אתה צם ביום כיפור אני מניח נכון? אז אתה בטח יודע כמה זה הרבה יותר טעים לאכול אוכל או לשתות מים אחרי צום של יום, אוכל שנראה לך רגיל ו"בסדר" הופך להמיות הרבה יותר טעים אחרי צום וזה מה שיפה בעניין הזה ללמוד להעריך דברים. ולפה מתאים המשפט לומדים להעריך דברים רק שאין לך אותם.
Dennis Bergkamp - בנוגע לצומות וקיום מסורת - יש המון חילוניים גמורים שעושים זאת גם בלי לדעת למה. זה קשור בתרבות, בחברה ובחינוך. הם יהודיים ולכן הם צמים. גם אלו שלא - אני כמעט בטוח שרובם לא אלו שעושים דווקא, יוצאים לנסוע במכוניות סתם ככה ועושים דאבל-בורגר עם גבינה לאורחת צהרים. האנשים שעושים את זה הם אלו שחזרו בשאלה גמורה או שהם פשוט אתאיסטים שחקרו את העניין לעומק, כמוך. אני בטוח שאתה מבין, אבל לא כולם חקרו את העניין ומודעים להכל סביבך. למעשה, אנחנו עם די דבילי. במקום ללמד גם על הדת וגם על האתאיזם, וללמוד אחד מהשני כמו שקורה בדיון הזה - לא קורה כלום. אם זה יקרה, לכל אדם תנתן זכות בחירה, ואף אחד לא יוכל להתלונן. כמובן שזה לא יקרה. אנחנו סתומים מידי שזה יקרה ובעלי דעות קדומות.
וזה גם תקף למוסלמים שצמים בחודש רמדאן, אז מה זה אומר? האסלאם היא הדת הנכונה? אני אישית כבר שנים לא צם ברמדאן כי אני פשוט לא יכול, היו כמה ימים שבהם צמתי רק מתוך רצון להשתתף עם המשפחה בחוויה ומתוך רצון לשמח את ההורים שלי שביקשו ממני לצום. אז מה זה אומר? כלום. בעיניי, ההסבר הכי הגיוני לקולות ולדברים שלפי טענת הנביאים (משה, ישו ומוחמד) הם שמעו וראו, זה שהם סכיזופרנים שיש להם כושר שכנוע אדיר.
את האמת שחוץ ממחשב וטלוויזיה אני בקושי ומשתמש בחשמל, אור רק בלילה וגם לא תמיד, מכוןנת כביסה לפעמים(וגםפ זה לא אני, זה ההוורים שלי) וזהו פחות או יותר. וכן אני דואג לפחות יום בשנה לא לגעת בטלוויזיה ומחשב(לא באותו יום של יום כיפור כי אז אני חייב להשתמש במחשב כדי להעביר את הזמן).
REAL MADRID - השם הוא בני. כשאני אומר "מחרטטים את הצורה" אני מתכוון שהתוכן עצמו הוא שטויות, לא שהרבנים באמת לא מאמינים במה שהם אומרים. הם מסבירים את התירוצים הצולעים של חז"ל, בליווי כל מני מטאפורות מטופשות. לבחור רגיל שאין לו מושג בהלכה, אין סיכוי מול רב, כששניהם נמצאים בתוך ישיבה ומוקפים באנשים מאמינים. זה לא דיון חופשי ורציני. חוץ מזה, כבר ציינתי פה שנפסק כי מותר לשקר לאנשים אם זה מקרב אותם לתורה. לגבי המשפט שלך - מדובר בארנבת מזרחית, ולא בשפן. אף רב לא הצליח להסביר עדיין, איך זה שרשום שהשפן מעלה גרה, אבל הוא בעצם לא... התירוץ הכי עדכני שראיתי זה שהוא עושה עם הפה כאילו הוא מעלה גרה. אבל אז תהיה סתירה. אם אלוהים, סתם מתוך אכזריות, רצח אנשים חפים מפשע - אז כנראה שהוא לא אל רחום וחנון...
תודה רבה. לשאלתם-לא, לא צם בכיפור. להפך, כמה שיותר. גם בפסח אני מחביא לחם ופיתות בארון ובמקפיא. מה זה משנה? מה חשבת שאני יצום אם אני לא מאמין? אני לא בחרתי להיוולד בארץ הזאת. לארץ הזאת אין בישבילי משמעות דתית, אני נמצא פה כי נולדתי פה.
