האוף טופיק העולמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י M_T_A, ‏10/9/05.

1. אלי מתחן Member

תואר אחד, אבל מי סופר.
    בסופו של דבר כדורגל זה משחק קבוצתי, שחקן שלא הצליח להוביל את הקבוצה שלו לשום דבר משמעותי לא ראוי להבחר, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא משחק בקבוצה הכי טובה בעולם, לא ראוי לקבל תואר כזה.
    קובי בראיינט שבר מספיק שיאים של נקודות, אני לא רואה אותו מקבל את השחקן המצטיין כשהלייקרס לא עולים לפלייאוף.

2. סדרו קייטע Member

- מסי לא היה חייב להיבחר והאמת היא שכל עוד זו תהיה בחירה של שחקנים ומאמנים (והוא לא יפצע וישמור על היכולת הנוכחית) התואר כמעט מובטח לו מראש. זה קצת עיוות לטעמי. כמו הMVP בNBA, התואר לא אמור ללכת אוטומטית לשחקן הטוב ביותר אלא לשחקן שבאותה עונה ספציפית, שילב יכולת אישית גבוהה עם הישגים קבוצתיים.

- השחקנים כמו קאסיאס ראמוס ואלונסו נבחרו הרבה בגלל היורו ולא רק בגלל היכולת בקבוצה. לא שמגיע לאלונסו, אולי האוברייטד הכי גדול בכדורגל העולמי היום אחרי יא יא טורה ובאלוטלי. פירלו היה חייב להיות בפנים והאמת היא שאני לא בטוח אם לבוסקטס לא מגיע יותר מלצ'אבי (שבסך הכל היה די בינוני ביורו עד המשחק האחרון).

- ריאל מדריד של העונה שעברה הייתה קבוצה הרבה יותר טובה מכל הקבוצות שהוזכרו פה (צ'לסי? מנצ'סטר יונייטד?). העונה הם ללא ספק פחות טובים מבעונה שעברה, אבל ההנחה שריאל מדריד הייתה מתקשה יותר באנגליה, ליגה שבה קבוצה שלא ניצחה משחק בליגת האלופות עומדת על קצב צבירת נקודות גבוה ממנה, היא למטה ממגוכחת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/13
  3. PrimeTime Member

מצטער להגיד לך אבל ממש לא מעניינת אותי הדעה שלך בנוגע אם ריאל מדריד תתקשה בליגה האנגלית או לא.
    ההנחה שברצלונה וריאל הן מס' 1 ו2 בעולם מעצבנת לבד, בייחוד כי הן לא הגיעו לגמר אלופות ולא זכו בתואר, וכן בשבילי על הנייר צ'לסי ובאיירן עברו אותם בדירוג, ואני לא מצפה שהקישור של ה11 של פיפא יהיה בנוי ממאטה, מיקל, שוויינשטייגר וריברי, אבל עדיין לראות את החוסר מעורבות הזה של שחקנים מיובנטוס, דורטמונד, באיירן, צ'לסי וסיטי זה מגעיל, ואם אתה חושב שהגיוני יותר לבחור ע"פ הדעה שברצלונה וריאל טובות יותר, אז גם אתה צבוע.
    קומפאני היה כמה רמות מעל ראמוס ופיקה, כואב לי לכתוב פיקה כאילו הוא איזה נומינייטד הוא היה כלום שנה שעברה, וגם דני אלבס שעבר בשלב מסויים לרוטציה בכלל, איפה פיליפ להאם?
    ואיפה זה שכתב למישהו "עם יד על הלב ראית את מארסלו משחק?"
    עם יד על הלב, שאמרת שקול הדרדר לא התייחסת לשנים האחרונות בכללי ולגיל שלו? ראית אותו עונה אחרונה עם יד על הלב? הייתה לו עונה מעולה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מה שאתה אומר זה שטויות במיץ, כי אתה מניח דברים. אתה מניח שריאל לא היתה מתקשה בליגה אחרת. אני פה לא באתי לומר אם העובדה שמישהו קבע שריאל היא הקבוצה השניה בטיבה בעולם היא נכונה או לא. אני רציתי לדעת לפי מה הוא קבע את זה וכמו שהוא לא ענה, כך גם אתה לא יכול לומר לי את זה בוודאות. להניח כולם יכולים. גם אני יכול להניח שבארסה לא היתה מגיעה למספרים המפלצתיים שלה בליגה האיטלקית (ואני לא אומר כן או לא), אבל עובדתית אתה לא יכול לקבוע שריאל היא הקבוצה השניה בטיבה בעולם (ושוב, ניחא בארסה שזה עוד מתקבל).

5. סדרו קייטע Member

- השחקנים של ברצלונה וריאל (הספרדים שבהם) זכו בתואר הכי חשוב של השנה, כשחקני הרכב. זה פרט שולי שאתה קצת מתעלם ממנו. מכוון שאין ויכוח לגבי המקום של מסי ורונאלדו בהרכב, השחקנים היחידים שהטיעון שלך רלבנטי לגביהם הם מרסלו ואלבס. לאלבס בוודאי אין מקום, לגבי מארסלו אפשר להתווכח.

