דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. שלו Guest

אם אני לא טועה לפי היהדות יש 4 חלקים להתקיימות העולם.
    החלק הראשון מכשהיה תוהו ובוהו עד לכשנברא, החלק השני מכשנברא עד ליציאת מצריים, החלק השלישי מיציאת מצריים לחרבן בית המקדש והחלק הרבעי הוא מחרבן בית המקדש עד לביאת המשיח. אנחנו נמצאים בחלק שבו המשיח צריך להגיע בכל רגע והסימנים לבואו שכתובים בספרי הקודש והנבואה מתחילים להתגלות בעולמינו.

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד פעם, בהנחה (השקרית לדעתי) שיש בכלל משיח, מה זה בכל רגע? מחורבן בית המקדש עברו אלפי שנים, למה מישהו החליט פתאום שדווקא 'בקרוב' זה יקרה? אם אפשר תאריך רק כדי שאני אוכל להתכונן לירידה שלי לגיהנום...

3. שלו Guest

אף אחד לא החליט שזה יקרה בקרוב על דעת עצמו. בספרי הנביאים יש כל מיני סימנים וצפנים הרומזים על קרבתו של המשיח לעמ"י. לסימנים האלה קוראים "חבלי משיח", כנראה שחלק מהם מתרחשים בזמן האחרון. להגיד לך בוודאות שזה יקרה היום או מחר אני לא חושב שניתן. ובאמת, המשפט האחרון שלך... ביקשתי יפה לא לקחת את זה לשם... אם אתם לא יכולים לכבד את האחר אז פשוט אל תגיבו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/10
  4. Robin Hood Member

עד כמה אתה "מכבד" אדם אשר יחליט לטעון ש"בקרוב" (כמובן שהזמן לא יצויין), עקב אירועים לא מפורטים, דרקון מאטלנטיס האבודה צפוי להתעופף לו על פני יבשת אירופה עד להחרבתה, על מנת להביא לתקומתה של יבשת אירופה חדשה וכבירה יותר? אני יכול רק להניח שאתה תחשוב (גם אם לא תודה בזה פה) שאותו אדם ראוי להישלח להסתכלות פסיכולוגית או שלחילופין תזלזל באמונתו ובדבריו.

בנוסף לכך, זה מעט מגוחך שאתה מנסה להצדיק את האמונה בהתרחשות המתוארת ב"כתבה" אותה הבאת, מבלי שאתה אפילו מבין את הרקע התיאולוגי-יהודי לטענה. לכן זרקת את המושג "חבלי משיח", הוספת ב"ספרי הנביאים", מבלי לציין את היסטוריית השימוש במושג, את מקורו המסויים, את הפרשנות שניתנה לו על ידי רבנים יהודים שונים, את הסתירות הרבות בין הפרשנויות הללו. לא רק זאת, אלא שאתה גם יוצא מנקודת הנחה שהתיאוריה המשיחית היא אמת מוכחת ואבסולוטית, ועוד מגדיל לרשום ש"אף אחד לא החליט שזה יקרה בקרוב על דעת עצמו", בעוד שזה בדיוק מה ש"הכתבה" אותה הבאת מדגישה; רב מסויים החליט על דעת עצמו ש"ימי המשיח" (עוד מושג שנוי במחלוקת וקשה להגדרה בתיאולוגיה היהודית) קרובים, מכיוון ש"אסונות נפלו על עם ישראל" (כלומר, על פי מה שרשום בכתבה, אירועים טרגיים פרטיים התרחשו במגזר החרדי). בנוסף לכך, ניכסת ל"יהדות" (על איזו יהדות בדיוק אתה מדבר? ישנם זרמים שונים ורבים, ותתי-זרמים שונים, עם הנחות תיאולוגיות הסותרות אחת את השנייה ואת הדברים שהבאת), את האמונה שהיסטוריית העולם מחולקת כביכול ל-4 חלקים (כולם, למעט הראשון, מחולק על פי אירועים הרלוונטים לעם היהודי בלבד...) מבלי לספק ביאורים לטענה "המעניינת" הזאת.

את הלוגיקה בדברייך אתה לא תמצא, כי אתה אפילו לא מתאמץ לחפשה, ועוד מגדיל לפתור את חצי הביקורת בכשלים בדברים שהבאת כ"חוסר כבוד" ותו לא.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/10
  5. קרלס פויול5 Member

אני יכבד את מה שביקשת וולא ילעג לפוסט שהבאת(למרות שלדעתי יש הרבה מה) אבל יש לי שאלה בקשר למה שכתבת, כתבת הזמן של היהדות מחולק ל4 חלקים(מה שכתבת), והחלק הראשון הוא משהיה תוהו ובוהו עד בריאת העולם, עכשיו יש לי שאלה אליך, כמה זמן עבר בחלק הראשון, אם הזמן נברא ביחד אם היווצרות העולם? זה סתירה לוגית(עוד הוכחה שהמדע והדת סותרים אחד את השני).

