הגול של פלקאו אחד המטורפים. למה גווארדיולה מועמד לפרס "מאמן השנה"? ברצלונה זכתה רק בגביע הספרדי בשנה שעברה. איך יורגן קלופ לא מועמד? משוגעים כולם שמה.
קבוצת בראגה מליגת המשנה בשוודיה, מציעה לאקס מכבי ת"א דולי ג'ונסון חוזה לשלוש שנים כשאחד מהסעיפים בו התחייבות מצד המועדון לרפא אותו מהתמכרות למשקעות חריפים.
כמיטב המסורת, עיתונאים מדרום אמריקה בחרו את המצטיינים של שנת 2012 בסקר של העיתון האורוגואי "אל פאיס" ולהלן התוצאות: השחקן הטוב ביותר ניימאר (ברזיל) - 199 קולות פאולו גררו (פרו) - 50 קולות לוקאס מורה (ברזיל) - 21 קולות פרד (ברזיל) - 6 קולות חואן ריקלמה (ארגנטינה) - 5 קולות המאמן הטוב ביותר חוסה נסטור פקרמן (ארגנטינה, נבחרת קולומביה) - 63 קולות אלחנדרו סבאלה (ארגנטינה, נבחרת ארגנטינה) - 54 קולות טיטה (ברזיל, קורינתצ'יאנס) - 54 קולות ריקארדו גארקה (ארגנטינה, ולס סארספילד) - 42 קולות חורחה סאמפולי (ארגנטינה, אוניברסידד דה צ'ילה) - 41 קולות אוסקר וושינגטון טאבארס (אורוגואי, נבחרת אורוגואי) - 25 קולות לואיס פרננדו טנה (מכסיקו, נבחרת מכסיקו האולימפית) - 21 קולות ה-11 של היבשת קאסיו ראמוס (שוער, ברזיל, קורינתצ'יאנס) מתיאס רודריגס (מגן, ארגנטינה, אוניברסידד דה צ'ילה) אקיבאלדו מוסקרה (בלם, קולומביה, קלוב אמריקה) סבאסטיאן דומינגס (בלם, ארגנטינה, ולס סארספילד) יושימאר יוטון (מגן, פרו, ספורטינג קריסטל) צ'ארלס אראנגיס (קשר, צ'ילה, אוניברסידד דה צ'ילה) פאוליניו (קשר, ברזיל, קורינתצ'יאנס) לוקאס מורה (קשר, ברזיל, סאו פאולו) רונאלדיניו (קשר, ברזיל, אתלטיקו מיניירו) ניימאר (חלוץ, ברזיל, סאנטוס) פאולו גררו (חלוץ, פרו, קורינתצ'יאנס)
יש לנו נציג ברשימה :aaa021: :aaa021: האמת שלא מובן לי מה יוטון עושה שם. אני מת עליו, ובאמת הוא אחד מהמגנים השמאליים הטובים שמשחקים ביבשת וצריך לצאת לאירופה, אבל אלא אם אאוחניו מנה ירד ביכולת בזמן האחרון, הוא צריך להיות ברשימה במקומו. פאולו :aaa8:
הערב ב20:00 ייערך טקס כדור הזהב של פיפא (שידור ביורוספורט) שלושת המועמדים הסופיים לזכות בתואר הנכסף - ליאו מסי, אנדרס אינייסטה וכריסטיאנו רונאלדו אם תרצו, מאבק אחרון בין ברצלונה לריאל מדריד לעונת 2012 ליאו מסי עשוי להוסיף לרזומה שלו שיא נוסף הערב, כשבמידה ויזכה יהפוך לשחקן הראשון בהיסטוריה שזוכה בתואר 4 שנים ברציפות http://www.oddfootball.com/wp-content/uploads/2012/11/Screen-Shot-2012-11-29-at-3.23.06-PM.Xxx
תכלס מגיע למסי אין ספק! מה שכן אני לא יכול שלא להתייחס להרכב השנה שבנחר בצורה כל כך גרועה ושקופה. יש כמה בחירות שאיכשהו אני יכול לזרום איתם.אבל באמת איך פיקה,אלבס,מרסלו וצ'אבי אלונסו בהרכב השנה?
http://img.photobucket.com/albums/v192/kjek1/00000000000BADDFD9-8A15-436A-BBB2-E74B2B6CE945-131-00000001EBC34138_zps8285f5a6.Xxx
אני בהחלט מסכים עם עקרי דבריך, אבל יש מגן שמאלי אחר שמגיע לו להיות בהרכב במקום מרסלו? הברזילאי שיחק נהדר בעונה הקודמת ובאמת ובתמים אני חושב שכרגע, כל עוד אבידל לא נראה באופק, מרסלו הוא המגן השמאלי הטוב בעולם. גם לצ'אבי אלונסו הייתה עונה מצוינת ולדעתי הוא הבורג הכי חשוב בריאל מדריד, אמנם לשחקנים כמו טורה ופירלו מגיע להיות בהרכב לפניו ולפני צ'אבי אבל אי אפשר להגיד שלספרדי לא מגיע להיות בהרכב השנה. מה שכן, לדעתי זה ביזיון שדל בוסקה זכה בגלל שש משחקים שלמעט אחד מהם, הנבחרת בכלל לא הרשימה מבחינת הכדורגל שלה לדעתי מבחינה התקפית. מוריניו שבר את ההגמוניה הברסאית ואחרי עונה כמו העונה שעברה יותר ממגיע לו לזכות בפרס. אולי חצי השנה האחרונה קצת הרסה לו, אבל זה רק מחזק את הדעה שפרסים כאלה בוחרים אחרי עונת כדורגל ולא שנה קלנדרית שההבדלים בין כל קבוצה במהלך שתי העונות יכולים להיות מהותיים. אבל כבר מההתחלה זה היה מכור, אם מאמנים כמו די מתיאו, קונטה וקלופ נשארו בחוץ ודל בוסקה נבחר הודות לשישה משחקים בסך הכל.
אם מרסלו המגן השמאלי הטוב בעולם, המצב מאוד גרוע. וכשחושבים על זה לעומק, קשה לחשוב על מגנים שמאליים מאוד טובים מלבד קול ולאהם.
זאת בדיוק הבעיה שקובעים שמרסלו הוא המגן הכי טוב בעולם רק כי אבידל לא באופק.למה לא קובעים זאת לעומת שחקנים כמו אשלי קול או דויד אלאבה? קובעים שפיקה הוא בלם השנה למרות שהוא החמיץ חצי מהמשחקים ולמרות שהוא נתן את העונה הכי חלשה בקריירה שלו.רק שאני מסתכל על יובה אני סופר 3 בלמים שהם ברמה אחת יותר טובים ממנו.
עם יד על הלב, כמה פעמים צפית במרסלו במהלך השנה החולפת? באשר להמשך תגובתך - אין ולו צל של ספק בדבר העובדה, ששוק המגנים השמאליים רחוק מלהיות רווי בשחקנים איכותיים כיום. למעשה, הייתי אף מגדיל אומר כי הברזילאי של ריאל היה המגן השמאלי היחיד אשר הפגין יכולת טובה מאוד באופן עקבי, במהלך השנה האחרונה, שכן אשלי קול חווה ירידה בכושרו ולהאם העביר את חלק הארי של 2012 בעמדת המגן הימני בכלל. אלאבה הוא אולי השחקן היחיד שהצליח להתחרות בו.