה, היא אכן מתנהלת ואני מקווה מאוד שיצא ממנה כתב אישום, כפי שאכן המליצה המשטרה לפרקליטות. אבל לצערנו, בכל מה שקשור לממשטרה, אנחנו יודעים שהכל מושחת. כי איך אפשר להסביר שהמשטרה ע"פ בקשת טביב מונעת שלטי מחאה, דבר חוקי ולגיטימי, במקום ציבורי כמו בלומפילד, ויותר מזה, איך זה יכול להיות שעוצרים(!) ומרחיקים מהמגרשים אנשים שבסך הכל הרימו שלט "טביב הביתה".
    אחי, המלצה אישית לחיים, אל תסמוך על המשטרה

9. eran levy Member

לא רק שאני לא סומך על משטרת ישראל, אני אפילו לא גר בישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ולעניין: אנחנו לא מחנכי הדור. מי כמוך וכמוני יודעים שביציעים לא יושבים רק בוגרי אוקספורד. יש אנשים מחליאים ביציעים ושלא יספרו לנו משהו אחר. כמובן שלא כולם, אבל זה בטח לא קומץ. האנשים האלה מפגינים בצורה בהמית, מציקים לאנשים, ובוא נשכח מהרימון.

חוץ מזה, אז מה אם דנה אשכנזי סיפרה לעיתון שהיא מעורבת? למשטרה אתה לא מאמין ולעיתונות הספורט אתה בוחר להאמין? כל מה שכותבים בעיתונות הספורט הצהובה של ישראל הוא נכון? ולהפגין מולה בגלל שכמה אוהדים קראו כתבה?

צורת המחאה בארץ חסרת נימוס ושום תירוץ לא מתקבל. ובוא לא ננהל לאלי טביב את החיים. הוא לא בורח ולא בטיח, הוא מנהל עסקים בארה"ב וזה לא ענייננו מתי הוא בארץ ומתי לא. לומר על טביב שהוא "מפקיר את אשתו" זה פופוליזם מרושע.

10. Gaudi Member

לא צריך להאמין לעיתון. היא פולטת את זה לבד.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZXdt82TNVHY...player_embedded

המאבק הוא חוקי ולגיטימי.
    זה לא מטה המאבק שפתאום החל להטריד אותה, אלא דנה אשכנזי עצמה הקדימה והכניסה את עצמה לסכסוך בכך שלקחה צד עם הבנאדם שרוצה לפרק את הקבוצה ובכך שעלתה פעמיים לשידור בחדשות בפריים טיים והאשימה את האוהדים האשמות חסרות שחר.

וכהערת אגב, לא ברור לי איך מישהו כמוך, שמהיכרות אינטרנטית של 5 דקות נראה שאתה חובב כדורגל גרמני לא קטן, מגן על בעלים שרוצה לפרק קבוצה.
    אולי השנאה להפועל חזקה מהכל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

מוזר לי איך לא נדלקות פה כמה נורות כשהבעלים הכי "טהורים" בליגה מגנים על הבעלים הכי מושמץ.

11. eran levy Member

אני רחוק מלהגן על אלי טביב. אני לא סובל את הההתנהלות שלו ואני מקווה שלא יהיו בעלים כמוהו בכדורגל הישראלי. אלי טביב הוא הסמן הגדול ביותר לעליבות ולהדרדרות של הכדורגל הישראלי ואשמח כשיגיע היום בו הוא יעזוב את הכדורגל.

אני מדבר על הסגנון. אלי טביב הוא הרשע בסיפור, אבל אוהדי הפועל שמפגינים מתנהגים בצורה די בוטה. האלימות היא לא רק של טביב, הוא רק אחד. האוהדים שעושים את מה שהם עושים אלימים לא פחות. עכשיו, אל תאשים אותי בהצדקת המכות לילד. אם טביב עשה את זה מצידי שיישב שנתיים בכלא. אבל הילד לא בא לשם כדי לתת פרחים לטביב. הוא בא להביע את דעתו הקולנית ובמלים בוטות.

