זה בערך[לא בדיוק] כמו עבאס סואן אני משער...יש לזה משמעות..אבל הם עדיין משחקים באותם נבחרת כמו הספרדים האחרים...לפחות ככה אני מבין את זה ולפי מה שאני יודע לא שיחק בחיים שחקן לא באסקי בבילבאו...רק תחשוב איזה מת חלון ההעברות אצלהם רוב הזמן...
כן, זה דומה למקרה הפלשתינים ונבחרת ישראל. שחקנים באסקים יכולים ומשחקים בנבחרת ספרד. ולמי שהתלונן על שוק ההעברות של אתלטיק...דמיין לעצמך איזו מחלקת נוער יש שם במקום!!...
יש משהו שתמיד לא ידעתי.. שמתחילים משחק כדורגל, איזה קבוצה מתחילה את המשחק מאמצע המגרש? הקבוצה הביתית? ובמחצית השנייה? לפי מה זה נקבע?
הדבר הזה לא בא מתוך שינאה לספרדים שהם לא באסקים, עניין של כבוד למסורת בניגוד למה שקורה עם בית"ר וערביי ישראל. בקשר לבחירה של הצדדים, עושים הגרלה בין שני הקפטנים (לא חייב עם מטבע, אבל זה קלאסי) והקפטן האורח בוחר בהגרלה.
אפשר להגיד בפשטות שבזמן שבאתלטיקו מגדירים רק מי כן ישחק בקבוצה, הירושלמים מעדיפים להתמקד במי לא ישחק בקבוצה. אולי זו הסיבה שההסתכלות שונה. לגבי המעמד הבאסקי בספרד, קטונתי מלהצביע על אופיו וגם ככה עדיף לפתוח אנציקלופדיה מלגולל אותו כאן בפורום.
היום בבוקר בערוץ 55 (ספורט 5 ) שידרו את המשחק ידידות בין הולנד לבלגיה בשנת 1999. משחק שנגמר בתוצאה 5-5 ,איזה משחק מעניין ומרתק . לאיזה מקום הולנד הגיעה ביורו 2000 עם רייקארד ?
כישלון (בעיני רייקארד, כן? רק בגלל זה הוא התפטר, כל הולנד רצתה שישאר בתפקיד), במיוחד שהולנד אירחה את הטורניר. ואחרי הצגות כמו ה-6:0 מול יוגוסלביה, ההדחה בפנדלים מול איטליה הייתה אכזרית ביותר.
כמו שדודי אמר ואני רק יוכל להוסיף,כישלון טוטאלי. הולנד שיחקה את הכדורגל ההתקפי והטוב ביותר באותו טורניר,ויחד עם צרפת היא סומנה כפייבוריטית ברורה ללכת עד הסוף מהתחלה.כל זאת יחד עם הפוש של הקהל הביתי. אבל מי שהמציא את שיטת הפנדלים...דאג טוב טוב לדפוק את הההולנדים.