אגב, רובם הגדול של המאמינים בכל הדתות בכל העולם, מסננים מה שלא נראה להם לנכון או אקטואלי יותר. גם את גולשת כאן בשבת בעדנו שחים לנו בפורום. זאת חשיבה רציונלית ובריאה בסך הכל, אני לא מתלונן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
דנידין, בהשקפת עולמנו אנחנו דיי דומים. להיות קיצוני בכל דבר, זה לא בריא. אני נהנת מהתורה שלנו, אוהבת את החגים, בכיף שלי לעשות קבלת שבת עם המשפחה... אבל אני גם אוהבת לנסוע עם חברים שבת בבוקר ולגלוש. דתייה, אני לא, אוהבת את הדת ומכבדת אותה ? כן. במדינת ישראל, זאת מדינה עם חוקים רבים, לא לכולם אני מסכימה, אבל אני פועלת וחיה בהתאם לחוק. בדת ישנם חוקים, חלקם אני בוחרת לא לקיים, אבל פה אני לא חייבת, הכול בא מאהבה ורצון ללמוד ולהתפתח רוחנית, נראה לי שזה היופי בתורתנו, כשזה לא בכפייה. לכן אני גם אנטי התחרדות וכפייה דתית. בקשר למה שרשמת, לא היה להם בתקופת התנ''ך את הכלים מהם אנחנו נהנים כיום, ברוב הקריאה שלי והלמידה בתורה, צריך הרבה פעמים לנסות להתאים את עצמך למצבים שהיו נתונים בתקופה ההיא. אין דבר כזה מושלם, מבחינתי זה קונספקט שלא קיים, יש טעויות בכל דבר. דברים מתפתחים ומשתנים, קונספקט הזמן שהיה נתון אז, נוכחנו לדעתי שהוא שונה בתפיסה של היום, זה לא עושה את זה לשגוי או ביזארי, זה פשוט שונה במונחים של היום. זה גם דיי מינורי בהוויה הכללית של התנ''ך. בכל אופן, שבוע טוב
אם התנ"ך הוא ספר אלוהי אז איך בידיוק היו לו טעויות אז? הרי ברור שיצירה של אל כל יכול היא יצירה בלי סתירות ויצירה אנושית יכולה להיות בעלת סתירות רבות, לכן מדוע את חושבת שאם התנ"ך הוא יצירה אלוהית הוא עדיין יכול להיות מוטעה? ברור שהתנ"ך יכול להיות שונה ומוזר כיום, בגלל שהוא נכתב ע"י בני אנוש ולא ע"י אף אחד אחר בתקופות שהידע לא היה גדול הוא מלא בסתירות, הוא גם מלא בציווים שהיום פשוט אי אפשר לקיים אותם אלא אם כן תהיה לך מדינה דתית חרדית שדומה למשטרים תאוקרטים אחרים באזורנו. והציווי לרצוח נואפים ולהרוג הומואים הוא לא ביזארי?
במשנה סדר נזיקין במסכת אבות: והוי זהיר א במצוה קלה כבחמורה , שאין אתה יודע מתן שכרן של מצות. והוי מחשב הפסד מצוה כנגד שכרה . ושכר עברה כנגד הפסדה. והסתכל בשלשה דברים ואי אתה בא לידי עברה, דע מה למעלה ממך עין רואה ואזן שומעת, וכל מעשיך בספר נכתבין. הפירוש המוצע הוא בד"כ:שאין אתה יודע שכרן של מצות - לא נתפרש בתורה שכר המקיים מצות עשה מאידך לא עונש המבטל מעשותן. בעוד עונשן של מצות לא תעשה מפורשין הן, סקילה, שריפה, הרג, וחנק, כרת, ומיתה בידי שמים, ומלקות. העונש הקל לעבירה קלה, והחמור לחמורה: והוי מחשב הפסד מצוה - מה שאתה מפסיד מסחורתך וממונך מפני עסק המצוה, כנגד השכר שיעלה לך ממנה בעולם הזה או בעולם הבא,שיעלה יותר מאותו הפסד ושכר עבירה - הנאה שאתה נהנה בעבירה, כנגד הפסד שעתיד לבוא לך ממנה .. כמדומני זו הפעם הראשונה שאני כותב בדיון הזה.לפיכך העליתי את הדברים האלו כדעתי על תפישת הדת למי שמאמין וגם למי שאינו. .. במילים שלי: למי שהימר 1 דהיינו יש השגחה עליונה. הרי שהימר נכון וצפוי לו שכר בעולם הבא כנגד התקזזות. למי שהימר 2 שיכין שכפ"ץ. אם אין השגחה? עדיין המהמר 1 מנצח כי העסיק עצמו בדברי תוכן ומשמעות רוחניים מי שהיה זהיר כמוני והימר X שיבנה על מידת הרחמים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