לפני כמה שבועות כתבתי פוסט על הקרב במושבה, וגם שם התייחסתי לאלימות עצמה ולא לשאלה מי התחיל. גם שם היו תגובות שהתייחסו לשאלה "מי התחיל" ולא לעובדת קיום האלימות. גם אם אלי טביב התחיל זה לא מצדיק התנהגות זהה כלפיו. רוצים להכות אותו, לאיים עליו או להעיף אותו מהכדורגל? אני בעד האופציה השלישית.
    "מי שמחפש צרות" - דה באזר

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לחלוטין מצדיק את דנה אשכנזי. זה גם לא מעניין אותי כל נושא הקבוצה אם היא תרד ליגה, תתפרק או תיקח אליפות. הבעלים של הפועל ת"א זה אלי טביב. אתם רוצים להפגין? תפגינו באיצדיון כשהוא מגיע למשחקים. אני מניח שרוב המגיבים כאן צעירים/רווקים/ללא ילדים, כי ברגע שהחלאות אדם באדום מפגינים באלימות מילולית ופיזית מול הבית של הבעלים כשבתוכו נמצאת אשתו עם הילדה, תאמינו לי שדנה עוד הגיבה באיפוק. במדינה נורמלית היו אוסרים את החארות שמפגינים ומקללים וזורקים רימונים כשיש משפחה וילדים ולפעמים אנשים שוכחים שזה כולה ספורט. את אף אחד לא מעניין איך המשפחה שלו, שלא אשמה בשום דבר, מעורבת בזה ודנה מגנה על הילדה שלה כמו שאמא צריכה לעשות. יש אלף ואחת דרכים לגיטימיות למחות על הצורה שבה טביב מנהל/לא מנהל את הפועל ת"א, תעזבו את המשפחה שלו בשקט. ובפעם הבאה שיבוא ילד בן 17 להטריד את המשפחה של טביב, אני מקווה שהוא יגיע להתלונן במשטרה עם גולגולת שבורה, כי זה מה שמגיע למי שחושב שמותר לו הכל, גם אם זה אומר להעיף את הבעלים של הקבוצה דרך הטרדת אשתו והילדים. בושה וחרפה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

Last edited: May 1, 2012
  13. Gaudi Member

לא, לא, כן. אנחנו לא מכים אותו, אנחנו לא מאיימים עליו, רק רוצים שיעזוב לנו את הקבוצה.
    'להביע את דעתו הקולנית ובמלים בוטות' הוא לא עבירה על החוק, אפילו שלטביב לא נעים לשמוע את טענות האוהדים נגדו. אם המאבק היה נעים לטביב, הוא היה עובר לו ליד האוזן ומשיך להשתין עלינו בקשת.

עידן, לא הכנת שיעורי בית ואתה מביע דעה על הנושא כמו אחרון האוחנות.
    לא היו רימונים, לא היו אבנים, ובהודעה הקודמת הסברתי למה דנה הכניסה את עצמה למאבק הזה לבדה.
    ואנחנו רוצים למחות באיצטדיון, רק שביום שבת האחרון נאסרה הכנסת שלטי מחאה ואביזרי עידוד לאצטדיון בהוראת ההנהלה.
    על המשפט האחרון שלך חבל לבזבז תגובה.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תאמין לי שאני מודע הרבה יותר ממה שאתה חושב למה שקורה. ומה זה "לקחה צד"? זה בעלה! ואל תבלבל לי את המוח שמעולם היא לא הוטרדה, כי אני זוכר שכל ההטרדות ליד הבית שלו היו הרבה לפני שהיא הכניסה את עצמה לסיפור. ומצידי שתאיים עליכם ותפרק אתכם, תוציאו את המשפחה שלה מהסיפור. אוסרים עליכם להכניס אביזרי עידוד לאיצטדיון? לכו תפגינו בוולפסון. המשפחה בנאדם היא מחוץ לתחום עבורכם ועבור שאר אוהדי הקבוצות. ולגבי התגובה האחרונה שלי, חבל לבזבז עליכם אנרגיה. ברוב המקרים שבהם אוהדי הפועל למיניהם אכלו מכות, הם הביאו את זה על עצמם. כשמישהו יבוא ויטריד את המשפחה והילדים שלך, כשתבין מה זה אומר, אני רוצה לראות שתשב בשקט ולא תעשה כלום.

15. Gaudi Member

אתה מתבלבל בין הטרדה למחאה. אלי טביב לא עובר דברים על לא עוול בכפו.
    אף אוהד לא שם לו למטרה להטריד את טביב סתם, אלא למחות נגדו על ההתנהלות הפושעת של הקבוצה.
    לא הטרדה, מחאה.

למזלנו דעת הקהל כבר לא משפיעה על המאבק. זה אנחנו מול טביב, ואנחנו ננצח.

ומצאתי תגובה למשפט האחרון שלך- אתה כנראה בבון, או שלמה שרף (ע"ע אשכול התקשורת).

Last edited: May 1, 2012