האיטלקיות במפעלים האירופאים 2015/16:: נתראה בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י cazzo, ‏17/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

אם אנחנו כבר מדברים על צ'לסי בפורום איטלקית, אז לדעתך היתה טעות לוותר על קואדרדו? כי ביובה הוא פורח(כידוע לך) . הוא גם יודע לעשות הגנה לא רע, אז חשבתי שהוא דווקא יתאים למוריניו, מסתבר שטעיתי

2. JohnTerry26 Member

מה שכתבתי על סלאח כנ"ל על קואדרדו. אני מסכים שביובה הוא פורח יחסית, אבל הוא משחק באזור אחר במגרש, בקבוצה שמשחקת אחרת לגמרי, בליגה אחרת לגמרי. לא רוצה אותו כווינגר בצ'לסי.

3. ASROMA Member

נבאס זה שוער שמביא נקודות ולא כמו הליצן הפולני שלנו. מעבר לצ'וקרים והחייזרים בהרכב שלנו הוא ההבדל הרציני היום.

4. רומאלופה Member

אני באמת לא חושב שיש לשצ'סני איזשהו חלק משמעותי בהפסד היום הוא באמת היה בסדר גמור..ההחמצות של סלאח ודז'קו היו מביכות גם שחקן בליגה ג'

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה קשקוש, אני רחוק מלהיות חובב גדול של שצ'זני אבל תכפיל את כמות ההצלות גדולות שנבאס נתן היום בשלוש ותקבל את המשחק של הפולני.

DRORIKO ו-אלעד אוהבים את זה.
  6. DRORIKO Member

שצ'זני באמת התעלה היום.חבל לי שלא שידרו את המשחק בצ'רלטון, לשמוע את זלצר מבטא את השם שלו כל המשחק מביא אותי לגמירה

נערך לאחרונה ב: ‏9/3/16
  7. ASROMA Member

לא היום ספציפית. נבאס הוא ההבדל הגדול מעבר לזה שכן ההתקפה היו אימפוטניטים היום. תסכול של עצבים היום היה משחק סבבה לשצסני.

8. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

נבאס? שוער טוב אבל אין לו כוחות על טבעיים כמו הזזת הכדור מהמסגרת.סלאח ודזקו בהחמצות פשוט בלתי נסלחות. רומא בעטה בדלי,או בעצם,אפילו את הדלי היא החמיצה.

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההחמצה הכי גדולה היום שייכת לרונאלדו. גם לו אין אופי?

אין צורך to over-complicate it עם סיסמאות שגיבשתם לאורך השנים מהתקשורת הישראלית. החמצות כאלו קיימות כמעט בכל משחק כדורגל ברחבי העולם על בסיס שבועי. בפרט גם ברומא כפי שניתן היה לראות במשחקים האחרונים מול פאלרמו ופיורנטינה (שהסתיימו עם 9 שערי זכות). זה מה שהשחקנים האלה שווים כרגע. זה מספיק כדי להגיע לצ'מפיונס ליג בפעם השלישית ברציפות, וגם לא מספיק כדי להדיח את ריאל בשלב הנוקאוט.

שני המקרים היחידים שנגעו בצד המנטלי הם:
    1. ספאלטי:
    “When I come back into the locker room after the final whistle and see the players satisfied because they will get compliments for the performance, this creates a disappointment and pain in me that I cannot reconcile.”

2. ההתקפלות הזו לאחר שספגו את השער. זה בקלות מתדרדר לשביעיה. מזל שרונאלדו ריחם עלינו עם החמצה חסרת אופי משלו.

---
    וויצ'יק היה ענק היום.

--
    לא עונה, יש עשור שלם עם חשש ממשי לסיים כמו לאציו במקרה הטוב ופארמה במקרה הרע. השנים האחרונות אכן מאירות לנו פנים.

