yonmu, זה מה שרשמתי : בפסוק הראשון רשום "על פי התורה אשר יורוך" ובפסוק השני החסרתי את החלק שבו רשום "לא תסור מן התורה אשר יגידו לך ובגלל זה לא הבנת. בקיצור מדברים פה על ההלכה ולא על התורה. http://www.mayim.org.il/77_Shoftim/Xxx/Shoftim_61.Xxx בדף הראשון הכל מסוכם בצורה די יפה. לא ניסיתי להראות שהדתיים לא מקיימים את זה יותר, אלא לסתור את הטענה המגוחכת שהיהדות מעודדת באמת שתפעל על פי החשיבה העצמאית של עצמך.
אני היחיד שרואה פרדוקס במשפט שלך ? אל תתייחסו לסיאנס , התורה אוסרת במפורש על העלאת אוב . אבל אתם יכולים לברר על הדברים האלה תאמינו לי , כי אני במקומכם , לפני שהייתי קובע את העובדה בערך הכי חשובה בעולם , הייתי בטוח בה במאה אחוז .
גבר אני מאמין באלוהים, שמרתי שבת שנתיים עד לא מזמן ואני הולך לבית הכנסת אין לי מושג אם יש עולם הבא, ואין לי מושג אם יש אלוהים.. אני מאמין...
דניס ברגקאמפ - לא הבנתי איך מה שאתה אומר מראה שהיהדות נגד הפעלת חשיבה עצמית. הרמב"ם אומר שיש מצווה לדעת (כלומר לברר ולחקור) את מציאות האל.
לא אמרתי שיש בעיה עם הפעלת חשיבה, אמרתי שיש בעיה בלפעול על פי מחשבה עצמאית. כן, היהדות מתירה לך למצוא הוכחות למה שהיא אומרת, אבל האם גם היא תתמוך בכך במקרה ותגיע למסקנות שזה חרטה? האם על פי היהדות, אדם יהודי שחוקר את מציאות האל, יכול במקרה והוא מגיע למסקנות מסוימות, לא לשמור מצוות? אנגל דה מדריד - אוקיי, אז סיאנס ירד מהפרק (אז עשית כזה או שלא עשית? הרי אם המלצת לכולם לעשות כאן אחד כזה, אז כנראה שבדקת לפני, לא?), אילו עוד דרכים יש "לברר על הדברים האלה"? באמת באמת שהייתי ממש שמח לגלות את התשובה הסופית לשאלה אם אלוהים של היהודים קיים או לא, אתה אומר שיש לך את התשובה, בוא תן לנו אותה או תגיד לנו איפה היא נמצאת.
ברור שלא. בדיוק כמו שבמדינת ישראל (או ברוב העולם המדורני), אדם שחקר והגיע למסקנה שאין שום דבר רע ברצח, מותר לו לרצוח?!
שמע, אם אתה רוצה לנהל דיון כמו בגנון אז רק תגיד ונפסיק. כאילו שאתה לא יודע את ההבדל בין רצח, כלומר פגיעה באדם אחר ובזכות שלו לחיים וביטחון, לבין להיכנס לאנשים לחיים ולבדוק אם הם העזו להשתמש במכשיר חשמל בשבת. החוקים בעולם המודרני מבוססים על זכויות אדם ואזרח, יש עליהם הסכמה בקרב האוכלוסיה, ואם אין - אז אפשר לשנות. חוקי היהדות מבוססים על אגדות וסיפורי עלי באבא על מישהו שאף אחד לא ראה מעולם, הם פולשים לא רק למעשיו הפרטיים של האדם אלא גם לתוך מחשבותיו וכובלות אותו ("לא תחמוד") וכמובן שאין לערער עליהן או לפקפק בהן.
אבל אתה דיברת מבחינת היהדות! 'האם היא תתמוך במקרה ש..', ברור שלא! איך יכול להיות שמבחינת היהידות יהיה בסדר לחיות כנגד היהדות רק בגלל שהגעת לזה אחרי חקירה שכלית? היהדות זה לא 'תחשוב, מה שתגיע אליו זה סבבה'. היהדות אומרת לך שאתה צריך לחשוב ולברר אבל יש חוקים ברורים בכל מקרה. זה שבנאדם מגיע למסקנה שנפנוף לולב זה דבר דבילי ולכן הוא לא עושה את זה לא משנה את העובדה שהבנאדם הזה מסרב פקודה של אלוקים ולכן הוא יענש על כך - בין אם בעולם הזה (בימים שבהם מלכות ה' ברורה וכל כפירה היא מרידה מכוונת בה') ובין אם בעולם הבא.
נו מצוין, אז יש הסכמה בינינו. המשתמש "ריאל מדריד" כתב את ההודעה הזאת : אתה אמרת לו שהוא לא מבין בכלל ושביהדות יש מצווה לברר אמונה בצורה שכלית (כמובן ש"לברר" זאת לא המילה הנכונה כי בכל מקרה מבחינת היהדות המסקנה הסופית חייבת להיות אחת - שזה נכון). אז כמו שאמרתי, הוא צדק בכל מילה שאמר.
איך בירור שכלי = אמונה עיוורת?! וזה שאתה יודע מה המסקנה הסופית לא אומר שזה לא בירור\מחקר. בדיוק עמו שאפשר לחקור את כח המשיכה אפילו שאני יודע שאני לא יכול לעוף.
מבחינתי אם מישהו חוקר את היהדות, זה לא מסתדר לו והוא עדיין מקיים אותה - אז זאת אמונה עיוורת. אני לא מומחה לכוח הכבידה אבל אם מחר מדען מצליח להוכיח שהכבידה לא נוצרת ע"י שני גופים שונים, אלא על ידי הקרינה מהירח (סתם דוגמא), אז יבדקו את זה ובמקרה הצורך ישנו את ההגדרה! האם ביהדות יכול להתקיים דבר כזה? ממש לא.
אבל המצב שאתה מתאר הוא המצב הלא בריא. יהודי שחוקר את היהדות וזה לא מסתדר לו חייב ללמוד ולחקור עד שזה יסתדר לו - זה לדעתי אחת הבעיות עם חרדים שלא מתגייסים (מצווה מפורשת מהתורה, לפחות לכאורה) בלי לדעת למה - ובינתיים לקיים את המצוות עד שיסתדר לו. בדוגמא של כוח הכבידה לא התכוונתי להגדרה, אלא שכמו שבנאדם שלא מבין איך כח הכבידה עובד לא יגיד 'אז אין כח כבידה', יזנק מהגג ויתחיל לעוף, ככה גם יהודי שלא מבין את התורה וההלכה לא צריך להפסיק לקיים מצוות אלא לקיים ותוך כדי לברר.
אני לא מבין, אז אדם שמוצא סתירות ביהדות צריך לא להפסיק להאמין בה אלא לחפש טיעונים חלשים שיסבירו את הטענה? ובקשר לטענת כוח הכבידה, בכוח הכבידה אתה יכול לראות את ההשפעות שלו(אתה עומד על האדמה, אתה זוןרק עט הוא נופל, כדה"א נמשך לירח וכן') לאלוהים אין השפעות.