האיטלקיות במפעלים האירופאים 2015/16:: נתראה בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י cazzo, ‏17/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Don Joan Roman Member

אני תמיד רוצה לראות איטלקיות מנצחות באירופה אבל אני מסכים עם romanista (קובי נכון?) בכל מה שהוא כתב בתגובה האחרונה שלו.

אני רק אוסיף ואומר שמבחינתי ליגה איטלקית תחרותית שווה יותר מאשר שקבוצות איטלקיות יעשו הבלחות רגעיות בליגת אירופה, למרות שזה כיף שאפשר לראות את פיורנטינה, נאפולי וקבוצות נוספות עוד פעם אחת בשבוע, זה לא האישיו העיקרי, מה שכן אני מקווה שהסרייה תצליח לייצר עוד קבוצות טופ לייבל כמו יובה שיצליחו בצ'מפיונס ליג.

2. DRORIKO Member

קובי,לפי מה קבעת שאנחנו שווים מקום רביעי. כי אם הולכים לפי השנה אז האנגליות לא יותר מרשימות מאיתנו. אם סיטי/יונייטד/צ'לסי ינצלו את הכסף שלהן יותר טוב זה יהיה סיפור אחר, אבל עד אז אנחנו לא נופלים מהם, בטח לא אחרי התצוגות הטובות של יובה ורומא בשמינית
    אני גם לא בטוח אגב שהגרמנית יותר טובה. עם כל הכבוד לדורטמונד ולברקוזן, הן הדיחו קבוצות מהליגה הפורטוגלית. הן לא הדיחו את רומא או מילאן.
    לגבי נאפולי, בהרכב מלא היא עשתה תיקו עם מקום רביעי בליגה הטובה בעולם,וזה כשברור שהיא לא התייחסה לזה ברצינות כמו למאבק על האליפות. לא מבין את זעקות השבר פה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/16
  3. Roma מנהלים

לאציו הגרילה בשלב הבא את ספרטה פראג. הגרלה מצוינת בהתחשב באופציות הקיימות. למי שמתעניין באנגליות אז ליברפול תפגוש את מנצ'סטר יונטייד וטוטנהאם את דורטמונד.

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

המפגשים של האנגליות פשוט פנטסטיים, בעיקר טוטנהאם נגד דורטמונד שיכול להיות מאוד מהנה לצפייה.

ואני מסכים עם קובי שהליגה האיטלקית, לפחות מבחינת הגישה שלה למפעלים האירופאיים, לא שווה יותר ממקום רביעי.

5. DRORIKO Member

לא חושב שלאיטלקיות יש גישה מיוחדת למפעלים האירופאים. גם האנגליות זורקות כשזה פחות חשוב להן
    נאפולי השנה זרקה ,אבל שנה שעברה לקחה את המפעל ברצינות והגיעה עד החצי גמר. פיורנטינה באה בגישה הכי רצינית שיש,אבל מה לעשות שהיא קיבלה את אחת משתי הקבוצות הכי טובות באנגליה?

6. yonmu Member

(זהירות דעה לא פופולרית במיוחד)
    לא שאין אמת בטענות על זה שצריך תוכניות עם טווח ארוך יותר, אבל לפעמים נראה שהכדורגל האיטלקי קצת מרגיע את עצמו עם כשלונות מקומיים ע"י הטענה ש'זה בנייה לטווח ארוך'. בחלק מהמקרים באמת ייתכן שזה נכון, אבל לפעמים נכנסים לאיזו רוטינה של צעד-קדימה-צעד-אחורה ולא הולכים לשום מקום. רומא היא הדוגמא הטובה ביותר לזה - היא מתנהלת נכון כבר כמה עונות, אבל בין פלופ לפציעה לנאחס אחר היא עדיין לא הצליחה אפילו לחזור לרמתה בתקופה הקודמת של ספאלטי. מילאן באיזושהי צניחה חופשית עם אלתורים כאלה ואחרים, ולאינטר יש בעלים חדשים אז זה גם תירוץ לבנייה ארוכת טווח.
    אני לא בא להגיד שצריך ללכת על 'כאן ועכשיו' (או שזה בכלל אפשרי), אבל האווירה פה (ואולי בכללי באיטליה) היא ש'כל עוד התוכנית ארוכת טווח, לגיטימי לא להצליח'. כבר כמה עונות מדברים על חזרה למקום השלישי וזה לא קורה ולא במקרה. אולי התשתיות באיטליה לא מאפשרות מאבק אמיתי מול ספרד\אנגליה\גרמניה, ואולי באמת תוך 2-3 עונות מילאן תחזור לגדולה והפרויקט של תוהיר ימשיך להתקדם ורומא תעשה את קפיצת המדרגה. אבל בינתיים אי אפשר להתחמק מהעובדה שההתקדמות לא מספקת בכלל. נגיד את זה ככה - אם עוד 3 שנים עדיין הסריה א תהיה במקום הרביעי זה לא יהיה כשלון? ואם לפני 3 שנים היינו יודעים שנהיה פה עוד 3 שנים זה לא היה מאכזב?

