דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. benos Member

מה רחוק בידיוק? רשום במפורש שיש להרוג אותם, ועובדה שחרדים כן ניסו לדקור הומואים במצעד הגאווה ועדיין אי אפשר לדעת מי ביצע את הרצח המתועב במועדון של הקהילה. הדבר היחיד שמציל הומואים מפני עונשים חמורים הוא העובדה שיש כאן דמוקרטיה שמגינה עליהם והעובדה שרוב החברה כאן היא חילונית שלא דוגלת ברצח של אנשים בגלל נטייתם המינית, אם הייתה כאן מדינת הלכה אני בספק אם היו מאפשרים להם לחיות.

לגבי המרחק הגדול:

ויקרא, פרק כ', פסוק יג':"

יג ו?א?יש?, א?ש??ר י?ש??כ??ב א?ת-ז?כ?ר מ?ש??כ??ב?י א?ש???ה--ת?ו?ע?ב?ה ע?ש?ו?, ש??נ?יה?ם; מו?ת יו?מ?תו?, ד??מ?יה?ם ב??ם.

אין יותר חד משמעי מזה, ואין לזה פירוש אחר, אם אינני טועה התורה היא הבסיס לחוקה ההלכתית היהודית ורשום פה במפורש מה יש לעשות.

החוק הזה רשום וכתוב במפורש שחור על גבי לבן, אני לא מבין איך את אומרת שאין שום חוק כזה אם רשום לך...

בוודאי שיש סתירה, את אפילו אמרת שקיום יחסים הומוסקסואליים הוא אסור ע"פ התורה אז איך אין פה סתירה?

2. קרלס פויול5 Member

אני מבסס את דבריי על דברים שלמדתי, והבאתי דברים מבוססים. את לא הראת שום עובדה כנגד האבולוציה ושום הוכחה שהיה מבול, אז מה את רוצה ממני?

3. דנידין Member

פויול, גם אני לא המאמין הגדול כמו שאתה יודע, אבל אתה כן יכול להסתכל על הכתובים בתנ"ך לפחות כספר היסטוריה. למשל הפרמידות במצרים והפרעונים אכן היו היסטורית. כך גם כנראה כמה מבולים שונים. עזוב שהם חושבים שהיה מבול בגלל שזה עונש מאלוהים, אנשים נטו להאמין בהרבה דברים באותם זמנים, אבל אם כמה עמים כתבו שהיה מבול, אז יש מצב שהיה. זה לא אומר שיש אלוהים או צריך לגדל פיאות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. Riki Member

תגיד אתה רציני לא הבנת כלום ממה שרשמתי ?
    כשאמא אומרת לילד שלה, אם לא תאכל אני אהרוג אותך, היא באמת תהרוג ?
    אנחנו ילדיי האלוהים, הוא אוהב אותנו ולא מחפש לסרס אותנו בחיי היום יום על ידיי איומים. זכותך לעשות מה שאתה רוצה, איש איש באמונתו יחיה.
    ההבנה של התורה היא עמוקה יותר, אני אחזור ואומר, אין שום חוק בתורה שאומר לרצוח הומוסקסואלים, יש איסור, אין הוראה לרצח !!
    אלוקים ממחיש את חומרת העניין, אך מגן על כבוד האדם ועל חירותו ועל חייו בציווי מוחלט של חוקים שיגנו על חייו במידה ויעמוד על דין על כך, ההפך הוא הנכון - זה ביזוי בית הדין ההלכתי לתת הוראה להוצאה להורג על כך. זה לא קריאה לרצח, זה עקרון חינוכי של אלוקים.
    אחד משלושה הדברים החמורים ביותר שניתן לבצע זה הרג, בין היתר לשון הרע וגילוי עריות.
    אתה מדבר איתי על חרדים שניסו לדקור הומואים, אין חילונים שמנסים לדקור הומואים ? מה קשור כל זה אחד לשני ?
    אתה צריך להבין דבר אחד חשוב, רוב החרדים מוקפים בשטיפות מוח ועיוות מוחלט של חוקי התורה לפי הנורמה המתאימה למחוקקים שבהם.
    ההלכה אוסרת גזר דין מוות לכך. מקרה דויד מכיר ?