benos חמוד, פעם הבאה שאתה מגיב לי, תוודא שזה בהקשר הנכון. ההקשר של דבריי היה בדיון שלי עם דנידין בקשר לחז''ל ושאר הפרשנים של התורה. לא דיברתי על תורת האל, חוקיו ומצוותיו בתגובה הנ''ל. חוץ מהתנ''ך יש עוד ספרים, ישנה גם תורה שבעל פה... דרך אגב. עכשיו בקשר לרצח נואפים. שוב אתה לא קונקרטי בנושא. חלק גדול מהעונשים על מעשים כאלה ואחרים, לא נכתבו בתורה, אלא הועברו בתורה שבעל פה וואתם פירש חז"ל. כל זה היה נהוג אך ורק בזמן הסנהדרין. אני בטוחה שתוכל להרחיב את אופקיך בחיפוש פשוט בגוגל בנושא. שאני יתחיל להראות לך חוקים וגזר דין שהיו נהוגים בתקופות קדומות בעמים שונים בשם הדת ? זה לא תורת האל, אתה מפספס את כל הפואנטה בכך. בקשר להומוסקסואליות. ישנם דתיים הומוסקסואלים בחרה של היום, ישנם פסקי הלכה רבים הפועלים על מנת לא לנדות אותם מהחברה. אחד האיסורים הגדולים ביותר - " המאשים ומעליב הומוסקסואלים על נטייתם נכשל באיסורים של "בין אדם לחברו". " חובות שבין אדם לחברו חלות גם כלפי אדם בעל נטייה הומוסקסואלית וחל איסור מוחלט על ביטויי שנאה ואלימות כלפיו. הוא אמור להיות חבר בקהילה הדתית לכל דבר ועניין. בכלל זה, מצטרף למניין, נושא כפים, עולה לתורה וכיוצא בזה, כשר לעדות ואין היחס אליו שונה מיחס לכל יהודי אחר. " אתה מוזמן להקשיב לכל מיני רדיקלים קיצוניים ולבנות לך תדמית של תורה אלוהית אבסורדית, אבל זה לא כך. Gass12, התגעגעתי לתגובות שלך
נו אז מה? כימאי אמור להבין משהו בהיסטוריה? והאם העובדה ש1% מההיסטוריונים בעולם מכחישים שואה אומר משהו? בכל מקום יש את המעטים שיצאו נגד הזרם, זה לא אומר או מוכיח שהם עשו מחקר מדעי. גזע, הוא דבר שלפחות בפאן המדעי שלו הוא שיטת סידור של קבוצות אצל חיות שונות ע"פ העולם אך לא אצל בני האדם ואני יצטט את האגודה האמריקאית של אנתרופולוגים פיזיים "גזעים טהורים, במובן של אוכלוסיות הומוגניות מבחינה גנטית, אינם קיימים במין האנושי בימינו וגם אין הוכחה כי הם התקיימו אי פעם בעבר"
זה לא כל כך משנה אם נעשו מחקרים על גזע או לא בכל הנוגע לקיומה העובדתי של השואה. אלו דברים שונים יש לציין.
המבול לא התרחש, המדענים שכיביכול הוכיחו את העובדה שהמבול יתרחש היו נוצרים אוונגליסטים שהמציאו ראיות וכל טענותיהם הופרכו ע"י מדענים, אני לא בא להכריע פה מי צודק אבל תמציאי ראיות . והאם העובדה שהמבול מוזכר ב217 תרבויות אומר משהו?עשרות של תרבויות טוענות או טענו שהעולם נשען על צב, זה נכון? אהה וכמעט שכחתי, ראיתי שכתבת שאת יכולה להביא 50 ראיות מדעיות שסותרות אבולוציה, תביאי אחת.
