דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏27/8/03.

1. StAtIk TzHoV Member

אני יהודי מסורתי
    הולך לבית כנסת בוים שישי עושה קידוש שישי (יענו אבא שלי)

2. ילד Member

גם אבא שלי עושה קידוש בכל יום שיש
    מן מסורת שהוא רגיל אליה מאז שהיה ילד, הוא גדל בבית דתי.
    וזה דבר מאוד נחמד.

3. ראול Member

http://www.musicool.co.il/light-shadow.Xxx

זה נכון, ויהדות לא נרכשת עם ראפ... ורוב ה"ראפרים" שהם חברים שלי "גילו" את היהדות דרך הראפ ולדעתי זה רע, לא בריא.

עוד שאלה לאנשים היותר מסורתיים בפורום....
    מה המשמעות מאחורי לשמור על חלק מהמצוות, יענו לשמור שבת אבל לאכול דברים לא כשרים וכו'... ולא בתור התרסה, אלא בתור שאלה רצינית... נראה יל יותר הגיוני לשמור על הכל או על כלום, בהכללה, לא?

ארת'.

4. StAtIk TzHoV Member

ראול צודק אבל אי אפשר לענות על השאלה הזאת
    בכל מיקרה כמו שהמשפט החכם הזה אומר
    "איש איש ואמנותו יחייה"

5. ראול Member

איש באמונתו יחיה אבל כשאתה חי באמונתך צריך לזכור לא להיות אטום לשאר האמונות. צריך לדעת להיות פתוח.

ארתור,
    מרגיש כמו נזיר בודהיסטי מתלהב

6. ליהי Member

אני אחת הבחורות הכי ציוניות בעולם ,ברצינות. ואני גם מרגישה מאוד מאוד יהודיה ושומרת על הסטטוס הזה בקנאות,אבל אני בהחלט אתאיסטית. אני לא חושבת שזה סותר, אני לא חושבת שאני חייבת להאמין באלוהים או בכוח עליון כזה או אחר כדי לאהוב את המדינה שלי והעם שלי ולהרגיש שאני חבה לו, וזה הכל. אני לא מאמינה בתנכ' ,או באלוהים כפי שכבר אמרתי, אבל מאמינה שצריך לדוגמא ללמוד את זה בבית ספר ולעשות על זה בגרות, יותר בגלל המורשת, יותר בגלל חיזוק הציונות והרגש היהודי.
    וזהו.
    : P

7. Roy Member

ראול אחי,

בקשרר לשאלתך, אני אישית מרגיש יהודי גאה, ואני מסורתי.
    אני עושה קידוש, שומר כשרות, שומר פסח, לא מדליק אש בשבת וצם ביום כיפור.
    למה אני נוסע בשבת ולא מקיים את שאר המצוות?

כי אני בדעה שכל אחד מתחבר למה שהוא מרגיש שהוא יכול לקיים, והרי אם הייתי מקיים את כל המצוות לא הייתי נקרא "מסורתי" אלא "דתי"- לא?

8. ילד Member

דיי קלעת בול.
    לא חייב להיות דתי כדי להיחשב ליהודי או לפטריוטי.
    אני אישית חושב שאני מאוד פוטריוטי, אני אוהב את המדינה, אני אוהב את האנשים ואת העם שלי, אבל זה לא מה שימנע ממני לקיים חיים חילוניים ורגילים לחלוטין כמו שאר העולם.
    יש הבדל בין להיות דתי לבין לאהוב את המדינה.
    אם אני לא מסתובב עם מגן דוד על הצוואר ושר שירי ראפ כביכול ציוניים (שאותי דרך אגב מאוד מצחיקים) זה לא אומר שאני פחות יהודי או פחות טוב מכל בן אדם אחר.

9. StAtIk TzHoV Member

אני מאמין באלוהים אבל זה לא אומר שאני הולך להיות דתי חרידי שלובש שחור ומגדל זקן והולך כל יום לבית כנסת
    אני מסורתי מאמין באלוהים שומר מיצוות בערך לא אוכל בשר וחלב אוכל רק כשר
    הולך לבית כנסת ביום שישי

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בדיוק אבל בדיוק מה שליהי כתבה פה על עצמה..... ממש בדיוק במאת האחוזים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

וילד, אולי השירים של סאב והצל קצת מתלהמים, אבל הם ציוניים ואם תקשיב טוב למילים תגלה שהם לא ימנים קיצוניים כפי שמנסים לעשות מהם (הם באיזור הליכוד....).
    אבל היי אם ההגדרה של ללהיות ציוני זה המילים של מוקי והדג נחש אז אין לנו על מה לדבר :evil: [/quote]

11. ילד Member

גם מוקי והדג נחש זה לא.
    אבל לפחות הם לא מתהמים, לרב לא, וגם את המוזיקה שלהם אני לא אוהב במיוחד, בכלל כל הז'אנר של ההיפ הופ אני לא הוא אז זה לא כל כך דוגמא.
    ההתלהמות והשוויצריות זה מה שאני לא אוהב, למה הם מאיימים על כל העולם?!

12. Don p1 Member

עופר בסופו של דבר באת מהיהדות, אם תרצה להכיר בזה או לא אלה השורשים שלך.
    גם לטומי לפיד אין שום בעיה עם היהדות, בהרצאה שהוא עשה בביצפר שלי לפני כמה שנים הוא הסביר זאת יפה מאוד -היהדות הוא הדבר החשוב לעם היהודי, רק שיש בעיהעם הכפייה הדתית וזה משהו אחר לגמרי.
    זה שטומי לפיד מגדיר את עצמו כחילוני זה לא אומר שהוא לא שומר חגים, כשרות וכל שאר המצוות הבסיסיות האלה, כי הוא כן. הוא רק לא מסכים עם זה שכופים עלינו במידה מסוימת לעשות זאת.

