האובר-רייטד והאנדר-רייטד של הכדורגל

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Engel Del Madrid, Aug 14, 2005.

1. daniel_haifa Member

אבל עזבו את הקטע של הגובה, כמה מהלכים רייקארד יכול לבנות בזכות הסגל שחקנים שעומד לרשותו והמערך שבו הוא משחק.
    האפשרויות הן אינסופיות.
    הכניסות של רונאלדיניו לאמצע יכולות לבלבל כל הגנה, הוורסטיליות של ברצלונה היא פשוט עצומה, ומי שלא רואה את זה, לא יודע על מה הוא מדבר.
    רק להזכיר לכם במהלך הכי פשוט של כניסה לאמצע, רונאלדיניו כבש את השער היפה ביותר שלו מול צ'לסי.

2. Bensh Member

אני רק רוצה לציין שוויגן לא התבנקרה (לפחות לא ברמה שמאפשרת לעשות השוואות לצ'לסי ומילאן).
    היא הגיעה לפחות לחמישה מצבים של שער בטוח, ורק חוסר מזל מנע ממנה להשפיל את מוריניו כבר במשחק הפתיחה.

3. Juni Member

מצא מישהו שאמר את זה בדיון הזה, בהצלחה.

הבנתי, כל קשר לעובדה שצ'לסי יכולה להתקיף גם דרך האגפים שלה וגם דרך המרכז, בעוד שארסנל תלויה לחלוטין בתיירי הנרי הוא מקרי לחלוטין.

זה לא מסובך - כל המגוון ההתקפי של ברצלונה הוא בעל אותו הגוון. אין שום דבר לגיטימי יותר במשחק שכולו על הקרקע ולכן, אם מתעלמים מכל שאר האפשרויות ההתקפיות, מדובר בחד גוניות.

תמשיך לקשקש עם המגוון המקורקע שלך ולזרוק שטויות לגבי כדורים ארוכים ושאר קלישאות. אין שום דבר יעיל יותר במשחק של בארסה "עם 8 שחקנים שמתמסרים", לו בשל העובדה שההגנה שלכם נראית כמו שהיא נראית, והתעלמות מוחלטת מנופך שלם של הכדורגל היא לא דבר שנבון לעשותו. אני לא ביקשתי מצ'אבי להגביה כדורים ליאן קולר, זה שאתה לא מסוגל לתפוס את העובדה שיש סגנון משחק בו יש חלוץ מטרה בודד ב4-3-3 (מפתיע שצ'לסי מצליחה עם דרוגבה -אותו אתה פוסל - בחוד של 3, נכון?) והופך את הדיון בנושא לקרב בין ה"ז'וגו בוניטו" לכדורגל האנגלי של שנות ה80 זה עצוב.

Last edited: Aug 16, 2005
  4. M_T_A Member

נו חלאס עם השטויות, הטענה שלך לחד גוניות היא זיון שכל אחד גדול. המגוון של ההתקפות שאפשר לייצר במשחק על הקרקע הוא ענקי.

5. Spanish Weapon Member

כל מי שאומר שצ'לסי קבוצה טובה יותר מברצלונה והתקפית יותר מברצלונה , מבין בכדורגל כמו שאני מכור לקריקט.

בזה אני מסביר את הדיעה שלי בנושא הזה.

6. Barcik Member

אז יש בעצם רק 2 סוגי התקפות? כאלה מהגובה, וכאלה מהקרקע. לצ'לסי, למשל, יש את שניהם. לבארסה רק אחד מהם. זהו - צ'לסי יותר מגוונת התפקית. הללויה.

תגיד לי למשל מהו הדמיון בין מסירת עומק, לכדרור, לבעיטה מרחוק? האם כל אחד מהם אתה יכול לעצור באותה הדרך?

בצ'לסי יש פחות חשיבות לחלוץ, כאשר עיקר תפקידו הוא להכין לאלו שבאים מאחור. בבארסה, זה רק חלק מהתפקידים שלו. במשחק הדינמי יותר של ברצלונה, דרוש חלוץ מגוון יותר. אצל צ'לסי, למשל, דאף ורובן באגפים חשובים יותר מדרוגבה. בבארסה, ההפך.

חלק מהסימפטומים של "צ'לסי קבוצה טובה יותר".