לפרוטוקול, אני לא דתייה, אני לא בעד מדינה שפועלת לפי חוקי ההלכה. אני מבסוטה מהחיים בדמוקרטיה של היום, הליברליות והחילוניות. אני גם לא הומופובית.

אבל מפה ועד להציג את התורה בצורה שאתה מציג, יש גבול. אני אחזור ואומר, כדי להבין פסוקים מהתנ''ך ולדעת את פירושם לעומק, צריך שנים של למידה והשכלה דתית. אל תתיימר לנתח פסוקים באופן הזה, כי אחרי הפסוק שאתה מצטט, יש תורה שלמה שמסבירה את זה ומציגה את הדרך הראויה להתמודד איתה.
    כגון עשרת הדברות, עשרה משפטים, עשרות ספרים.

5. Riki Member

רועי, רוצה הוכחה למבול ? כבר הבאתי לך. הבאתי לך את שמות המדענים שהוכיחו את העובדה שהייתה פה... הצפה כפי שאתה מכנה זאת. על תוצאות המחקרים שלהם לומדים בייל, הרווארד, קמברידג' ואפילו בטכניון בין היתר.
    יש הוכחה מדעית, במידה "ותאוריה דתית" אינה מספיקה לך :)

במידה ויורשה לי לשאול, היכן רכשת את השכלתך בנושא הנ''ל ?

דנידין, נראה לי אני מתחילה להעריך את ההתנגחויות עמך, אני מרגישה תשושה, כאילו עברתי סוף שבוע בתיכון בשנית.

נערך לאחרונה ב: ‏14/11/10
  6. Gass12 Member

קרלוס פויול.אני כ"כ מזדהה עם מה שאמרה לך ריקי. אתה נכנס עם הראש בקיר
    כי באת נעול עם דעות קדומות שהתנ"ך זה ספר סיפורים יפים ואין לו שום קשר להיסטוריה.
    הכתבה הזו מיועדת במיוחד בשבילך.דווקא משום שהיא באה מצד אנשים שרצו להוכיח את ההיפך וקיבלו חוקן.
    מזבח על הר עיבל המזבח ששימש להקרבת קורבנות. מתאריך של טרום כיבוש הארץ
    דהיינו במאה ה12-13 לפני הספירה. התוצאה הינה מדעית ואינה ניתנת לערעור
    עד היום כל המקטרגים שותקים. והגיע הזמן שגם אתה תלמד להחריש
    ציטוטים כמו תוכי מויקיפדיה לא עושים אותך לידען ולא מציגים אותך באור
    זוהר.כשזה בא ללא שום תמיכה זה אפילו מביך. קרא:

http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=7081

נערך לאחרונה ב: ‏14/11/10
  7. Riki Member

Gass12 (ברח לי השם... אבא של שי :) )
    אני יוצאת לבלות עם חיוך ענק בזכותך !! זרטל הוא בן אדם כביר, הייתי בהרצאה שלו ואני על סף הסגידה לחוברת ההרצאות שלו והניתוחים בהם !! חוויה צרופה. תהיה באזור, תרים טלפון ואני אשיג לך כרטיס להרצאה הבאה. חוויה לכל אחד שמתענין בנושא ההיסטוריה של העם שלנו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריקי, יכול להיות שפיספסתי משהו בדיון, אבל עדיין לא הצלחתי להבין, איך הגעת למסקנה שבתורה אין ציווי להרוג הומואים (או להרוג את מי ששוכב משכב זכר - אותו הדבר מבחינתי)?

ויקרא, פרק כ', פס' 13 :

"א?יש?, א?ש??ר י?ש??כ??ב א?ת-ז?כ?ר מ?ש??כ??ב?י א?ש???ה--ת?ו?ע?ב?ה ע?ש?ו?, ש??נ?יה?ם; מו?ת יו?מ?תו?, ד??מ?יה?ם ב??ם"

זה רשום שם שחור על גבי לבן.