אני ממש לא רוצה לפגוע בך חמוד, אבל אתה מלא בהבלים. כימאים חקרו עצמות ואבניי בניה של המבנים כדי לזהות ציאניד, כדי לקבוע שיטות הריגה על ידיי גז. אז כן, יש פה קשר היסטורי. זה נקרא מדע !!!! זה שלדעתי הם אנטישמיים אדיוטים ולדעתי אכן התרחשה שואה, לא קשור לעובדה שהם התעסקו במדע !!!! במידה ואתה כבר מצטט מויקיפדיה, תוודא שזה נכון. מסלול דוקטור שלם ישנו בכל פאקינג אוניברסיטה חשובה בעולם לחקר גזע בביולוגיה !!!! מה שאתה בחרת לצטט הוא חלקי. למה לא בחרת לצטט - " "שני בני גזעים שונים מאותו מין (species), שבו קיימת רבייה זוגית, שהם בני מינים (זוויגים) שונים, יכולים להעמיד צאצאים בני קיימא, שיוכלו להתרבות גם הם. כתוצאה מכך, קיימת נטייה לטשטוש ההבדלים בין הגזעים השונים של אותו מין, כאשר מתקיים מגע שוטף, הכולל זיווגים של בני הגזעים השונים, גם אם היו קיימים הבדלים מלכתחילה." DNA זה חתימה גנטית מובהקת !! כרומוזום אפילו יכול להוות הוכחה מדעית לשורשים יהודים. להבא תנסה להבין מה שאתה כותב. גזעים טהורים לא קיימים משום שבמשך השנים כולנו תוצאה של ערבוב מובהק בין עדות ועמים שונים. העם היהודי, הוא בין הקבוצות האתניות הבודדות בעולם שניתן למצוא בבדיקה פשוטה כרומוזם שמשייך אותם לקבוצה האתנית - יהודים. בעשור האחרון היו אין סוף פרסומים ברחבי העולם שהצליחו לפצח את הקוד הגנטי של ההעם היהודי, גזע יהודי !! זה ממש בורות לנסות להתחכם על כך. איך אתה חושב שניתן לשייך קוד גנטי של גזע הדולפינים (יונק) לחיות שנכחדו מלפני ליוני שנה מעולמנו ???? קרלס פויול5, היקר. פעם אחרונה שבדקתי, אני לא פאקינג ויקיפדיה, אתה רוצה ללמוד משהו, תקרא ותחכים. אבל אל תדבר שטויות, יש הוכחות סותרות לפה או לשם, מה אתה בוחר להאמין להם, זה ענין שלך, ממש לא שלי. אתה קורא תגובה שלי, נכנס לויקיפידה ומחפש הוכחות להצדקת טענה כזאת או אחרת שלך. כשבפועל, היו משלחות שונות מכל רחבי העולם שהוכיחו את הסברה שאזורינו הוצף. מבול או קרחונים שנמסו, תאמין למה שאתה רוצה אבל, זה אכן קרה. תמשיך לצטט ויקיפדיה על ה"הארכאולוג האנגלי ליאונרד וולי" עד מחר. או שתכנס ותקרא על האלו, קללי, על השוויצרים למקה ושטורם ועוד כמה וכמה שאני לא זוכרת, כי הקורס הנוכחי שלמדתי בנושא היה מלפני שנה. חבר'ה, רוב רמת ההגיון שלכם פה שואפת לגיל 16 ומטה. קצת תרבות התדיינות מעבר לויקיפדיה, תבססו את זה על סמך השכלתכם הפרטית, ככה אפשר יהיה להוות קונטרה הגיונית לדיון.