- השחקנים של באיירן לא זכו באף תואר בעונה שעברה.

- קומפאני הוא האוברייטד הרביעי בגדולו בכדורגל העולמי, אחרי טורה, באלוטלי ואלונסו. ושמת לב ששלושה מתוכם משחקים בסיטי?
    גם לא ברור מה בדיוק הוא עשה שמגיע לו מקום שם. אולי הציג יכולת מביכה בליגת האלופות?

הבלם השני צריך להיבחר מבין פפה, הומלס וטיאגו סילבה. אני הולך על פפה בגלל שהוא היה השחקן ההגנה הטוב ביותר ביורו, למרות שהוא לא בהכרח שחקן טוב מהשניים האחרים.

מסכים שפירלו ולאם היו צריכים להיות שם. צ'אבי בחוץ מכוון שפירלו הוביל להצלחות גדולות קבוצות הרבה פחות מוכשרות ובוסקטס היה טוב יותר ביורו להוציא את המשחק האחרון.

ההרכב שלי: קאסיאס, לאם, פפה, ראמוס, קול (בגלל ליגת האלופות), בוסקטס, פירלו, אייניסטה, מסי, פלקאו, רונאלדו.

6. aloneli Member

לא צריך להגזים זה לא שבארסה לא עברה את שלב הבתים שזה כמו לא לעלות לפלייאוף נגיד.היא הייתה אחרי הכל בחצי הגמר ומסי הוביל אותה לשם והיה מלך השערים.אני גם אוהב שבדרך כלל זה שזוכה הוא מי שזכה בתואר אבל פה באמת מגיע למסי.

אני באמת הייתי רוצה לראות שחקנים כמו לאם,קלייני,ריברי,פירלו וואן פרסי ברשימה כי לדעתי מגיע להם הקרדיט על השנה הגדולה שלהם.אפשר גם לפעמים לוותר ולא תמיד להכניס את אותם שחקנים בלי קשר למה שהם עשו.

7. סדרו קייטע Member

aloneli,

הבעיה עם השחקנים של באיירן היא שהם התמודדו בארבע חזיתות וכשלו בכולן. לאם עוד משחק בעמדה פחות תחרותית, אבל אם באים בטענות על המחסור של מסי בתארים בעונה שעברה, מה אפשר להגיד על ריברי?

idans10

לא כתבתי שריאל היא הקבוצה השניה בטיבה בעולם העונה. האמת היא שביכולת שלהם העונה, ספק אם הם אפילו הקבוצה השניה בטיבה בספרד.

כן כתבתי, שמגוחך להניח שהם היו מתקשים יותר באנגליה, לאור ההצלחה של יונייטד וסיטי שם. הרי גם העונה, ראית בבירור שריאל קבוצה הרבה יותר טובה מסיטי.

8. פול סקולס Member

בהמשך לדיון שהיה לי ולך קודם....

בטניס כולם יסכימו שלזכות בגראנד סלאם זה יותר נחשב מלזכות נניח בטורנירים ב מיאמי, אינדיאנס וולס ומדריד ביחד ("כולם" זה שחקנים, תקשורת ואוהדי המשחק).

כנ"ל לגבי אתלטיקה, שבה אני לא מבין מאומה, אבל מצפייה של שנים רק באירועים גדולים, אני מקבל את הרושם שזכייה של מישהו באולימפיאדה מדוברת הרבה יותר מאשר מישהו אחר שבאותה שנה זכה באיזה תחרות גראנד פרי נחשבת ביחד עם אליפות העולם.

בכדורגל, איך שאני רואה את הדברים, זה לא המצב.
    כדורגל נבחרות זה משהו שיש לך פעם ב..., והוא מעסיק את ציבור האוהדים בהתאם, פעם בשני קיצים (נתעלם רגע מקופה אמריקה ושיסלחו לי כולם), יש התרגשות, כל אחד מאמץ לעצמו נבחרת... אבל לשיטתי, ליגת האלופות היא ה-תואר היום בכדורגל העולמי, וגם לאליפויות המקומיות יש משקל לא מבוטל.
    אתה מתייחס למנ. סיטי כלא רלוונטית בדיון הזה של "נבחרת השנה בעולם" בגלל הכישלון המביך באירופה, וניתן להסיק מדבריך שהצלחה באירופה היא זו שנותנים לה משקל.
    אז מה לגבי צ'לסי, שהייתה כלום ושום דבר באנגליה אבל זכתה באלופות?

וזה יפה שאתה חושב שטורה, באלוטלי, אלונסו וקומפאני הם האוברייטד הכי גדולים שיש היום, אבל אתה לא יכול לדבר על זה כעל אקסיומה.
    המון אנשים ואני ביניהם יסכימו איתך על באלוטלי; את אלונסו אני לא רואה בקביעות אבל לפחות לגבי טורה וקומפאני, הם היו מצוינים ברוב העונה שעברה, לא אוברייטד ולא נעליים.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל אני גם לא הנחתי שהם היו מתקשים באנגליה (ואגב, גם הליגה האיטלקית לא ממש טיול). סתם רציתי שdmms יסביר איך הוא שלף בכזו קלות שריאל היא השניה בטיבה בעולם, גם בשנה שעברה...