זה שהחברה היהודית כמובן לא מקיימת את הפשע הזה זה משהו אחר - כי אנחנו במדינה דמוקרטית. אם כמו במדינות האיסלאמיות, הקיצונים יתפסו את השלטון - לדעתך מצב שבו יתחילו לרדוף אנשים על סמך הנטיות המיניות שלהם הוא מופרך?

9. דנידין Member

אני תמיד אומר זאת. ברגע שיהיה רוב דתי בישראל והשילטון יהיה בהתאם, אז הדמוקרטיה תבוטל וההלכה תיהיה החוקה. הם אומרים זאת בלי לחשוש, גם המפלגות הדתיות וגם החרדיות. ישראל תיהיה בני ברק.

10. קרלס פויול5 Member

נו? אמרתי שאנשים חקרו את העניין והעלו השערות לגבי מה קרה ויש כמה השערות, שהמקובלת ביניהם היא שהיה שיטפון גדול אבל לא מבול כלל עולמי.

11. קרלס פויול5 Member

את נתת לי שמות פרטיים/משפחה של כמה מדענים כך שאני לא יכול לבדוק מי הם היו, שם מלא בבקשה.
    מה ההשכלה שלי? 5 יחידות בביולוגיה+ חקר אישי(ולא לא בויקיפדיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )

12. דנידין Member

ודאי שזה לא היה עולמי. לאנשים שחיים באזור מסויים וכולו מוצף, אז זה העולם שלהם. צריך לנסות לחשוב במונחים של אז כאשר לא הרבה אנשים ידעו מה קורה מעבר להרים ואפילו פחדו לדעת.

13. קרלס פויול5 Member

התנ"ך מספר על הרבה אירועים שקרו ולא הכחשתי זאת, ההבדל הוא שאני מסתמך במה קרה לא קרה ע"פ מקורות אחרים שלא כוללים את התנ"ך, ז"א מקור נוסף שיספר על כך או עובדות שיתמכו בזאת. יציאת מצרים קרתה ויש לזה תימוכין, מלכות ישראל קרתה ויש לזה תימוכין ויש עוד כמה סיפורים בתנ"ך שיש להם תימוכין, המבול הוא לא אחד מהם. הכתבה שהבאת לא חידשה לי וידעתי שהדברים המסופרים שם קרו, חבל שאתה מכניס לי מילים לפה, תבדוק מהם הדעות שלי לפני שאתה תוקף אותי להבא.

14. קרלס פויול5 Member

כמובן ולא הכחשתי את זה היו המון שיטפונות במהלך ההיסטוריה שחלקם היו בגודל של מדינות אבל לא מבול כמו שריקי טוענת שקרה.