7. eman Member

איבדתי אותכם ברגע שזה הפך לדיון בארסה-צ'לסי אבל בקשר לחלוצים יש לי מה להגיד:
    כולכם כל כך תופסים מאטו,שמה הוא כבר עשה בקריירה שלו?אפילו מלך השערים של ספרד הוא לא היה...העיקר שאם אוהדי ריאל היו מדברים על רוביניו,ישר אוהדי בארסה היו אומרים שהוא לא אמור להחשב שחקן בגלל שהוא לא עשה כלום...
    שבצ'נקו-לא יודע אם בכלל למישהו יש ספק שהוא יותר טוב מאטו בהרבה אז אני לא אפרט...
    ראול-לא אומר שהוא יותר טוב מאטו בכושר הנוכחי,אבל הוא קרע רשתות כשאטו לא ידע מה זה כדוגל. שחקן שאם הוא ביכולת שבה הוא התפרסם,לא רואה את אטו ממטר,מה גם שיש לו הישגים שאטוו היה מת להגיע אליהם...
    הנרי-כל המזלזלים כנראה שחיים בעולם אחר,כי הוא בהחלט החלוץ הראשון או השני בטיבו בעולם
    חלוץ ענק עם הרבה יותר איכויות מאטו
    טרזגה גם חלוץ גדול,סקורר אדיר.זלטאן,מספיק לראות אותו נוגע בכדור כדי להבין שהוא ענק,בטח יותר מאטו,שרק המהירות שלו מדהימה.
    רונאלדו-בטח ובטח שיותר טוב מאטו,בעונה גרועה מאוד שלו הגיע לכמעט אותה כמות שערים,כל אחד יודע שבעונה טובה שלו הוא לא רואה את אטו ממטר.
    ואן ניסטלרוי-גם סקורר ענק,משחק ראש מעולה,מיקום טוב,קיצר חלוץ גדול.

שלא תבינו לא נכון,אני לא חושב שאטו לא שחקן טוב ואפילו טוב מאוד,הוא פשוט פחות טוב ממי שהזכרתי,אבל אוהדי בארסה כבר הכתירו אותו לחלוץ הטוב בעולם,אחרי עונה אחת אצלהם.

8. barakrom Member

אט'ו 1 הטובים בעולם כרגע

9. Spanish Weapon Member

תפסיק כבר לבלבל ת'מוח תפסיק.

אנחנו מדברים כרגע על השחקנים בכושר הנוכחי.

הנרי , טרזגה , זלאטאן וראול לא הגיעו בעונה שעברה לברכיים של אטו אז תפסיק כבר לבלבל את המוח.

10. M_T_A Member

מה אטו עשה בקריירה שלו?!?!?!!?!? תגיד לי אתה רציני???????????????????????????????

לכבוש 24 גולים בעונה בליגה הספרדית ולהיות הסיבה הראשית לאליפות זה לא מספיק?????
    להביא קבוצת תחתית מעאפנה כמו מאיורקה לליגת האלופות זה לא מספיק??????

11. barakrom Member

מספיק, מספיק...

12. Spanish Weapon Member

ד"א אתה אומר שאטו לא עשה כלום בקריירה שלו.

אז ככה:

זכייה בגביע עם קבוצה כמו מאיורקה כאשר הוא על גבו סוחב אותה , שחקן בן 20

זכיה באליפות ספרד עם ברצלונה כאשר הוא מוביל את טבלת הכיבושים של הקבוצה ובעצם לוקח אותה ביחד עם רונאלדיניו לאליפות ראשונה אחרי 5 שנים.

ואני מזכיר לך שיש לאטו עוד לא מעט שנים בכדורגל והוא עוד יספיק ה-ר-ב-ה

13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

גם לדעתי אטו אחד החלוצים הטובים בעולם!
    אבל עדיין אין לו את הקלאסה והחדות של שבצ'נקו או הנרי, או רונאלדו בשיא הכושר שלו!
    אבל אין ספק אחד החלוצים הכי אפקטיבים בעולם רק שהחדות שלו תשתפר, ובארסה תקרע את צ'לסקי והמליונים המושחטים שלה!

14. Spanish Weapon Member

רגע ולא סיימתי...

זכייה עם קמרון במשחקים האולימפיים (2000)

גמר בגביע הקונפדרציות עם קמרון (2003)

מאז שערים בקריירה שלו :

מאיורקה(02/03) - 14 שערים ב -30 משחקים

מאיורקה(03/04) - 17 שערים ב- 32 משחקים

בארסה(04/05) - 24 שערים ב-37 משחקים

שים לב למגמת ההשתפרות שלו מעונה לעונה , זה רק מראה מה צופן לו העתיד.

Last edited by a moderator: Aug 16, 2005
  15. Juni Member

יפה! החלטת להתעמק ולא לזרוק קלישאות. נו טוב, כמעט.

תזכיר לי, מה צ'לסי עשתה כשהיא שיחקה ללא שחקני הכנף שלה, כשרובן ודאף היו פצועים? האם ברצלונה מסוגלת לשחק כך? איך ברצלונה נראתה בתקופה בה אטו היה פצוע?

כל הזמן הזה אני טוען רק דבר אחד: ההפסד מאובדנו של שחקן אחד למשחק הקרקע של ברצלונה, שישאר דומיננטי בכל מקרה, הוא קטן מהרווח שניתן להפיק מהצבתו של חלוץ ממוקד יותר מסמואל אטו בחוד ההתקפה שלה. לא אמרתי שצריך להגביה כדורים למגדלור או לצ'אבי, לא אמרתי שזה יבוא בין לילה או יעבוד מיד. חבל מאוד שאתה מתקשה לקבל דעה שונה משלך.

בזה אתה הוכחת שאתה בקושי ריפרפת בדיון הזה והגבת עם משהו שלא קרוב להיות רלוונטי לנושא שלו.

Last edited: Aug 16, 2005