נערך לאחרונה ב: ‏9/3/16
  10. yonmu Member

אם רונאלדו היה מחמיץ כל משחק גדול כמו שהוא החמיץ אתמול (ועוד רק פעם אחת!) - אז כן, הוא היה שחקן בלי אופי.
    בפועל הוא סקורר גם במשחקים גדולים, ככה שאי אפשר להגיד את זה עליו.
    על דזקו אפשר להגיד שהוא לא חד כל השנה ולכן אין באמת הבדל, אבל סאלח הדגים ב2 המשחקים מול ריאל כמה הוא לא ווינר, ולדעתי זה כן סגנון של שחקנים (נניח אלשרעוואי בהחלט יתאים לקגוריה) וזה שחקנים שרומא (וארסנל) ירכשו. אמרו פה פעם שליובה יש קפטן פוטנציאלי על כל עמדה, אז לרומא אין שום קפטן פוטנציאלי (מלבד טוטי שכבר לא רלוונטי מקצועית) בהתקפה.

בסופו של דבר רומא עשתה את המצופה ממנה - עלתה מהמקום השני בבית שכלל את בארסה והודחה מול קבוצה עם תקציב ענק פי כמה משלה, ככה שבמבחן התוצאה אין תלונות. במבחן הדרך - ספאלטי בהחלט מקדם אתכם, אבל בין לשחק כדורגל טוב לבין להפוך למכונה יש לכם עוד פער גדול.

Raulito אוהב/ת את זה.
  11. golding מנהלים

סלאח שחקן בן 23 עם חתיכת upside. הוא ככל הנראה לעולם לא יהיה וורלד קלאס ואני בספק אם אי פעם יציג מספרים כמו רונלדו (מי כן?), ובכל זאת הוא עשה צחוק ממרסלו וראמוס אתמול והיה שחקן ההתקפה הכי טוב על המגרש בפער.

אין כאן שום קשר לאופי. אם כבר אז ההתעלות שלו אתמול מעידה על מנטליות של ווינר. הוא צעיר והמשחק שלו לא מתבסס על הבקעת שערים בקצב פסיכי, וחשוב מכל הוא עוד יכול לשפר מלא אלמנטים במשחק שלו תחת ספאלטי.

12. yonmu Member

היתרונות שלו והאלמנטים שהוא יכול לשפר זה טוב ויפה, אבל אם הוא לא מצליח לבצע פעולות פשוטות (ואתמול היו לו 2 מצבים שגם שחקן ש'המשחק שלו לא מתבסס על הבקעת שערים' אמור לכבוש) כשמדובר במשחק בעל חשיבות גבוהה - אז זו בעיית אופי.

13. Raulito Madridista

אני חושב שאם סאלאח ימשיך ויקבל את הקרדיט במשחקים מהסוג הזה ובכלל - הסיומת שלו תשתפר, אם כי לא במידה ניכרת. מאמין שהוא כן היה יכול להיות שחקן משלים לא רע בצ'לסי למשל וכיף לראות אותו משחק. כשאני רואה כמה דז'קו גרוע העונה אני מתחיל להבין למה בסיטי ויתרו עליו בקלות ולמה לא תמיד הוא משחק. אני עדיין עומד בדעתי אגב לגבי רומא, למרות רצף הנצחונות הרצופים והמצבים אתמול - היא רחוקה מלהיות קבוצת טופ. אין לה אף חולייה שהיא פירסט-קלאס. שצ'זני לא מנייה בטוחה, אולי רק הקישור ביום טוב. ההתקפה של רומא לא תוכל לעבוד טוב גם נגד קבוצה כמו יובה.

לגבי כריסטיאנו - העונה הוא בקושי מגיע למצבים במשחקים הגדולים והוא כבר לא מסוגל לייצר מצבים לבד וזה מה שמאכזב. עד רומא הוא לא הבקיע באף משחק גדול. הביקורת עליו מוצדקת על העונה הנוכחית בלבד, אני לא מסתנוור מהמספרים היפים שלו לכאורה(40 גולים, ו-13 בליגת האלופות אבל הוא לא כבש נגד פ.ס.ז למשל אלא טריליון גולים נגד מאלמו). אבל להפוך אותו לסיבה שריאל מדריד קבוצה כושלת מול ברצלונה - זה כבר מגוחך.