6. yonmu Member

קודם כל, גם להביא ילדים לעולם זה אידיאל. מי קבע ששנה בצבא שווה יותר מילד יהודי נוסף? חוץ מזה, אתה באמת רוצה להגיד לי שבנאדם יכול ללמוד תורה, ללמוד מקצוע, לעבוד, ולחיות חיי משפחה במקביל? כמה שעות יש לך ביום? עדין לא הבנתי איך הבעיה הזאת מורכבת יותר לחילונים מלדתיים.
    בנאדם שעוזר בהקמת יישובים או מחזק חקלאות על חשבון שירות צבאי, נורא לדעתך?
    לגבי החרדים, זה מה שאני חושב שמניע אותם. שוב, לדבר פה ולהגיד כמה שהם עלוקות זה לא מכובד ובטוח לא מקדם לשום מקום, ככה שעדיף לדון בזה עם אחד מהם (וקשה לי להאמין שתמצא חרדי בפורום כדורגל).

7. eran levy Member

במקרה הזה קשה לומר שהרב מחפש תשומת לב ומקבל אותה. סביר להניח שאף חילוני לא קרא את הכתבה הזו, שכן היא לא פורסמה באחד מהעיתונים הגדולים אלא בעיתון של רשת "קו עיתונות דתית", שמופצת בקרב קהילות חרדים ודתיים. זו לא תשומת לב, זה מה שמאפשר את קיומם של העיתונים הללו, סיפורי מינכהאוזן על בוא המשיח.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכוונה הייתה יותר לכך שהוא הביא את הכתבה הזאת לפורום וע"י כך הרב דמיקולו הזה קיבל את תשומת ליבנו הכותבים, אבל בכל מקרה אין לי מה לעשות חוץ מלהסכים גם עם ההודעה שלך.

yonmu
    אידיאל... למה רצונות של חרדים זה אידיאל ורצונות של חילונים זה סתם רצונות? בסופו של יום, החרדים בוחרים לחיות כמו שהם חיים, בוחרים ללמוד תורה, בוחרים להביא 10 ילדים לעולם. אותי אישית זה לא מעניין מאיפה הם שואבים את הבחירות האלה, אבל בסופו של דבר הם רוצים לעשות את כל זה. אני מחליט שבא לי ללמוד את תורת ביל שאנקלי, ואז אני אבוא ואגיד: איך אני יכול לשרת בצבא? אני צריך גם ללמוד את תורת שאנקלי, גם לייצר עוד אוהדי ליברפול (בהעדפה שמונה כמו המספר של ג'רארד, ההקבלה שלי למספר טיפולוגי) לעולם, גם ללמוד מקצוע... אין לי זמן לשרת בצבא. ואה כן, אני גם רוצה שאנשים אחרים יממנו לי את לימודי תורת שאנקלי.

זה אולי לא מכובד לקרוא להם עלוקות, אבל מצד שני, זאת הדיעה שלי אישית וככה אני רואה אותם.

9. eran levy Member

יש עניין חמור יותר שאף אחד לא שם עליו את הדעת:
    החרדים לא באמת מביעים דעה עצמאית, יש להם מי שמביע דעה עבורם. כשש"ס נוגסת בתקציבים אחרים כדי לבנות עוד כוללים או בתי ספר של זרם ה"חינוך" שלהם, הם לא עורכים סקר בקרב הבוחרים שלהם או קהילות חרדיות - הם עושים זאת כדי לחזק את עצמם, כי החרדים שמצביעים עבורם מצביעים כך עקב סיבות רבות, והקטנה בהם היא אמונה עצמית ועצמאית במפלגה ובחבריה.
    זכור לי מקרה אישי שאפשר להשליך על הכלל: עבדתי פעם בבני ברק, באיזור התעשיה שממוקם בתוך אחת השכונות העניות בה. באחד הימים הציקה לי שאלת הפאות, לא הבנתי למה מגדלים החרדים פאות. ניגשתי לאחד החרדים שעמדו ליד מקום העבודה שלי ושאלתי אותו, פשוט כך. החרדי אמר לי "בתורה כתוב שאסור לגלח את הפאות, ולכן משאירים אותן ארוכות כדי לא לבוא לידי טעות של גילוח". אמר מעט ובעצם אמר הרבה - הוא עושה זאת כי "כך כתוב בתורה". אין לו כאן דעה אישית, הוא לא מציין שזהו דבר שגם חרדים יודו שהוא יותר אופנתי מאשר הלכתי. כתוב בתורה אז עושים את זה. אם זו לא אטימות, מהי אטימות? אם זו הגישה איך אפשר בכלל להקשיב לבעלי דעה שנוקטים בגישה כזו?

