האוף טופיק הישראלי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/4/11.

1. אלי מתחן Member

זה שאתה כותב עם פסיקים ונקודות לא עושה את מה שאתה רושם חכם. תעשה לי טובה תגיב על כאלה דברים כשתתבגר קצת.

2. vasisualy Member

אל תשכח שלא כל דבר לא חכם - הוא בהכרח גם לא נכון.

3. Mellow29 Kopite

אני חייב לפרסם תיקון קטן בקשר למה שאמרתי, שלא משנה את דעתי כהוא כן: התאחדות הכדורגל של רוסיה קיבלה החלטה שהחל מ-8 ליולי 2010 יושמע ההמנון הרוסי בכל משחקי 2 הליגות העליונות באופן רשמי, ואוהדי הקבוצות מחוייבים לכבד אותו. חלק מהאוהדים התנגדו להחלטה הזאת מאחר והיא פוגעת בחשיבות המשחקים. ניגון ההמנון לפני המשחק הביתי הראשון של הקבוצה, בגמר הגביע, במשחקי הנבחרת ובמשחקים בינלאומיים נתנה דגש למשחקים הללו כמשחקים חשובים במיוחד.

ואני מתעקש שפה כדאי לאמץ את הגישה המקובלת יותר בשאר מדינות הכדורגל האירופי ולא של הכדורגל הרוסי, שעם כל יתרונותיו הוא עדיין מאוד גזעני ותוקפני כלפי זרים.

4. ARSI Member

רוסיה היא מדינה שנשלטת ע"י רודן אכזר ואבוי לישראל אם תיקח ממנה דוגמא. לא סתם הארץ מלאה בעולי חבר העמים.

5. Ice Cream חסה

עם הגיל כולם הולכים שמאלה יותר סתכל על ההודעה הראשונה שלך למשל אני מעדיף להיות עכשיו קצת מתלהם בדעות ואחרי זה להתמתן ולא להיות עכשיו מתון ולהפוך עם הזמן לשלום עכשיוניק ובמיוחד בשבילך רשמתי גם את התגובה הזו בלי פסיקים ונקודות

שי- החוק בישראל לא מחייב את הקבוצות לשיר את ההמנון, אלא זו החלטה של בית"ר לקיים כזה טקס או לנגן שיר כזה (ואני לא חושב שיש זילות לא כלפי עצמנו ולא כלפי ההמנון, ואם לאורחים זה מפריע אז זו בעיה שלהם, ברומא התנהג כרומאי, ובטדי תקבל את הטקסים של בית"ר). החצי דקה שמשמיעים בה את ההמנון האלה הם כמעט כמו שיר ובטח שאותו דבר כמו הטקס של הקרן לידידות לפני כל משחק של בית"ר. דורשים לכבד את הטקס הזה על ידי עמידה בשקט למשך החצי דקה הזו? לא ביג דיל שהיינו צריכים לפתח עליו את הדיון הזה.

6. אלי מתחן Member

בהתחלה הייתי יותר מתלהם לא בגלל שהייתי ימני, אלא כי הייתי ילד טיפש. וזה תקף גם לגבייך.
    אני לא מאמין שאתה תמשיך להיות מבוגר טיפש, כי כשאתה גדל אתה פוגש אנשים מלבד אלה שלומדים איתך או כותבים איתך בפורום של בית"ר.
    העניין הוא שאתה צריך להכיר בעובדה שאתה עוד ילד, אם אתה תהפוך לשלום עכשיוניק או לא זה תלוי רק בך ובדעות שתפתח שתהיה גדול. זה לא תופעת טבע שכולם נוטים שמאלה. אני יודע שזה לא פופולארי לחשוב ככה, אבל שמאלני זאת לא מילת גנאי, זאת דעה פוליטית. חוץ מזה שהיום במדינה שלנו, כל מי שלא רוצה לטבוח בערבים כבר נחשב שמאלן מתחסד. ככה שזה לא בטוח לא כזה נורא.