עכשיו בקשר לרצח נואפים. שוב אתה לא קונקרטי בנושא. חלק גדול מהעונשים על מעשים כאלה ואחרים, לא נכתבו בתורה, אלא הועברו בתורה שבעל פה וואתם פירש חז"ל. כל זה היה נהוג אך ורק בזמן הסנהדרין. אני בטוחה שתוכל להרחיב את אופקיך בחיפוש פשוט בגוגל בנושא. שאני יתחיל להראות לך חוקים וגזר דין שהיו נהוגים בתקופות קדומות בעמים שונים בשם הדת ? זה לא תורת האל, אתה מפספס את כל הפואנטה בכך. [/quote] בספר ויקרא רשום בפירוש לרצוח הומואים, נואפים, חילונים ושאר ירקות, התורה שבעל פה באה לפרש ולבאר את התורה שבכתב אם אינני טועה והיא איננה תלויה בעצמה, הבעיה היא שקצת קשה לפרש את דברי ספר ויקרא בצורה אחרת. הנה קצת "קונקרטיות": ויקרא פרק כ': ו?א?יש?, א?ש??ר י?נ?א?ף א?ת-א?ש??ת א?יש?, א?ש??ר י?נ?א?ף, א?ת-א?ש??ת ר?ע?הו?--מו?ת-יו?מ?ת ה?נ??א?ף, ו?ה?נ??א?פ?ת כ??י-א?יש? א?יש?, א?ש??ר י?ק?ל??ל א?ת-א?ב?יו ו?א?ת-א?מ?ו?--מו?ת יו?מ?ת: א?ב?יו ו?א?מ?ו? ק?ל??ל, ד??מ?יו ב?ו?. ויקרא פרק כא': ו?י?ד?ב??ר י?הו?ה, א?ל-מ?ש??ה ל??אמ?ר. יז ד??ב??ר א?ל-א?ה?ר?ן, ל?אמ?ר: א?יש? מ?ז??ר?ע?ך? ל?ד?ר?ת?ם, א?ש??ר י?ה?י?ה בו? מו?ם--ל?א י?ק?ר?ב, ל?ה?ק?ר?יב ל?ח?ם א?ל?ה?יו. יח כ??י כ?ל-א?יש? א?ש??ר-ב?ו? מו?ם, ל?א י?ק?ר?ב: א?יש? ע?ו??ר או? פ?ס??ח?, או? ח?ר?ם או? ש??רו?ע?. יט או? א?יש?, א?ש??ר-י?ה?י?ה בו? ש??ב?ר ר?ג?ל, או?, ש??ב?ר י?ד. כ או?-ג?ב??ן או?-ד?ק, או? ת??ב?ל??ל ב??ע?ינו?, או? ג?ר?ב או? י?ל??פ?ת, או? מ?רו?ח? א?ש??ך?. כא כ??ל-א?יש? א?ש??ר-ב?ו? מו?ם, מ?ז??ר?ע א?ה?ר?ן ה?כ??ה?ן--ל?א י?ג??ש?, ל?ה?ק?ר?יב א?ת-א?ש???י י?הו?ה: מו?ם ב?ו?--א?ת ל?ח?ם א?ל?ה?יו, ל?א י?ג??ש? ל?ה?ק?ר?יב. כב ל?ח?ם א?ל?ה?יו, מ?ק??ד?ש??י ה?ק??ד?ש??ים, ו?מ?ן-ה?ק??ד?ש??ים, י?אכ?ל. כג א?ך? א?ל-ה?פ??ר?כ?ת ל?א י?ב?א, ו?א?ל-ה?מ??ז?ב??ח? ל?א י?ג??ש?--כ??י-מו?ם ב?ו?; ו?ל?א י?ח?ל??ל א?ת-מ?ק?ד??ש??י, כ??י א?נ?י י?הו?ה מ?ק?ד??ש??ם. כד ו?י?ד?ב??ר מ?ש??ה, א?ל-א?ה?ר?ן ו?א?ל-ב??נ?יו, ו?א?ל-כ??ל-ב??נ?י, י?ש??ר?א?ל. ----------------------- כמו להגיד, אני לא רוצה להוקיע את הדתיים, אני רק רוצה להוקיע את האקטים שהם עושים, לשמור שבת, להתפלל וכו'... דתיים הומוסקסואלים שמנודים ומושפלים זאת תופעה דיי רחבה, כמו גם העובדה שרבנים שמתנגדים לנידוי הומואים חוטפים הרבה אש מהציבור הדתי. זה שיש פסוקי הלכה לא אומר שהמעשה הזה מותר ע"פ התורה הכתובה שאוסרת מכל וכל הומוסקסואליות, מה לעשות שרוב הרבנים גם הולכים אחרי הפסוקים הללו ויש רבנים שמנסים טיפה לעקם אותם ולתת פסיקות אחרותשמתאימות יותר לחברה המודרנית.