7. SerieA Il Capitano

העניין הוא שאני לא חושב שמישהו מצפה שבטווח הארוך איטליה תוכל לנצח את הכסף של אנגליה. זה פשוט לא סביר. יותר סביר שנהיה טובים כמו הגרמנים - אין להם המון כסף, אבל יש להם ניהול טוב ושחקנים מקומיים באיכות גבוהה.

לגרמניה יש מפלצת שנקראת באיירן, שתמיד תצליח. למפלצת האיטלקית הזו אנחנו אמורים לקרוא יובנטוס. כל השאר אמורות להיות שוות בכוחן, וזו צריכה להיות השאיפה.

אתם באמת רואים את מנצ'סטר יונייטד עוד הרבה שנים מדשדשת? מתישהו עם הכסף העצום שיש שם הם יעקפו את כל האיטלקיות בסיבוב.

בטווח הארוך, רק את גרמניה נוכל להדביק.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@SerieA

אני לא חושב שמילאן צריכה לשאוף להיות שווה בכוחה לשאר קבוצות הליגה האיטלקית. מבחינת פוטנציאל, היא יכולה להיות גם חזקה יותר מיובנטוס. כרגע המצב חרבנה בשבילם ואין ספק שלהגיע לרמה של יובנטוס היא לא תגיע בקרוב, אלא אם כן יקרה משהו מהרגע להרגע, אבל אסור לשכוח שמילאן היא אימפריה, הייתה ונשארה. אינטר מאחוריי שתי הקבוצות הללו, אבל גם היא צריכה לשאוף להיות מפלצת ולא להיות כינור שני ליובה.

ומבחינת כסף הליגה האיטלקית בפיגור לא קטן גם מהליגה הגרמנית.

9. תומר1989 Member

אני לא בטוח שהליגה האיטלקית בפיגור בכסף מהליגה הגרמנית, בטח לא ב"פיגור לא קטן".
    אמנם באירן יותר עשירה מכל קבוצה איטלקית כרגע. אבל שאר הקבוצות הגרמניות לא יותר עשירות ממקבילותיהן האיטלקיות.

10. SerieA Il Capitano

יובנטוס תמשיך להיות הבאיירן של איטליה עד שטוהיר/פאלוטה/משקיע אחר לא יכניסו את היד לכיס. היות ופאלוטה לא יכניס את היד לכיס, טוהיר גם לא, ייקח עוד כמה שנים עד שמישהו יאיים ברצינות על יובנטוס.

לנאפולי אין מספיק כסף בטווח הארוך כרגע אבל אם ראש העיר שם יחליט שהוא מפסיק לבלבל את המוח נאפולי תוכל לבנות לעצמה איצטדיון.

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם נסתכל על ההכנסות בשורה התחתונה, אתה צודק. הליגה האיטלקית במצב לא פחות מהגרמנית למעט באיירן.

אבל, הליגה הגרמנית רחוקה מאוד מהאיטלקית באספקטים אחרים. רמת המתקנים היא הטובה ביותר באירופה, ממוצע הקהל הוא הגבוה ביותר בעולם ושני הדברים היחידים שמשחקים לטובת הליגה האיטלקית בעניין הזה הן המסורת והאהדה של הליגה האיטלקית ברחבי העולם לעומת הגרמנית, שצוברת פופולריות מעונה לעונה, וחוסר יציבות מקצועית של הגרמניות למעט באיירן ואולי דורטמונד. אם אני מסתכל על ההכנסות של הגרמניות, ההכנסות מספונסרים עצומות, כשרק יובנטוס ומילאן מתקרבות לסכומים הללו בליגה האיטלקית, וזה תקף גם להכנסות מהקהל. בליגה האיטלקית הקבוצות נשענות בעיקר על הכנסות מזכויות שידור, ואני לא רואה בכך דבר חיובי.