רגע, עזוב שניה משמעות דתית. חוץ מהעובדה שפה נולדת, אין לארץ הזו משמעות בכלל בשבילך? יהדות בתור עם, ולא בתור דת.
לא, אין בשבילי משמעות. אני גאה בעם שלי ומרגיש שאני שייך כישראלי, לא כיהודי. אני מרגיש שהאדמה הזאת שייכת לי לא בגלל שכתוב בתנ"ך, אלא בגלל שעלינו לפה והשטחים האלה שלנו, אנחנו בנינו, אנחנו עשינו, אנחנו עשינו פה הכל וגם האו"ם קבע שזאת המדינה שלנו.
אולי אתה לא מאמין בדת, אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדות שאנחנו עם. לך ולחרדים וגם לי יש גן משותף ויחודי, אנחנו יהודים (ולמען האמת, היה על כך מחקר) - אנחנו לא רק תנועה, אנחנו עם. כי התנועה הציונית פרצה מאירופה, שהגענו לשם לאחר שהיינו בארץ ישראל וגורשנו, שלפני כן עלינו לארץ הזאת מהמדבר וכבשנו אותה, שלפני כן היינו במצרים והיה שם לא משהו, ולפני כן משפחת יעקב החליטה לרדת למצרים כי הם היו רעבים. יעקוב הזה הגיע מבחור ששמו יצחק, שהוא בנו של אחלה גבר, ששמו אברהם שהחליט שפסלים זה פאסה ויש אל אחד ששולט בהכל. הגענו ממקום מסוים ואנחנו משפחה אחת גדולה וענקית - עם. העם היהודי. זאת העובדה המוכחת. בנוגע לדעתו של הבחור ששמו אברהם (ולאלו שקידמו והמשיכו את דרכו כמו צאצאיו, אחד מהם נקרא משה) - אתה לא חייב להאמין, זוהי החלטה שלך.
אנחנו עם. אבל מבחינתי העם שלי זה רק היהודים, העם שלי בהוא כל ישראלי שחי במדינת ישראל(או היה חי ועבר לחו"ל): אם הוא ערבי, דרוזי, יהודי, צרקסי או אפילו עובד אלילים, זה העם האמיתי שלי, זה עם ישראל מבחינתי. החרדים? אלה לפחות שגרים בארץ הם חלק מהארץ, אלא שבחו"ל הם חלק מהלאום שלי, זה שני דברים שונים.
אני מצטער להפריע לדיון הארוך הזה, אבל יש לי שאלה אחת קטנה בנוגע למה שהתפתח ב"שאלות מטומטמות...". למה אני צריך לעבוד גם בשביל החרדים בזמן שהם עושים את מה שהם מאמינים בו ושום דבר מעבר? למה אני צריך לממן אותם, כשהם כל היום יושבים על התחת ולומדים תורה? ואם אפשר סיבה שהיא לא מגוכחת כמו "בגללם העולם עומד"...
תפנה את השאלה לבן גוריון שנתן אישורים חוקיים לחרדים לעשות מה שהם רוצים במדינה. סיבה הגיונית, לי אין ואף פעם לא שמעתי אחת כזו, טמטום של מדינה שקוראת לעצמה מדינה מפותחת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx .
סקאוזר טומי - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%....A8.D7.99.D7.94 בקיצור, בן-גוריון עשה את הטעות הזאת לאחר הקמת המדינה, והפרזיטים חלבו את הפרה עד שיצא דם. המפלגות החרדיות לאורך השנים, בזכות כוחן הפוליטי, וחוסר האידיאולוגיה שלהן (הן הולכות תמיד עם המרבה במחיר), ידעו לסחוט את הממשלה כדי להמשיך את הסטטוס קוו. מה שעצוב ופאתטי זה שהחרדים באמת מאמינים שבזכות הטפילים בישיבה, עם ישראל עדיין חי, העולם ממשיך להתקיים וכו'. אלי ישי האדיוט לפני מספר חודשים מעל דוכן הכנסת צעק משהו בסגנון של "עם ישראל שרד עד היום בלי שב"כ, בלי צה"ל, בלי מוסד, בלי אמ"ן, רק בזכות אלוהי ישראל", אפשר להבין מה התפישה המפגרת שלו ושל חבריו לגבי הנושא. ובמעבר חד - הנה קישור שאני ממליץ לכל מי שמתעניין בנושא לקרוא - איך הרבנים מעוותים את המציאות ברגע שהיא לא נוחה להם. מאמר מצוין - http://www.daatemet.org.il/articles/articl...m?article_id=11