כן הם חקרו בשיטות מדעיות אבל המסקנה שלהם וההתעלמות שלהם מעובדות היא אינה מדע. הרעיון במדע הוא כזה כל אחד חוקר מביא השערות, ההשערה המוצלחת ביותר שורדת, בכך שהיסטוריונים חקרו והגיעו למסקנה שאין שואה, אז בא היסטרון אחר חקר והראה שהייתה שואה ואנשים מבחוץ חקרו את שני ההשערות והגיעו למסקנה שיש שואה, ע"פ המדע ברגע הזה ההיסטוריון/כימאי היה אמור להודות בטעותו ולהמשיך במחקריו, מה שעושים מכחישי השואה זה לא להודות בטעותם, וזה לא מדע. אני לא מבין מה הקשר בין מה שציטטת לבין מה שאני ציטטתי, אז כן יש גזעים שונים שמסוגלים לקיים יחסי מין(פרד לדוגמה הוא בן של זיווג כזה) אבל מה זה קשור למה שקורה אצל האדם? פה את מבלבלת בין שורשים(שזה דבר מאוד מטושטש אגב, מחקרים הוכיחו שלהרבה מאוד מהיהודים כיום אין שורשים יהודיים) לבין גזע, גזע זה דבר שנחשב רק אצל חיות, אצל בן אדם איו דבר כזה שנקרא גזע אין גזעים אצל האדם מהסיבה הפשוטה שאנחנו החיה היחידה שהגיעה לרמת ציווליזציה. קודם כל תקראי לי רועי, זה בטח יותר קל מקרלס פויול 5 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx , ולנושא אני מאוד חקרתי את כל הנושא של האבולוציה ולא מצאתי פאקינג עובדה אחת שסותרת אותה, אולי את תוכלי לראות לי משהו חדש. בקשר למבול, אני יודע שהיו המון הצפות ושיטפונות שחלקם היו ענקיים וגם חוקרי מקרא מעריכים שאלה הם המקורות לסיפור המבול בתרבויות השונות אבל מבול כלל עולמי כמו שמסופר בספר שמות לא היה מעולם(חוץ מבסרט 2012 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). אגב חשוב לציין שבתחילת קיומו של כדה"א הוא היה כולו מוצף במים אם על זה דיברת אבל זה לפני קיומו של האדם כך שאני לא חושב שזה תואם את סיפור המבול.
תשמעו, אני מפרש את העניין ככה- אז אלוהים נתן הכוונה, שאגב - מתאימה עד היום בצורתה הכללית, והוסיף חוקים ועניינים כדי שבני-האדם יוכלו להתחבר אליהם. אז הייתה קשה התפיסה, והיו צריכים דברים מוחשיים כמו קורבנות, בית מקדש, משהו פיזי. האדם התקדם עם אלפי השנים שחלפו, וכך הבנתו ותפיסת עולמו. אני מאמין שכן יש אלוהים, והחוקים והמצוות נכונות לכל דור. יש דברים שאני לא מסכים איתם - לרצוח נואפים והומואים? קשה לי לתת פרוש, אני לא בקיא בתורה כולה למרות שאני מאמין בתפיסה שלה, ואני מקיים אותה כמו שאני רואה את הדברים - ומשתדל בכל זאת להצמד למסורת וליהדות האורתודוקסית (אני לא רוצה להתייחס פה לרפורמים בכלל). האם זה נכון נואפים והומואים? בנוגע לנאיפה אין שאלה, בנוגע להומואים - תשמע, אני לא אומר שצריך לרצוח אותם, אבל אני נגד העניין. להגיד שהם נולדו כך - הם נולדו עם פגם גנטי, לפחות זו דעתי. למדתי שכל יצור חיי מטרתו היא לשרוד ולהתרבות, וברגע שבחור מחבב בחור - ככל הנראה אין את עניין ההתרבות פה, והגן של אותם בחורים לא ימשיך להתקיים. אפשר להכנס פה לדקויות, אבל בגדול זה המצב, ואני חושב שזה לא בסדר ולא נעים. העובדה היא שזה קורה, אבל לא צריך לרצוח אותם. תזכור שבסופו של דבר ספר הספרים גם נכתב, משמע ע"י מישהו מסוים. לך תדע את דעותיו והשקפת עולמו. התורה נותנת לנו הכוונה, מצוות וחוקים, ותזכור שהיא נתנה לאדם הרבה פחות מפותח משל היום. פעם לא לרצוח מישהו או לא לגנוב לא היה דבר כל כך טרווילי, וזה התפתח לאט לאט. כן יש הכוונה, אבל לדעת בדיוק למה אלוהים מתכוון - זה בלתי אפשרי לדעת, אפשר לנחש. אני הולך אם אלו שאומרים שצריך לבטוח בו ולא תמיד אפשר לדעת את הנסתרות שבו ואת דרכו, אבל להאמין בו זו הגדולה.