בתור בן אדם מאמין, מניח תפילין כל בוקר ובית כנסת בכל יום שישי וחג, אני מסכים עם העקרונות של לפיד, אני לא חושב שיש לכפות על מישהו להאמין במשהו. איש באמונות יחייה ואין דבר יותר צודק מזה.

13. ילד Member

כפייה דתית היא הדבר הכי גרוע שיש. זה מה שאמרתי בכל ההודעות הראשנות, רק שלא התמשתי במילים האלה.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, מגן הדוד היה קיים הרבה לפני ולפנייך והרבה לפני הראפרים.
    כמו שהצלב מייצג את הנוצרים, ויש לבוש מסוים שמיצג את המוסלמים, אז המגן דוד והכיפה מיצגים את העם היהודי.
    הסיבה ששונאים אותנו באירופה זה לא עם אנחנו הולכים עם מגן דוד,כיפה או זקן, זה כי אנחנו יהודים.
    בגלל שאנחנו הדת השילישית בגודלה(לאחר האיסלם והנצרות) ובגלל שאנחנו שונים קל לתפוס עלינו גל של שינאה, ובגלל משקעי העבר שונאים אותנו, השינאה באירופה לא תשתנה אלייך עם תלך עם כיפה או בלי כיפה, עם מגן דוד או בלי מגן דוד, היא תישאר.
    הדבר היחיד שישתנה זה הכרתך, עם תלך לצרפת נגיד, ותתלבש כמו כל אחד שם, ותלך בלי כיפה ובלי מגן דוד, אנשים לא יפגעו בך כי הם לא יכירו בך כיהודי, אבל עם תלך עם כיפה או מגן דוד תהפוך ללעג ולשינאה כי יבינו שאתה יהודי, הכמות שינאה לא תשתנה, מה שישתנה זה עם יכירו אותך ויזהו אותך כיהודי או לא.
    העניין ללכת עם מגן דוד/כיפה או לא זה בשבילי לפחות להצהיר על דתי, אני לא אומר לצעוק בכל הכוח קללות נגד הנצרות והאיסלם או לשרוף תמונות של ישו, אלא בסך הכל להסתובב עם סמל או פריט לבוש שמיצג אותי ואת עמי, כמו שהנוצרים מסתובבים עם צלב, והמוסלמים עם סמלים משלהם גם אני יכול להסתובב עם מגן דוד שמיצג את מי שאני.
    המגן דוד לא גורם להגברת השינאה או יוצר שינאה, הוא פשוט מזהה אדם כיהודי, יש אלפי סיפורים על יהודים, חילונים, שהתנהגו כמו צרפתים או איטלקים לכל דבר, בלי מגן דוד כיפה או זקן, עם אותם בגדים, אולם מרגע שהתגלה שהם יהודים התגלו אליהם מעשים גזענים,פשוט כי הם יהודים.
    ="ראול"]
    http://www.musicool.co.il/light-shadow.Xxx

זה נכון, ויהדות לא נרכשת עם ראפ... ורוב ה"ראפרים" שהם חברים שלי "גילו" את היהדות דרך הראפ ולדעתי זה רע, לא בריא.

עוד שאלה לאנשים היותר מסורתיים בפורום....
    מה המשמעות מאחורי לשמור על חלק מהמצוות, יענו לשמור שבת אבל לאכול דברים לא כשרים וכו'... ולא בתור התרסה, אלא בתור שאלה רצינית... נראה יל יותר הגיוני לשמור על הכל או על כלום, בהכללה, לא?

ארת'.[/quote]
    ממש לא אכפת לי מהראפרים או מהאנשים שמגלים את היהדות דרך הראפ, אני כשאני מסתובב עם מגן דוד(וכבר הסתובבתי עם מגן דוד בחו"ל) אני מסתובב בשביל עצמי, כי המגן דוד מייצג אותי.
    שאלת מה המשמעותלגבי שמירת חלק מהמצוות.
    אני מסורתי, עושה קידוש בשבת, הולך לבתי כנסת בחגים, שומר כשרות, אבל אני נוסע משתמש בחשמאל בשבת, לא הולך כל יום לבית הכנסת וכדומה.
    למה לא הכל או כלום, כי אני לפחות עושה את הדברים האלה בשביל עצמי, זה הדרך שלי להראות לאלוקים שאני מאמין בו, יש בני אדם שעושים את זה ע"י שמירת השבת ולבישת כיפה, אני עושה את זה ע"י זה שאני שאני מודה לו בליבי על כמה שהוא עושה בשבילי יום יום.

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה אני מסכים איתך בכל מה שאמרת (?!), אבל היהדות רחוקה מלהיות הדת השלישית בגדולה בעולם. יש את כל הדתות של המזרח (ויש הרבה כאלה) שש להם פי כמה וכמה מאמינים מליהדות.
    זה לא משנה את העובדה שהאנטישמיות תהיה תמיד קיימת. המקום היחיד שבו יהודי יכול להסתובב בחופשיות מבלי לדאוג שיופלה לרגעה על רקע יהדותו הוא ישראל (וכנראה שעוד 30 שנה גם זה כבר לא יהיה כאן...)