15. Riki Member

דניס, למסקנה הזאת לא הגעתי בעצמי. זה כתב הלכה קיים.
    "א?יש?, א?ש??ר י?ש??כ??ב א?ת-ז?כ?ר מ?ש??כ??ב?י א?ש???ה--ת?ו?ע?ב?ה ע?ש?ו?, ש??נ?יה?ם; מו?ת יו?מ?תו?, ד??מ?יה?ם ב??ם"
    אכן כתוב, אך אלוהים לא נתן את דבריו אלו על מנת שיבצעו לינץ' בכל אחד שהוא הומוסקסואל.
    אני אסביר לך מה שלמדתי בנושא, כמובן שאת זה למדתי מאנשים שיודעים דבר אחד או שניים יותר ממני. להרצאות הללו אתה יכול להגיע בכיף, לא מדובר בהרצאה בבית כנסת. מדובר בהרצאה שמקיימים אנשי רוח חילוניים לחלוטין באוניברסיטת חיפה בין היתר.
    ההסבר לנושא הוא כזה. ישנם ציווי "רצח" רבים בתורה על מספר עבירות שונות ומגוונות. כפי שציינתי, ניאוף, קיום יחסים אנאלים בין גבר לגבר, אי שמירת שבת, אכילת חמץ בפסח וכו'.
    אך לא מדובר בציווי הרגיה כעונש, מדובר בהמחשת חומרת הענין, שכן, מדובר באיסור על ידיי אלוקים שעל חוקיו אתה עובר בעצם האקט, לכן מדובר בכפירה לפי אמות המידה של חוקי האל.
    עכשיו תקשיב לזה, אחת ההנחיות הברורות בתורה, שאין לבצע כפייה דתית, מצוות האל ואמונה חייבים לבוא מתוך בחירה רוחנית, אחרת זה כאילו ירקת על אלוקים בעצם.
    לכן, אלוהים ממחיש את חומרת הענין, שהעבירות הללו הם כל כך חמורות שהם שוות ערך לעונש מוות.
    איך זה מסתדר עם תורת האלה, ובכן זה נורא פשוט. החיים הם קדושים, זה הדבר הכי מקודש שהאל רוצה שנוקיר אותו. לכן, אלוקים אשר בקיא בהלכי החשיבה של האדם, הגן על חיי האנשים שבחרו לקיים את חייהם בדרך שהיא לא לפי חוקיי האל. ההלכה. גזר דין מוות ניתן אך ורק על ידיי הסנהדרין, שהם המדרגה השיפוטית הכי גבוהה בהלכה. כמובן שגם שם הייתה היררכיה ושפיטה חמורה ניתנה רק לאנשי מעלה מתוך אותם קבוצה שיפוטית. זה נקרא – ארבע מיתות.
    אלוהים קבע שהם הקובעים הבלעדיים בדבר עבירות שונות. לכן, אלוהים הפקיד בידם את החקיקה בנושא.
    עצם הפעולה הזאת, ניתנה על מנת למנוע כפירה כגון הרשאת אדם להריגה על סמך נטיות אלו. זה היה על סף הכפירה לפסוק זאת, ובכלל, היה אחד הדברים הכי קשים להוצאה לפועל. בעצם, הם הוציאו להורג מספר מועט של אנשים, פחות בהרבה מגז דין מוות שניתן במדינות מתוקנות בהם יש עונש מוות.
    נקבעו חוקים כל כך מסובכים וקשים שגזר דין מוות היה אחד הדברים הכי בלתי אפשריים לביצוע. זה על מנת שלא יקרהמה שאתה מפחד ממנו כיום, שחרדים יהפכו את כולנו לבני ברק. אתה צריך להבין, רדיקלים שנמצאים בחברה שלנו כיום, הם לא סמכות עליונה לגביי דת, הם קיצונים ונוטים לפעול ולעוות את התורה בצורה הכי נוחה להם.
    כמובן, שאנשים שמאמינים בשטיפת מוח הזאת, זכותם לקיים זאת ולחיות לפי אמונתם, כל עוד טוב להם וכל עוד לא פגעו בי. כפי שכבר אמרתי, אני לא בעד מדינת הלכה, אני חילונית דמוקרטית ליברלית בדיוק כמוך. תאמין לי. התורה מעניינת אותי, מעניינת מאוד.
    יש בתורה שלנו כלים רפואיים ומדעים שבזמננו המודרני והכל כך מתקדם, הצליחו לגלות רק עכשיו.
    יש כל כך הרבה יופי ואהבה בתורה. לקחת ציטוטי פסוקים בלי להבין אותם לעומק, זה קצת בלתי נסבל מבחינתי.
    מאחורי הפסוק שכולכם בחרתם לצטט פה מויקרא. יש יותר משלושים ספרים בנושא, ספרים שכולם הגנה על חירות האדם וחיו. אתה יכול לבחור לסלף זאת, זה גם דיי קל לביצוע לנוכח העובדה שניתן לפרש זאת בדיוק כמו שזה נשמע. אבל יש כל כך הרבה מאחורי זה. חבל לפספס תובנות בנושא.