האוף טופיק הישראלי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/4/11.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מאמן נבחרת הוא כלום
    הוא מעביר שלושה ימים אימונים לפני משחקים ועוד ימי אימונים מרוכזים פה ושם
    גם אם תביא את המאמן הכי טוב בעולם הוא לא יכול להוציא מהשחקנים האלה יותר כי אין לו השפעה עליהם בכלל

בגלל זה אני רוצה מאמן שיעבוד עם הצעירים לאורך תקופה ויבנה דרך
    כי שהשחקנים יגיעו לבוגרת הם יהיו קבוצה מסודרת ומלוכדת ורק אז אולי נצליח להוציא משהו

2. Prometheus Member

גם אם תביא את מוריניו לנבחרת לא נעלה לשום טורניר גדול (אולי ליורו עם ה 24 נבחרות נצליח להשתחל פנימה)
    למאמן נבחרת יש השפעה אפסית, מהסיבה שהוא בקושי נמצא עם השחקנים שלו כדי לעבוד על שיטה ותיאום, ובנוסף, הוא תלוי בחומר שחקנים מסויים, ולא יכול להביא רכש זר כמו באימון של קבוצות.

בשביל שנוכל להתקדם, צריך לעשות מהפכה במחשבה אצל כל הקבוצות בארץ, וליישם עקרונות פשוטים שיש עכשיו במכבי. ככה חומר השחקנים יהפוך לטוב יותר, ואז אולי הנבחרת תעלה רמה. כמובן שעדיף להחיל את הדברים הללו גם על מחלקות הנוער של כל מועדון בנוסף לכך.

3. Ice Cream חסה

למה אתם מדברים על אוסקר בתור מנהל מקצועי ולא קרויף?

אתה חושב שאם נבנה יציע מקורה במתחם האימונים זה מה שיעלה אותנו לבוגרים? אז יש כבר את שפיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/9/12
  4. Prometheus Member

בכוח אתה מנסה להתחכם?
    זה מתחיל מכך שהגדילו את מתחם האימונים שיתאים בגודלו למשטח כדורגל באיצטדיון נורמלי, עובר דרך מספר גדול של מאמנים על הדשא (כי מה לעשות, השחקן הישראלי אוהב לחפף, אז צריך להקפיד עליו), אנליסט שמצלם את כל האימון + משחקים, תוכניות אימונים נכונות ולא סתם ריצה קלה מסביב למגרש וכו'.
    מה שרשמתי זה אחוז קטן מכלל הדברים שהשתנו השנה במכבי. אם אתה בוחר להתייחס ליציע מקורה לאוהדים, כדי שיוכלו לבוא לראות אימונים בכיף שלהם, אז אתה או טרול או לא מבין על מה אתה מדבר.

נ.ב.
    אם אתה לא מבין מה החשיבות של כל הדברים הללו, אז תעיף מבט על הטבלה ותחפש את ההבדלים בין מכבי לבית"ר. אולי זה יעזור לך להבין.

5. Ice Cream חסה

גם לואיס פרננדס השתמש בכמה מאמנים וצוות אנליסטים, הם אלה שהביאו את הסטטיסטיקה שהיינו יותר טובים מקרואטיה, אלא מי?

6. Ice Cream חסה

רציתי לשתף אתכם בכתבה, שחשבתי בהתחלה היא סתם עוד אחת שתטחן את הקלישאות הטחונות והפופוליסטיות למה הכדורגל הישראלי בבעיה, אבל גיליתי כמה דברים מעניינים:
    חנן ססניק, סתם סטודנט שחקר את הצלחת הכדורגל היווני:
    אז רגע, זה לא עניין של כישרון אולי כמו של משמעת ונחישות? ובעצם הבעיה של השחקן הישראלי (ואני הייתי מסיק אותה על ישראלים בכלל) זה שהם לא מספיק גברים כמו היוונים בפרט והאירופאים בכלל? לא-יכול-להיות!

זאב זלצר:
    אה רגע אז יש עוד תמהונים בעולם שטוענים שלחפות על בריחת הכשרונות המקומיים לליגות אחרות צריך על ידי הבאת זרים? ועוד אומר רחמנא ליצלן שפס הייצור של שחקנים מקומיים לא קשור בהבאת הזרים?!

7. אלי מתחן Member

"הליגה לא מלהיבה", "פייטר בלתי מתפשר"
    מה אני אגיד לך מחקר מעמיק, טוב שהוא לא השתמש בעוד קצת מושגים שאי אפשר למדוד אותם.

8. Ice Cream חסה

לא נראה לי שזה מחקר אקדמי, אבל אני מאמין שהוא כן בדק את התחום גם אם לא השווה נתונים (רגע, זה לא אתה שאמרת שנתונים סטטיסטיים זה לא מדד אלא צריך לראות בעיניים מה הולך באמת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_think.Xxx).
    לא רואה שום בעיה בזה שהוא ראה המון משחקים וקבע שהשחקנים היוונים נלחמים יותר.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

http://i50.tinypic.com/29vgpdf.Xxx

10. Ice Cream חסה

בתת כותרת של הדיון, כתוב שמדובר באשכול רציני.

11. אלי מתחן Member

כשאנחנו מדברים על שחקני חיזוק לקבוצת כדורגל, לא על מחקר אקדמי.
    אתה לא יכול לבקש שיתייחסו למחקר שעשית ברצינות עם ביטויים חסרי כל משמעות. מה זה נלחם? איך בדיוק מודדים דבר כזה?

12. Ice Cream חסה

תחושה אישית של בנאדם שרואה כדורגל לא מהיום.

13. אלי מתחן Member

אז במה זה שונה ממה שאנשים פה בפורום כותבים?
    סטודנט, גם אני סטודנט שרואה כדורגל, לא טוען שאני חוקר.

חוץ מזה שמדובר בשטויות שכל אדם שראה כדורגל יווני יכול להעיד, שחקנים יוונים בנויים הרבה יותר טוב פיזית (גם בכדורסל) ושולטים במיומנויות הבסיסיות בכמה רמות מעל הישראלים.

14. Ice Cream חסה

אתה ראית מאות משחקי כדורגל מיוון בכל הגילאים וכל המסגרות? כנראה שהוא כן. והוא לא דיבר על פיזיות אלא על השקעה ולחימה, שזה לא בדיוק אותו דבר.

15. סמואל אטו Member

אתה מדבר על מדינה שכל קבוצה שם מחזיקה באקדמיה ושכל שנה יוצאים משמה כישרונות ברמות הכי גבוהות בעולם.
    סטיבן דפור,מרואן פלאייני, אקסל ויטסל,כריסטיאן בנטק, אוגונג?ימי, קווין דה ברויין, טיבו קורטואה - כשאנחנו נייצא שחקנים ברמות האלה בכמויות האלה, אז תפתח את הליגה לכמה זרים שאתה רוצה.
    במצב הנוכחי של מחלקות הנוער בארץ, הגדלת כמות הזרים תקבור את הישראלים.