10. yonmu Member

טומי - אני לא מדבר על חרדים, אני מדבר על מסלול ההסדר (שבמקור היה שנה וארבע חודשים צבא בנוסף לשנתיים ושמונה חודשים תורה ורוב ישיבות ההסדר הוסיפו עוד שנה של לימוד תורה), שבו כן משרתים בצבא אבל לפרק זמן קצר יותר, בדיוק כמו מסלולים אחרים שהיו בעבר שבהם שירתו שנה וארבע בצבא ופרק זמן אחר באידיאלים אחרים. כלומר, המדינה מוכנה לוותר על חלק מהשירות הצבאי בשביל מימוש אידיאל אחר. השאלה היא אם אתה רואה את הצבא כאידיאל-על שאי אפשר לוותר על חודש בצבא בשביל חודשיים ב(לדוג') פיתוח החלקאות בארץ, או שאין לך בעיה עם ויתור על חלק מהשירות הצבא בשביל אידיאלים אחרים, פשוט אתה לא רואה בלימוד תורה אידיאל.

11. קרלס פויול5 Member

כי שאתה מביא 20 ילדים לעולם ומישהו צריך לשלם בשבילך אליהם זה מטומטם. ומה זה ילד יהודי שווה פחות משנה צבא? בלי צבא לא יהיה ילד יהודי. וכן בן אדם יכול לעשות צבא, ללמוד תורה 3 שנים ולהתחיל ללמוד יותר מאוחר, בנוסף אפשר גם אחרי היציאה לפנסיה ללמוד תורה. והחרדים לא עוזרים בחקלאות. ובקשר לחרדי, אחרי מה שחרדים עשו היום, אני בספק אם אפשר למצוא חרדי שפוי במדינה הזו שלא עובד ולא לומד.

12. xavi6 Member

חובה כניסה, חובה! בחור שואל רב על האבולוציה. אחד הגדולים...

http://www.youtube.com/watch?v=mxTLrRvd4XQ

ושתבינו, יש אנשים שאשכרה מאמינים לבחור.

13. yonmu Member

אני לא מבין איך מה שכתבת עונה על השאלות שלי. אגב, בלי ילדים יהודיים גם לא יהיה צבא (או שלא יהיה צורך בו)...
    בכל מקרה, לימוד תורה זה לא משהו שאפשר לזרוק לאחר כך. אני צריך ללמוד תורה עכשיו כדי שאני אדע איך לחיות את החיים שלי, אם אני אלמד אחרי הפנסיה בגיל שישים ואז אני אגלה ששישים שנה חייתי לא נכון זה לא מאוד חכם...

14. yonmu Member

בלי לראות את הסרטון (אני משער שזה פשוט רב עונה תשובה דבילית לגבי האבולוציה), זה באמת משנה משהו? אז יש רב אחד שמדבר שטויות על האבולוציה. יודע מה, אני אמצא חילוני אחד שמדבר שטויות על האבולוציה וזה הופך את כל החילונים למפגרים?!

15. xavi6 Member

הקטע הוא שהחילונים עושים שיעורי בית בסיסיים על התורה. הרי רובינו פה מגיעים מהורים מאמינים, אני לפחות. אני יודע את התורה, אני גדלתי על התורה, אני קראתי בתורה מגיל 7. מגיל 7 הייתי עולה לתורה. אבל העולם הדתי, הוא בור עם וארץ כשמדברים איתו על מדע או אבולוציה חס וחלילה. הם טיפשים, אין להם מושג על מה הם מדברים. אני יכול להבטיח לך שרוב הרבנים שתדבר איתם הם בורים בנושא הזה ושאין להם מושג, כמו הרב הזה, שאני בטוח שגם לו יש מהללים ומאמינים גדולים.

זה לא רב אחד, וזה לא שתיים, לכל רב יש את החרטות והשקרים שלו. האנשים שמגיעים לשם ברובם לא מגיעים בשביל לערער על זה, הם מגיעים בשביל לשמוע דברי חוכמה ונטו להסכים איתם. הם מקבלים את דבריהם כעובדות. מה שהם לא. מאוד קל לשקר לקהל מסוים כשהוא מקבל את דבריך כעובדות. אתה יכול לחרטט עליהם עד מחר. זה מה שעושים לך, זה מה שעושים לרוב הילדים והחוזרי בתשובה.

תראו את כל הסרטונים שם, זה פשוט מצחיק לראות איך הם משקרים פעם אחר פעם ומציגים את דבריהם כעובדות. כמה טמטום ובורות באוכ' אחת, זה לא יאומן.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/10