לאף אחד לא מפריע לעמוד בהמנון בטדי. מפריע לאנשים העובדה שמבזים אותו על ידי השמעת יתר בשביל להוכיח כל מני עמדות שאני לא יודע אם יש להן איזשהי משמעות.
    אם בית"ר הייתה קבוצה ציונית אמיתית, היא לא הייתה נותנת לשחקנים שלא עשו צבא כמו ליאור אסולין ויואב זיו לשחק שם, ומנגד לא מתנגדת סתם לדוגמא לבחור כמו ביבראס נאתכו שנתן 3 שנים מהחיים שלו לצבא רק בגלל הדת והמוצא שלו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/11/11
  7. Mellow29 Kopite

אתה באמת לא מבין את ההבדל בין ההמנון הלאומי לבין "אנחנו מאמינים בני מאמינים", הא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

למה ההמנון צריך להיות מושמע בכל משחק ליגה רגיל של בית"ר? למה קבוצות ליגה אחרות לא נוהגות ככה? מה המטרה של הנהלת בית"ר בהשמעת ההמנון לפני כל משחק?

8. סטפן שאלוי Member

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך "פינוקיו" אם באותה תקופה הוא היה שוער בקבוצה בלי שום סמכות ניהולית ואפילו לא קרוב לכך.

10. סטפן שאלוי Member

( מדור הפליצים הידוע באתר "אחד" ).

באמת, מי שיודע, למה דוד אמסלם הסתגר בביתו? ממי הוא מפחד? למה הוא מפחד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. Don Joan Roman Member

"הסתגר בביתו", "יצא מהבונקר", מי ישמע יושבים לו רוצחים שכירים מתחת לבית.

Mellow29 - ככה בית"ר ירושלים רוצה וככה האוהדים של בית"ר ירושלים רוצים, למה, כמה ואיך זה לא רלוונטי ואני לא מבין גם מה זה אכפת לכם, כמו שאף אחד לא מכריח אתכם לשים את ההמנון אף אחד גם לא יכול להכריח אותנו לא לשים אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/11
  12. Mellow29 Kopite

אוהו, זה שאוהדי בית"ר רוצים את זה אני מבין. אני מתאר לעצמי שחלקם הפחות אינטליגנטי של האוהדים בטוח שכך מחוזקת הזהות של בית"ר כקבוצה הישראלית האמיתית, או איזו חרטא בסגנון.
    האם זה בסדר שבית"ר לוקחת את ההמנון הלאומי, ששמור לאירועים חגיגיים כמו גמר הגביע, משחקים בינלאומיים ומשחקים של נבחרת ישראל ומשתמשת בו בכל משחק שלה? לדעתי, לא. הטקס הזה של השחקנים שעומדים בשורה ושרים את ההמנון שמור לאירועים חגיגיים, ואפשר לוותר עליו בכל משחק של בית"ר, כאילו שנפתלי הרץ אימבר היה אוהד בית"ר שרוף...

וביננו, כמו שבית"ר נראת לאחרונה, לשיר את ההמנון במשחקים שלה זה ביזוי ההמנון בכל מקרה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

13. Don Joan Roman Member

לא רק שזה בסדר, זה מבורך לשיר את ההמנון ולנגן אותו בכל פעם שמזדמן לך.

עוד מעט אתה גם תציע להכניס לכלא אנשים שמשמיעים את ההמנון במחשב שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/11
  14. Ice Cream חסה

נמחקה לי פה הודעה די רחבה, לא ברור על מה.. אשמח לקבל הסברים.
    שי- מי החליט שההמנון הוא נקטר האלים שאפשר להשמיע רק במשחקי גמר גביע/ נבחרת ישראל/ משחקים בינלאומיים? ודגלי ישראל מותר? או שאתה נפגע בשם נפתלי הרץ אימבר על הפרת זכויות יוצרים?

בסופו של דבר, גם אם זה הדבר הכי לא מוסרי בעולם, אין לך אין לאכוף חוק כזה (תאסור להשמיע את ההמנון?) וגם התקשורת לעולם לא תציג את זה כמשהו שלילי- כך שהדיון לא יוביל לשום מקום.

15. סטפן שאלוי Member

למה אוהדי בית"ר לא שרים לדוגמא את "שיר בית"ר" ( של ז'בוטינסקי ), או את "חיילים אלמונים" ( של יאיר שטרן )?

שניהם מזוהים עם תנועת בית"ר, ושני השירים היו ( בתקופות שונות ), הימנון הארגון הצבאי הלאומי ( אצ"ל ).

בית"ר היא אולי הקבוצה של המדינה, אך לא הנבחרת-הלאומית, אז רצוי שיהיה לה המנון ייחודי/מקורי.

האם אוהדי ליברפול/מנצ'סטר שרים את ההמנון האנגלי? לא, יש להם המנונים יחודיים.

וצודק מי שאמר שישנם קהלים שמבזים את ההמנון:

אני זוכר איך היו שרים "עין של קלינגר לא רואה".