והנקודה החשובה ביותר, לפחות מבחינתי, היא אופי הניהול של הגרמניות. אולי אין פער כלכלי גדול כיום בין הקבוצות, אבל הקבוצות הגרמניות מתנהלות ללא דופי בזמן שבליגה האיטלקית רק יובנטוס מתנהלת בצורה "גרמנית". זו הסיבה שיובה פתחה פער עצום על שאר הליגה, זו הסיבה שהליגה הגרמנית תפתח פער על הליגה האיטלקית אם לא ישתנו דברים. זה לא משנה כמה כסף יש לך אם אתה לא יודע מה לעשות איתו. מילאן מול דורטמונד הן ההוכחות הטובות ביותר לכך, כשאם נסתכל על "ליגת הכסף" מעונות קודמות נראה שההכנסות של מילאן ודורטמונד היו דומות במשך שנים, אבל דורטמונד מינפה את עצמה בעוד שמילאן רק דרדרה את עצמה. זו הסיבה שדורטמונד, למרות עונה ללא צ'מפיונס, תסיים את העונה הקרובה עם הכנסות של 200+ מיליון יורו, כשלדעתי היא תהיה יותר קרובה ל-250 מאשר ל-200.

אז אני אנסח את עצמי מחדש - הליגה הגרמנית לא בפער מהליגה האיטלקית במספרים, אלא בכל מה שמסביב.

@SerieA
    כמו שכתבתי למעלה, השאלה היא לא כמה אתה משקיע אלא איך אתה משקיע ואיך אתה מתנהל. לדעתי ההעברה הגבוהה ביותר של יובנטוס בחמש השנים האחרונות הייתה החתמתו של פאולו דיבאלה, ואני מקווה שיהיו כאן אוהדי יובה לתקן אותי אם אני טועה. אם אכן זו ההחתמה היקרה ביותר, זה רק מראה עד כמה יובה יודעת להשקיע נכון ולמה זו הסיבה שהיא התרוממה. במקום לשפוך מיליונים על פליפה מלו ודומיו, היא שופכת הרבה פחות על שחקנים באיכות הגבוהה ביותר כמו וידאל, טבז, מנדז'וקיץ' (עליו היא משלמת קרוב ל-7 מיליון בלבד במשך שלושת העונות הקרובות) וכו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/16
    Die Werkself אוהב/ת את זה.
  12. VAR Member

אם לפני שלוש שנים האיטלקיות היו מתחילות את מה שהן התחילו השנה (או לפני שנתיים במקרה של רומא) אז כן. אבל בזמן הזה הן היו עסוקות בעיקר בלבזבז את הזמן ולחיות באשליה ש"אנחנו מילאן/אינטר, זה רק עניין של זמן עד שנחזור" אז זה ממש לא פלא שהן נמצאות היכן שהן נמצאות.

נאפולי היא הדוגמה המושלמת - סיימו מקום רביעי אשתקד, אין הכנסות מהאלופות כבר שנה שנייה ברצף, אף אחד שם לא מזיין את המוח על מטרות ויעדים ולא מנסה לחפש תירוצים שאין הכנסות מהאלופות - הם פשוט עושים, ואת התוצאות רואים השנה. רומא עשתה תהליך דומה לפני שנתיים אבל מסיבות כאלה ואחרות הפרויקט נתקע בגלל פציעות/הרבה ניסוי וטעייה (בעיקר טעייה). אבל רומא כבר עשתה את המעבר מקבוצה שחוגגת מקום שלישי לקבוצה שתהיה מאוכזבת ממקום שני. ברגע שמילאן ואינטר יעשו את הסוויץ' הזה בחשיבה - הליגה האיטלקית תקבל חזרה את הנציגה הרביעית שלה באלופות לפני שתספיקו לומר "קאלצ'יו איטליאנו".

13. SerieA Il Capitano

רומא תסיים במקום השלישי(כבר בשבוע הקרוב תהיה בו, כאשר נאפולי תנצח בפירנצה), ובשנה הבאה לאיטליה אמורות להיות שלוש נציגות חזקות בליגת האלופות. השאלה אם זה יביא ניקוד. בליגה האירופית לא בטוח שיהיה טוב שמילאן תשתתף כי ייתכן כי שברלוסקוני יורה לשים קצוץ על המפעל כדי להתרכז בליגה. לכן ייתכן, אך לא בטוח, שעדיפות אינטר ופיורנטינה מהבחינה הזו. היות שמילאן בגמר הגביע אז היא ממילא כבר בליגה האירופית, כך שרק נקווה לטוב מהם.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

טעות בדבריך. אם יובה לוקחת את הגביע, המקום השישי בליגה הוא זה שיזכה בכרטיס הנוסף לליגה האירופאית ולא סגנית הגביע. זה שינוי שנכנס לאחרונה בתקנון אופ"א. כך או כך אני מאמין שמילאן תסיים בשישייה הראשונה, שתישאר כמו שהיא עכשיו רק עם מיקומים שונים.

15. SerieA Il Capitano

תודה על התיקון, אור.

השישייה הראשונה הנוכחית תהיה באירופה בשנה הבאה, אלא אם לאציו תזכה בליגה האירופאית (אני לא אתפלא בכלל), ואז תהיה לנו נציגה שביעית.

פורצה לאציו :)

מצב נושא:
הנושא נעול.