10. סדרו קייטע Member

סקולס,

- כקורא אדוק של ההודעות שלי (סתם), אתה יודע שלא מעט פעמים אני מקפיד לכתוב "לדעתי". רק שאי אפשר להוסיף את המילה הזו לפני כל משפט, זה פשוט מסרבל נורא את ההודעה.

שאני כותב ש"X, Y, Z" הם "הכי משהו" ברור שזו דעתי האישית ולא עובדה שנחקרה על ידי מדעני אטום.

- צריך להבדל בין "שחקן לא טוב" לבין "שחקן אוברייטד".

שחקן אוברייטד יכול להיות שחקן מצוין, אבל פשוט כזה שמוערך יותר משמגיע לו, גם בהיותו שחקן מצוין.

טורה הוא דוגמה קלאסית. מאנדרייטד בתקופתו בברצלונה הוא הפך להיות אוברייטד בתקופתו בסיטי. למה? כי עם כל הכבוד לגולים מזדמנים ושתי ריצות מרשימות עם הכדור בכל משחק, הוא לוקה מאד ביסודות העבודה של קשר מרכזי בכלל והגנתי בפרט: יציבות לאורך משחק, עבודה קשה, סגירה נכונה, קריאה נכונה של מהלכי המשחק.

אני חושב שבוסקטס קשר אחורי הרבה יותר טוב מטורה ומכוון שזו לא תפיסה מקובלת לגבי שניהם אצל לא מעט חובבי כדורגל, טורה מאד אוברייטד בעיני.

אלונסו שחקן מצוין, אבל: א. לא צריך לשחק בהרכב הספרדי ונמצא שם רק משיקולים פוליטיים. ב. יותר מאשר חלק לגטימי מקישור אגדי, הוא נהנה מיכולתם של קשרים אגדיים אחרים בדרך להישגים של ספרד. סוג של טרמפיסט על גבם של צ'אבי, אינייסטה ובוסקטס. שוב, לדעת האישית כמובן.

- אתה כאוהד של יונייטד אולי לא מרגיש את זה, אבל אני די בטוח שרוב שחקני הכדורגל בעולם ישימו את תארי הנבחרות לפני התארים הקבוצות. ולא (רק) בגלל פטריוטיות, אלא פשוט מכוון שתארי נבחרות הם נדירים ולכן קשים יותר להשגה.

למסי היו ויהיו 15 הזדמנויות בקריירה לזכות בליגת האלופות ואולי ארבע בגביע העולם (שתיים מהן כבר הלכו). זה ההבדל.

כמעט כל אוהד כדורגל, גם כזה שלא חי באותה תקופה, יודע שהולנד זכתה באליפות אירופה ב88 עם גול נדיר של ואן באסטן בגמר. כמה יודעים מי זכתה באליפות אירופה לקבוצות באותה עונה?

11. פול סקולס Member

אוקיי, עכשיו אנחנו כבר רואים עין בעין.

איך אתה מקשר את זה שאני ספציפית אוהד את יונייטד לבין זה שרוב השחקנים ישימו את תארי הנבחרות לפני תארי הקבוצות?

12. סדרו קייטע Member

הכוונה שלי היא שעבורך, כאוהד יונייטד, זכיה בליגת האלופות היא הפסגה. אני די בטוח שאם היית שואל את רוני, הוא מעדיף תואר בנבחרת.

13. פול סקולס Member

הבנתי. יכול להיות שזה נכון, לא יודע.

14. אלי מתחן Member

בNBA התואר מחולק לפני הפלייאוף, ככה שאי אפשר בכלל להשוות לזכייה באליפות.
    מבחינה קבוצתית העונה של ברצלונה שמסי הכוכב שלה הייתה כישלון. זה לא שונה בהרבה מלטעון שסוארז הוא לא מהשחקנים הטובים בעולם למרות הכיבושים כי הם לא עוזרים לליברפול להגיע לשום דבר.

15. Civil Anti Madridista

אין קשר לזכייה שלה באליפות, לדעתי ריאל מדריד קבוצה טובה יותר ממנצ'סטר יונייטד, צ'לסי ויובנטוס גם מבחינת המאמן, ובעיקר סגל השחקנים.
    לדעתך לא? אוקיי מקובל, רק תגיד מי כן לדעתך ולמה
    וכל הסטיגמות המטופשות שהליגה הספרדית חלשה לא ראויה להתייחסות בכלל. אותם אנגליות שאתם כ"כ מהללים ומשבחים קיבלו בראש גם מהדרג השני בספרד

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2012/12/22/1356209803660/Real-Madrids-Cristiano-Ro-008.Xxx
    קראתי ופיהקתי אתה סתם מגזים, ובתיאורים שלך ברצלונה סיימה במקום ה5 בליגה הספרדית ולא עברה את שלב הבתים באלופות