benos, אני לא "מנסה לתפוס תחת" אבל אתה לא מבין באמת את משמעות המילים הללו. יש מספר רב של אזכורים בתורה לגביי עונש מוות. נואף, מחלל שבת, אכילת חמץ בפסח וכו'. אבל זה לא פשוטו כמשעמותו. התורה מגינה על חיי אדם בצורה רחבה יותר ממה שאתה חושב. היחידים בזמנו שיכלו להוציא להורג - הסנהדרין, היה עליהם איסור גדול על הוצאות להורג בגלל עבירות אלו. זה היה נחשב לאות קלון במידה ואכן נפסק להוציא להורג על ניאוף וכו'. אז איך זה בא לידיי ביטוי לנוכח כל כך הרבה ציווי מוות. הכללים והחקירה ההלכתית לגביי גזר דין מוות כל כך קשים וכמעט בלתי ניתנים להוכחה ולביצוע, ההפך הוא הנכון - היא מונעת זאת. משום שהתורה באה לחנך, לא להעניש. עונש מוות הוא אזכור במובן של להמחיש עד כמה חמורים עבירות אלו. אתה יכול להגיד שיש פה סוג של פיצול אשיות, בגלל זה הבנת התורה זה לא ציטוט פסוקים, זה לימוד ארוך. אני מניחה שאתה לא למדת בנושא ולכן אתה זורק את הססמאות האלו. תגש לכל בית דין רבני, לכל גדול בתורה... תקבל את אותה תשובה. ש לך המון ספרים בנושא, תתמקד באלו של גרליק. בקשר להומוסקסואלים, יש פה חוסר צדק שאתה מבצע. אתה טוען שלמרות פסקי הלכה שונים עדיין מנדים אותם מהחברה דתית. מה זה שייך לתורה ? יש חוק במדינת ישראל נגד הומואים ? לא, אז מדוע חלק נרחב מהאוכלוסיה מנדה ומתנער מזה ? זה קשור ליהדות ? זה מקרה של אדם לאדם. החברה הדתית הולכת בעקבות חוקי התורה, בתורה מפורש שקיום יחסים אנאלים בין גברים הוא אסור. מפה עד לקטוש אותם, זה רחוק. אין שום פסק הלכה או חוק בתנ"ך (למרות מה שציטטת ונראה לי שהבהרתי בפסקה הקודמת) שאומר, להרוג אותם על נטיות אלו. רוב הזרמים בדת כולל הנוקשה ביותר האורתודוקסית, גיבשו הבנה לגבי נטייה זאת, אפילו דנים בזה, כיצד בחברה המודרנית ניתן לאפשר להם לחיות אורך חיים רגיל כדי שיוכלו לשלב את הבחירה המינית שלהם ולקיים את מצוות הדת במקביל. אין סתירה, יש דתיים רבים שהם הומוסקסואלים מוצהרים. זה שדתיים מנדים אותם, ובכן... גם בכרמיאל יש חילוניים שמנדים אותם, קשור אחד לשני ? לא. אז זה לא רלוונטי. WellNeverDie, אהבתי את התגובה שלך. רועי, זה כמו להכינס בקיר בויכוח עמך. אתה מאמין בשלך, אני מבססת את דבריי על סמך לימודים אקדמאים. להתווכח ביננו זה לא יוביל לשום מקום. תמשיך בדרכך ותלמד בנושא, מקווה בשבילך שתמצא איזון ראוי בין הדברים במשך השנים. בהצלחה חמוד.