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ספאלטי הזה, שערה אחת לא נשארה לו על הראש. חסר אופי.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלאח לא מחמיץ ב"כל משחק גדול". לברקוזן, פיורנטינה בסיבוב הקודם ופיורנטינה בשבוע שעבר זה האמא של המאני טיים בעונה הנוכחית של רומא וסלאח היה שם כדי לכבוש ולנצח את המשחקים האלה.

חשוב לי גם לחדד שאף אחד לא באמת משווה בין מכונת השערים הטובה והמשומנת בעולם בשיאו (או אולי טיפה אחרי) לבין שחקן צעיר עם תפקיד, תכונות ומגבלות ידועים מראש. עניין אותי רק האם המשוואה 'החמיץ מצב נוח = חסר אופי' תקפה גם לשחקנים שעולים 100מ' יורו או רק לאלה שעולים 20.

כלומר אם היו מגלים לך שבדומה לדז'קו, גם סלאח מחמיץ כל השנה ולא רק ב2 משחקים מול ריאל היית מגיע למסקנה שגם הוא "לא חד" במקום "לא ווינר"?

אתמול הוא הראה שיש לו הרבה מה למכור גם מול יריבה בסדר גודל של ריאל, שהספרינט שעובד מול ריקארדו ג'אילולו משאיר גם את מרסלו מאחור, ושהוא לא נעלם לרגע ולא קופא מול 80 אלף אוהדים לבנים. הסיומת שלו לאחר שמסיים את הספרינט אכן רכה ולא מדויקת. זה אחד המאפיינים שלו כשחקן. זה דורש איזון מסויים שקיים רק אצל הגדולים ביותר (שיעצור טיפה ויבעט כי הבעיטה שלו במצב סטטי מצויינת גם רחוק יותר מהשער) או לשחקני התקפה מסוג ותפקיד שונה שחסרים את התכונות שלו.

לדעתי זה דורש קצת יותר ניסיון והכוונה מהמאמן שלו. ג'רביניו לא התפתח מזה. מנסיני כן. השאלה המתבקשת היא האם הוא שווה לרומא את המגבלה הזו. מהסתכלות על המספרים שלו אני מניח שהתשובה ברורה לכולם.

יובה שמה קרוב ל100מ' יורו על דיבאלה, קוואדראדו, לאמינה וסנדרו. לא יודע אם הם "קפטנים פוטנציאלים" אבל רומא לא קנתה את הראשון רק כי בחרה להשקיע בשחקן מוכח כמו דז'קו (כנראה מפחד לחזור על טעות איטורבה) וארסנל למשל לא הייתה קונה את השני כי יש על המשבצת שלו את אלכסיס סאנצ'ז.

הסיסמאות הללו חסרות כל היגיון ומספיק להעיף מבט על בניית ההתקפה של רומא ב5 השנים האחרונות כדי להימנע מהן. על כל לאמלה\ג'רביניו\סלאח\איטורבה שאמור לספק מהירות ודריבל מהאגף, נרכש גם שחקן כמו דז'קו\דומביה\דסטרו\אוסבלדו שלפחות תיאורתית היה אמור להביא למשחק מספרים וסיומת.

תוצאה? אין תלונות.
    דרך? אין תלונות.
    מכונה? לא! יש תלונות.

האם זו הדרך בה ניתחת גם את ההפסד של מילאן לסאסואלו? הרבה לפני "אופי" ו"צ'וקרים", על מנת ליצור מכונה של ממש דרוש סגל איכותי (על גבול המושלם) על כל עמדותיו. דבר שדורש זמן והרבה מאוד כסף. רומא לא נמצאת שם העונה ולא קרובה אפילו לקבוצה הקודמת של ספאלטי בשיאה. כל העמוד האחרון מלא בביקורת מאוד מוזרה שלוקה בציפיות הגיוניות מהקבוצה הזו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/3/16
    SerieA, אלעד ו-Roma אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.